Gelmez olurmu çok dikkat etmek lazımAyy korku filmi gibi yaşlı da olsa insan sonuçta Allah korusun hepimizi gerçekten ciddi bir durum var eldende çok birşey gelmiyor
Hangi ülke orasıCok huzursuzum. Burada vaka sayisi 34 oldu ve bir kisi hayatini kaybetti. Bugun disari cikmak zorunda kaldim ve cok kalabalikti. Elimi yuzume goturmedim ama yine de tedirginim. Bazi gazeteler virusun 3 saat boyunca havada kalabilecegini yazdigi icin bu tedirginligim. Herkes birsey soyluyor hangisi dogru bilmiyoruz.
Insanlar marketleri yagmalar derecesinde alisveris yapiyor. Stok yapmaya mecbur kaldik biz de onlar yuzunden. Bulundugum ulkeye hep diger ab ulkelerinden yiyecek icecek geliyor. Sinirlari kapatmaktan bahsettiler eger oyle olursa buraya yiyecek gelmeyebilir. Bu riski goze almak istemedik. Cok can sıkıcı bir durum.
Esim artik evden calisacak en azindan o acidan biraz rahatladim ama bugunku o kalabalikta gecirdigim saatleri dusundukce cok tedirgin oluyorum
Turkiye'de de vaka sayisi 5 olmus ama hepsi akrabaymis ve karantina altina alinan kisilermis.. Umarim disaridan birine bulastirmamislardir.
Yaza bomboş kalacak oteller ama hala ücretler sasirtici yüksek neyin kafasini yasiyorlar bilmem ama yabanci turistlere veda edecekler.Çok haklısınız.Kapılar en basından kapatılmaşıydı.Turızm sektoru ne olucak acaba
Umarım boş kalır, şuursuz insanlardan nefret ediyorum.Yaza bomboş kalacak oteller ama hala ücretler sasirtici yüksek neyin kafasini yasiyorlar bilmem ama yabanci turistlere veda edecekler.
Yaza bomboş kalacak oteller ama hala ücretler sasirtici yüksek neyin kafasini yasiyorlar bilmem ama yabanci turistlere veda edecekler.
Kolonya çantamda hep bulunur. Her girdiğim sınıfta masamı ve oturacağım sandalyenin kollarını kolonya ve ıslak mendille siler öyle otururum. Hele şimdi ekstra dikkat ediyorum.Kimse kolonya almasa fiyat yukselmez. Almayın kolonya çokta önemli değil.
Sirke kolonyadan çok daha iyi dezenfektan.
Haberlerde kolonya denildi diye millet kolonya sırasına girdi.
Yarın sirke derlerse şirkete koşarlar.
Makarna istiflemek nedir yahu ? Tuvalet kağıdını ne yapacaksınız , mumyalayacak misiniz kendinizi ?
Biterse ölecek misiniz ?
Al bir dolu peçete .
Inat ettim kolonya, makarna, Bilmem ne almıyorum .
Bu haberlerden de bıktım.
Ne yapıyorsa insanın içindeki bu saçma sapan idraksiz virüs yapıyor.
Aynen öleBugun korona haberinden sonra ilk defa disari ciktim. Tabi ki maskeyle. Maske takan kisi sayisi 5i gecmiyordu. Hala havaya oksurenler, hapsiranlar. Marketler yerinde duruyordu ama:)
Umarim ki bu yayilma hızıyla daha kötüsünü gormeyiz. Bilincsiz oldugumuz ve hafife aldigimiz kesin. Hala grip ve trafik kazasiyla karsilastiranlar var. Pesss.
HaklısınızSiz acaba okuduğunuzu nasıl anladınız? Ben riskli grup yaşlılar derken yaşlılar mı bunu saçıyor dedim? Nerede okudunuz bunu? Yaşlılarda tehlike dememin nedeni WHO’da ve şu ana kadar yayınlanan yayınlarda var. Risk faktörü olan kronik hastalığı olan insanlar ve özellikle 65 yaşın üzerinde olanlar, bu insanlarda mortalite oranı daha fazla. Şu an heryerde özellikle yaşlı insanların evde kalmaları, alış veriş vslerde başkalarının yardım etmesi öneriliyor. Siz kime cahil dediğinizi sanıyorsunuz?
Okullar bir çok ülkede tatil edilmedi nedeni eğer okullar tatil olursa büyük anne ve babalar bakmak zorunda kalır diye düşünülüyor ve onları koruyun deniliyor. Benim yazdığım şeylerde de bu var zaten.
Çabuk gelsin o güzel günlerSayının artması tabii ki muhtemel, bir müddet yaşam alışkanlıklarımızı değiştireceğiz. Bu günler geçer ve daha güzel günler gelir inşallah...
Çıkarız rabbimin ıznı ıle inşsllah corona bitsin duası edelimKendinizi kötü hissedin diye söylemedim. Öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın. Ben sadece ön yargılı bulduğumu söylemek istemiştim.
Ben de kendimi şu an kötü hissettim. Çıkamayacağız bu işin içinden sanırım.
Geçecek Allahın izni ileBen bapıcam asıl oğlum 1haftadır grip raporluydu zaten yollamadım küçük kızımda var ve immun yetmezlik var yani bağışıklığım yok istanbulda tedavi görüyorum hadi çocuklar çabuk atlatıyomuş ama napıcam bilmiyorum yinede önlemimi aldım.
Hepimizin yardımcısı olsun ama gelmeyeceğim gibi gözüküyor... aslında istiyorum da burada durmaktan sıkıldım kafamı dağıtmam lazım ama bilmiyorumOlur da gelirseniz Maske ve gozluk takin Buyuk kapsonlu birseyiniz varsa basinizi kulaklarinizi vs. onunla kapatabilirsiniz.. asla elinizi yuzunuze yani agziniza burnununuza ve gozunuze goturmeyin. ucakta asla birsey yiyip, icmeyin... Ve mumkunse en az %70 alkol iceren bir dezenfektan edinin. Allah yardimciniz olsun.
Neresi orasıHepimizin yardımcısı olsun ama gelmeyeceğim gibi gözüküyor... aslında istiyorum da burada durmaktan sıkıldım kafamı dağıtmam lazım ama bilmiyorum
Daha da abartılmalı benceÇok abartılıyor yapılması gerekenler belli. Adım adım kurallar uygulansın temizlik yapılsın sıkıntı yok
KKTCNeresi orası
Orada durumlar nasıl????Çok vaka var mı
Bencede çok çok haklısınız?Acaba turizm nasıl olucak?Ülkemizdeki önlemler zaten yayılmaması adına.
Diğer avrupa ülkelerinin almadığı önlemleri alarak, başından bıçak gibi kesmek için yapılan şeyler.
Abartılıyor, evet.
Mümkünse abartılsın zaten.
Eğer incelenirse ilk iki hafta 3 5 vakası olan ülkelerin, 2 hafta sonra binlerce vakası olması dolayısıyla abartılsın!
Siz neredesiniz bilmiyorum ama burada 2 vaka demek olası 100 vaka demek.
İlk defa bu ülkede doğru bir şey yapıldığını düşünüyorum, sadece okulların kapatılması hiçbir şey değiştirmez aslında.
Bayağı resmi olarak tüm kurumların sosyal izolasyona katılması gerekir.