- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
- Konu Sahibi vesikaliyarim
Şehir olarak erzurumdan bahsettim belki siz de aynı yerden bahaetmişsinizdir. Ben de artık bu tarz insanların arasına girmiyorum çünkü bunlar değişmez ee ben de niye sinir olayım durduk yere. Bi de araba yolculuğu var. Bi kadını arabada başka bir ekek varsa isterse 15 yaşında ergen olsun kocasının yanına oturtmazlar hemen çöreklenirler öne. Bigün yolculuk yapıcaz eşimin eniştesi geldi ön koltuğun kapısını açtı beni indirdi yeni evliyim anlamadım şimdi olsa ya inmez ya da o arabaya binmezdim hiç. Bu insanların toprak olması lazım ülkenin biraz daha aydınlık olması için fakat yetiştirdikleri çocuklar gelmeye devam ediyor asgari ücretli bile 3 çocuk yapıyor. İki çocukluya pek rastlamadım."Kadınlar sadece hizmet eder bir toplulukta önce erkeklerin karnını doyururlar erkekler hep masada kadınlar yerde yer yemeğini. " Bizde de öyle maalesef. Sırf bu durumdan dolayı misafirliklere gitmiyorum. Veya böyle durumlarda isyanımı açıkça belirtmek, bunun yanlış olduğunu ve bu durumdan rahatsız olduğumu belirtmek istiyorum ama yapamıyorum. Bir kadın olarak ordinaryüs profesör de olsan iki kuruşluk adamlara hizmet ediyorsun bu ülkede. Ben bunu kendime yediremiyorum. Sen kimsin ki ben sana hizmet ediyorum. Ben artık bıktım bu durumdan ama nasıl değiştireceğimi de bilmiyorum. Mesela benden kaç yaş küçük bir işe yaramayan erkek kuzenim padişah gibi oturuyor koltuğunda, ben ona hizmet ediyorum. Sen kimsin ki ben sana hizmet ediyorum. Hatırlayınca sinirlendim yine.