Aile Planlaması Tüpleri baglatmak

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Senbirsen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
4.143
5.684
158
40
Merhaba
34 yaşında ikinci çocuğuma hamileyim aralarında üç yaş olacak.
Üçüncü çocuğu istiyor muyum sadece kalbimi dinlersem isterim kalabalık aile evin içinde çocuk kosturmasi kardeşlerin birlikte büyümesi
Ama maddi durumumuz müsait değil bence
Çoğu aileye göre iyi durumda ama ben çocuğu yapayım nasılsa buyur diye düşünmüyorum hepsine iyi yetecek kadar gelecek hazırlamam lazım sorumluluğunu almam lazım, ikinciyi kardeş olması açısından yaptık ama sırf ben istiyorum diye üçüncü yapmak da bencillik geliyor bana
Olur da ilerde fikrimi değiştirir miyim anne olmak tekrar ister miyim
Tüpleri şimdi baglatirsam pişman olur muyum karar veremiyorum yaşım da ilerledi açıkçası iki tanesine bile zor bakarım zaten sadece maddiyat anlamında değil manevi olarak da ilgilenmek lazim. isim yoğun ve işten çıkma imkanım yok benim maaşım olmasa çok zorlanırız
Bu işlemi yaptıran var mı ne düşünüyorsunuz
Geri dönüşü yok o yüzden kararsızım ama ömür boyu da korunup hamile mi kaldım stresi yaşamak da zor ki kürtaj en son seçenek benim için yanlışlıkla hamile kalırsam aldiramam heralde..

ben varim,
ama aklimda en ufak bir acaba bile yoktu,
o yuzden cok cok memnunum aldigim karardan oturu.

sizin de doguma az kalmis, biraz daha dusunun ama hala acabaniz varsa yaptirmayin.
Sizin kaç çocuğunuz var

Ben tüpligasyon yaptırdım. 35 yaşında üçüncüyü doğurup yaptırdım. Sadece tıbbi zorunluluk olabilir mi diye kafam karıştı ama onun için de bebeğin kordon kanı dokusunu saklattık. Pişman değilim başka çocuk istemiyoruz zaten.

bizim ailenin kadınları yani annem teyzem yengemler hepsi bağlattı ama hepsi tamam yeter başka yok Allah olanlara uzun ömür versin daha başka çocuğa maddi manevi bakamam diye eminlerdi.

bizim ailenin kadınları yani annem teyzem yengemler hepsi bağlattı ama hepsi tamam yeter başka yok Allah olanlara uzun ömür versin daha başka çocuğa maddi manevi bakamam diye eminlerdi.
Artık bağlanmıyor ama kesip uç kısmını yakıyorlar. Bu yüzden geri dönüş yok. Ancak tüp bebekle yeniden bebek sahibi olabilirsiniz. Kesin emin olmadan bağlatmayın bence.

Esiniz vazektomi dusunur mu? Sizinkine kiyasla cok cok daha basit bir operasyon ustelik geri donusu de var. Bence bedeninizi zedelemeye razi olmayin, esinizle konusun o yaptirsin.

aslinda bu cift olarak alinmasi gereken bir karar dogru, ama kisinin kendisi daha onemli bence.
Benim durumumda esim kararsizdi mesela, hani 3. cocugu istemiyor ama atiyorum kazara oldu okey diyebilecek durumdaydi, ben ise kesinlikle 3 yu istemiyordum,
bir de dunyanin bin bir turlu hali var, bosanirsin falan, ben kendimi garantiye aldim acikcasi, simdi esime diyorum, olur da ben olursem ilk is vazektomi yaptir yoksa sonun hayirli olmaz diye

Ben de 2011 de 2. Dogumumda baglattim.ama kesin karar vermistim baska dogum istemiyordum (benim icin cok zor ve riskli hamilelikler oldu hep)allah isteyene versin diye dua ederim her zaman.ben memnunum.hic acaba mi demedim.arada gevser mi bu tupler ya acilirsa diye korkularim oluyor o kadar.su an istersem tup bebek yontemiyle hamile kalabilirim.yani tam anlamiyla cocuk doguramama olayi degil bu.
Ama siz cok cok cok iyi dusunup karar verin esinizle birlikte.onemli bir konu bu artilarini eksilerini acabalarinizi birlikte olcup bicip tartin.

Sizinle ayni durumdayim. 33 yasimdayim 2.ye hamileyim ve benim hamileliklerim cok zor geciyor. Birdaha hamilelik, lohusalik kaldiramam gibime geliyor. Yaş da ilerliyor. Dusunuyorum tupleri baglatmayi.
Zaten hamileligim de yalniz geciyor, ailelerden uzaktayiz. Tek basina cocuk buyutmek ayri zor

Acaba demek bile pişman olabileceğinizi gösterir.
Geri dönüşü olabilen bir ton doğum kontrol yöntemi var, bence onlardan birisiyle devam etmelisiniz.

Bence bağlatmayın geri dönüşü yok. Allah korusun yeniden gebe kalmanızı gerektiren bir sağlık sorunu yaşanabilir, çocuklarınızın kardeşe sağlık için ihtiyacı olabilir evlerden Irak ama hayat oluyor bunlar insanlar evladını yaşatmak için yeniden hamile kalıyorlar, tekrar diyorum Allah korusun ama her ihtimali düşünmek gerek. Doktorunuzla konuşup daha farklı yöntemler kullanın, eşinizde korunsun çifte koruma olsun ama geri dönüşü olmayan bir şey yapmayın bence

tup bebegi etkileyen bir durum degil tupleri baglatmak, o kadar da geri dondurulemez bir karar degil kisaca.

tup bebegi etkileyen bir durum degil tupleri baglatmak, o kadar da geri dondurulemez bir karar degil kisaca.
Tüp bebek konusunda bir bilgim yok. Geri dönüşü olmadığını biliyorum sadece doktoru ile görüşüp karar verecek konu sahibi

Tüp bebek konusunda bir bilgim yok. Geri dönüşü olmadığını biliyorum sadece doktoru ile görüşüp karar verecek konu sahibi

yok ben sormustum doktoruma, ayni sansi oldugunu soyledi, yani su an tup bebek yaptirsaniz tutma sansi ne ise tupleri baglattiginizda da sansiniz ayni oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…