Türkiyeye kesin dönmeyi düsünenler...

aime21 verdigin link icin tesekkürler ama dikkatimi ceken su oldu, cogu türkiyede dogmus almanyaya gelmis ve uzun yillar sonra geri dönmüs olan kisiler.
dogma büyüme almanyali ve sonradan dönüs yapan tek bir kisiyi okudum...ben daha cok dogma büyüme almanyali olanlari merak ederdim:)) yinede sagol

bende 2 sene sonra kesin dönüs yapmayi ISTIYORUM! ve bunu basaricamda! meslegimi bitirip biraz da deneyim kazandiktan sonra anaokulu ögretmeni olarak türkiyeye dönecegim insallah

aime21 verdigin link icin tesekkürler ama dikkatimi ceken su oldu, cogu türkiyede dogmus almanyaya gelmis ve uzun yillar sonra geri dönmüs olan kisiler.
dogma büyüme almanyali ve sonradan dönüs yapan tek bir kisiyi okudum...ben daha cok dogma büyüme almanyali olanlari merak ederdim:)) yinede sagol

bende 2 sene sonra kesin dönüs yapmayi ISTIYORUM! ve bunu basaricamda! meslegimi bitirip biraz da deneyim kazandiktan sonra anaokulu ögretmeni olarak türkiyeye dönecegim insallah

bak ben ona hic dikat etmemistim canim... sagol bilgilendirdigin icin
insallah diledigin gibi olur
cok isterim senin adina
böyle kararli olman cok güzel.... umarim böyle devam eder kararliligin...
a.s.

merhaba ,

benimde eşim almanyada türkiyeye kes,in dönüş yapmak istiyor ama bi türlü gerçekleştiremedi. orada kendıne ait bi büfesi var orayı işletiyor satışa çıkardı fakat doğru düzgün bi müşteri çıkmadı.ne olacak bilmiyorum ben tr de o almanyada...RABBİM ZOR DURUMDA OLANLARA YARDIM ETSİN

slm ..ben almanya doğma büyüme türkiyeye 3 sene önce döndüm.hakkında hayırlısı olsun.

bana bi anda deli cesareti geldi gözümü karartıım ve döndüm..aslında iyi gidiyor..ama tabi özlem oluyor nede olsa gözümü orada açtım..Hani almanyadayken türkiyeyi özleriz ya..onun gibi düşünün.Düşünün taşının gözünüz alıyorsa gözünüzü karartın..ama bi ayağınızı da ordan çekmeyin derim.

Merhaba hanimlarrrr...:lepi:

Kismet olursa ben 25 yil yurtdisi tecrübemden sonra memleketime dönüyorum..Istanbul´a gelin gidiyorum..! ALLAH kismet ederse!

9 Mart´ta dönüs biletim olmaksizin gidiyorum insALLAH..! delikafadulden

Herseyin basi cesaret ve güven..! MEVLAM isteyenin yolunu acsin..! :Saruboceq:

Kizlar benim icin DUA edin...sizlerle paylasmaya devam edecegim insALLAH!! :teytey:

Merhaba hanimlarrrr...:lepi:

Kismet olursa ben 25 yil yurtdisi tecrübemden sonra memleketime dönüyorum..Istanbul´a gelin gidiyorum..! ALLAH kismet ederse!

9 Mart´ta dönüs biletim olmaksizin gidiyorum insALLAH..! delikafadulden

Herseyin basi cesaret ve güven..! MEVLAM isteyenin yolunu acsin..! :Saruboceq:

