Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Cok huzursuzum. Burada vaka sayisi 34 oldu ve bir kisi hayatini kaybetti. Bugun disari cikmak zorunda kaldim ve cok kalabalikti. Elimi yuzume goturmedim ama yine de tedirginim. Bazi gazeteler virusun 3 saat boyunca havada kalabilecegini yazdigi icin bu tedirginligim. Herkes birsey soyluyor hangisi dogru bilmiyoruz.

Insanlar marketleri yagmalar derecesinde alisveris yapiyor. Stok yapmaya mecbur kaldik biz de onlar yuzunden. Bulundugum ulkeye hep diger ab ulkelerinden yiyecek icecek geliyor. Sinirlari kapatmaktan bahsettiler eger oyle olursa buraya yiyecek gelmeyebilir. Bu riski goze almak istemedik. Cok can sıkıcı bir durum.

Esim artik evden calisacak en azindan o acidan biraz rahatladim ama bugunku o kalabalikta gecirdigim saatleri dusundukce cok tedirgin oluyorum :KK43:

Turkiye'de de vaka sayisi 5 olmus ama hepsi akrabaymis ve karantina altina alinan kisilermis.. Umarim disaridan birine bulastirmamislardir.
Hangi ülke orası

Kimse kolonya almasa fiyat yukselmez. Almayın kolonya çokta önemli değil.

Sirke kolonyadan çok daha iyi dezenfektan.

Haberlerde kolonya denildi diye millet kolonya sırasına girdi.

Yarın sirke derlerse sirkeye koşarlar.

Makarna istiflemek nedir yahu ? Tuvalet kağıdını ne yapacaksınız , mumyalayacak misiniz kendinizi ?

Biterse ölecek misiniz ?

Al bir dolu peçete .

Inat ettim kolonya, makarna, Bilmem ne almıyorum .

Bu haberlerden de bıktım.

Ne yapıyorsa insanın içindeki bu saçma sapan idraksiz virüs yapıyor.

Kimse kolonya almasa fiyat yukselmez. Almayın kolonya çokta önemli değil.

Sirke kolonyadan çok daha iyi dezenfektan.

Haberlerde kolonya denildi diye millet kolonya sırasına girdi.

Yarın sirke derlerse şirkete koşarlar.

Makarna istiflemek nedir yahu ? Tuvalet kağıdını ne yapacaksınız , mumyalayacak misiniz kendinizi ?

Biterse ölecek misiniz ?

Al bir dolu peçete .

Inat ettim kolonya, makarna, Bilmem ne almıyorum .

Bu haberlerden de bıktım.

Ne yapıyorsa insanın içindeki bu saçma sapan idraksiz virüs yapıyor.
Kolonya çantamda hep bulunur. Her girdiğim sınıfta masamı ve oturacağım sandalyenin kollarını kolonya ve ıslak mendille siler öyle otururum. Hele şimdi ekstra dikkat ediyorum.
Sirke de dezenfekte ediyor olabilir ama kullanım kolaylığı açısından insanların kolonyaya hücum etmesini çok normal buluyorum. İş yerinde masamızı sirkeyle silecek halimiz yok ki.

Bugun korona haberinden sonra ilk defa disari ciktim. Tabi ki maskeyle. Maske takan kisi sayisi 5i gecmiyordu. Hala havaya oksurenler, hapsiranlar. Marketler yerinde duruyordu ama:)

Umarim ki bu yayilma hızıyla daha kötüsünü gormeyiz. Bilincsiz oldugumuz ve hafife aldigimiz kesin. Hala grip ve trafik kazasiyla karsilastiranlar var. Pesss.
Aynen öle

Siz acaba okuduğunuzu nasıl anladınız? Ben riskli grup yaşlılar derken yaşlılar mı bunu saçıyor dedim? Nerede okudunuz bunu? Yaşlılarda tehlike dememin nedeni WHO’da ve şu ana kadar yayınlanan yayınlarda var. Risk faktörü olan kronik hastalığı olan insanlar ve özellikle 65 yaşın üzerinde olanlar, bu insanlarda mortalite oranı daha fazla. Şu an heryerde özellikle yaşlı insanların evde kalmaları, alış veriş vslerde başkalarının yardım etmesi öneriliyor. Siz kime cahil dediğinizi sanıyorsunuz?
Okullar bir çok ülkede tatil edilmedi nedeni eğer okullar tatil olursa büyük anne ve babalar bakmak zorunda kalır diye düşünülüyor ve onları koruyun deniliyor. Benim yazdığım şeylerde de bu var zaten.
Haklısınız

Kendinizi kötü hissedin diye söylemedim. Öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın. Ben sadece ön yargılı bulduğumu söylemek istemiştim. :KK43:
Ben de kendimi şu an kötü hissettim. Çıkamayacağız bu işin içinden sanırım. :KK34::KK50:
Çıkarız rabbimin ıznı ıle inşsllah corona bitsin duası edelim

Ben bapıcam asıl oğlum 1haftadır grip raporluydu zaten yollamadım küçük kızımda var ve immun yetmezlik var yani bağışıklığım yok istanbulda tedavi görüyorum hadi çocuklar çabuk atlatıyomuş ama napıcam bilmiyorum yinede önlemimi aldım.
Geçecek Allahın izni ile

Olur da gelirseniz Maske ve gozluk takin Buyuk kapsonlu birseyiniz varsa basinizi kulaklarinizi vs. onunla kapatabilirsiniz.. asla elinizi yuzunuze yani agziniza burnununuza ve gozunuze goturmeyin. ucakta asla birsey yiyip, icmeyin... Ve mumkunse en az %70 alkol iceren bir dezenfektan edinin. Allah yardimciniz olsun.
Hepimizin yardımcısı olsun ama gelmeyeceğim gibi gözüküyor... aslında istiyorum da burada durmaktan sıkıldım kafamı dağıtmam lazım ama bilmiyorum :KK43:

Ülkemizdeki önlemler zaten yayılmaması adına.
Diğer avrupa ülkelerinin almadığı önlemleri alarak, başından bıçak gibi kesmek için yapılan şeyler.

Abartılıyor, evet.
Mümkünse abartılsın zaten.
Eğer incelenirse ilk iki hafta 3 5 vakası olan ülkelerin, 2 hafta sonra binlerce vakası olması dolayısıyla abartılsın!
Siz neredesiniz bilmiyorum ama burada 2 vaka demek olası 100 vaka demek.
İlk defa bu ülkede doğru bir şey yapıldığını düşünüyorum, sadece okulların kapatılması hiçbir şey değiştirmez aslında.
Bayağı resmi olarak tüm kurumların sosyal izolasyona katılması gerekir.
Bencede çok çok haklısınız?Acaba turizm nasıl olucak?

Arkadaslar gençlerde ölüm riski düşük olabilir ama iyileştiğinde bile akciğer nasıl zarar görecek o kişi hayatına nasıl devam edecek düşündünüz mü?
Ayrıca 60 yaş üstü annelerimiz babalarımız akrabalarımız var .
O yüzden herkes bunu ciddiye almalı
Daha düne kadar tatile gitmişler ya yurtdışına böyle birşey olabilir mi?
Bütün Avrupa da hızla yayılıyor hastalık bu sivri zekalı tatile gidiyor böyle salaklık olmaz
Herkes dikkatli davranmalı kişisel hijyene özen göstermeli

X