Tüp mide ameliyatım ve annem…

Anneniz stres ve üzüntülü. Haliyle de direk korkularını net şekilde söylüyor ki sen de kork ve vazgec. Yanımda değil diye düşünme. Annem beni ne kadar çok seviyor diye düşünmelisin. Ve evet bence de annen haklı bu ameliyatı olma. Aclik orucu ile kilo ve ki bunu kontrollü yapan doktorlar var . Mutlaka bir doktor eşliğinde yapmanı tavsiye ederim.
Bazı hastalıklar bu şekilde son buluyor ve kilo da kolay gitmeye başlıyor.
Sürekli belli süre yürüyüş ve doktor ille birlikte kontrollü zayıflama mutlaka olur.
Ameliyat herzaman risk ve annen haklı çok pişman planlar var. Olması dert sonra ki süreç daha zor falan falan.
Ben de bir anne olarak çocuğuma engel olurdum .

Geçmiş olsun şimdiden.. karar sizin kararınız ama endişelenmesi normal .. evet çok riskleri var size bağlı tamamen ama çevremde olup aşırı kilo veren sonrasında karın germe vs ... süreçleri de tamamlamış iki kişi var gayet hayatlarından memnunlar.. neredeyse çok az kilo verip sonrasında almaya devam edenler de .. sizin iradeniz ,öz bakiminiza da bagli bence olum riski ..çevremde yakın tanıdığım bir kişi öldü 195le girdi 2 sene geçmesine rağmen hic veremedi neredeyse [150_160guncel kilosu] .. bünye, irade ..
En şaşırdığım nokta da ameliyat sonrası her şey yasak oluyor bildiğim mama gibi şeylerle besleniliyor bahsettiğim kişi neredeyse 2 hafta kullanıp bıraktı ve aynı yemeye devam etti

Ameliyat sonrası 1 ay sıvıyla beslendik,midede dikişlerin iyileşmesi için.daha sonra bi 15 gün pürelere geçtik..ondan sonra herşeyden yiyebildik…2 hafta sonra midesi nasıl alabildi hayret ettim ben 2 kaşık yoğurt ya da çorbayla dünyaları yemiş gibi hissediyordum

Herşey çok güzel olucak hiç merak etme. 120 kg ile ameliyata girdim şuan 65 kiloyum. 2,5 sene oldu.düzenli spor yapıyorum sarkma çok olmamkla birlikte az biraz var.
ilk 6 ay çok hızlı vericeksin büyük ihtimalle sonra biraz yavaşlıyor ama iradenle devam edersen çok kolay oluyor herşey.
annem ve kardeşimde çok vazgeçirmeye çalıştı ilk önce beni ama kararımın kesin oldugunu görünce yanımda oldular istemeye istemeye ama şimdi keşke daha önce olsaymışssın diyolar.

Selamlar herkese merak edip soranlara çok teşekkür ederim.

Salı sabah ameliyatımı oldum hamd olsun korktuğum gibi olmadı. Bulantı kusma sadece ilk yürüdüğümde oldu sonrasında olmadı. İlk gün hiçbişey içilmiyor ikinci gün sadece su bugünde tavuk suyu, komposto, su içtim. Suyu içebiliyorum ama diğer ikisi iki kaşıktan sonra tıkadı midem şişti ağrıdı sanırım gaz olunca ağrı oluyor. Her saat başı kalkıp yürüyorum bi 5 bin adım atmısımdır hergün. Akşamları çok zorlamıyorum yatıp dinleniyorum gecede ağrı kesici veriyorlar uyku yapıyor. Kalktıkça yine yürüyorum ama koridorda. Yürümek iyileştirecek demişlerdi gerçektende yürüdükçe hafifliyorsunuz. Yarında on günlük sıvı beslenmeme (protein sütü vs) başlayacağım. Sonra püre bir ay dolunca da normal katı beslenmeye geçilecekmiş. Şimdilik durum bu. Hamd olsun rahat geçti yarın taburcu olur muyum bilmiyorum gece iki bardak suyu bitirebilirsen ederim demişti doktor. Doktor demişken bu süreçte gerçekten en önemli şey doktor seçimiymiş eğer olmayı düşünen varsa çok çok arsştırsın.
Bu arada onca seruma ve şekerli kompostoys rağmen kan şekerim normal seviyede gidiyor. Ben zaten diyabet için olmuştum bunu da belirteyim. Sorusu olan olursa cevaplarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…