- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.007
- 278
3 olsa kesin baglatirim ikinciye hamileyim34 yaşında 3 taneymiş zaten ne düşünüyorsunuz ki 1 tane olmayan var
Erken menopoz riski olduğunu bilmiyodmZamaninda bende dudunmustum,doktoruma da sordum ,
Baglandigi halde hamile kalan olmus ,ihtimal var ,birde erken menopoz riski var ,esiniz baglatsin
İnşallah en kısa sürede evladınız olur sizin için dua edicem hamile halimle tutar umarım. Bizim ikisi de ilk denemede oldu hatta ikinci yanlışlıkla oldu o yüzden artık çok daha dikkatli olmam lazım lakin üçüncüye de yanlışlıkla hamile kalırsam hem annem hem kayınvalidem topa tutar biziKesinlikle bence böyle birşey yapmayın...
ha deyince çocuk oluyor mu ya anlamıyorum... biz kaç aydır evliyiz olmadı olmuyor... ne yapmak lazım anlamadım...
gelecek kaygısıyla hele maddiyat korkusu yüzünden çocuk olmasın diye bence bedeninizde size en büyük nimet olarak verilmiş bir organı işlevsizleştirmek akıl karı değil...
hem Allah korusun ama ya diğer çocuklarınıza birşey olursa... ya başka çocuk yapmak isterseniz...
Hayat hep aynı tempoda gitmiyor ki... stabil mi ilerliyor herşey..
bakın hiç beklemezken birden korona gibi bir belayla karşı karşıya kaldık...
3 sene sonra başımıza ne gelecek bilmiyoruZ ki...
bence geri dönüşü olmayan bir yola girmeyin...
Rızkı verende canı verende O
Bence tevekkül edin... hem belki siz birden maddi güce kavuşacaksınız kim bilebilir ki :)
Esiniz vazektomi dusunur mu? Sizinkine kiyasla cok cok daha basit bir operasyon ustelik geri donusu de var. Bence bedeninizi zedelemeye razi olmayin, esinizle konusun o yaptirsin.
Ben 3.bebeğimin dogumunda 38yaşındayken baglattım tüplerimi.5ay önce dogum yaptım yani yeni. Şu an için sıkıntı yok. Bende çok düşündüm ama son hamileliğim son zamanları çok sıkıntılı geçti. Ve dogumlarım sezeryan dı. 4.sezeryanı kaldıramazdım. Tabiki siz çok iyi düşünüp kararınızı verinMerhaba
34 yaşında ikinci çocuğuma hamileyim aralarında üç yaş olacak.
Üçüncü çocuğu istiyor muyum sadece kalbimi dinlersem isterim kalabalık aile evin içinde çocuk kosturmasi kardeşlerin birlikte büyümesi
Ama maddi durumumuz müsait değil bence
Çoğu aileye göre iyi durumda ama ben çocuğu yapayım nasılsa buyur diye düşünmüyorum hepsine iyi yetecek kadar gelecek hazırlamam lazım sorumluluğunu almam lazım, ikinciyi kardeş olması açısından yaptık ama sırf ben istiyorum diye üçüncü yapmak da bencillik geliyor bana
Olur da ilerde fikrimi değiştirir miyim anne olmak tekrar ister miyim
Tüpleri şimdi baglatirsam pişman olur muyum karar veremiyorum yaşım da ilerledi açıkçası iki tanesine bile zor bakarım zaten sadece maddiyat anlamında değil manevi olarak da ilgilenmek lazim. isim yoğun ve işten çıkma imkanım yok benim maaşım olmasa çok zorlanırız
Bu işlemi yaptıran var mı ne düşünüyorsunuz
Geri dönüşü yok o yüzden kararsızım ama ömür boyu da korunup hamile mi kaldım stresi yaşamak da zor ki kürtaj en son seçenek benim için yanlışlıkla hamile kalırsam aldiramam heralde..
Kesinlikle bence böyle birşey yapmayın...
ha deyince çocuk oluyor mu ya anlamıyorum... biz kaç aydır evliyiz olmadı olmuyor... ne yapmak lazım anlamadım...
gelecek kaygısıyla hele maddiyat korkusu yüzünden çocuk olmasın diye bence bedeninizde size en büyük nimet olarak verilmiş bir organı işlevsizleştirmek akıl karı değil...
hem Allah korusun ama ya diğer çocuklarınıza birşey olursa... ya başka çocuk yapmak isterseniz...
Hayat hep aynı tempoda gitmiyor ki... stabil mi ilerliyor herşey..
bakın hiç beklemezken birden korona gibi bir belayla karşı karşıya kaldık...
3 sene sonra başımıza ne gelecek bilmiyoruZ ki...
bence geri dönüşü olmayan bir yola girmeyin...
Rızkı verende canı verende O
Bence tevekkül edin... hem belki siz birden maddi güce kavuşacaksınız kim bilebilir ki :)
tüp bağlatmak da kazalara sebep oluyor.