Kizlar benim icin DUA edin...sizlerle paylasmaya devam edecegim insALLAH!! :teytey:

insallah senin icin hayirli olur

kesinlikle bizimle yasadiklarini paylas....
biraz olsun yardimci olursun bize

Merhaba bayanlar :1hug:
Öncelikle ben de eski gurbetçilerdenim
mannheim'da doğup büyüdüm ve senelerdir istediğim şeyi yaptım ve Türkiye'ye geldim ve çok mutluyum herkes yapamazsın filan diyordu ama korkulacak bir şey yok tabii ki hayat şartları zor ama ben 17 sene almanya'da kaldım orda doğdum yani burda lise 2 ye gittim sonra liseyi iyi bir dereceyle bitirdim ve ÖSS'ye girip iyi bir puanla 4 senelik bir fakülteye yerleştim; ki almanya'da notlarım hep 4-5 ti :eek:
demek istediğim eğer siz veya çocuklarınız buraya gelmek istiyorsanız bence yapın tabii ki tedbirsiz olmayın ama insan mutlu olduğu yerde başarılı oluyor
yolunuz açık olsun hasret çeken arkadaşlarım
Allah sabır versin:nazar:kaydirigubbakcemile
Tuğçe

Merhaba kizlar...!

Bende Mart ayinda yurtdisina sirtimi dönüp güzel memleketime yerlestim..! Yavas yavas alisiyorum...cevre ve arkadas edinmesi biraz zor geliyor..kafa dengi insanlari bulana kadar biraz sürecek gibi geliyor bana..! HAYIRLISI! Baskada pek bir derdim yok simdilik..cok SÜKÜR..! Önemli olan dönmeyi istemek....sonra hersey yavas yavas oturur yerine...! :-) :nazar:

Bu topigi kim actiysa ellerine saglik diyorum...TAm da duygularim karmakarisik ken bu topige rastladim ve bana ilac gibi oldu....Bundan 1 ay öncesine kadar geri dönme fikri aklimin ucundan bile gecmezken 3 haftalik Antalya tatilimden sonra inanin ki Almanya ya hic gelmek istemedim...Bu duyguylarin bende olusmasi cok normal derken(Türkiye de dogmus ve 19 yasina kadar orda yasamis biri olarak) ayni seyleri burda dogup büyüyen esim ve cocuklarimda hissediyor.Türkiyeden döneli 1 hafta oldu ve hergün gündemimizde Türkiye ye dönme fikri var.
Almanya ya döndügümüzden beri aslinda alistigimiz bu hayatin ne kadar monoton oldugunu farkettik.Zaten bana Almanya ya alistinmi diye soranlara "alistim ama sevmedim" cevabini veriyordum.Peki ya sevmedigi bir yerde nasil kalirki insan,Bütün sevdiklerim annem, ailem Türkiyedeyken....
Bundan bir kac yil önce bu konu sadece muhabbet seklinde konusulurken düsüncem söyleydi.....cocuklar bir kac yil okusun ,bu arada Almancalari ilerlesin , eger dersleri iyi olmazsa ceker gideriz demistik...Biri 5`e, biri de 4`e gecti ama iteleye iteleye yani...Zaten oturdugum semtten ve okulundan hic memnun degildim ve degistirmek istiyordum. simdi de olmusken tam olsun diyorum....En azindan cocugumun bir sorunu olsa dilini anladigim , derdimi anlatabildigim ögretmenlerle karsilasirim....Cocuklariminda yabanci cocugu olarak anilmasi beni hep rahatsiz etmisti..
Bundan 30 sene önce gelenlerin en azindan bir amaci vardi para biriktirip geri dönmek....Peki biz ne yapiyoruz burda Hartz 4 dan gelen parayla gecinmeye calisip ve bu para icinde arbeitsamt in ettigi eziyetlere katlanip yasamaya calisiyoruz....
Ben artik gurbet gelini ya da yabanci diye anilmak istemiyorum, kendi vatanimda bir Türk bireyi olmak istiyorum..
VATANIM iLLEDE VATANIM DiYORUM...........

