- 11 Aralık 2018
- 39.743
- 246.383
Trafik kazası seviyesine indirgemeseniz mesela çevremde bu şekilde konuşup rahat davranan bir kesim var ve ben rahatsız oluyorum açıkcası siz öylesinizdir demiyorum ama coronadan ölüm sayısıyla bir ilgisi yok olayın dünya bu kadar ciddiye alıyorsa ciddi bir sorun vardır yani.buarada panik falan değilim stok falanda yapmadım hatta 2 kaliteli maskem vardı onlarıda yaşlı akrabalarıma verdim daha çok ihtiyaçları olacağını düşünüp.kimse pisipisine ölmek istemez ortada ölümcül bir virüs var evet genciz atlatırız ama herkesin yaşlı akrabası var bunun dışında dediğim gibi beni korkutan birden olayın kontrolden çıkması ve sağlık hizmetinin çökmesi durumu.stokçularda sinirimi bozuyor malum ekonomimiz de kötü hepsi biraraya gelince insan geriliyor.
hastaneye gitmek sizin durumunuzda riskten baska birsey degil. virus kaptiginizdan endise ediyorsaniz evinizde kendinizi karantinaya almalisiniz, nefes darligi vs yasamadiginiz surece virus kapmis olsaniz dahi hastanede size verebilecekleri bir ilac yok karantinadan baska.Haberlerden öyle bunaldimki bu virüs beni panik atak hastası yapacak
Arada öksürüğüm var ateşim yok geniz akintim var
Kizimin bu sene anaokulunda ilk senesi oldugu için o hasta grip olunca bizede geciyor
Ayni belirtileri ben eylul ekim ayindan beri kizim grip oldukca yaşıyorum peki beynim neden bana oyun oynuyor ya sende virüs kapmissan diye
Geçen hafta cumartesi devlet hastanesine acile gittiydik esimle bana boğaz enfeksiyonu dedi sirtimi dinledi antibiyotik ve soğukalgınlığı ilaç yazdı gönderdi boğaz ağrısı geçti
Ama arada öksürük ve geniz akintisi kaldi ben napiyim şimdibi dahamı acile gideyim yarın
Sizde gerilin demiyorum zaten olay sadece coronadan ölenler değil çok daha farklı boyutlara ulaşabilecek bir durum söz konusu yani bunu trafik kazasından şu kadar insan ölüyor bundan bu kadar insan ölüyor boşuna korkmayın diye kıyaslamak doğru gelmiyor.bireysel önlem alsamda rahat takılan insanlar olduğu sürece işin ucu bana da dokunacak bu bile insanı endişelendiriyor.neyse ben kendi fikrimi yeterince beyan ettim bu konuda başka söyleyecek birşeyim de yok.Gerilmekle çözebileceksek hep birlikte gerilelim.
Sizde gerilin demiyorum zaten olay sadece coronadan ölenler değil çok daha farklı boyutlara ulaşabilecek bir durum söz konusu yani bunu trafik kazasından şu kadar insan ölüyor bundan bu kadar insan ölüyor boşuna korkmayın diye kıyaslamak doğru gelmiyor.bireysel önlem alsamda rahat takılan insanlar olduğu sürece işin ucu bana da dokunacak bu bile insanı endişelendiriyor.neyse ben kendi fikrimi yeterince beyan ettim bu konuda başka söyleyecek birşeyim de yok.
Hala anlamadıysanız yapacak birşey yok.sizin tarzınızdaki bakış açısını doğru bulmuyorum bu sebeple söyledim sizde benimkini doğru bulmuyor olabilirsiniz gayet normal bu nedenle uzatmaya gerekte yok.sizede iyi geceler.Şimdiye kadar söylediklerinizi de neden söylediğinizi anlamadım zaten. Herkes hayata kendi penceresinden bakıyor. Bu kadar basit. İyi geceler.
Hala anlamadıysanız yapacak birşey yok.sizin tarzınızdaki bakış açısını doğru bulmuyorum bu sebeple söyledim sizde benimkini doğru bulmuyor olabilirsiniz gayet normal bu nedenle uzatmaya gerekte yok.sizede iyi geceler.