%100 işe yarayan tek yöntem vazektomi.
artık bu sorumluluğu kadınlar almamalı. en büyük görev erkeğe düşüyor.
3 olsa kesin baglatirim ikinciye hamileyim
1 tane olmayanların sorunu ayrı Allah isteyen herkese evlat bağışlasın ama olmayan var diye kendi hayatımı ona göre sekillendirmicem. Ona bakarsanız 10 tane yapan da var doğurup doğurup sokağa saliyolar sonra devlet baksın
Yok ben her zaman iki çocuklu bir aile istedim kardeşi olsun birlikte buyusunler oğlum ztn anlayacak yaşta değil yani kendimiz kesinlikle istiyorduk o da şu yüzden bnm kardesimle aramda 10 yaş fark var ve çocuğum gibi büyüdü şimdi bile jenerasyon farkı var aramızda ben hep yakın yaşlarda kardeşi olanlara özendim çok istedim öyle kardeşim olmasınıBenim fikrime göre bu devirde ikinci çocuk çok fazla.
Ben tek çocuk istiyorum ve düşünüyorum. Ve sonrasında da hamile kalmamak için en garanti yöntemi eşimle konuşup uygulayabilirim.
Kendiniz diyorsunuz maddi durumumuz sınırda diye.
Kazara hamile kalırsanız aldirmayip doğuracaksınız o zaman 3. Çocuk için hamile kalmadan önlem almanız lazım.
Bir de anlayamadığım bir durum var. Çocuğunuz için kardeş yapma fikri nasıl geliyor? Mesela ikinci çocuğunuz da bir kardeş istese bir tane daha mı çocuk sahibi olacaksınız?
Çocuklar benmerkezcidir. Her şeyi isterler. Tahminen bir arkadaşının kardeşi vardır. Görüp kardeş istemiştir. Çocuk kararı çocuğun isteğine bırakılmamalı. Anne ve baba çocuk istiyorsa olmalı. Çocuk bu iki gün sonra da geri gönderin bunu diyebilir.
Bence hem maddi hem manevi nedenlerle 3. Çocuk olmamalı diyorsanız en garanti yöntemi uygulayın. Çünkü olursa doğururum diyorsunuz. Kazara hamile kalmamak için en garanti yöntemi uygulayın.
Ben de zor durumda olup 3 4 çocuğu olanları ve yardım için aglayanlari anlamıyorum sinir oluyorum bu ülkede Suriyeliler bile kucağında bebekle evsiz yaşıyorlar görüntü olarak acınacak halde evet ama niye yaptın ya niyeeee diye bağırasım geliyo, her çocuk için detaylı düşünen bizim gibi çocuğun sorumluluğunu önemseyen insanlar. Ama önemsemeyenler çok yapıp çoğalıyor onlara da dolaylı olarak biz bakıyoruz nüfusu cogalttiklari içinPeki sokakta mendil satan çoçuklarin, ayakkabi temizleyen çoçuklarin rizki nerede?
Evde 4 kardes ile beraber, ayri odasi olmayan, ders çalisamayan, iyi okula gidemeyen çoçugunki nerede?
Evde para yok diye un muhallebesi ile büyüyen, et yiyemeyen çoçugun rizki nerede?
Önemli olan çok çocuk dogurmak degil, o çocuklara iyi ve kaliteli bir hayat sunmaktir. Ha senin için çocuk un ile, ekmek ilede büyür. Ancak baskasi çoçugunu et ile meyve sebze ile büyütmek istiyor diye karsi gelemesin. Ki zaten olmasi gereken o'dur.
Maddiyat tabiki önenmlidir. Markete gittiginde kurusunu az verdiginde ürünü alamiyorsun. Mama fiyatlar, bez fiyatlari uçmus gidiyor. Kres ve okul fiyatlarindan bahs etmiyorum bile.
Bir çocugun dogmasi daima iyi birsey degil. Bazen dogurmamak o çoçuk için daha iyi. Sefillik, zorluk ve mutsuzluk içind e hayat yasayacagina,..
S Senbirsen , kafanda halen soru isaretleri oldugu için sana tavsiye etmem. Igne ve prezervatif ilede korunabilirsin. Ki halen 1-2 yil sonrada islem yaptirabilirsin. Sadece dogum ile olmuyor bu baglama olayi. Ve evet erkekler için daha kolay ve geri dönüsü var. Esin ile konusabilirsin bu durumu.
Sormadım ama bence düşünmez hazır sezeryan olcam diye yaptırsak mi diye konuşuyoruz yoksa benim de işlem görmemi kesinlikle istemez kaldı ki ona da sen bilirsin senin kararın dedi kan vermek için bile doktora gitmeyen bı insan bıçak altına yatacagini asla düşünmüyorumEsiniz vazektomi dusunur mu? Sizinkine kiyasla cok cok daha basit bir operasyon ustelik geri donusu de var. Bence bedeninizi zedelemeye razi olmayin, esinizle konusun o yaptirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?