Türkan İle Kilo Verme Günlüğü

Fehiye;
baya istikrarlı giidyorsun yine
bende eski motivasyonum yok gibi
ama az yiyerek veriyorsun sonra hemen alıyorsun unutma derim
haklısın güzellik ama yemın ederim bu sene yemek yemeğe bıle vaktım yok anlatamam yoğunluğumu sana

bende de yok yaa.ne yapsam bilmiyoruuummm
yok yaa kontenjan dolu baska yere git sen :)

anladım cnm Allah kolaylık versin ya hem iş hem çocuklar hem ev
kocayı da unutma asıl o çocuk :)

Sen olmadığın için bende de yok sen motive ediyordun biiziiiiii
olmaz ki böyle ama yahuuuu

Canım ben 5 günde 5 kilo diyetine başlıyacağım
pzt kararlıyım
vucudumu şaşırtmam lazım
sakın derim deneme bıle verdiğinin 2 katını alırsın demedı deme

dunku menumu yazayım sınavlar basladı fırsat bulup giremedim kızceler
sabah:1 bardak lımonlu su,2 kepek ekmeği,kk peynir,3 zeytin,2 sekersiz cay,2 çatal bal
öğle:
tavuk şiş,1 dilim beyaz ekmek,salata
ara.2 kuru incir,2 ceviz
akşam:5 kuçuk dolma,1 bardak ayran
ara.2 mandalına

gayet iyisin güzelim

Napcaz nurgülüm böyle
sen zaten zayıfsında biz nolcazz
ben evlendikten sonra göbeklendim sanki
kendimi çok kilolu hssediyoprum yaa

bende ede göbek var cnm ya istediğim kiloya bir türlü inemiyorum
nasıl toplanıcaz havalar da soğudu habire yemek geliyor içimden

bu neeeeee aşkolsun ama ya hiiiiç olmamış
cnm dolma sarma dimi yoksa 5 çok olmuş cnm ya

merhaba millet.HAKLISINIZ isyanlarinizda.basim karisikti biraz,kusura bakmayin,yarindan itibaren INSAALLAH aranizda ve basinizdayim,ve daha istikrarli bir sekilde.size sahsi tecrubemden 1sey anlatmak istiyorum.
ben universeiteye kadar inceciktim,hatta bana safinez der ,dalga gecerdi kuzenlerim,hiic istahim yoktu,universiteye dahil olduktan sonra,bakuye geldim ve universitemizin yurdunda kalmaya basladim,anneye bagli cocuk oldugumcin moral olarak coktum,arti tip fakultesinin inanilmaz zorlugu,sinavlarda gecirdigim heyecanlar,ta o zamanlardan bende doyum hissinin kayb olmasi baslamisti,annemle bunu annemin yemeklerini ozlememe,evden uzak olmama,iyi beslenememe bagliyorduk,3.sinifta evlendim ve evliligimin ilk yillari kaynanam ve esimle cok anlasmazliklarimiz oldu.daha nisanliyken baslamisti aslinda.neyse.yilaar,yillar,ben hep zorluklar gordum,ve de doymak bilmedim,arada bir depresyon tehsisiyle tedavi olmusdum o zaman 3 ayda 12 kilo vermisdim,ve gecenlerde yine doktora gittim ve bana distimik bozukluk_(depresyonun daha hafif ama kronik sekli) tehsisi konuldu.9 gun oldu ilaca basliyali.etkisini 2 haftadan sonra gorecegimi soyledi doktor ama ben yillardir ilk defa bu birkac gunde doyma duyusu nedir anladim arkadaslar,acikma duyusunu bile bilincli bir sekilde algilayar oldum,esimle ,oglumla sofraya oturmayi basardim.ama sunu belirteyim,yazzzin cok siki spor yaparken de biliyorsunuz ki harika diyet yapiyordum,okudum ki spor depresyona birebrmis,o yuzden ben yazin hem mutluydum,hem pms olmuyordu(adet oncesi sendrom,sinirlilik)hem de yemek yemeye biliyordum,fakat ec hissediyordum.belki erken simdi bunu soylemek icin ama,INSAALLAH ilaclarin etkisini tam olarak gorurum,ama tok olma duyusuna hasretmisim ben megerse.doktora soyledigim sikayetlerden biri buydu:bir anda kendimi mutfakta bisey yerken buluyorum,ne yedigim ve niye yedigim hakta dusunmuyorum bile,sanki bir bosluk doldururcasina,ama ayni duygularla mutfaktan ayriliyorum ve bana kalan aldigim kaloriler oluyor,doktorum,o boslugun hastaligim oldugunu soyledi,sizi bu konuda bilgilendirmek istememin sebebi su ki boyle duygunuz varsa mutlaka uzmana bas vurun,ben 7,8 tildir bu haldeyim,hayatimin bir parcasi olmus megerse bu hastalik,o yuzden universitede basarili olamamisim,o yuzden her isimi yarim birakmisim,her seyin sebebi 1 tekmis.(14:ELHAMDULILLAH ki bulundu

YANLIŞ DİYETLERDEN UZAK DURMANIZIN NEDENLERİ !
Dünya genelinde 20.000 zayıflama diyeti var. Bunların çoğu şarlatan diyettir. Bilimsellikle yakından uzaktan ilişkisi yoktur.

