Türkiye, cihatçı terörü besliyorsa Batı’dan neden gık çıkmıyor?

. birine bir suçlamada bulunuyorsan o suçlanan kişi kendini ispatlamak zorundadır. evet. hukuksal bakarsakta öyle. ispatlamak zorunda. çünkü suçlama var.
masum olduğunu ispatlayacak. net. pes ya. bunda anlaşılmayacak şey yok

Avukat arkadaşa danıştım benim dediklerimi söyledi aynen ama sana laf anlatmayacagim cehli inâdi ne demek bi araştır sen.

Buna inanmak istemiyorum. Yani aslında henüz o noktada değiliz. Kendi işlerimizi çözemiyoruz ki başkalarının işine çomak sokacak örgütler yaratalım. Henüz o yer altına inebildiğimiz sanmıyorum. Bizimkiler henüz karşılıklı atışma, 400 vekil, %25 sınırı, asgari ücret olaylarındalar. Damat bakan olmalı noktasındayız.

Bunlarla uğraşırken yani CAN varken henüz CANAN başlamazlar. Ben mümkün görmüyorum ama “görmedim, duymadım, bilmiyorum” gibi bir politika var sanki. Yanı başımızda olan insanları susturamıyoruz. Ankara’nın, İstanbul’un göbeğinde mesken kuruyorlar birkaç saçma operasyonla kalıyoruz. Bunlar da düşündürücü.

Mesela İŞID denen zerzevat Amerika’da olsa o kadar büyük topraklarda bile yaşatırlar mı? Adam milyon km den kendini sorumlu hissediyor da bir şeyler yapmak istiyor biz yürüme mesafesine üşeniyoruz.
Ben de inanmak istemiyorum Ipek tabiki Isidi Turkiye kurmadi ama desteklemedi de diyemem. O zaman "devletin" isine oyle geliyordur. Dogru ya da yanlisinda degilim . Çıkarına uyan seydir yapmıştır. Hee silahlar Turkmenlere de gitmiş olabilir. Kesin konusamam. Ama zamaninda Iside teror orgutu bile denmiyordu. Hatta Ankara patlamasinda nankor orgut dendi.

Kesin o silahlar Iside gitti demek de kesin Turkmenlere gitti demek de yanlis. Bizim goremedigimiz neler vardir.

Kimbilir Suriye de hangi buyuk devletler hangi insan hakki savunan devletler nelere bulastilar neleri desteklediler ne dolaplar dönüyor Allah bilir.

Suriyenin su hale gelmesine sebep olanlar gun yüzü göremesin ne diyeyim. Olan hep masuma oluyor

İyi de suçsuzluğunu ispatlamak için önce ''zan altında '' hukukun karşısına çıkmalı . Zan altında dahi hukukun karşına çıkmak için , elde bir delil olması gerek .
Senin dediğin gibi olsa nerede kaldı insan hakları ?
Ben elimde kanıt , delil , en ufak bir şüpheli durum yokken ; sırf öyle olduğunu düşündüğüm için ; iddia makamına gidip ''okypete benim paramı çaldı '' diyeyim . Mahkeme bu mesnetsiz iddiamı doğrulayacak en ufak bir delil olmaksızın , seni hukuk önüne çıkarsın ve ıspatla bakalım hadi çaldın mı çalmadın mı desin ? Sen masumsun , adi olup iftira atan benim ama hukuk önünde masumiyet ispatına giren sensin . Bu adil mi ? Değil . Zaten hukukta böyle bir durum da yok .
Mehveş Hanım bir iddiada bulunmuş ,İşıdla petrol kaçakçılığına devlet dahil demiş , buna ilişkin bir delil sunmak zorunda ki ; ilgili makam bu iddiayı kaale alıp karşı muhattabı savunma için çağırsın .

