Türkiye’de İş Aramak

Yillar yillaaar önce bir işe gireyim demiştim, maaşi yuksek degildi ama sevdigim bir işti. Goruşmeye gittiğimde eşimin meslegini sormuştu ve eşin iyi kazaniyordur neden geldin demişti adam.
Bende kurumsal bir iş yerine görüşmeye gitmiştim. Erkek arkadaşın mi var mı diye sordu var dedim, mesleğini sordu söyledim, nerde oturuyo diye sordu söyledim, evlenmeyi dusunuyo musunuz dedi şuan için değil 23 yaşındayım maddi olarak hazırlanmaliyim demis olmama rağmen evlenince nerde oturcaksiniz diye sordu ve onun ve benim oturduğum yerin tam ortasında bı ikameti söyleyip burda mı oturcaksiniz dedi

Ha bana da ev kendimizin mi degil mi bunu da sormuştu.

Bana kaynananla aran nasıl diye soran oldu
Kayinvalidesiyle anlaşan insan fevri olmaz , acil durumlarda soğukkanlı ve çözüm odaklıdır . Aynı zamanda duygularını işe yansıtmaz , otokontrolu sağlamdir ,siyaseti ve raconu iyi bilir . IK sağlammış iş yerim olsa alırım

Gerçekten iyi bir yöneticisiniz keşke vasfı olanlar bu işi yapsa

Bu senin katilmamanla değişecek bisey degil. Avrupada da soruyorlar, kapitalist düzenin olduğu her yerde soruyorlar cv indeki boş geçirdiğin yılları. Kimse işe ara verip bir kac sene dünyayı gezemiyor kim diyor bunlari yahu alice in wonderland gibi argumanlar yazmayin. Bence de gezip tozsak iyi olur ama kariyer için iyi olmuyor. Zengin ülkelerdeki herkes için degil zenginler için gecerli o söylediğin şey. Turkiyede bi zenginsen de olur yani :)

Ülkemizde yasa var. Yukariya konu sahibi şikayet etmek isterse kullansin diye kanunu ve maddeyi yazdim hatta.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... 37 yaşındayım... Ve evet çocuğum olmuyor, olmayacak... Ancak iş veren ya da insan kaynakları CV ile ilgilenmek yerine çocuğunuz var mı, evli misiniz, kaç yıllık evlisiniz, niye çocuk düşünmüyorsunuz gibi soruları sıralıyor... Bunun bir değil birçok örneği ile karşılaştım... Kişilerin özel hayatları işverenleri ilgilendirmemeli. Lütfen başvurulara devam edin. Yılmayın. İnşallah gönlünüze göre bir iş çıkacaktır.

Siz istisnasınız işte.kadınlar bizim ülkede üç defada emekli oluyor, 1 evlenince, 2.doğurunca 3.yaşı gelince.çalışmama bu üç aşamada artarak devam ediyor.
Başka ülkeler hakkında bilginiz var mı? Özellikle bizim ülkemizde bizim ülkemizde yazıp durmuşsunuz da

Valla illa zengin olmaya gerek yok internette career break/ kariyer arası diye aratabilirsiniz. Avrupada gençler arasında çok yaygınlaştı. Oran %65lerden bahsediliyor. Geri de dönebiliyorlar kariyerlerine. Yahu niye dönemesinler zaten. Ölene kadar hiç durmadan çalışmak eski yüzyılın gereği/değeri. Bu zamanda kariyer arası vermek hem çalışanın psikolojisi hem de dolayısıyla performansı için uygun bir durum. Avrupada soruyorlarsa da “dünyayı gezdim” “müzik aleti çalmayı öğrendim” “hobi edindim” “yeni kurslara gittim” gibi cevaplarla tatmin oluyorlar demek ki :)

Türkiyede de yaygınlaşıyormuş ama evet bizim tırt ik/patronla zor tabi ama bu dinazorlar ölüp yeni nesil patron olduğunda o da çok normalleşeceğine inanıyorum.

Bu arada yapan var tanıdığım avrupada yaşayan kuzenim, teyzem, eniştem gayet kariyer arası verdi işine de geri döndü. Zaten işsizlik Türkiyedeki gibi değil niye dönemesin. Başka bir kuzenin kocası belirli periyotlarda çalışıp ayrılır (ingiltere). İnşallah Türkiyede de yaygınlaşır da şu “okul biter bitmez işe gir, 60 da emeklilikle çık” gibi saçma hayatı sömüren mantıktan kurtuluruz.

Zaten 60 yaşına kadar aralıksız çalışmak ölüm gibi bir arkadasim kalp krizi geçirdi 78 li cocuk vefat etti
Bazıları intihar ediyor
Ben bebeğimi kaybettim
Bana da sanki asgeriyeden kovuldum bankayı neden bıraktın diyorlar yani iyi birsey olsaydın birakmazdin der gibi seni atmislardira getiriyorlar kac is yerinde eski bankaciligima laf sokuldu

Siz istisnasınız işte.kadınlar bizim ülkede üç defada emekli oluyor, 1 evlenince, 2.doğurunca 3.yaşı gelince.çalışmama bu üç aşamada artarak devam ediyor.
Aynen öyle evleniyoruz hoop koca parası mis çocuğu da patlattin mi adamın tapusu komple sende vuruyoruz kırbacı o çalışıyor çocuklu kadınlar olarakta takıyoruz çantamizi geziyoruz. Çatır çatır kociskopoloplarimizin parasını harcıyoruz (!)

O parada boğazımızda dugum oluyor tabi

Valla kocişkolar da kocişko he
Biz olmasak kendi başına donunu giyemez çoğu
Neyse inşallah bir gün evlenir o paralı kocalardan biriyle. Hayırlısı

2 evlilik bir nisan ben niye yiyemedim para acaba hiç evlenmesem çok daha iyi yerlerde olurdum

Paralı koca nerde bu ekonomide acaba adamlar ne yapsın ben de tekrar çalışmak istiyorum ya ben çalışırken dinleniyormusum iki çocuğu olanlara çok büyük saygı duyuyorum üçe diyecek bir şeyim yok

Paralı koca nerde bu ekonomide acaba adamlar ne yapsın ben de tekrar çalışmak istiyorum ya ben çalışırken dinleniyormusum iki çocuğu olanlara çok büyük saygı duyuyorum üçe diyecek bir şeyim yok
Ben tek çocukta havlu atanlardanım. Anca buna bakıyorum ne ikisi ne üçü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…