Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Rahat olmaya calisin ,hijyene dikkat edin,ulkemiz bence kontrol acisindan gayet iyi.Cok olum varmis da saklaniyormus her ilde corona varmis vb gibi sacma haberlere inanmayın ulkede bir kesim var ölüm olunca sevinen kotu senaryo yazan bosverin Onlari da.Hepimiz dikkat edersek bahar geldi zaten atlatılır.

Elini yikayin parktan dönünce ..Istanbul Ankata ve Izmir gibi yerlerde olsam parka götürmem şahsen. Güllü kolonyq falan sürün eline.Giysileri yikayim kurutun daha ne olsun kimseyi de opmeyin opturmeyin.

Kıbrıs’tan bildiriyorum okulları tatil ettiler hatta online eğitime geçeceğiz. Ben de korkuyorum ama sonuçta yapabilecek fazla bir şey yok. Eğer bir şey olacaksa gece uykumuzda da ölürüz.
annem “aman kızım dışarı çıkma ertele programlarını” modunda ama hayat devam ediyor. Dün akşam dışarı çıktım annem belli etmese de pek hoşuna gitmedi. Görüştüğüm biri var, kalkıp çocuğa “annem izin vermiyor çıkmama bu hastalık yüzünden” desem herhalde güler bana çünkü annen haklı diyecek erkek henüz doğmadı

Ay sormayın ben de iyice panik oldum. Zaten bir süredir sokağa çıkmıyordum. İki gündür evi binayı komple çamasır suyuyla sildim. Ne var ne yok evde yüksek derecede yıkadım. Astım hastasıyım ve ufak cocugum var çok korkuyorum. Prizler kapılar dolaplar camlar ne varsa çamaşır suyuyla sildim. Eşim işten gelir gelmez koridora örtü seriyorum onun üstüne basarak banyoya gidiyor. Iyıce yıkanıyor yetmiyor cıkınca bende kolonyayla yıkıyorum Ailemden kimseyi eve almıyorum çünkü hepsı farklı yerlerde çalısıyorlar onlar toplu taşıma kullanıyorlar. Evde havluları kaldırdım havlu pecete koydum elini yüzünü yıkayan pecetesini silsin atsın çöpee Böle giderse eşim atıcak beni daha işten çıkmadan arıyorum mikrop getirme temizlen diye

Ben almanyada yaşiyorum en cok vakasi olan eyalette ve iki ölü haberi var .
Hiç umrumda değil ,panik yapmaya gerek yok
2018 influenza gripten 25.000 kişi ölmüş ama kimse haberdar değil.
Tamam insan elbette dikkat etmeli ,önlemini almali fakat uykumuz kacmasi gerekmiyor.
Bu arda eczanede calişiyorum ve gübde 100 kişini ellinden para aliyorum recete aliyorum birde gelenler hasta zaten .
Napalim yani şimdi kendi kendimizi hapismi yapalim .
Rahat olun kizlar !!@

Bende oyle düşünüyorum.Bahar geldi zaten alerjısı olanlar için tam hastane zamanları.Umarım tez zamanda gider bu virüs

Valla herkes cok abartti su coronoyu,yok kolonyo stogu makarna stoğu yapmalar.gına geldi artik haberleri bile izlemiyorum cikinca kapatiyorum.insanimiz is ba dusnce temizleniyorlar.herzaman temizlige onem verlmeli.sadece bugun degil

Çok haklı aslında annenız.Çinlilerde yarasamı yılan mı her şeyi yiyolar.Allahım yarabbim ya.

Gecen infuenza olduk esimle, üc hafta kendime gelemedim, iki hafta net süründüm. Cok zordu
Coronadan da korkmuyorum, grip nihayetinde
Ha bazi hastaliklar cidden süründürüyor, ama stres bence basa gelen en büyük hastalik
stres yapmayin kizlar, tedbirinizi alip gerisini birakin

Valla herkes cok abartti su coronoyu,yok kolonyo stogu makarna stoğu yapmalar.gına geldi artik haberleri bile izlemiyorum cikinca kapatiyorum.insanimiz is ba dusnce temizleniyorlar.herzaman temizlige onem verlmeli.sadece bugun degil
Vallaha ben pis insanlara coronanın hiç bir sey yapmayacagını dusunuorum.Bızım iş yerınde ıkı kız var ıkısıde ıyı arkadaş hani hayvan olurde kokar ya ole kokuolar.Gecen gun kokuyu bir gormelıydınız.Aksama kadar mıdem agzımda gezdım.

Aynen stres ınsanı oldurur hatta surundurur.

Çok gecmış olsun canım.

Bagisikliklari güclüyse birsey olmaz onlara

Bağışıklığı güçlendırmek ıcın ne yapmalıyız kızlar ?

Doğal ve sağlıklı beslenmek,
Çok fazla ya da çok az yememek,
Bağırsakları dostu gıdalar tüketmek (probiyotikler) - yoğurt, kefir, sirke, turşu... gibi. Ev yapımı tercih edilmeli.
Bol su içmek,
Şekeri azaltmak (Rafine şeker yememek)
Spor yapmak (açık havada uzun ve tempolu yürüyüşler bile çok faydalıdır)
Güneşten yararlanmak (D vitamini için özellikle)
Kuru yemiş, meyve, sebze, bakliyat, protein dengeli tüketmek. (vitaminleri, mineralleri doğal gıdalardan almaya çalışmak)

aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Bagisiklik oyle cuk diye artmiyor maalesef
2 ay once tedbir alinacakti
Bi salgin olsa okulda isyerinde kolonyaymis alkolmus hikaye olur

Çok haklı aslında annenız.Çinlilerde yarasamı yılan mı her şeyi yiyolar.Allahım yarabbim ya.
Ya benim Çinli bir kız arkadaşım var internetten tanıştık kaç sene önce kıza sordum gerçekten herkes yiyor mu bu tip şeyleri diye. Kız dedi çoğunluk yemiyor da ben hiç anlamıyorum niye yiyorlar. Belki bölgeseldir ne bileyim

Karbonat sürsünler pis ter kokusunu yok ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…