- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.023
İstanbul’da vaka.Vaka hangi ilde açıklandı mı?
Bence söylemeleri gerekiyodu.İstanbul’da vaka.
Zaten cnn spikeri ağzından canlı yayında kaçırdı orada olduğunu.
Bu kadar panik yapmayın lütfen çocuğu da korkutuyorsunuz. Verileri okuyun, Çocuğunuzun kronik bir rahatsızlığı yoksa bu hastalık bulaşsa bile rahat atlatacaktır muhtemelen. Ki inşallah bulaşmaz.Bana yardimci olun lutfen ben de gerginim kac gundur.3 yasinda kizim var krese gitmiyor ama her gun parka cikiyoruz. Cansiz nesnelerde yasamaz deniyordu simdi parada atm tuslarinda yasar deniyor. Parka cikarmasam mi ki?bu sefer cocuk bunalacak. Elini yuzune goturme dedim ama iste cocuk. Yanimda kolonya falan mi tasisam gelince butun kiyafetlerini makineye attim ama yikamadim mesela. Kaydiraktan kayarken kafasi degmis olabilir bilenler yardimci olsun lutfen
Kolonya dezenfekten bunları kullanabılırsınızBana yardimci olun lutfen ben de gerginim kac gundur.3 yasinda kizim var krese gitmiyor ama her gun parka cikiyoruz. Cansiz nesnelerde yasamaz deniyordu simdi parada atm tuslarinda yasar deniyor. Parka cikarmasam mi ki?bu sefer cocuk bunalacak. Elini yuzune goturme dedim ama iste cocuk. Yanimda kolonya falan mi tasisam gelince butun kiyafetlerini makineye attim ama yikamadim mesela. Kaydiraktan kayarken kafasi degmis olabilir bilenler yardimci olsun lutfen
Trafik kazası bulaşıcı değil yalnız. Karantina durumu yok, ülke genelinde değil. İhtimaller her zaman var ama yayılım oranı bu kadsr yüksek salgını ben hayatımda görmedim. Doğal olarak en çok çocuğum için korkuyor ve gereklş önlemleri alıyorum. Elimden gelse fanusa koyup hep yanımda gezdirip dezenfektanlarla yıkarım.
neredeymiş? Türkiyedeki mi?Kormayan insanı bile korkutuyorlar gerçekten.
Düne kadar aşırı rahattım derken tek vakanın ailemin dibinde olduğunu öğrenince gerildim.
Yapacak bir şey yok, sürekli spekülasyonlar dolaşıyor.
Dinlememek en iyisi, her kafada bir ses.
Temiz bir insan olup, sağlıklı besleneceğiz, çocuklara ekstra özen göstereceğiz o kadar.
Başka elden ne gelir...
İstanbul da olay zaten, spiker de ağzından kaçırdı ilk gece haberi sunarken.neredeymiş? Türkiyedeki mi?
Evet onu duydum da , kesin bir ortak tanıdık fln çıktı da onları mı söyledi diye merak ettim. İstanbulda olması beklenilir bir şeydi zaten. Umarım bu sayıda kalır.İstanbul da olay zaten, spiker de ağzından kaçırdı ilk gece haberi sunarken.
Yanlış söylemiş olabilir. Dünya Sağlık Örgütünün dakika dakika güncellediği haritada kayseri civarında görünüyor.İstanbul da olay zaten, spiker de ağzından kaçırdı ilk gece haberi sunarken.
O harita rastgele işaretleniyor, vakayla alakalı değil.Yanlış söylemiş olabilir. Dünya Sağlık Örgütünün dakika dakika güncellediği haritada kayseri civarında görünüyor.
Aynen öyle, tanıdıktan duyduk zaten haberlerden önce.Evet onu duydum da , kesin bir ortak tanıdık fln çıktı da onları mı söyledi diye merak ettim. İstanbulda olması beklenilir bir şeydi zaten. Umarım bu sayıda kalır.
Onu bence kayseri diye işaretlememiş, türkiyenin ortasına koymuş işareti.Yanlış söylemiş olabilir. Dünya Sağlık Örgütünün dakika dakika güncellediği haritada kayseri civarında görünüyor.
Rabbim herkesi korusunEtrafımda herkes yangın yeri. Acayip korkuyorlar ama niyeyse ben çok rahatım sanırım. Sakar bir insanım. Kendi sakarlığımdan ölmediysem coronadan hiç ölmem diyorum galiba
Toplu yerler ve tolalaşmak yasakbiraz rahatlamak lazim bir sekilde,
kendinize ne iyi gelecekse onu yapin.
Bir arkadasim (baska sorunlari da vardi), korona da ustune son damla oldu,
su an anksiyete ve sinir problemleri yasiyor, kekelemeye basladi...vs vs
yapmayiniz,
yapacaginiz en iyi sey bagisikliginizi kuvvetlendirmek olacaktir,
spor yapin, saglikli beslenin, acik havaya cikin mumkunse.
Yani bu panik değil benim için mesela. İşime geldim, normal hayatım devam ediyor ama olası bir karantina durumunda neden çocuğum konforundan mahrum olsun? Ona lazım olacak bez, mama, başat yiyecekler gibi şeyleri aldım. Kendimize de ufak tefek şeyler. Neticede trafik kazalarına karşı da önlem almıyor muyuz? Uzun yola çıkacaksak da daha dikkatli olup ayrıca bir şeyler yapıyoruz, arabayı bakıma sokuyoruz, yanımıza yiyecek, su vb atıştırmalık alıyoruz vs. Buna rağmen olursa da yapacak bir şey yok, bu durum da ona benziyor.Panik yapmak istiyorsanız yapacak bir şey yok. Böyle bir salgını siz hayatınızda görmemişsiniz muhtemelen ama dünya tarihi çok gördü. Üstelik hijyenin, teknolojinin olmadığı tıbbın gelişmediği zamanlarda. 10 yaşa kadar çocuklarda vaka görülmüyor diye okudum bir yerlerde ama ne kadar doğrudur bilmem. Hepimiz gerekli önlemleri alıyoruz tabi ki, panik yapmaya, histeri krizlerine girmeye gerek yok diyorum sadece.