Kordon kanı saklama nasıl oluyor adım adım yazabilir misiniz , maliyeti çok mu teşekkürlerBen tüpligasyon yaptırdım. 35 yaşında üçüncüyü doğurup yaptırdım. Sadece tıbbi zorunluluk olabilir mi diye kafam karıştı ama onun için de bebeğin kordon kanı dokusunu saklattık. Pişman değilim başka çocuk istemiyoruz zaten.
Eşim üçüncü kız olursa isterim üç erkek kesinlikle istemem evi terk ederim diyoaslinda bu cift olarak alinmasi gereken bir karar dogru, ama kisinin kendisi daha onemli bence.
Benim durumumda esim kararsizdi mesela, hani 3. cocugu istemiyor ama atiyorum kazara oldu okey diyebilecek durumdaydi, ben ise kesinlikle 3 yu istemiyordum,
bir de dunyanin bin bir turlu hali var, bosanirsin falan, ben kendimi garantiye aldim acikcasi, simdi esime diyorum, olur da ben olursem ilk is vazektomi yaptir yoksa sonun hayirli olmaz diye
Bnm hamileliklerim kolay geciyo hatta en kolay kısmı bence hamile olmak çünkü doğduktan sonra sorumlulukları çok daha ağırSizinle ayni durumdayim. 33 yasimdayim 2.ye hamileyim ve benim hamileliklerim cok zor geciyor. Birdaha hamilelik, lohusalik kaldiramam gibime geliyor. Yaş da ilerliyor. Dusunuyorum tupleri baglatmayi.
Zaten hamileligim de yalniz geciyor, ailelerden uzaktayiz. Tek basina cocuk buyutmek ayri zor
Benim 3 çocuğum var,ilk çocuğumuz tedaviyle oldu o yüzden ikincisininde bu şekilde olacağını düşündüğümüz için korunmayi hiç akıl edememistik,ve kızım 2 yasindayken 2. Kızıma hamile oldugumu ogrendim, psikolojik olarak haxir degildim ve yıkıldım,iki küçük çocuk nasıl baş edecektim, üstelik eşimin gorevi sebebiyle kimsem yoktu yanimda,derken yurtdışı görevi cikti eşimin,tam herseyi oturttuk derken ikimizde korunuyorken gittiğimizin ikinci ayi hamile oldugumu öğrendim evet 3. Ye hamileydimSormadım ama bence düşünmez hazır sezeryan olcam diye yaptırsak mi diye konuşuyoruz yoksa benim de işlem görmemi kesinlikle istemez kaldı ki ona da sen bilirsin senin kararın dedi kan vermek için bile doktora gitmeyen bı insan bıçak altına yatacagini asla düşünmüyorum
Nasıl peki üç çocuk büyütmek keşke yaptirsaydim diyor musunuz :)Benim 3 çocuğum var,ilk çocuğumuz tedaviyle oldu o yüzden ikincisininde bu şekilde olacağını düşündüğümüz için korunmayi hiç akıl edememistik,ve kızım 2 yasindayken 2. Kızıma hamile oldugumu ogrendim, psikolojik olarak haxir degildim ve yıkıldım,iki küçük çocuk nasıl baş edecektim, üstelik eşimin gorevi sebebiyle kimsem yoktu yanimda,derken yurtdışı görevi cikti eşimin,tam herseyi oturttuk derken ikimizde korunuyorken gittiğimizin ikinci ayi hamile oldugumu öğrendim evet 3. Ye hamileydimoysaki ne hayallerimiz vardı, tüm Avrupa yi gezecektik... Hayat sana hic beklemedigin anda bambaşka bir yol çiziyor oysa. Derken aglaya zirlaya bitirdim o hamileligi,cogu kez aldırıp aldirmamak konusunda kendimle savaştım,ve nihayetinde bir oglumuz oldu,ve dr. Israrla sordu rmin misiniz? Geri dönüşü yok bu işlemin diye. 34 yaşımda tuplerimi bağlattim, şuan oglum 4 yaşında,bizde menaloz irsidir annem 38 yazinda ablamda 37 yasinda menapoza girdi,ben 38 li yaslarimin sonuna geldim,hala bir sorunum yok çok şükür...
