- 10 Kasım 2014
- 8.951
- 1
- 15.774
- 388
- 44
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Ben temelde sorunun Türk annelerinden kaynaklandığını düşünüyorum.Eski nesilde bir "erkek evlat" kavramı mevcut ve dengeyi kurmayı da bilmiyorlar.Herkes anasına bağımlı olmayı bağlı olmak sanıyor.
Ben tek çocuğum.Ona rağmen diyelim ki annemle bir yemek üzerinden konuşuyorsak ve odada erkek çocuğu varsa ,annem;" Amaa o erkek evlat,canı çeker" vs diyor:))) Ulen kızların canı çekmez mi,ne alaka..Bu düzeni bozarsak bozarsak biz bozarız.Ama bir nesil arada kaynıcak gibi gözüküyor.
Peki pütün bunlara neden halâ
Her ülke erkeği aynı değildir .Çin dediğiniz uzak doğu asya..Asya erkekleri,güney doğu asya erkekleri,kuzey afrika erkekleri(araplar) ve akdeniz eerkkleri bizim Türklere benzer temelde..Ama Avrupada hele Kuzey Avrupada mümkün değil o tarz beklentiler. Coğrafya kaderindir die boşuna dememişler.Türk erkekleri böyledir ama diğer ülkelerde de çok farkı yok.
Aile bağı birazcık bile olsa hemen bu tavra giriyorlar. Başka ülkelerden tanıdıklarım arkadaşlarım var. Bir tanesi evlendiğim zaman her gün kayınvalidene gitme sakın alıştırma bizim orada çok beklerler demişti çok gülmüştüm. Ki bunu diyen Çinli idi
Bence memleket meselesi değil sağlıklı birey olma meselesi.
Akli melekeleri, kalbi, vicdanı, merhameti doğru çalışan insanlar karşısındaki insan bu şekilde davranmaz.
Ben bekarım.Evlilere sormak lazım çocuklarını nasıl yetiştiriolar die:))Yıllardır şikayet ama hep aynı tarz erkekler yetişiyor....Ben de bunu anlamıyorum
Ayrılmamış diye okudum kusura bakma canımAnlamadım?
Çünkü Allah vergisi bedava beyinlerini kullanmayı bilmiyorlar. Tek eksikleri o muhteşem organları için (beyin) kullanım kılavuzu onuda aileler bu herifler küçükken yanlış doldurup verince yazılımları bozuluyor adamların eeee sonra da biz seviyoruz, çocuğum var, yuvam bozulmasın diye düzeltmeye, katlanmaya çalışsak ne olur ki? Malzeme belli, temel yanlış atılmış adam komple çöp. Ondan sonra ortadan kalan çocuklar, mağdur olan suçsuz kadınlar vs. vs. Allah herkesi iyi ve aklını kullanmayı bilen insanlarla karşılaştırsın.
Her ülke erkeği aynı değildir .Çin dediğiniz uzak doğu asya..,Asya erkekleri,güney doğu asya erkekleri,kuzey afrika erkekleri(araplar) ve akdeniz eerkkleri bizim Türklere benzer temelde..Ama Avrupada hele Kuzey Avrupada mümkün değil o tarz beklentiler. Coğrafya kaderindir die boşuna dememişler.
Ben sorunun boyle adamları secen kadınlarda oldugunu dusunuyorum.
Erkeklerin yarısı dıyelım kı boyle, dıger yarısı da tam aksi.
Aksi yondekılerle beraber olmak varken, sevgiliyken annesı tarafından on kere Aranan adamı sevmek evlenınce degıstırırım sanmak kadının sucu. Arayan annenın degıl.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?