Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sokağa micacaklar utanmasalar adım başı pislik yaa ((
Ya cidden bi o yapmadıkları. Ya selpak ucuz al koy cebıne ne cıkartıyorsan ona çıkart git evine yada ne halin varsa gör. Benm normalde de en nefret ettiğim şeydir sokağa tükürülmesi birsey cıkartması ama gel görki dolu insan var böyle. Bize benim mesajıma kızgın işareti koymuşlar Galiba onlarda amca gibi yapıyorlar. Yoksa başka acıklaması yok. Bu dönemde mümkün olmayınca yaşlıları gençleri salmayın sokaga

Solunum yetmezligi nasıl olur? Ozellikle kronik akciger sorunu olan hastaların karbondioksit seviyelerinin yukselip, oksijen seviyesinin 3 er beser düşmesi ve beklemekten, dua etmekten başka bir sey yapamamaniz. Kalp ve diyabet hastalari icin risk daha da artiyor. Son 4 ayda boyle cok fazla hasta gordum. Yakının olmayan biri icin bile hungur hungur agliyorsun. O kadar rezil ve berbat bir sey. Iste gripten farki bu... Risk grubunda olmayanların ccgu beni teget gecebilir ama ya aileden birine bulaştırirsam demiyor.

Allah dusmanima vermesin ama bu bilincsizlikle özellikle risk grubunda olanlara aciyorum. Allah onların yardımcısı olsun.

Ülkemizde gerekli tedbirler alinmasina ragmen ihmalle korona bulastiranlar için yaptırım uygulanmali. Oyle lay lay lom bir mesele degil cunku... Millet tatile gidiyor saka gibi.

Ne türlü önlemler alındı peki orada?
Halk ne durumda ya da?

Teshis konmus vaka yok burada ama oldugunu biliyoruz hepimiz
Okullar tatil
11 yas alti cocugu olan ebeveynlerden biri zorunlu ucretli izne cikarildi evde cocuklarina bakilmasi icin
Her turlu toplu gosterinalani kapandi , sinema , tiyatro , konser vevs
Spor musabakalari seyircisiz oynanacak
Bazi sinir kapilari kapatildi
Bazi ulkelerden ucuslar kaldirildi
Hastanelere de cok acil durumda olmayan kimse gitmeyecek
Hastalar telefonla destek alacak

Valla ıster paranoya densın
Bu vırusu önemsemeyen kısılerın aman grıp ne olucak dıyen kısılerın ben esnaf falan oldugunu dusunuyorum
Dısarı cıkmamız ıcın tesvık gıbı
Kuafor tanıdıgım gecen gun ne olucak sacmalamayın dıyordu
Bıraz once cnn turk te adam anlatıyor kuaförler tehlıkelı cok yakın temas bır süre Musterı kabul bıle etmesınler dedı
Amacım ekonomi dursun degıl tabı kı kımsenın ısıne gelmez ama tedbır ıcın bır sure cıkmayalım evden kalabalık yerlere gıtmeyelım

Onu ben yapanlara kizdigim için koydum Valla çok can sıkıcı bir durum biran önce kurtuluruz inşallah

Cok huzursuzum. Burada vaka sayisi 34 oldu ve bir kisi hayatini kaybetti. Bugun disari cikmak zorunda kaldim ve cok kalabalikti. Elimi yuzume goturmedim ama yine de tedirginim. Bazi gazeteler virusun 3 saat boyunca havada kalabilecegini yazdigi icin bu tedirginligim. Herkes birsey soyluyor hangisi dogru bilmiyoruz.

Insanlar marketleri yagmalar derecesinde alisveris yapiyor. Stok yapmaya mecbur kaldik biz de onlar yuzunden. Bulundugum ulkeye hep diger ab ulkelerinden yiyecek icecek geliyor. Sinirlari kapatmaktan bahsettiler eger oyle olursa buraya yiyecek gelmeyebilir. Bu riski goze almak istemedik. Cok can sıkıcı bir durum.

Esim artik evden calisacak en azindan o acidan biraz rahatladim ama bugunku o kalabalikta gecirdigim saatleri dusundukce cok tedirgin oluyorum

Turkiye'de de vaka sayisi 5 olmus ama hepsi akrabaymis ve karantina altina alinan kisilermis.. Umarim disaridan birine bulastirmamislardir.

İtalya da 1 günde 250 kişi öldü nasıl bir olay bu yaa
Italya ab ulkeleri arasinda en yasli nufusa sahip olan ulke. Oyuzden diger ulkelerle kiyaslayinca olen sayisi daha fazla. Ve gectigimiz gunlerde bir karar aldilar.. Artik yaslilari yogun bakim unitesine almiyorlar. Genclere oncelik taniyorlar. Yani yasli nufus gozden cikartildi.

Diger salgin hastaliklarla kiyaslama, gunde sukadar insan oluyor trafik kazasindanda oluyorsun diyenler artik bunlari bir kenara biraksin lutfen. Ulkeler karantina altina alinmis yardim bekliyor neyin kafasi bu. Bana bulasabilir belki ben atlatirim amabenden kac kisiye bulasir mesela? Benim bulastirdigim insanlar olebilir agir gecirebilir vs. Bide bakanimiz bukadar tedbir aliyor herkes onu takdir ediyor herkes olayin ciddiyetine varmali yani. Tabiki panikle hareket etmemeliyiz. Karantina altindaki ulkelerden paylasim yapanlarin videolarini yazilarini okuyunca belki herkes olayin ciddiyetinin farkina varir.

