- 6 Nisan 2014
- 1.704
- 1.735
Ya niye hukuk çalışayım, Allah Allah. Tartıştığınız her konunun uzmanı oluyosunuz ya, ayar oluyorum vallagit biraz hukuk çalış gel .
delil dedim evet. ne olmuş.
bula bula o kelimeyi mi buldun o yazıda .
sen bile anlamadın diyemeyeceğim bile fazla bu tümcede .D
sizi desteklemedim ki ben.Bazen savcılar tamamen kendi öngörüsüyle kendi kanaatiyle iddianame açar.Hakim sanığın sorgusunu yapar ve nihai kararı verir.Suçlanan kişi suçsuzluğunu ispat etmekle yükümlüdür.Ya niye hukuk çalışayım, Allah Allah. Tartıştığınız her konunun uzmanı oluyosunuz ya, ayar oluyorum vallasabahtan beri "delil" olup olmamasını tartışıyoruz. Delilleri yok diyoruz, önce iddia sahibi delilini ortaya koysun diyoruz vs... sen de bizi desteklemişsin
"Delil" olmadan kimse kimseye dava acamaz, işte o kadar... sen de ilk alıntıladığım yorumunda soylemişsin zaten...sizi desteklemedim ki ben.Bazen savcılar tamamen kendi öngörüsüyle kendi kanaatiyle iddianame açar.Hakim sanığın sorgusunu yapar ve nihai kararı verir.Suçlanan kişi suçsuzluğunu ispat etmekle yükümlüdür.
bazen şu da olur.Ya niye hukuk çalışayım, Allah Allah. Tartıştığınız her konunun uzmanı oluyosunuz ya, ayar oluyorum vallasabahtan beri "delil" olup olmamasını tartışıyoruz. Delilleri yok diyoruz, önce iddia sahibi delilini ortaya koysun diyoruz vs... sen de bizi desteklemişsin
yukarıda zaten açıkladım zeynep .Bazen savcı tereddüt eder.Kamu adına bir de hakimin sorgulaması için dava açar.DEr ki iddianamede şüpheli şunu şunu belirtse de .... maddeleri yönünden cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmıştır."Delil" olmadan kimse kimseye dava acamaz, işte o kadar... sen de ilk alıntıladığım yorumunda soylemişsin zaten...
Savcı iddianameyi hazırlar. Adı üzerinde İDDİAname ,"Delil" olmadan kimse kimseye dava acamaz, işte o kadar... sen de ilk alıntıladığım yorumunda soylemişsin zaten...
'Delil'ler yetersiz olduğunda ve 'var olan deliller' kişiyi cezalandirmaya yetmediginde bile yine de ortada bir 'delil' var sonuçta di mi?bazen şu da olur.
suçlunun suçlu olduğu bellidir ama deliller yetersizdir .Var olan deliller onu cezalandırmaya yeterli değildir ama hakimler hem kendi tecrübeleri ile hem sanığın hal ve hareketlerinden geçmişinden bunu bal gibi bilirler ama beraat vermek zorunda kalırlar.Suçun sabit olmaması nedeniyle beraat verirler.
Hukuk engin bir denizdir.
Şu ya da bu diyerek kesin konuşabileceğimiz bir alan değildir.
Bir yığın içtihat vardır.
Hapishanelerde suçsuz yere yatan çok insan vardır.
Suçlu olduğu halde beraat eden de bir yığın insan vardır.
'Delil' olarak sunduklari Hürriyet haberi bile savlarını desteklemiyor aslında. Biz neyden bahsediyorsak, niye bu kısır tartışma...Hürriyet yazısından esinlenmiş ya Mehveş Hanım , Hürriyet zaten yazısında daha önce 500 bin tonu bulan petrol kaçakçılığının(utanılası bir rakamdır doğru ise) , sınır güvenliliğinin son yıllarda arttırılması ile 50 bin tonlara indiğini yazmış .
Mehveş Hanım bu yazıdan yola çıkarak (!) devletin İşıd ile petrol kaçakçılığına girdiğini iddia etmiş .
O bölgede üst makamda , yerel yönetimde bulunan X,Y,Z kişisini de değil , direkt devlet İşıd tan kaçak petrol alıyor demiş .
İspat yok , delil yok ... İddia makamı bu beyanı incelesin gerek görürse , o bölgedeki bir üst isme denk gelir gelmez ; orasını bilemem . Ama devlet terör örgütü ile petrol kaçakçılığı yapıyor dersen ve buna da hiç bir kanıtın yok ise ...
