Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Haberlerden öyle bunaldimki bu virüs beni panik atak hastası yapacak
Arada öksürüğüm var ateşim yok geniz akintim var
Kizimin bu sene anaokulunda ilk senesi oldugu için o hasta grip olunca bizede geciyor

Ayni belirtileri ben eylul ekim ayindan beri kizim grip oldukca yaşıyorum peki beynim neden bana oyun oynuyor ya sende virüs kapmissan diye

Geçen hafta cumartesi devlet hastanesine acile gittiydik esimle bana boğaz enfeksiyonu dedi sirtimi dinledi antibiyotik ve soğukalgınlığı ilaç yazdı gönderdi boğaz ağrısı geçti

Ama arada öksürük ve geniz akintisi kaldi ben napiyim şimdi bi dahamı acile gideyim yarın

Kıbrıs hatta şimdi sınıf grubuma şöyle bir fotoğraf geldi
Olur da gelirseniz Maske ve gozluk takin Buyuk kapsonlu birseyiniz varsa basinizi kulaklarinizi vs. onunla kapatabilirsiniz.. asla elinizi yuzunuze yani agziniza burnununuza ve gozunuze goturmeyin. ucakta asla birsey yiyip, icmeyin... Ve mumkunse en az %70 alkol iceren bir dezenfektan edinin. Allah yardimciniz olsun.

Avusturya’da durum çok vahim Erkek kardeşim yanlişlıkla karantina bölgesine girmiş 5 saattir mahsur kaldı bırakmıyorlar çok tedirginiz allah sonumuzu hayır etsin

Trafik kazasında ölme ihtimaliniz coronadan ölme ihtimalinizden kat kat daha fazla.
Hala şu kafada olanların sonucu görmemeleri çok ilginç geliyor dünyaya gelen her insanın ölme ihtimali %100 o zaman ölmeyrn insan yok coronada ölmezsek kazada ölürüz diye devam edelim aynen

Aynen bende korkuyorum bebegime bulaşır onsuz kalırım diye yada bana bulaşır bebegim bensiz kalır diye

0-10 yaş arasın bebelere bulaşmiyormuş. Henüz onlarım bir şeyleri (şuan unuttum) henüz gelişmediginden. Ama taşıyıcı olabiliyorlarmış tabi ki. Yine de dikkat etmekte fayda var tabi ki.

Ne yapmamızı istersiniz peki? Toplu histeri krizi mi geçirelim?
Geçirmeyin tabi ama coronanın daha az ölümcül olması onu daha az tehlikeli yapmıyor.asıl sorun öldürücü olması değil çok bulaşıcı olması zaten.biranda patlak verip herkese bulaşırsa başka sebeplerden öleceğiz coronadan ölmesek bu sefer doktor,hastahane,ekipman yetersizliğinden ölürüz.herkes panik yapmadan ciddiye alsın artık şunu ya

Hala şu kafada olanların sonucu görmemeleri çok ilginç geliyor dünyaya gelen her insanın ölme ihtimali %100 o zaman ölmeyrn insan yok coronada ölmezsek kazada ölürüz diye devam edelim aynen

Dünya çapında coronavirus COVIT-19 bulaşan kişi sayısı 114 809 kişi.
Bunlar dünyanın 115 farklı ülke ve bölgesinde yaşıyor.
Virüs nedeniyle ölen kişi sayısı 4031, iyileşen sayısı 64081.
Ağır ve kritik vaka sayısı 5711. (worldoneter)

En çok vaka Çin 80 754, İtalya 9172, Güney Kore 7513, İran da 7161 görüldü.

Ölümler de buna paralel - Çin 3 136, İtalya 463, İran 237, Güney Kore 54 kişi.

Çinde değilseniz ve yakın bir tarihte Çini ziyaret etmediyseniz, endişenizin % 94 atmanız lazım.

Gerçekten COVIT-19 size bulaştıysa, yine de paniğe gerek yok çünkü:
%81 hafif formda, %14 orta, sadece %5 kritik formda seyrediyor.