Hangi il de acaba söylermisinizKormayan insanı bile korkutuyorlar gerçekten.
Düne kadar aşırı rahattım derken tek vakanın ailemin dibinde olduğunu öğrenince gerildim.
Yapacak bir şey yok, sürekli spekülasyonlar dolaşıyor.
Dinlememek en iyisi, her kafada bir ses.
Temiz bir insan olup, sağlıklı besleneceğiz, çocuklara ekstra özen göstereceğiz o kadar.
Başka elden ne gelir...
Tedbir bizden taktır Allahtan. Yinede Rabbim tüm hastalıkları uzat tutsun bizlerden inşAllahKanser olup ölmektense corona daha cazip geliyor.
Düşünüp durmayın ,olacağı varsa olacak.
Tedbir alıp gerisi Allaha emanet.
Bu sadece cocuklarda degil.. 20 yasinda birisi bile hic belirti gostermeden gecirebilir.. ama cok sinsi hastalik bu. Hem 14 gun kulucka suresi var hemde iste genclerde belirti olmayabilir... yasli biriyle temas halinde bilmeden hastaligi verebilirsin.Off ya Türkiyede bunun bilgisi niye verilmiyor? Cocuklar riskli grup degil. Onlar tasiyici olabilir. Onlara bulasinca ya cok hafif geciriyorlarmis yada hic belirti bile göstermeden gecip gidiyormus.
Çok haklısınız.Kapılar en basından kapatılmaşıydı.Turızm sektoru ne olucak acabaSizde gerilin demiyorum zaten olay sadece coronadan ölenler değil çok daha farklı boyutlara ulaşabilecek bir durum söz konusu yani bunu trafik kazasından şu kadar insan ölüyor bundan bu kadar insan ölüyor boşuna korkmayın diye kıyaslamak doğru gelmiyor.bireysel önlem alsamda rahat takılan insanlar olduğu sürece işin ucu bana da dokunacak bu bile insanı endişelendiriyor.neyse ben kendi fikrimi yeterince beyan ettim bu konuda başka söyleyecek birşeyim de yok.
Bende içiorum sigara ama çok deilOkuduğum yabancı bir makaleye göre Wuhan’da ölümün çok olmasının sebebi, özellikle erkeklerin çok sigara içmesiymiş. Bu virüs akciğerde tutulum gösteriyor. Sigara içenlerin acil bırakması lazım ki riski azalsın.
İngilizce bilenler bakabilir: COVID-19: Potential Implications for Individuals with Substance Use Disorders
Yani ceset zarar verıosa insanlıga tabıkı çok daha fatdalı ne olucaksa o olsunCesedim başkarına virüs bulaşmasına sebep olacaksa yakılmayı tercih ederim. Öldükten sonra nereye ya da kimin yanına gömüleceğimin de bir önemi yok. Adı üstünde ceset, çürüyüp gidecek. Sizin için önemli olabilir, kendi fikriniz bir şey diyemem ama cesedimin ne yapılacağı şu an benim pek umurumda olan bir durum değil.
Yok canım ateş seyir edıo .Tabı gitHaberlerden öyle bunaldimki bu virüs beni panik atak hastası yapacak
Arada öksürüğüm var ateşim yok geniz akintim var
Kizimin bu sene anaokulunda ilk senesi oldugu için o hasta grip olunca bizede geciyor
Ayni belirtileri ben eylul ekim ayindan beri kizim grip oldukca yaşıyorum peki beynim neden bana oyun oynuyor ya sende virüs kapmissan diye
Geçen hafta cumartesi devlet hastanesine acile gittiydik esimle bana boğaz enfeksiyonu dedi sirtimi dinledi antibiyotik ve soğukalgınlığı ilaç yazdı gönderdi boğaz ağrısı geçti
Ama arada öksürük ve geniz akintisi kaldi ben napiyim şimdibi dahamı acile gideyim yarın