Aklınıza gelebilecek tüm sebze ve meyve isimlerini bir kâğıda yazın yanına da diyet ya da rejim kelimesini koyun o kadar diyet üretebilirsiniz. Tek gıda ile beslenerek zayıflama programı uygulandığında metabolizmada şoklama oluşur. 1 haftada 2-3 kg. verdiğinizi zannedersiniz. Ama bu verilen kilo yağ değil, atık maddeler ile su kaybıdır. Verdiğinizi zannettiğiniz bu kiloyu çok kısa zamanda geri alırsınız.

Bu yöntemi çok sık uygularsanız…

Doku ve organları yıpratır ve yaşlanmayı hızlandırır.

Çabuk yorulma, fiziksel ağrılar ve kabızlık şikâyetleri oluşur.

Kadınlarda adet düzenleri bozulur, erkeklerde seksüel güçte kayıplar olur.

Saç dökülmesi, tırnak kırılması, vücutta yaralar oluşur.

Gençlerde büyümeyi engeller.

Sinir sistemini tahrip eder.

VEJETARYEN DİYETLER: (PRİTİKİN)

Düşük kalorili diyetlerdir. Demir, kalsiyum, B12 ve D vitamini eksikliğine neden olur. Bu da kansızlığa ve orta yaş dönemindeki kişilerde hızla kemik yoğunluğu kayıplarına neden olur. Metabolizmayı, kalsiyum eksikliğinden dolayı yavaşlatır. Vejetaryen bir zayıflama diyeti olamayacağı gibi, vejetaryen bir yaşantının da sağlık açısından riskleri vardır.

SİHİRLİ DİYETLER:

Bir diyetin önünde sihir ve mucize eki varsa, orada ticaret vardır. Hemen uzaklaşın. Paranıza ve sağlığınıza yazık olur. Memleket ismi, sanatçı ismi, uzman ismi ile zayıflama diyeti olamaz.

DÜŞÜK KARBONHİDRAT REJİMİ (ATKİNS)

Gün içerisinde ihtiyacınızın altında karbonhidrat alımı demek, protein ve yağın daha fazla tüketilmesi demektir. Protein ve yağın aşırı tüketilmesinde:

Kan kolesterolü yükselir.

Böbrek rahatsızlığına,

Ürik asit artmasına,

Gut hastalığına neden olur.

DÜŞÜK YAĞ TÜKETİMİNE DAYALI DİYETLER:

Gün içerisinde hiç yağ tüketmeme ilkesine dayanır.

Yağların hızla yakılmasıyla vücut zehirli bir madde üretip, beynin zarar görmesine neden olur.

MONTİGNAC DİYETİ:

Karbonhidratlı besinlerle; protein içeren besinlerin birbirinden ayrı tüketilmesi esasına dayanır.

Etin dışında, sütte, kuru baklagillerde, pilav, makarna, sebze ve meyvelerde kısaca çoğu besinde ikisi bir aradadır.

Aksine beyaz makarna yendiğinde yanında peynir ya da et olduğunda makarnanın glisemiğini düşürür. Yani zararı yok aksine yararlıdır.

İSVEÇ DİYETİ:

Vitamin, mineral açısından fakir; kolesterol açısından zengindir. Çok tehlikelidir.

KAN GRUBU DİYETİ:

Bireyin besin tüketiminin kan grubuyla hiçbir ilişkisi olamaz.

Kas kaybından, sinir sistemine, karaciğer ve böbreklerde tahribata neden olur.

DİKKAT

Günlük karbonhidrat tüketimi 80 gr. altına indiğinde kaslarınız erir.

Yüksek protein içeren bu tip diyetler kişiyi ağırlık kaybına uğratabilir ama bunun çoğu su kaybıdır.

Düşük proteinli diyetler (PATATES, PİRİNÇ LAPASI DİYETİ) çok tehlikelidir, kalp kası bile eriyebilir. Ölümünüze neden olabilir.

