Aile Planlaması Tüpleri baglatmak

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Kordon kanı saklama nasıl oluyor adım adım yazabilir misiniz , maliyeti çok mu teşekkürler

Eşim üçüncü kız olursa isterim üç erkek kesinlikle istemem evi terk ederim diyo şaka tabi
Bana birakiyo üç tane olabilir üç taneden sonrası çok fazla diyo ama sen kesin iki yeter diyosan yaptıralım diyo

Bnm hamileliklerim kolay geciyo hatta en kolay kısmı bence hamile olmak çünkü doğduktan sonra sorumlulukları çok daha ağır
Bnm de annem uzakta o yakında olsa çok daha iyi olurdu herşey keşke gelebilse
Kayınvalidem var o da destek bakımında sağolsun ama biz fikir olarak anlaşamıyoruz ve beni pek dinlemez o yüzden ilk çocukta çok yıprandım son bir yıldır anlasabiliyoruz ancak alıştık diyebilirim

Benim 3 çocuğum var,ilk çocuğumuz tedaviyle oldu o yüzden ikincisininde bu şekilde olacağını düşündüğümüz için korunmayi hiç akıl edememistik,ve kızım 2 yasindayken 2. Kızıma hamile oldugumu ogrendim, psikolojik olarak haxir degildim ve yıkıldım,iki küçük çocuk nasıl baş edecektim, üstelik eşimin gorevi sebebiyle kimsem yoktu yanimda,derken yurtdışı görevi cikti eşimin,tam herseyi oturttuk derken ikimizde korunuyorken gittiğimizin ikinci ayi hamile oldugumu öğrendim evet 3. Ye hamileydim oysaki ne hayallerimiz vardı, tüm Avrupa yi gezecektik... Hayat sana hic beklemedigin anda bambaşka bir yol çiziyor oysa. Derken aglaya zirlaya bitirdim o hamileligi,cogu kez aldırıp aldirmamak konusunda kendimle savaştım,ve nihayetinde bir oglumuz oldu,ve dr. Israrla sordu rmin misiniz? Geri dönüşü yok bu işlemin diye. 34 yaşımda tuplerimi bağlattim, şuan oglum 4 yaşında,bizde menaloz irsidir annem 38 yazinda ablamda 37 yasinda menapoza girdi,ben 38 li yaslarimin sonuna geldim,hala bir sorunum yok çok şükür...

Nasıl peki üç çocuk büyütmek keşke yaptirsaydim diyor musunuz :)

Tecrübe ettiğim bildiğim bir şey varsa o da çocuktan korkanların çocugu oluyor yana yakıla çocuk isteyenlerin de olmuyor murpy kanunu bildiğin

Nasıl peki üç çocuk büyütmek keşke yaptirsaydim diyor musunuz :)
Yorucu,ama güzel,birde bizim iki kızdan sonra oglumuz oldu,dunya tatlısı, bambaşka, kesinlikle kiz erkek ayrımı yapan biri degilim,fakat oglumun kizlara nazaran daha farkli bir enerjisi var kizlardan daha sicak samimi iyi ki baglatmamisim kizimdan sonra yoksa ogluma kavusamayacaktim,ama şimdi derseniz tekrar gözünüz kesiyor mu diye,asla! Size tavsiyem,eger eminseniz artik kesin istemiyorum dediginiz anda yaptırın bu işlemi,ileride pisman olacaksanız sakin yaptırmayın

Ay ne yarım kadını allasen. Ben 8 ay önce bağlattım gayet de tam kadınım. Ayrıca geri dönüşü yok demek bebek sahibi olamayacaksın demek değil. Tüp bebek yöntemiyle gayet de olabiliyorsun. Tıbbi nedenler içinse mevcut çocukların kordon kanı ve dokusu saklanmışsa tamamdır. Bu kadar da abartmayın lütfen.

Kordon kanı saklama nasıl oluyor adım adım yazabilir misiniz , maliyeti çok mu teşekkürler
Valla adım adım yazamam. Doktorum bir yer önerdi. Zaten Türkiye’de birkaç firma yapıyor. Doğum öncesi sözleşme imzaladık. Ön ödeme yaptık. Doğum esnasında sizden önce gelip hazır bulunuyor firmadan bir uzman. Eğer yeterli kan ve doku çıkmazsa geri kalan tutarı ödemiyorsunuz. 2.800 TL ödedik. Bunun dışında her yıl 600 TL gibi bir tutar ödeyeceğiz. 10 sene sonra yeniden soracaklar saklamaya devam edelim mi diye. İstersek ödemelere devam edeceğiz.
Şu anki teknolojik imkanla bir bebekten alınan kan tek kişiye kullanılabiliyor ama yeni çalışmalar varmış. Bu yüzden bu miktarı 5’e bölüp saklıyorlar. Olur da teknoloji ilerlerse 5 kişiye kullanılabilsin diye.

Yarım kadınlıkla ne ilgisi var, tüp bağlatmak da vazektomi de cinsel hayatı veya vücut aktivitesini hicbi şekilde engelllemiyormus. Hiç çocuğu olmayıp yarım kadın olamam deseniz anlarım da 4 tane var Allah bağışlasın bu saatten sonra kim yarım diyecek

muhakkak söylediklerinizde kendinizce haklı olduğunuz yanlar vardır lakin
Dediğiniz şartlarda yetişmiş ve dünya tarihini değiştirmiş bir çok isim var...