Atipik zatürede ölüm oranı %10, COVIT-19 da %3.4; elli yaş altı ise 0,2.
Yani elli yaş altıysanız, Çinde yaşamıyorsanız sizin aldığınız piyango biletine büyük ikramiye çıkması olasılığı COVIT-19 a yakalanma olasılığından daha yüksek. Bunda şansınız 1:45 000 000 dir.

10 Şubat pik günlerden birisiydi - Çinde COVIT-19 dan 108 kişi öldü.

Aynı gün:
26 283 kişi kanserden
24 641 kişi kalp hastalıklarından
4300 kişi diabetten öldü.

Her gün:
Sivrisinekler 2740
İnsanlar 1300
Yılanlar 137 kişinin ölümüne sebebiyet veriyor.

Gereksiz panik yapmayın, ucuz medya provokasyonlarına kanmayın.
Dünyanın sonu gelmiş gibi medikal malzeme, ilaç, gıda maddesi stoklamayın.
Kişisel hijyeninize dikkat edin, iyi gıdalar ve vitamin-minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve hayatınızı yaşayın...

Doç. Dr. Veselin Yakov

Tamam da ciddiye alıp ne yapalım? Ne yapmamızı istiyorsunuz? Koronadan değil panik ataktan öleceksiniz bu gidişle.

Öldükten sonra ne önemi var yakılmanın ya da gömülmenin?

Ben ölenlerin yakıldığına dair herhangi bir bilgi göremedim.
Sizin için önemli olmayabilir ama benim için önemli öldüğüm zaman ailemin yanına gömülmek isterim
Avrupa’dayım ve burada virüsten ölenler yakılıyor maalesef henüz koronadan ölen olmadı burada ama iki gün önce bir tanıdığımızı başka bir virüsten kaybettik maalesef cenazeyi aileye teslim etmediler yaktılar

Cesedim başkarına virüs bulaşmasına sebep olacaksa yakılmayı tercih ederim. Öldükten sonra nereye ya da kimin yanına gömüleceğimin de bir önemi yok. Adı üstünde ceset, çürüyüp gidecek. Sizin için önemli olabilir, kendi fikriniz bir şey diyemem ama cesedimin ne yapılacağı şu an benim pek umurumda olan bir durum değil.

Tamam da ciddiye alıp ne yapalım? Ne yapmamızı istiyorsunuz? Koronadan değil panik ataktan öleceksiniz bu gidişle.
Trafik kazası seviyesine indirgemeseniz mesela çevremde bu şekilde konuşup rahat davranan bir kesim var ve ben rahatsız oluyorum açıkcası siz öylesinizdir demiyorum ama coronadan ölüm sayısıyla bir ilgisi yok olayın dünya bu kadar ciddiye alıyorsa ciddi bir sorun vardır yani.buarada panik falan değilim stok falanda yapmadım hatta 2 kaliteli maskem vardı onlarıda yaşlı akrabalarıma verdim daha çok ihtiyaçları olacağını düşünüp.kimse pisipisine ölmek istemez ortada ölümcül bir virüs var evet genciz atlatırız ama herkesin yaşlı akrabası var bunun dışında dediğim gibi beni korkutan birden olayın kontrolden çıkması ve sağlık hizmetinin çökmesi durumu.stokçularda sinirimi bozuyor malum ekonomimiz de kötü hepsi biraraya gelince insan geriliyor.

olayi buyutup tabiki hayatimizi zindan etmeyelim ama durumun ciddiyetini kavrayalim artik. biz olmesek bile bulastirdigimiz insanlar dolayisiyla ulke risk altinda. bir sure cok gerekmedikce evden cikmamak, hijyenimize ekstra dikkat etmek bu kadar zor olmamali. tum dunya suan bununla bogusuyor, dusunun ki tum devletler tum ulkelerde yasayan insanlarin ortak kaygisi suan bu. dikkatli davranmazsak bu ulkenin sonunu getirebilir.

italya durumun ciddiyetini en basinda kavrayabilseydi suan hayalet sehire donmezlerdi bunca kayip yasanmazdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…