Bunun nesi anlaşılmıyor ki :KK34:
adalettenmi bahsediyorsun bana. insan hakları her gün ihlal edilirken hemde.
delilleri tapeleri ne çabuk unuttuk. gözünüze soksak yalan dersiniz sizin gibiler

ayrıca evet biri bana iftira atarsa bunu ispatlamak zorundayım. aa iftira deyip öyle kolay sıyrılmıyor o suçlamalardan.

ayrıca evet biri bana iftira atarsa bunu ispatlamak zorundayım. aa iftira deyip öyle kolay sıyrılmıyor o suçlamalardan.
Hayir degilsin okypete. Iddia makami sucu ispat edecek delilleri ortaya koyar. Senin sucsuzlugunu ispatlama gibi bi durumun olamaz.

Suclulugun ispatlammaya calisilir. Hukukta boyle en azindan. Suc ispatlanana kadar herkes sucsuzdurm masumiyet karinesi. Olay bu

biraz zekası olan 17-24 aralık olaylarından sonra makul şüphe nedeniyle gözaltına alınma olayının neden çıkarıldığını gözden geçirir.

Savcılara ihbarda bulunulur.Savcılar delilleri inceler tanıkları dinler ,delilleri toplar ve iddianame açar.Savcı karar merci değildir Kararı mahkeme yani hakim verir.
Sanık olan yani suçlanan kişi kendini savunmak zorundadır yani beraatini istiyorsa suçsuzluğunu ispat etmek zorundadır.
İspat edemezse suçlu konumuna düşer ve cezalandırılır.
Bazen delil yetersizliğinden bazen suçun sabit olmamasından beraat eder.

Dip not :Bu ülkede pkklıların gizli tanıklığıyla paşalarımız yıllarca hapislerde yattı.Kimi gururuna yediremeyip intihar etti ,kimi kansere yenildi.

Siz neden bahsediyorsunuz?

adalettenmi bahsediyorsun bana. insan hakları her gün ihlal edilirken hemde.
delilleri tapeleri ne çabuk unuttuk. gözünüze soksak yalan dersiniz sizin gibiler

Şiiiişt , olayı kişiselleştirme meyilini cebine koy . Senin gibiler benim gibiler diyaloglarını hiç sevmem , sevenlerle kaynaşıver bi zahmet .

Adaletten bahsetmiyorum , ihlal edilen insan haklarından da bahsetmiyorum , hukukun nasıl işlemesi gerektiğinden ve işleyişinden bahsediyorum .

Benim develer yola çıkmış , hendek başındalar , onlarla ilgileneceğim , iyi forumlar sana .

biraz zekası olan 17-24 aralık olaylarından sonra makul şüphe nedeniyle gözaltına alınma olayının neden çıkarıldığını gözden geçirir.

Savcılara ihbarda bulunulur.Savcılar delilleri inceler tanıkları dinler ,delilleri toplar ve iddianame açar.Savcı karar merci değildir Kararı mahkeme yani hakim verir.
Sanık olan yani suçlanan kişi kendini savunmak zorundadır yani beraatini istiyorsa suçsuzluğunu ispat etmek zorundadır.

Dip not :Bu ülkede pkklıların gizli tanıklığıyla paşalarımız yıllarca hapislerde yattı.Kimi gururuna yediremeyip intihar etti ,kimi kansere yenildi.

Tam da senin bahsettiğin şeyden bahsediyoruz , anlamayan arkadaşlarına bi anlatıver zahmet olmazsa :KK14:

Ama dip notsuz olsun , o ayrı bir mevzu . Mevzular çorba olunca ; içinden bir şey çıkarıp ''evrekaaa'' moduna giriyorsunuz sonra . Tane tane anlatıp , anlaşın hadi bakayım .

Şiiiişt , olayı kişiselleştirme meyilini cebine koy . Senin gibiler benim gibiler diyaloglarını hiç sevmem , sevenlerle kaynaşıver bi zahmet .

Adaletten bahsetmiyorum , ihlal edilen insan haklarından da bahsetmiyorum , hukukun nasıl işlemesi gerektiğinden ve işleyişinden bahsediyorum .

