Türkiye’de İş Aramak

Çalışmayana saygı duymam demiyorum aslında herkesin kendi hayatı ama bence bir kadın çalışmak zorunda

Sistemi meşrulaştırma kuramı diye bir kuram var, elde olan durumun da her halükarda bir nedeni olduğu ve ne kadar hatalı olursa olsun makul olduğunu iddia etmeye insan olarak meylimizi açıklıyor. Yazdığınız tam olarak sistemi meşrulaştırmak. Evet, ABD'de katı bir kapitalizm var ama Avrupa'da çeşitli izinler olduğu halde aynı kanunlar uygulanıyor. Evet, dediğiniz gibi muhtemelen avrupa'da da dediğiniz erken çıkayım şunu yapayım bunu yapayımlar yok ama bunlar da zaten düzenlenmeli. Belirsiz, düzensiz ve sömürüye ve kaytarmaya açık bir sistemde çalışmak çalışanın suçu değil. Üstelik hangi özel sektörde eş tayini var ki? Dediklerinizin bir kısmı yalnızca devlette olan şeyler ve devlet zaten çalışan alırken hamile kalacak mısın demiyor(dur inşallar).

Sende haklisin.. zaten ben sunu anlamiyorum
Mesela.. evlenince kadinlar neden is birakiyor? Cocuktan sonra bir sure az calismayi dogru buluyorum ben mesela.. bu da yine dedigin gibi turk aile yapisiyla ilgili, esit sorumluluk alinmadigi icin..
Bu konuda devlet desteği bile var. Evlilik nedeni ile işten ayrılırsan kıdem tazminatı alabiliyorsun. Aslında devlet de pek çalışmamızı istemiyor sanki.
Burada bu hakkını kullanacağını söyleyen bir sürü evlilik hazırlığındaki kadın var mesela. Bunu hak sanmak çok üzücü.

Benim annem emekli öğretmen. Ablam ve ben doğduğumda 40 gün izin vermişler. Eskiden öyle doğum parası, süt parası, ücretsiz izin gibi şeyler yokmuş. Bu hükümet “En az 3 çocuk” politikası uyguladı. Nüfus bir ülke için güçtür. Çin’i dünyanın fabrikası yapan nüfus kalabalığıdır.

Bana sacma geliyor dedim zaten.. ara vermek herkesin hakki ara ara yani bazilarinin dedigi gibi.. ama sadece evlendigin icin isten cikmak sacma geliyor bana.. tum gun evde napacaksin yani.. muhtemelen kocan calisiyor olur. Zaten olay sadece maddi degil benim gozumde..

Çalışmayana saygı duymam demiyorum aslında herkesin kendi hayatı ama bence bir kadın çalışmak zorunda
Zorunda ama
Erkeklerin cogu evde is yapmak zorunda olmuyor. Dunya genelinde boyle ama orta doguya ilerledikce bu erkekci kesim
Artiyor.

Kari koca ayni saatte eve geliyor ama kadin mutfaga cocuga kosuyor erkek napiyor? Kumandayi alip cok yoruldum ahh uhh ..

Buna uygun cok guzel karikatur vardi..

Kadin kanser oluyor kafada sac kalmamis kemoterapiden vs. Elinde cocugu alisveris cantasi ayakta hala.. erkekler grip olsa yatiyolar.. oluyorum geberiyorum
Modundalar yani cidden guclu muyuz yoksa guclu olmak zorunda mi birakiliyoruz karar veremiyorum bazen?

Agauahhaba ama bradde yaslandi be canisi yillar kimseye acimadi..

Buarada kadinlar icin tabiiki calismak cok cok onemli..eskisi gibi sahiplenen erkekler yok artik. Ama diger yandan sirf karnini doyuruyor diye minnet eden kadinlarda azaliyor gittikce . Bu iyi birsey bana gore.. sevdigin icin biriyle olmak baska ona muhtac oldugun icin beraber olmak cok baska..ve birsey daha.. istedigi kadar zengin olsun kocan farketmez.. sende para kazaniyorsan borun oter, yoksa otmez. Parayi veren dudugu calar demisler

Bence güçlü olmak zorunda kalıyoruz malesef . Üstüne de en çok kadınlar elestiriliyor. Ev temiz olmayınca çocuk hasta olunca

Türkiyede ki IK sistemini çözemedim ben. Eşim mesela. Bir konuda uzman. Kendini yetiştirdi. Kullandığı programı öğrendi. Zammı iyi derecede yapmadılar. Dedi ki bende ayrılırım. Yine de yapmadılar.