Ben zaten yanlış anladıysam özür dilerim yazdım ama sizin kurmuş olduğunuz cümle yanlış , yani anlatım bozukluğu yaptığınız için yanlış anlaşıldı ki buda benim suçum değil çocuğunuzu anne ve babanıza yaklastirmayin demek çok komplike bir cümle buda yanlış anlaşılmaya açık olmasını sağlıyor.

Ayy korku filmi gibi yaşlı da olsa insan sonuçta Allah korusun hepimizi gerçekten ciddi bir durum var eldende çok birşey gelmiyor

Asla anlayamıyorum nasıl olur da normal griple bunu kiyaslayabiliyorlar gerçekten cozemiyorum hiç mi haberlere bakmiyosun tüm devletler karantina altında yurtdışına çıkış yasak okullar üniversiteler tatil edildi hangi grip salgınında bunlara şahit oldunuz diye sormak lazım da boş

Burada okulların tatil edilmesi ve etkinliklerin iptal edilmesinin nedeni vaka sayısını azaltmak. Yüzdelerle konuşuyoruz ama hastane, doktor ve yatak sayısı belli. Bir 100 kişinin hasta olması ile binlerce kişinin hasta olması aynı değil. İtalya’da istif yapıp her yeri dolduran veya hiç sallamayıp dışarıda etkinliklere devam eden insanlar oldu. Sonuç marketlerde bir şeyler bulamayıp market market dolaşan oldu, kasalarda saatlerce kalabalıkta toplanan oldu ve herkes enfekte oldu. Herkes bir süre yetecek şey alıp paylaşsa, etkinliklere katılmayıp evde otursa böyle olmazdı.

Siz dışarı çıkmayınca kendinizi değil herkesi koruyorsunuz. Belki siz hasta olmayacaksınız ama taşıyıcı olabilirsiniz. Süper bulaştırıcılar var. İnfluenza aynı ölüm riskine sahip ama bu hastalık kadar bulaşıcı ve alt solunum yolu hastalığı- zatürre yapmıyor. Ne kadar sayı olarak az hasta olursa o kadar iyileşme imkanı olan insan olacak. Siz gezmeye devam ettiniz, insanlar devam etti diyelim ve vaka sayısı arttı. Sonucunda hastanelerde Coronavirus harici hasta muayane edilemeyecek, ameliyatlar yapılamayacak, hasta olduğunuz veya kaza geçirdiğinizde gidebileceğiniz bir yer olmayacak. İtalya ve İngiltere’deki sorun bu. Şuan İtalya’da sokakta polis arabaları gezip dışarıda gezen insanları eve gönderiyor. Panik yapmayın ama akıllı davranın. Eğer iş yeriniz evden çalışmanıza izin veriyorsa kalın. Hijyene dikkat edin. Yaşlıları koruyun.

Ebola virüsü eğer Çin’de yapıldığı gibi bir ortam bulsaydı şu an onu konuşurduk. Ebola Afrika’da bir bölgede görülüyor ve popülasyon vs çok düşük bir alanda, az sayıda kişiyi etkiledi ve bundan dolayı kontrol altına alındı ama şu aralar tedavi için uğraşan sağlık çalışanlarına suikast düzenleniyor. Şimdi ebola ile Coronayı teorik olarak konuşabiliriz ama ebola daha öldürücü, Corona onun kadar tehlikeli değil ben o yüzden dışarı çıkayım,kabalıklara karışayım denilemez.
Benden özür dilemediniz. Şu anda da hala üste çıkmaya çalışıyorsunuz. İfadeniz ve üslubunuz hiç hoş değil. Anlamadığınız bir şeyi daha düzgünce ifade edebilirdiniz.
Benim yazdığımı anlamayan bir tek siz vardınız ki insanlar da size orada açıklama yaptı. Anlatım bozukluğu vs de yok.
Orada yazılan tek tek tüm yorumları okudum. Size de tavsiye ederim. Lütfen bundan sonra okur okumaz düşünmeden, direk dürtüsel yazmayın ve insanlara “cahil” diye hitap etmeyin.
Her mesajda farklı yorumcuların defalarca kez anlatılan 65 yaş üstü riskli hasta grubu denilen bir konuda tehlike yaşlılarlarda denildiğinde yaşlılar virüs saçıyor diye algılayan biri yanlış anlayacak diye her seferinde kopyala yapıştır WHO’nun açıklamalarını kimse yazmamızı beklemesin.

Burada da 5 kişiye çıktı vaka sayısı, herkes havaalanına hücum etti, hatta şanssızlık dün akşam fırtına vardı uçuşlar durdu arkadaşlar düşünüyorum hata mı ettim gitmeyerek burada kalarak ama babam kesin bir dille uçaklara hiç güvenim yok diyor

Nerdesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…