Burada okulların tatil edilmesi ve etkinliklerin iptal edilmesinin nedeni vaka sayısını azaltmak. Yüzdelerle konuşuyoruz ama hastane, doktor ve yatak sayısı belli. Bir 100 kişinin hasta olması ile binlerce kişinin hasta olması aynı değil. İtalya’da istif yapıp her yeri dolduran veya hiç sallamayıp dışarıda etkinliklere devam eden insanlar oldu. Sonuç marketlerde bir şeyler bulamayıp market market dolaşan oldu, kasalarda saatlerce kalabalıkta toplanan oldu ve herkes enfekte oldu. Herkes bir süre yetecek şey alıp paylaşsa, etkinliklere katılmayıp evde otursa böyle olmazdı.
Siz dışarı çıkmayınca kendinizi değil herkesi koruyorsunuz. Belki siz hasta olmayacaksınız ama taşıyıcı olabilirsiniz. Süper bulaştırıcılar var. İnfluenza aynı ölüm riskine sahip ama bu hastalık kadar bulaşıcı ve alt solunum yolu hastalığı- zatürre yapmıyor. Ne kadar sayı olarak az hasta olursa o kadar iyileşme imkanı olan insan olacak. Siz gezmeye devam ettiniz, insanlar devam etti diyelim ve vaka sayısı arttı. Sonucunda hastanelerde Coronavirus harici hasta muayane edilemeyecek, ameliyatlar yapılamayacak, hasta olduğunuz veya kaza geçirdiğinizde gidebileceğiniz bir yer olmayacak. İtalya ve İngiltere’deki sorun bu. Şuan İtalya’da sokakta polis arabaları gezip dışarıda gezen insanları eve gönderiyor. Panik yapmayın ama akıllı davranın. Eğer iş yeriniz evden çalışmanıza izin veriyorsa kalın. Hijyene dikkat edin. Yaşlıları koruyun.
Ebola virüsü eğer Çin’de yapıldığı gibi bir ortam bulsaydı şu an onu konuşurduk. Ebola Afrika’da bir bölgede görülüyor ve popülasyon vs çok düşük bir alanda, az sayıda kişiyi etkiledi ve bundan dolayı kontrol altına alındı ama şu aralar tedavi için uğraşan sağlık çalışanlarına suikast düzenleniyor. Şimdi ebola ile Coronayı teorik olarak konuşabiliriz ama ebola daha öldürücü, Corona onun kadar tehlikeli değil ben o yüzden dışarı çıkayım,kabalıklara karışayım denilemez.
Ben zaten yanlış anladıysam özür dilerim yazdım ama sizin kurmuş olduğunuz cümle yanlış , yani anlatım bozukluğu yaptığınız için yanlış anlaşıldı ki buda benim suçum değil çocuğunuzu anne ve babanıza yaklastirmayin demek çok komplike bir cümle buda yanlış anlaşılmaya açık olmasını sağlıyor.
Benden özür dilemediniz. Şu anda da hala üste çıkmaya çalışıyorsunuz. İfadeniz ve üslubunuz hiç hoş değil. Anlamadığınız bir şeyi daha düzgünce ifade edebilirdiniz.
Benim yazdığımı anlamayan bir tek siz vardınız ki insanlar da size orada açıklama yaptı. Anlatım bozukluğu vs de yok.
Orada yazılan tek tek tüm yorumları okudum. Size de tavsiye ederim. Lütfen bundan sonra okur okumaz düşünmeden, direk dürtüsel yazmayın ve insanlara “cahil” diye hitap etmeyin.
Her mesajda farklı yorumcuların defalarca kez anlatılan 65 yaş üstü riskli hasta grubu denilen bir konuda tehlike yaşlılarlarda denildiğinde yaşlılar virüs saçıyor diye algılayan biri yanlış anlayacak diye her seferinde kopyala yapıştır WHO’nun açıklamalarını kimse yazmamızı beklemesin.