Tecrübe ettiğim bildiğim bir şey varsa o da çocuktan korkanların çocugu oluyor yana yakıla çocuk isteyenlerin de olmuyor murpy kanunu bildiğinKesinlikle bence böyle birşey yapmayın...
ha deyince çocuk oluyor mu ya anlamıyorum... biz kaç aydır evliyiz olmadı olmuyor... ne yapmak lazım anlamadım...
gelecek kaygısıyla hele maddiyat korkusu yüzünden çocuk olmasın diye bence bedeninizde size en büyük nimet olarak verilmiş bir organı işlevsizleştirmek akıl karı değil...
hem Allah korusun ama ya diğer çocuklarınıza birşey olursa... ya başka çocuk yapmak isterseniz...
Hayat hep aynı tempoda gitmiyor ki... stabil mi ilerliyor herşey..
bakın hiç beklemezken birden korona gibi bir belayla karşı karşıya kaldık...
3 sene sonra başımıza ne gelecek bilmiyoruZ ki...
bence geri dönüşü olmayan bir yola girmeyin...
Rızkı verende canı verende O
Bence tevekkül edin... hem belki siz birden maddi güce kavuşacaksınız kim bilebilir ki :)
Yorucu,ama güzel,birde bizim iki kızdan sonra oglumuz oldu,dunya tatlısı, bambaşka, kesinlikle kiz erkek ayrımı yapan biri degilim,fakat oglumun kizlara nazaran daha farkli bir enerjisi var kizlardan daha sicak samimiNasıl peki üç çocuk büyütmek keşke yaptirsaydim diyor musunuz :)
Ay ne yarım kadını allasen. Ben 8 ay önce bağlattım gayet de tam kadınım. Ayrıca geri dönüşü yok demek bebek sahibi olamayacaksın demek değil. Tüp bebek yöntemiyle gayet de olabiliyorsun. Tıbbi nedenler içinse mevcut çocukların kordon kanı ve dokusu saklanmışsa tamamdır. Bu kadar da abartmayın lütfen.Dört çocuk annesiyim asla düşünmem tüp ligasyonunu tekrar bir çocuk düşünmüyorum ama çocuklarım için bir kardeş yapmam gerekir ise örneğin kök hücre gibi Allah korusun tıpta geri dönüşü olmayan şeyleri sevmiyorum başka bir çaresi varsa geri dönüşü olmayan yola girmem hem ben niye anne olmaktan vazgeçeyim babalari vazoktemi olsun hiç bir erkek bunu kabul etmiyor ben niye yarım kadın olayım
Valla adım adım yazamam. Doktorum bir yer önerdi. Zaten Türkiye’de birkaç firma yapıyor. Doğum öncesi sözleşme imzaladık. Ön ödeme yaptık. Doğum esnasında sizden önce gelip hazır bulunuyor firmadan bir uzman. Eğer yeterli kan ve doku çıkmazsa geri kalan tutarı ödemiyorsunuz. 2.800 TL ödedik. Bunun dışında her yıl 600 TL gibi bir tutar ödeyeceğiz. 10 sene sonra yeniden soracaklar saklamaya devam edelim mi diye. İstersek ödemelere devam edeceğiz.Kordon kanı saklama nasıl oluyor adım adım yazabilir misiniz , maliyeti çok mu teşekkürler
Yarım kadınlıkla ne ilgisi var, tüp bağlatmak da vazektomi de cinsel hayatı veya vücut aktivitesini hicbi şekilde engelllemiyormus. Hiç çocuğu olmayıp yarım kadın olamam deseniz anlarım da 4 tane var Allah bağışlasın bu saatten sonra kim yarım diyecekDört çocuk annesiyim asla düşünmem tüp ligasyonunu tekrar bir çocuk düşünmüyorum ama çocuklarım için bir kardeş yapmam gerekir ise örneğin kök hücre gibi Allah korusun tıpta geri dönüşü olmayan şeyleri sevmiyorum başka bir çaresi varsa geri dönüşü olmayan yola girmem hem ben niye anne olmaktan vazgeçeyim babalari vazoktemi olsun hiç bir erkek bunu kabul etmiyor ben niye yarım kadın olayım
Peki sokakta mendil satan çoçuklarin, ayakkabi temizleyen çoçuklarin rizki nerede?
