- 24 Şubat 2021
- 1.061
- 1.880
-
- Konu Sahibi lotuscicegii
Yaa çok güzel tebrik ederim. Bende kiloluyken çok zor hamile kaldım ve çom sıkıntılar yaşadım en mantıklısını yapmış keşke bende o zaman olsaymısımHayırlısıyla girıp saglıcakla cıkmak nasıp olsun ınsallah, ben de tek bir kişi tanıyorum olan, bebek sahıbı olamıyordu, tup mıde oldu, kılo verdi, bebe yaptı, büyütüyor
Çok sağolun benimde en büyük pişmanlığım çevreme açıklamak oldu. Keşke annem bile olduktan sonra öğrenseydiLotuscum haftaya komşum ameliyat olacak hep beni aradı konuştuk ona en başta şunu dedim kimseye söyleme olsun bitsin öyle de
Annesi bakacak sadece anne ve eşi biliyor babası dahi bilmiyor
Kimseyi dinleme çok az kaldı
İyi ki olmuşum diyeceksin
Birçok fotomda profilimde var hep paylasıyorum kendimiÇok isterim
Güzelmişsiniz daha da güzel olmuşsunuz büyük bir mutluluk olmalı :))Birçok fotomda profilimde var hep paylasıyorum kendimiartik kolaj yapmiyorum tabi bunlar gecen seneden falan
İyi ki olmuşum 3 sene olduGüzelmişsiniz daha da güzel olmuşsunuz büyük bir mutluluk olmalı :))
Eminim bende iyiki diyeceğim. Ama böyle zamanda insan destek bekliyormuş en azından seni anlıyorum diyen birinin olması hiçbirşey yapamıyorsa bir sarılsa ne güzel olurdu. Şimdi böyle yapayalnız kalmışlık hissi ile ameliyat ve sonrasında ne yaparım bilmiyorum oysa ben annemin kardeşlerimin arkadaşlarımın her anında yanındaydım…İyi ki olmuşum 3 sene oldu
Ameliyat olurken bi annem bi eşim bide gorümcem biliyordu kimseye soylemedim ve 2 gün kimseyi kabul etmedim eşim yanımdaydı yetti banaEminim bende iyiki diyeceğim. Ama böyle zamanda insan destek bekliyormuş en azından seni anlıyorum diyen birinin olması hiçbirşey yapamıyorsa bir sarılsa ne güzel olurdu. Şimdi böyle yapayalnız kalmışlık hissi ile ameliyat ve sonrasında ne yaparım bilmiyorum oysa ben annemin kardeşlerimin arkadaşlarımın her anında yanındaydım…
En güzeli..benim de eşim ve annemler dışında kimse bilmiyodu…pandemi sürecinde olduğum için de kimseyle görüşmüyordum 3-4 ay geçtikten ve ben zayıfladıktan sonra görenler şoka girdi ve öyle haberleri oldu.ben karar verip bi yola girmişim niye insanların beni döndürmesine izin vereyim ki dedimAmeliyat olurken bi annem bi eşim bide gorümcem biliyordu kimseye soylemedim ve 2 gün kimseyi kabul etmedim eşim yanımdaydı yetti banagereksiz kalabalik hiç sevmiyorum
Sıkıntı zaten benim en yakınlarımın annemin kardeşimin böyle yapması.Ameliyat olurken bi annem bi eşim bide gorümcem biliyordu kimseye soylemedim ve 2 gün kimseyi kabul etmedim eşim yanımdaydı yetti banagereksiz kalabalik hiç sevmiyorum
Doktoruma ilk gittiğim gün olmalıydım aslında o gün enerjim full, kafamda herşey netti. Şuan bulandırdılar. O kadar eminlerki olursam öleceğime malum mu oluyor diye korkuya sürüklendimEn güzeli..benim de eşim ve annemler dışında kimse bilmiyodu…pandemi sürecinde olduğum için de kimseyle görüşmüyordum 3-4 ay geçtikten ve ben zayıfladıktan sonra görenler şoka girdi ve öyle haberleri oldu.ben karar verip bi yola girmişim niye insanların beni döndürmesine izin vereyim ki dedim
Kötü düşünmeyin herşey çok iyi olacak ve siz de bizim gibi iyi ki olmuşum diyeceksinizDoktoruma ilk gittiğim gün olmalıydım aslında o gün enerjim full, kafamda herşey netti. Şuan bulandırdılar. O kadar eminlerki olursam öleceğime malum mu oluyor diye korkuya sürüklendim
Ama anneniz doğru söylüyor çok riskli.guclu psikoloji diye youtobe da bi psikolog var geçen gün dinledim kafada bitirmek diye video adı bu.mutlaka izleyin.ben çok etkilendim kendisine 120 kilo imiş eskiden.neden kendinize güvenmiyor sunuz niye gücünüze inanmıyorsunuz niye ameliyat??buyasta...Gecenin bu saatinde uykularımı kaçıran bir derdim var sizlerin fikirlerini almak istiyorum zira ben içinden çıkamıyorum artık. Bu ayın sonunda başlıktada yazdığım gibi tüp mide ameliyatım var. Ergenliğimden beri obez olmam ve bu sorunu artık çözememem sonucu bu kararı aldım. Ayrıca diyabetim var ve bu ameliyatla %80-90 bir oranla iyileşecek. Senelerce diyet spor denemediğim yol kalmadı bu kararı kolay vermedim şuan güncel kilom 103 ve diyabetim de gittikçe kötüleşiyor. Doktorumu çok araştırdım çok doktorla görüştüm ve içime sinen tek doktor oldu. O kadar mutluydum ve ümitliydim ki yaşadığım onca kötü süreçten sonra içimde bir umut filizlenmişti.