Halbuki şunu düşünmeleri lazım. Eşime yapacakları iyi derecede zam, onun yerine alacakları kişinin her türlü altında kalıyor zaten. Üstelik o yeni kişi işi ve programı bilmiyor olacak. Daha onu öğretecekler. Hem zaman hem iş hem para kaybı.

Eşim işten çıktı. Yerine daha fazla para vermrk zorunda kalarak birini almışlar. E ne oldı? Senin şirketinde ekibinle uyumlu işi bilen adam gitti. Bilmeyen adama mecburen daha fazla veriyorsun çünkü mecbur kaldın. Piyasada adam yok. Aptallık.

Asıl mesele çin gibi dünyanın fabrikası mı yoksa Amerika gibi dünyanın beyin gücünü elinde tutan bir ülke mi olmak istediğimiz. Şahsen bana sorulmadı

Tüm yazıyı buruk bir gülümseme ile okudum. O güzel ülkemde derken... Ben de eskiden yurtdışına tatil için bile gitsem birkaç gün geçince haritada Türkiye'yş görünce için sızlardı. Şimdi ise çok başka şeyler düşünüyorum. Dilerim sizin için çok güzel fırsatlar çıkar

Hep zordu o süreci hiç unutmadım yıllar geçti bendeki fobik durum düzelmedi demoralize etmek istemiyorum ama eğer bir gün işimden olursam ya yurtdışı yada sosyal medyada kendi işim için çabalarım ama bu kadar değersiz hissettiren bir topa girmem.

eşiniz gidince onun yerine aldıkları "1" kişiye daha fazla veriyorlar
zam yapmazsanız gireim diyen kişye zam yapsalar kalan "herkes", zam yapın yoksa giderim der.

şirketlerin düşündüğü şey de herkese zam yapmaktansa yeni gelenin ücret + iş öğretme zahmetine katlanmak, zam isteye taviz vermemiş olmak

Bir deri ihracat firmasında gittigim is görüşmesinde bana da hep boyle kilolu muydun diye sordu patron . Bende neden deri ceketleri bana mi giydirip cekim yaptiracaksiniz dedim . Cikarken de ne sandalye duzelttim ne kapi kapattim . Gercekten asiri terbiyesiz olmus bu is duzeni

Çok haklı bir isyan. Umurım kendinize gore bir iş bulursunuz asla pes etmeyin

eşiniz gidince onun yerine aldıkları "1" kişiye daha fazla veriyorlar
zam yapmazsanız gireim diyen kişye zam yapsalar kalan "herkes", zam yapın yoksa giderim der.
Cıks böyle değil. Eşim onlara giderim demedi bana dedi. Diğer şirketle anlaşıp istifa rdeceği güne kadar haberleri bile olmadı. Sadeve maaşında iyileştirme istedi. Biraz sessiz sakin bi tip. Bunun sesi çıkmaz vuralım kafasına diye düşündüler

benim kast ettiğim şey eşinizin illa ki giderim diye "tehdit" etmiş olması değil
tehdide gerek kalmamış zaten adam direkt gitmiş

siz demişsiniz ki yaptıkları şey saçma neticde gelene yine daha fazla para verdiler ve bir de iş öğretecekler
evet durum bu oluyor

ama şirkette kalan herkes biliyor ki zam isteseler alamazlar, şirketin derdi bu, bunu anlatmaya çalışıyorum.

Bende 41 olacağım ocakta ama annemle yasit annem istemez birde anneliği var Jennifer var 5 cocuk
Bence de kadinin parasi olmali çalışıp aktif olmali evde yaptigi is göze görünmüyor cok daha yoruluyor ama

Ben de yaptim. Dönülmez demiyorum. Sorarlar o gapi diyorum. Ben su an ingilterede isverenim soruyorum gapleri sorulur çünkü bakarsin karsidaki yayilmaci politika izleme meraklisi almazsin ise baska firma iyi bulur alır. Belli olmaz ama genel olarak dunyanin hicbi yerinde dogum harici gap vermek aa cok guzel iyi yapmışsın seklinde karsilanmaz. Eşim geldi yanima londraya 2 ay calisti birakti turkiyeye döndü yazin gelmedi simdi geri geldiginde ilk mulakata girdiği yer hep bu sekilde gaplerle mi calisacaksiniz diye sordu. Soran firma da Spotify kiytirik bi yer degil. Ben de soruyorum. Sorulur çünkü.

Ha kontratli isse daha kolay yaparsin. Ama permanent bi iste hadi ben cikip dunyayi gezeyim sonra gelince baska permanent is bulurum diyemezsin. Bu senin mortgage ini bile etkileyen bisey.

Peki eşine yapacakları zam çalıştığı yerdeki personel arasında dengeyi bozuyor muydu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…