Evde 4 kardes ile beraber, ayri odasi olmayan, ders çalisamayan, iyi okula gidemeyen çoçugunki nerede?
Evde para yok diye un muhallebesi ile büyüyen, et yiyemeyen çoçugun rizki nerede?
Önemli olan çok çocuk dogurmak degil, o çocuklara iyi ve kaliteli bir hayat sunmaktir. Ha senin için çocuk un ile, ekmek ilede büyür. Ancak baskasi çoçugunu et ile meyve sebze ile büyütmek istiyor diye karsi gelemesin. Ki zaten olmasi gereken o'dur.
Maddiyat tabiki önenmlidir. Markete gittiginde kurusunu az verdiginde ürünü alamiyorsun. Mama fiyatlar, bez fiyatlari uçmus gidiyor. Kres ve okul fiyatlarindan bahs etmiyorum bile.
Bir çocugun dogmasi daima iyi birsey degil. Bazen dogurmamak o çoçuk için daha iyi. Sefillik, zorluk ve mutsuzluk içind e hayat yasayacagina,..
S Senbirsen , kafanda halen soru isaretleri oldugu için sana tavsiye etmem. Igne ve prezervatif ilede korunabilirsin. Ki halen 1-2 yil sonrada islem yaptirabilirsin. Sadece dogum ile olmuyor bu baglama olayi. Ve evet erkekler için daha kolay ve geri dönüsü var. Esin ile konusabilirsin bu durumu.
Peki sokakta mendil satan çoçuklarin, ayakkabi temizleyen çoçuklarin rizki nerede?
Evde 4 kardes ile beraber, ayri odasi olmayan, ders çalisamayan, iyi okula gidemeyen çoçugunki nerede?
Evde para yok diye un muhallebesi ile büyüyen, et yiyemeyen çoçugun rizki nerede?
Önemli olan çok çocuk dogurmak degil, o çocuklara iyi ve kaliteli bir hayat sunmaktir. Ha senin için çocuk un ile, ekmek ilede büyür. Ancak baskasi çoçugunu et ile meyve sebze ile büyütmek istiyor diye karsi gelemesin. Ki zaten olmasi gereken o'dur.
Maddiyat tabiki önenmlidir. Markete gittiginde kurusunu az verdiginde ürünü alamiyorsun. Mama fiyatlar, bez fiyatlari uçmus gidiyor. Kres ve okul fiyatlarindan bahs etmiyorum bile.
Bir çocugun dogmasi daima iyi birsey degil. Bazen dogurmamak o çoçuk için daha iyi. Sefillik, zorluk ve mutsuzluk içind e hayat yasayacagina,..
S Senbirsen , kafanda halen soru isaretleri oldugu için sana tavsiye etmem. Igne ve prezervatif ilede korunabilirsin. Ki halen 1-2 yil sonrada islem yaptirabilirsin. Sadece dogum ile olmuyor bu baglama olayi. Ve evet erkekler için daha kolay ve geri dönüsü var. Esin ile konusabilirsin bu durumu.
Tecrübe ettiğim bildiğim bir şey varsa o da çocuktan korkanların çocugu oluyor yana yakıla çocuk isteyenlerin de olmuyor murpy kanunu bildiğin
Merhaba
34 yaşında ikinci çocuğuma hamileyim aralarında üç yaş olacak.