Neyse ; nerdeydi benim develer ... Yine hendek saatleri geldi.
tamam da Zeynepcim diyorum ya bir kişiye direk suçlu ya da suçsuz diyemeyeceğimiz çok olay var hukukta. HAkimler kendi hakkaniyetlerini de çok kullanır mesela'Delil'ler yetersiz olduğunda ve 'var olan deliller' kişiyi cezalandirmaya yetmediginde bile yine de ortada bir 'delil' var sonuçta di mi?
bak mesela şunu örnek vereyim sana .'Delil' olarak sunduklari Hürriyet haberi bile savlarını desteklemiyor aslında. Biz neyden bahsediyorsak, niye bu kısır tartışma...
Bak yine beni destekliyorsun, sahte de olsa delil var yani sonuçta... ay çok sıkıldım. Atlantistengelenkadin, keşke gelmeseydin atlantistenbak mesela şunu örnek vereyim sana .
delil delil diyorsunuz.
Ergenekon davasında beraati neden verdiler çok sonra
Delillerin sahte olduğuna kanaat getirildi.
Oysaki baktığında suçlama hükümeti devirip ihtilal yapmaktı.Ne kadar ağır bir suçlama .
Buna katılıyorum...tamam da Zeynepcim diyorum ya bir kişiye direk suçlu ya da suçsuz diyemeyeceğimiz çok olay var hukukta. HAkimler kendi hakkaniyetlerini de çok kullanır mesela
geldim fena mı oldu.Bak yine beni destekliyorsun, sahte de olsa delil var yani sonuçta... ay çok sıkıldım. Atlantistengelenkadin, keşke gelmeseydin atlantisten
bak mesela şunu örnek vereyim sana .
delil delil diyorsunuz.
Ergenekon davasında beraati neden verdiler çok sonra
Delillerin sahte olduğuna kanaat getirildi.
Oysaki baktığında suçlama hükümeti devirip ihtilal yapmaktı.Ne kadar ağır bir suçlama .
hukukun siyasi konjüktüre göre işlemediği bağımsız yargının olduğu bir ülke istiyoruz.Atlantis bu örnekler çoğaltılabilir , hukukun tam tecilli ettiğine ve adalet erkinin tam bağımsızlığına benim inancım yok zaten . Bahsini geçirdiğin davalarda yazdığım yorumlarda buradadır hala
Her konuda farklı düşünecek değiliz değil mi ? Arada bir kesişen yollarımızı görmezden gelmemek gerek .
Bu konunun bu kadar uzama sebebi , ortada bir iddia varken bile ve bu iddia daha hukuka yansımamışken ,devletin çıkıp kendini aklamak zorunda olduğunu iddia edenlerin olmasıydı .
Takdir edersin ki ; bir köşe yazısındaki iddiaya cevap vermek ya da vermemek kişisel özgürlüktür .
bak mesela bir dönem hukuk askere göre şekilllendi.Bunu da biliyoruz .Atlantis bu örnekler çoğaltılabilir , hukukun tam tecilli ettiğine ve adalet erkinin tam bağımsızlığına benim inancım yok zaten . Bahsini geçirdiğin davalarda yazdığım yorumlarda buradadır hala
Her konuda farklı düşünecek değiliz değil mi ? Arada bir kesişen yollarımızı görmezden gelmemek gerek .
Bu konunun bu kadar uzama sebebi , ortada bir iddia varken bile ve bu iddia daha hukuka yansımamışken ,devletin çıkıp kendini aklamak zorunda olduğunu iddia edenlerin olmasıydı .
Takdir edersin ki ; bir köşe yazısındaki iddiaya cevap vermek ya da vermemek kişisel özgürlüktür .
Ben öyle bi muamele yapmadım ya, yapmam... ama Can Dündar vatan haini bence. Vatana ihanetle yargılansın.geldim fena mı oldu.
ben sizleri de anlıyorum ama siz de şunu anlayın.Ben iktidara oy verenlerin hepsini nasıl yobaz olarak tanımlamıyorsam sizde bize vatan haini muamelesi yapmayın olur mu?.
İlk cümlendeki gibi bi dünya olduğuna inanmıyorum... TAM bir adelet zaten olamaz da, biraz daha fazla adil olunabilir... insan faktörü var çünkü ortada. Şu forumda bile kimimizin hakaret dediğine kimimiz hakaret değildir diyebiliyorsak, tam bir adalet hiçbir zaman hiçbir yerde mümkün olamaz...hukukun siyasi konjüktüre göre işlemediği bağımsız yargının olduğu bir ülke istiyoruz.
Cumhurbaşkanının bir dönem okuduğu şiir yüzünden yargılanması ne kadar yanlışsa ,Fazıl Say'ın retweet i yüzünden ceza alması da bir o kadar yanlıştı.
Fazıl a akılları sıra ceza verdiler.
Sen otur oturduğun yerde sadece piyanonu çal demek istediler ama yanlıştı demokrasiye aykırı idi kanaatimce.