SONUÇ

Tüm şarlatan diyetleri plastik topa benzetirsek... Su dolu bir küvete plastik topu batıralım. Elinizi topun üzerinde tuttuğunuz sürece top suyun altındadır. Elinizi çektiğinizde top yukarı fırlar. Şarlatan diyetlerle verilen kilolar aynı hızla geri döner.

(habervitrini)

Canım Türkanım benim çok geçmiş olsun Allahım tez saatte şifanı versin bitanem
çok dikkat et kendine

selam kzlaaaaar :) dünki ve bugün ki menümü yazıyorum
dün sabah 7 zeytin 1 yumurta 1 kk peynir 1 fincan yeşil çay 1dilim kepek ekmeği
öğlen bol salata 1 yemek kaşığından fazla kuzu eti yoğurt ekmek yok
akşam 4 kaşık erişte makarna yarım patlican turşusu

bugün sabah 1dilim kepek ekmeği 1 kase mercimek çorbası
öğlen 2 kaşık pilav 1 patates kadar patates kızartması başka türlü anlatamıycam 1 tavuk butu çok büyük değildi 1 bardak ayran ve bol salata
akşam ? bilemiyorum kızlar :) belki çiğköfte belki başka bişey yarın söylerim onuda :)

sabah:
3 zeytin
satatalık domates
bir dilim tam buğ. ekmeği

ara: bir hurma

öğle:
haşlanmış tavuk
bir kase yoğurt
yarım dilim t b ekmeği

ara: soda, yarım acıbadem kurabiyesi

akşam:
tavuklu bulgur pilavı 5-6 kaşık (yağsız sadece tavuk suyuyla pişirdim)
bir kase yoğurt
marul salatası

(öğleden sonra biraz tansiyonum düştü o yüzden menüyü biraz gevşettim)

spor: leslie 3 mil

belki yatmadan kbandına çıkarım yarım saat daha karar veremedim

dünkü menün süper ama bugün patates hiç olmamış

dünkü menüde 7 zeytin çok cnm 3 zeytin 1 dilim ekmeğe denk geliyormuş çünkü

gayet iyi cnm :)

günaydın kızlar
dünkü menüm
sabah 1 poğaça bir domates 4 zeytin şekersiz çay bir yumurta
öğle 3 k bezelye 3 k pilav yarım kepçe çorba yoğurt
akşam köfte patates turşu 2 k pilav
spor yok malwesef (

kızlar buarada kilo bildirimi yapamıyorum
sabah tartıya bir çıktım çalışmıyor muhtemelen pili bitti :))

evet beklenen an geldi

bu sabah itibariyle aç karna
kıyafetli:68.1
kıyafetsiz: 67.8

ilk tartıldığımda kıyafetliyldim. hafta içi fark ettim ki kıyafetine göre 1 kilo oynayabiliyor. bundan sonra kıyafetsiz ölçümlerle devam edeceğim.

ilk hafta için fazla mı olmuş kızlar beni korkutuyorlar ayda en fazla 2 kilo veriliyormuş yoksa sağlıksızmış diye menülerimi gördünüz sizce sağlıksız mı gidiyorum?
(simdiye kadar pek diyet yapmış biri değilim evlenince 14 kilo aldım. yani açıkçası diyetler hakkında tecrübesizim)

hayir bence harikasin,ama kahvaltinda ya yumurta ya da peynir olsun.ve meyve olsun menunde mutlaka.menunde her cesit sey olsun.yagi sifirlama sakin.o da zararlidir vucuda.vucudumuzdaki kolesterol miktarini cok fazla dusurmemeliyiz.

7 zeytin olmus ama 5 iyiymis,ama kahvalti sonucta bisey olmaaz,ogle cok az,aksam cok azzz,2.gun iyi ama.AZ YEMEK MAHARET DEGIL. MEYVEYLE RENKLENDIRSEYDIN 10 NUMARA OLURDU.SPORUN DA GUZEL,.AFERIN

dünki menum bağirsaklar için bir incir iki kayısı 3fındık su
sabah bir dilim çavdar bir yumurta 2zeytin salata
ara antep fıstığı ezmesi 150kalori
öğlen çok az makarna 3-4 kaşik fasulye 4 lahana sarması salata
akşam 3 köfte bir kase yoğurt salata yarım etipuf antep fıstık ezmesi100kalori
ara yeşil çay bir tane kuru erik kayısı ve incir 8 badem 2 litreden fazla su
20 dk yüüryüş
toparlanacam inşallah

sabah tartıldım bende bağirsak tembelliği var onunda etkisi var 500gram almışim yani yinee 69 çıktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…