Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bunların sebebi medya değil bana kalırsa sağlık sisteminin çökmesiyle otomatik olarak geliyor. Ayakta atlatamayan çoğu kişi makinalara bağlı nefes almak zorunda ama virüsün yayılma hızına uygun ne ekipman ne de tibbi personel var. Kıbrısta emekli sağlıkçılar görevlere çağırılmış, bizim ülkemizde ise 2 yıllık geçici personel alınması konuşuluyor.
Sağlık bakanının hastanın hangi havayoluyla nereden nereye gittiğini söylememesi, şehri söylememesi çok yerindeydi. İtalyadaki gibi o ilden diğer illere göçler başlayabilirdi yada o güzergahı kullanan yada tanıdığının kullandığı herkes hastanelere bir anda hücum edebilirdi. 100 kişiden 1 kişi bile enfekte olmuş olsa hastanedeki kaosta geri kalan enfekte olacaktı.
Ayrıca italya durumundaki gibi ülkeyi komple kapatma durumu doğal olarak ekonomiyi etkileyecek. Üretemeyen ülke borçlanır bu temel bilgi.
O yüzden medyanın yayın yapmasını, insanları sürekli tetikte tutmalarını destekliyorum ben.
Bir hafta haber yapılmazsa bu ülke anında unutur virüsü, birlikte düğünlerde halay çekerler.

Vaka sayisi artarsa ztn az olan yabanci turist gelmezse turizm biterse sokaga cikma yasagi ile uretim durursa - bizim az olan fabrikalarimizda calisacak robotlarimiz yok- halimiz gercekten film setlerine döner. Bu hepimizin derdi 100 kisinin yasadigi koyumun de, Istanbulunda.
Istanbul kapatilirsa tedavi olanlar ne olacak. Oraya duzenli gidenler?
Birsuru ihtimal dolu.

Ebola virusu coronadan cok daha tehlikeli oldugu halde boyle bir kaos yasanmadi. Isin tuhaf tarafi panik olmayin diyen de yok. 1 saatlik ana haber bultenleri tamamen coronadan olusuyor ve bu bana hic normal gelmiyor.
Ebolanin bulasma sekliyle coronanin bulasma sekli ayni mi? Nasil bir tutarsiniz

Bunu bir anlasalar Olay kac olum vs degil Olay. Bu bulasici bir hastalik hastaneler yetisemiyor. Bu cok kotu saglik calisanlari riskli bide bu yonu de var dusunun oteller bile.hastane olarak kullanildi cin de ya Beni uzende bir yakinin oldu diyelm bu hastaliktan gidip son kez goremiyorsjn bile bulasici hastalik Nede olsa allahim.sen koru

Güzel bir haberim var.
karantina altındaki köpeği serbest bırakmışlar. Çünkü virüs onlarda görülmüyormuş.ya da öyle bişey. Sonuç olarak tehlike oluşturmuyor.
Bu iş hayvan katliamına dönüşmesin.
Biraz moralinizi düzeltmek istiyorum.
ölüm oranı % 2 ama aslında tespit edilenden çok fazla vaka olduğunu düşünüyorlar. Tüm dünyada. İtalyada bir doktorun konuşmasında vardı. Hafif geçirenler evde grip gibi atlatıyor. Yani ölüm oranı daha düşük. Dünya hastanelere düşenleri ve tarama yapılanları kayıt altına alabiliyor sadece. Kayıt altına geçenlerin % 2 si. Kayıt altına alınmayanlar sağlıkla atlatanlar. Virüs size bulaşırsa ölüme oranınız %2 ‘den daha düşük.
Ölenlere ve yakınlarına çok üzüldüm. Çok vahşi bişey insanın virüs gibi bir yapı tarafından vücudunun ele geçirilmesi. Çok kötü karanlık. Dualarımızı , iyi dileklerimizi eksik etmeyelim tüm dünyadaki hastalardan.
diğer güzel haber sıcaklığın virüsü baya baskılanacağını düşünüyorum . Şu 1 ayı sabırla beklersek Ümit ediyorum çok çok azalma olacak. Dünyanın gündemi tekrardan değişecek. Umarım.

lütfen önlem almaya çalışan insanları engellemeyin. Herkes istediği önlemi alsın. Hepimiz bilinçli olmaya çalışalım. Ben ağır kronik hastayım. BeN risk durumundayım. İnanın benim için büyük tehlike. Ama panik herşeyi olduğundan daha zorlaştırıyor. Panik yapmamaya çalışalım.

Son düzenleme:

Hayvanlarla ilgili gelişmeye deli gibi sevindimmmm
Ancak halk olarak hiç bir işte ortayı tutturamıyoruz, bugün eşimin kbb muayenesi vardı, özel bir hastaneye gittik, şu süslü püslü hasta temsilcilerinin olduğu hastanelerden biriydi, girişte beş kız bir masada dirsek dirseğe çalışıyorlar, hiç bir tedbirleri yok, onlarca kimliğe kredi kartına dokunuyorlar, paraya dokunuyorlar, eşimin kimliğini ve kartını aldım elime sıktığım dezenfektanla sildim, güldüler bana resmen. Doktorun yanına girdik onda da aynı durum adamın maskesi bile yoktu ve eşime denge testi yaparken ağzını kapamadan öksürdü, hastane personellerinde durum buysa sokaktaki insan ne kadar korunur bilemiyorum, bizim insanımız tedbiri makarna stoklamak sanıyor acı olan bu bence

Ben soyleyince insanlar kiziyor , pek cok kisi corona atlatti , ben bile atlattigimi dusunuyorum ama grip deyip gectim , risk grubunda olmayanlarin bu derece panik olmasina gerek yok

Ben soyleyince insanlar kiziyor , pek cok kisi corona atlatti , ben bile atlattigimi dusunuyorum ama grip deyip gectim , risk grubunda olmayanlarin bu derece panik olmasina gerek yok
Sizi yurtdışında miydiniz? Öyle hatırlıyorum sanki.

İtalya Wuhana döndü resmen insanlar balkonlarindan marşlarını okuyorlar destek olmak için

Sokağa cıkma yasagı getirilsin gerçekten kendi insanımızdan nefret ettim hele ki yaşlı amcaları. Evden cıkamıyoruz zaten camdan da bakamıyoruz artık önüne gelen yerlere içini boşaltıyor. Az önce dısarıya bakıyorum adam geberircesine öksürüp yerlere cıkartıyor. Camdan bir kova sirkeli su dökesim geldi. Kesinlikle sokağa çıkılmamalı ceza yağmalı millet keyfi keder dışarı çıkması yasaklansın.

Grip virusu de surekli ayni virus degil. Surekli farkli virusler. Bu kadar abartilmasinin altinda farkli sebepler oldugunu dusunuyorum. Ilaci da coktan bulunmustur ama millete eziyet edilmesi lazim piyasa surulmeden once.
Koca ülke karantina altında hala bizim türkler abartmayın modunda

Koca ülke karantina altında hala bizim türkler abartmayın modunda
Bugun korona haberinden sonra ilk defa disari ciktim. Tabi ki maskeyle. Maske takan kisi sayisi 5i gecmiyordu. Hala havaya oksurenler, hapsiranlar. Marketler yerinde duruyordu ama:)

Umarim ki bu yayilma hızıyla daha kötüsünü gormeyiz. Bilincsiz oldugumuz ve hafife aldigimiz kesin. Hala grip ve trafik kazasiyla karsilastiranlar var. Pesss.

Son düzenleme:
Sokağa micacaklar utanmasalar adım başı pislik yaa ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…