Üçüncü çocuğu istiyor muyum sadece kalbimi dinlersem isterim kalabalık aile evin içinde çocuk kosturmasi kardeşlerin birlikte büyümesi
Ama maddi durumumuz müsait değil bence
Çoğu aileye göre iyi durumda ama ben çocuğu yapayım nasılsa buyur diye düşünmüyorum hepsine iyi yetecek kadar gelecek hazırlamam lazım sorumluluğunu almam lazım, ikinciyi kardeş olması açısından yaptık ama sırf ben istiyorum diye üçüncü yapmak da bencillik geliyor bana
Olur da ilerde fikrimi değiştirir miyim anne olmak tekrar ister miyim
Tüpleri şimdi baglatirsam pişman olur muyum karar veremiyorum yaşım da ilerledi açıkçası iki tanesine bile zor bakarım zaten sadece maddiyat anlamında değil manevi olarak da ilgilenmek lazim. isim yoğun ve işten çıkma imkanım yok benim maaşım olmasa çok zorlanırız
Bu işlemi yaptıran var mı ne düşünüyorsunuz
Geri dönüşü yok o yüzden kararsızım ama ömür boyu da korunup hamile mi kaldım stresi yaşamak da zor ki kürtaj en son seçenek benim için yanlışlıkla hamile kalırsam aldiramam heralde..
Allah isteyen herkese versin hayırlısıyla inşallah:)) öyle mi bilmiyorum
Ben zannediyorum ki
Biz eşimle birleşicez yani işte o tarihlerde
Veee hooop bebeğimiz olacak hemen :)))
hatta epey moda girdim kendi kendime ilk aylar
Sonra dedimki bu işler o kadarda kolay değil :))
murphy lütfen düş yakamdan olayın içine birde sen girme..
Allah en kısa sürede bir evlat nasıp etsin size amin:)) öyle mi bilmiyorum
Ben zannediyorum ki
Biz eşimle birleşicez yani işte o tarihlerde
Veee hooop bebeğimiz olacak hemen :)))
hatta epey moda girdim kendi kendime ilk aylar
Sonra dedimki bu işler o kadarda kolay değil :))
murphy lütfen düş yakamdan olayın içine birde sen girme..
Kız erkek ayrımı yapmıyorum deyip oğlum kozlarımdan daha samimi geliyor demekYorucu,ama güzel,birde bizim iki kızdan sonra oglumuz oldu,dunya tatlısı, bambaşka, kesinlikle kiz erkek ayrımı yapan biri degilim,fakat oglumun kizlara nazaran daha farkli bir enerjisi var kizlardan daha sicak samimiiyi ki baglatmamisim kizimdan sonra yoksa ogluma kavusamayacaktim,ama şimdi derseniz tekrar gözünüz kesiyor mu diye,asla! Size tavsiyem,eger eminseniz artik kesin istemiyorum dediginiz anda yaptırın bu işlemi,ileride pisman olacaksanız sakin yaptırmayın
Bu nasıl bir cümle ya.Çocuk doğuramayan yarım kadın mı oluyor o zaman?ben niye yarım kadın olayım
Yani erkek çocuklarının daha soğuk,daha mesafeli,daha duygularini belli etmeyen bir yapida olduğu söylenir kizlar ise daha cana yakin daha işveli cilveli, buna atifta bulunmak icin yazdım o yaziyi yoksa ayrim yapmak icin degil,yani demek istedim ki kiz cocugundan hicbir farkı yokmuş,konu sahibinin erkek çocuğu olduğu için boyle bir açıklama yapma geregi duydum,yoksa evlat ayrimi tabiki de yapmiyirum...bu sitede ne kadar konu okuduysam hep şu olayla karsilariyorum; bir yoruma efelenme,muhalefet olma,olayi bambaşka yerlere cekip bir tartisma ortami yaratma!!!! Arkadasim ayrim yapmiyoum diyorsak yapmiyoruzdur....Kız erkek ayrımı yapmıyorum deyip oğlum kozlarımdan daha samimi geliyor demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?