Ve yine ayrıca lüks evlerde yaşamış iyi okullara gitmiş ama hayatı sefil bir şekilde sona ermiş nice yaşanmış hikayelerde var...

Yani geleceği bilemeyiz göremeyiz kimin ne olacağını önüne hangi fırsatlar çıkacagını bilemeyiz... biz şuanki durumuMuza bakıp yarında kolumuz ve bacağımız olacağının garantisini verebiliyor muyuz hayır... ve yarının bizden ne alacağını ve bize ne vereegını de bilmiyoruz...

YouTube’da düzenbazlar diye bir film var izlemenizi tavsiye ederim... sokak çocuklarıyla alakalı...

ayrıca sosyal dayanışma diye bir olgumuz yok mu? Şuan paşalar gibi büyüttüğümüz çocuklarımıza yarın annelik yapamayabilirz ölüm var öleceğiz diye çocuk sahibi olmayalım mı mesela...
Annesi olmayan çocuğun annesi olsak annesi dışlamış çocuğun annesi ailesi... o zaman herkesin eşit şartları olurdu hayatta...

herkesin kendi tercihi çocuk sahibi olmak veya onun önünü kesmek... ama rızkı veren Allah’tır... geçen evladına süt emziremedipi için üzülen anne vardı burada çünkü hep söylenen anne sütü içmeyen bebek bi çok şeyden geri kalır vb bi arkadaşta yazmış benim yeğenim hiç emmedi zehir gibi aklı gücü vb... kimi ekmek yer Demir gibi olur kimi etle beslenir hep hastalıkla geçer çocukluğu...

ben yorum yazan kişiye sadece geri dönüşü olmayan bir yola girmemesini söylemek istedim... çünkü bir adım sonrasını bilemeyiz belki yarının en zengini olacağız veya gelecek çocuk ilerde çok iyi işler yapacak biz bilemeyiz...

Herşey bizim elimizde zannediyoruz sanırım hep bu yüzden paniğimiz... bi bu yükten kurtulsak ne kadar rahatlıycaz kim bilir...

Sizin dediğiniz gibi biz 4 kardeş aynı odada büyüdük
Aynı odada uyuduk
Hatta küçük kardeşimle aynı çekyatta bir ucunda o bir ucunda ben uyudum

iyiki annem benden veya kardeşimizden vazgeçmemiş... hatta kardeşimi kendine rağmen doğurmuş...

sonra herşey yolunda gitti oralara çok girmiyorum...

maddiyat herzaman mutlak mutluluk getirmiyor
Şuan şartlarım çok iyi dışardan bakan biri imreniyor ama mutluluk maddiyatla alakalı değil maalesef eşim güZel birşey söylediği zaman güZel baktığı zaman mutlu oluyorum.. o bu veya başka birşey değil...

ruhunu doyuralım çocuklarımızın... biz neyi nasıl gösterirsek hayatı öyle tanıyacaklar bilecekler...

İnşallah hayat herzaman hepimize güzellikler sunar

Tecrübe ettiğim bildiğim bir şey varsa o da çocuktan korkanların çocugu oluyor yana yakıla çocuk isteyenlerin de olmuyor murpy kanunu bildiğin

:)) öyle mi bilmiyorum
Ben zannediyorum ki
Biz eşimle birleşicez yani işte o tarihlerde
Veee hooop bebeğimiz olacak hemen :)))
hatta epey moda girdim kendi kendime ilk aylar
Sonra dedimki bu işler o kadarda kolay değil :))

murphy lütfen düş yakamdan olayın içine birde sen girme..

Baglatmayin.. fikriniz degişebilir.

Allah isteyen herkese versin hayırlısıyla inşallah

Allah en kısa sürede bir evlat nasıp etsin size amin

Kız erkek ayrımı yapmıyorum deyip oğlum kozlarımdan daha samimi geliyor demek

Kız erkek ayrımı yapmıyorum deyip oğlum kozlarımdan daha samimi geliyor demek
Yani erkek çocuklarının daha soğuk,daha mesafeli,daha duygularini belli etmeyen bir yapida olduğu söylenir kizlar ise daha cana yakin daha işveli cilveli, buna atifta bulunmak icin yazdım o yaziyi yoksa ayrim yapmak icin degil,yani demek istedim ki kiz cocugundan hicbir farkı yokmuş,konu sahibinin erkek çocuğu olduğu için boyle bir açıklama yapma geregi duydum,yoksa evlat ayrimi tabiki de yapmiyirum...bu sitede ne kadar konu okuduysam hep şu olayla karsilariyorum; bir yoruma efelenme,muhalefet olma,olayi bambaşka yerlere cekip bir tartisma ortami yaratma!!!! Arkadasim ayrim yapmiyoum diyorsak yapmiyoruzdur....

Benim doğuran doğurmayan tüm kadınlara saygım var kadının tercihidir benim asla dediğim sadece doğum kontrol amaçlı tüp ligasyonu niçin erkekler vazektomi olmuyor yoksa sağlık için histeroktomi (rahmin alınması) olabilir hiç doğurmamiş olabilir başka bir yöntem varsa böyle dönüşümü zor yollara girilmemeli diye düşünüyorum bir kadın olarak bir doktor olarak hayat ne getirir belli olmaz insanların fikri değişebilir tekrar çocuk isteyebilir veya başka bir evlilik yapar hiç de evlenmememiş biriyle çocuk isteyebilir bilmem anlatabildim mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…