Umarim bu duygularim tatilden dönüs psikolojisi degildir.Kendimize esimle ve cocuklarimla bir yil boyunca kendimizi dinleme ve düsünme zamani verdik. Umarim degismez....

umarız mutlu olur ve kalırsın alemanyayı özlemeden

MutlulukRecetem:nazar:

Türkiyemmm mafoldumbenmafoldumben
Yeter artıkk çok özledim çokk dayanamıyorum sevmedim sevemedim bu almanyayı burda doğup burda büyümeme rağmen 19 sene geçirmeme rağmen olmuyo işte olmuyo yaaaamafoldumben
İnsan yaşamak istemediği biyerde nekadar mutlu olur ki huzurlu olur ki=(
İnşallah benimde tek hayalim türkiyede yaşamak..
ve bu hayalimi gerçekleştircem sadece bi kaç sene sonra.. zemuszemus

bende turkiyemi cokkk özeldim seneler gecmesine ragmen hiiiic alisamadim alisamicamda,insan hayata bir kere geliyor ,hep özlem le gecermi bu hayat yaaa

merhaba arkadaslar,

bu basligi aradim ve buldum.. burdaki arkadaslarimin fikirlerine ihtiyacim var.. lütfen düsüncelerinizi paylasin benimle..

ben de almanyada dogdum ..ailem temelli donus yapti.. cocuklugum trde gecti.. suan 31 yasindayim 2 cocugum var.. 2-3 yildir sürekli turkiyeye dönme hayalleriyle yasiyoruz.. bu sene artik bu konuya bir netlik kazandirmak istiyorum .. cünkp gelecege dair bir hayalim yok.. olamiyor.. kizim gymnasiuma gidiyor ve karne ortalamasi 1.. oglumda grund schuleye gidiyor..ders notlari iyi oda gymnasiuma gider umuyorum.. esim DB calisiyor

bunlari anlatiyorum cunku bana dogru ve inandiginiz fikirleri söylemenizi istiyorum ,, bunun icinde herseyi bilmeniz lazim.. esimde 36 yasinda

ve bu yaz trye dönmek istiyoruz...almanyada yasamak istemiyorum.. cocuklar ve esimde tri istiyor.. ama iyi dusunmemiz lazim.. oturup bir kagida uzun uzun yazarak düsünmek istiyorum bir kagida almanya digerine turkiye artilar- eksiler.. hayati onem tasiyan konularimiz..-gecim- saglik sigortalari- cocuklarin egitimi vs
bunlari karsilastiricam ve bu yaz artik karar vericem eger gidebilirsem hayatima orda devam edicem eger negatif bir sonuc cikar gidemessem burdaki hayatima konsantre olucam .. lütfen bana yardim ci olun..artik karar vermeliyim

dönen arkadaslari okudum.. nasillar? hayat nasil? yapabilirmiyiz? pisman mi oluruz? olumlu olumsuz herseye acigim.. cok onemli benim icin yorumlarinizi bekliyorum zemuszemusopuyorumnanaktan

merhaba arkadaslar,

bu basligi aradim ve buldum.. burdaki arkadaslarimin fikirlerine ihtiyacim var.. lütfen düsüncelerinizi paylasin benimle..

slm Pia....

benim fikrimi sorarsan madem cocuklarin okulda bu kadar iyiler, onlarin egitimlerini tamamlamalarini bekliyemez misiniz???

bence cocuklarin icin bu cok daha iyi olur uzun vadeli düsündügün zaman

ben almanyada dogdum büyüdüm,
4 sene türkiyede yasadim tekrar döndük suan okuyorum ve iyiki egitimim yurt disinda aliyorum diye düsünüyorum.... ileride türkiyeye döndügüm zaman benim icin cok büyük bir avantaj olucagina inaniyorum ben.....

ayrica cocuklarin kac yasinda kacinci sinifdalar bilmiyorum ama egitimlerini yarida kesip, baska bir ülkede egitimlerine devam etmek her cocuk icin cok kolay olmuyor.... ben bunu bizzat kendim yasadigim icin biliyorum....

X