Sorunsa annemin yaklaşımı. Masada kalırsın ölürsün televizyona çıkıyor hep insanlar ölüyor inşallah olamazsın kocan nasıl izin veriyor zayıf kadın istiyorsa gitsin bulsun gibi cümleler kuruyor. O kadar üzüldüm kırıldım ki. Bir hayırlısı olsun deyip geçmek çok zor olmamalıydı. 32 yaşında kocaman insanım. Annemi de anlıyorum yakın zamanda babamı ve abimi kaybettik. Fakat yaklaşıkı o kadar kırıcı ki. Bende bu şans varken sende ölürsün ben yine acı çekerim oğlunu da düşünmüyorsun sen nasıl annesin sana bisey olsa ben üzülürüm kocam üzülmez hayatına bakar vs diyor. Ruhen bütün direncim düştü sanki. Baştaki o sevincim o heyecanım yerini ya gerçekten ölürsem korkusuna bıraktı.
Şu hayatta hiçbir zaman kendi tercihlerimi yapamadım. Hep aileme bağımlı yaşadım ve kararlar hep onlara göre verildi. Ne yapacağımı bilemiyorum artık sanki bir kutunun içindeyim debeleniyorum. Azıcık umut etsem sevinsem o da kırılıyor…
Çok sevindim yeni hayatlarında çok mutlu olurlar umarımbir arkadaşım mart ayında istanbuldan uçağa bindi izmire gitti bu ameliyatı oldu ve iki gün sonra taburcu olup tekrar geri döndü.
aynı zamanda iş yerinde 2 arkadaşım daha oldu hatta bir tanesi 170 kilo civarlarındaydı ikiside hiç sorun yaşamadı
bu sene etrafımdan 3 kişi bu ameliyatı oldu
korkmayın
Neden kendime güvenmiyorum… aslında çok denedim ama kısır bir döngüye girdim sanırım. Hastalıklarım kilomu, kilom hastalıklarımı.. aklım kalbim çok karışık. Sanki arafta gibiyimAma anneniz doğru söylüyor çok riskli.guclu psikoloji diye youtobe da bi psikolog var geçen gün dinledim kafada bitirmek diye video adı bu.mutlaka izleyin.ben çok etkilendim kendisine 120 kilo imiş eskiden.neden kendinize güvenmiyor sunuz niye gücünüze inanmıyorsunuz niye ameliyat??buyasta...
Sabah ilk beni alacakmış dua bekliyorumKötü düşünmeyin herşey çok iyi olacak ve siz de bizim gibi iyi ki olmuşum diyeceksiniz
Şimdiden geçmiş olsunHastaneye yatışım yapıldı sabah ameliyatım var dua beklerim herkesten
Olumsuz düşünme, hiç kötü bisey olmayacak,huzurla gireceksin ameliyata ve dipcik gibi çıkacaksın, artık kilolara elveda, bakın bi arkadaşım olmuştu, neler neler yaptı kilo veremedi haberim yokken gitmiş ameliyat olmuş kiz i işyerine ziyarete gittim baktım masasında başka biri oturuyor, yeni biri alınmış zannettim ki başka odaya geçtim kiz i sordum arkadaşım çağırdı burdayım dedi, inanamadım tanıyamadım, etrafında 4 örnek var, hatta biri200 e yakındı belkide geçik, bi arkadaşımla sohbet ediyoruz bi kız bana bakıp gülümsedi, bu kim yeni çalışanınız mi dedim onu da tanıyamadımSabah ilk beni alacakmış dua bekliyorum