Benim develer yola çıkmış , hendek başındalar , onlarla ilgileneceğim , iyi forumlar sana .

Tam da senin bahsettiğin şeyden bahsediyoruz , anlamayan arkadaşlarına bi anlatıver zahmet olmazsa :KK14:

Ama dip notsuz olsun , o ayrı bir mevzu . Mevzular çorba olunca ; içinden bir şey çıkarıp ''evrekaaa'' moduna giriyorsunuz sonra . Tane tane anlatıp , anlaşın hadi bakayım .
neden dipnotsuz olsun.
Ay pardon onu paralel yapmıştı.Tamam ya yedim yedim.

EL-KAİDE VE IŞİD GİBİ ÖRGÜTLERE YAKIN ÇEKİM BAKALIM
* Teşhis olmadan tedavi olur mu?
* Bu söze hemen herkes katılır ama birazdan yazacaklarıma kızacak çok kimse olacaktır:))
* Şimdi İslam ile terör kelimelerinin yan yana getirilmesine karşı çıkıyoruz, bundan son derece haklıyız.
* Ancak sıra İslam dünyasında terörü politik bir araç olarak kullanan grupların hiç çıkmayacağını söylemek akıl kârı değildir.
* Tarihte bunun popüler örneği Hasan Sabbah'tır. Hasan Sabbah kurduğu örgütle birlikte terör estirmiştir. Bu konuda TDV İslam Ansiklopedisi'ne bakabilirsinizwww.islamansiklopedisi.info/dia/pdf/c16/c160192.pdf
* İslam tarihinde terörü bir araç olarak kullanan bir başka grup Karmatilerdir. Karmatiler için şu makaleye göz atabilirsiniz: www.dinbilimleri.com/Makaleler/332942172_1003100571.pdf
* Modern zamanlarda ortaya çıkan ve kendilerini daha çok Selefî olarak tanımlayan grupların çoğu değil ama bir kısmı şiddet yönelimlidir; bunun en ünlü iki örneği el-Kaide ve IŞİD'dir.
* Bu oluşumları bir kalemde Batı'nın kurdurduğunu söylemek çok kolaycılıktır. Elbette el-Kaide ve IŞİD içinde Batılı istihbarat örgütleri cirit atıyordur; Batılı ülkeler tarafından manipüle de ediliyorlardır. Ama bütün bunlar bu grupların geliştirdiği şiddet yanlısı ilahiyat yorumlarını görmezlikten gelmemizi haklı çıkarmaz.
* Afganistan'ı, Irak'ı, Suriye'yi bırakın Türkiye'de bile birbirini mürted/dinden çıkmış olmakla suçlayan birçok dini grup vardır; bu suçlama şiddet yanlısı ilahiyat tezlerine zemin hazırlamaktadır. Çünkü hemen ardından mürtedlerin kanı ve malı helal hükmü (!?) gelecektir. Müslümanlar arasındaki manzara bu iken bu türden bir kafayapısının gayr-i müslim ülkelere/insanlara yönelik bakışı nasıl olur, siz düşünün.
* el-Kaide ve IŞİD gibi örgütler İslam dünyası için birer kanserdir. Bu kanseri yenmek için şiddet yönelimli ilahiyat tezleriyle hesaplaşmamız şarttır.
* Bunun için İslam dünyasının iki temel noktada kendisini düzeltmesi gerekir, diye düşünüyorum: Birincisi hem sübûtu hem de manâya delâleti kesin olan hükümler dışında farklı yorumlara saygılı olunmalı. İkincisi, kitabî ayetler kadar kozmik ayetlere de önem verilmesi gerekir. Bu iki koşulun İslam'ın medeniyet perspektifine dayalı yorumunun temeli olduğunu düşünüyorum.

Ali Rıza Bayzan

Sen bile "delil"den bahsetmişsin...

X