• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
kızlaaar kalsiyum için süt yada yoğurt tüketimini nasıl yapıyorsunuz? güvendiğim bir siteden doğal yoğurt sipariş ettim ama sıkıntı şu ki yıllardır market yoğurduna alıştığım için tadını yadırgadım. tabi katkısız olduğu için de çabuk ekşiyor. bu şekilde yiyemiyorum, yesem bile sakıncalı mı emin olamadım..
Canim yapabiliyorsan evde kendin yap yoğurdu. Hatta taze süt bulabilirsen taze al sütünü.

Cnm bşy olmaz market yoğurdu ye hiç yememekten iyidir .. ben süt içemiyorum migdem bulanıyor yoğurt yada ayran içiyorum zaten yoğurt sütten daha kalsiyumlu...
bi kaç kez daha doğal yoğurt al alışırsın belki .. yada evde yap günlük süt bulabilirsen.. bende ev yoğurdu seviyodum hazır yoğurtlar yogurt gibi gelmiyor :)peynir muzda kalsiyumu yüksek onlardanda ye :KK66:
Pınarın laktozsuz sütü var ben onu içiyorum. Hem gaz yapmıyor hem de tadı gUzel biraz da bsl koyarsan tadını yumuşatır belki.

bayb mix ye en azından zararı olmaz diye düşünüyorum senin ilk haftaların diye migden bulanıyordur 3 aydan sonra düzelir doğal yoğurtta yersin ben mesela fındık ceviz badem yiyemiyorum ismi bile migdemi bulandırıyor ama önümüzdeki ay bulantılar geçer diyorum yemeye başlarım ... zor elde edince böyle düşünüyoruz emin ol ne sefillikle yoksullukla yaşayan yerlerde hamileler var senden benden saglıklı doğuruyorlar .. dilencilerin yada Suriyelilerin kucaklarındaki bebekler nasıl saglıklı hergün yoğurt yumurta peynir meyve yememişlerdir .. onun için çok zorlama kendini zorladıkca insan strese giriyor
önümüzdeki hafta diyetisyene başlayacağım o da yönlendirir beni sanırım. haklısın zor şartlarda doğup büyüyen nice sağlıklı çocuk var ama bir o kadar da sağlıksız, hasta bebeler var allah yardımcıları olsun zaten çok üzülüyorum. bebeğim için yapabileceğim şeyler sınırlı ya tatlım biraz o yüzden ince eleyip sık dokuyorum. mesela genetik olarak bişey yapamam, içerde allah korusun olacak birşeye müdahale edemem olacak olan zaten olur ama beslenme de önemli bu yüzden daha doğmadan kimyasalla tanışmasın dedim sigarayı bıraktım ama bi bana sor halimi. kimsenin almadığı sigara kokusunu alıyorum. sokakta yanımda geçen sigara içen biri olunca kokusunu içime çekmek istiyorum fenalardayım. daha öncede bırakmıştım ama böyle olmamıştım bu sefer resmen sigarayı yemek istiyorum :(

Kizlar ben kendimden bahsedeyim size. Ben su an 13 haftalik hamileyim. 12. Hafta kontrole gitmeden crinone jel biraktim nasilsa doktor biraktiracak diye. Biraz da risk gecti diye rahat davrandim islere giristim vs.
12 +3 de bildiğiniz dogum sancisi gibi sanci oldu. Ama oyle boyle degil bas bas bagirarak gittim doktora. Rahimde acilma vs olmus. Cok sukur dikis atilacak boyutta degil ama size benden soylemesi tehlikeyi atlattik diye sakin ihmal etmeyin ilaçları birden kesmeyin. Kendinize dikkat edin

Kizlar ben kendimden bahsedeyim size. Ben su an 13 haftalik hamileyim. 12. Hafta kontrole gitmeden crinone jel biraktim nasilsa doktor biraktiracak diye. Biraz da risk gecti diye rahat davrandim islere giristim vs.
12 +3 de bildiğiniz dogum sancisi gibi sanci oldu. Ama oyle boyle degil bas bas bagirarak gittim doktora. Rahimde acilma vs olmus. Cok sukur dikis atilacak boyutta degil ama size benden soylemesi tehlikeyi atlattik diye sakin ihmal etmeyin ilaçları birden kesmeyin. Kendinize dikkat edin

çok geçmiş olsun canım. rabbim sağlıkla kucağına aldığın günleri göstersin sana. sende temkinli ol varsın evimiz pis olsun napalım bebeğimizin canından önemli mi? bende çok özeniyorum çatır çatır hem işini yapan hem gezen hamile kadınlara. sürekli evde yatmak zor bi psikoloji ama geçecek inşallah bu günler ..

Canım ben transferden bu yana günde 6 kullanıyorum önümüzdeki haftadan itibaren her hafta birer birer düşürücem. Aklına kötü şeyler getirme. Doktorlar da en az bizim kadar düşünüyorlardır bebişlerimizi.

Bende çikolata kisti vardı acaba onun içinmi fazla verdi diyede düşünüyorum tabi alakası varmı bilmiyorum:) seninde günde 6 tane ama bak haftada 1 düşürmeye başlamış ,benim 4 ve 10.haftada birden kesecek .

Canım inşAllah bişey olmaz. Ben keseyi gördüğümde bıraktım. Zaten günde 2 alıyordum birden bıraktırdı. Çok şükür bişey olmadı. Sende azaltarak bırakacağın için birşey olmaz inşAllah..

Azaltmamı diğer Dr söyledi canım ,tüp bebek merkezi 10.haftada birden bırakılacak günde 4 tane içmeye devam diyor o yüzden çok karışığım, ben ne yapacağım.:((

Bende çikolata kisti vardı acaba onun içinmi fazla verdi diyede düşünüyorum tabi alakası varmı bilmiyorum:) seninde günde 6 tane ama bak haftada 1 düşürmeye başlamış ,benim 4 ve 10.haftada birden kesecek .

Azaltmamı diğer Dr söyledi canım ,tüp bebek merkezi 10.haftada birden bırakılacak günde 4 tane içmeye devam diyor o yüzden çok karışığım, ben ne yapacağım.:KK43:(
Canım valla en iyisini doktorun bilir ama ben olsam 2. Doktoru dinlerdim. İlk gebeliğimde ben ilacın içeriğini okuduğumda doktora sormadan bırakmıştım. X kategorisinde bir ilaçtı.Çok şükür birşey olmamıştı. Bunda da aynı tüp doktorum keseyi görmeye gittiğinde bırak dedi. Ama sen iki durumuda değerlendirip ona göre karar ver bence. Kullanan arkadaşlarda var burada 12. Haftaya kadar

Canım valla en iyisini doktorun bilir ama ben olsam 2. Doktoru dinlerdim. İlk gebeliğimde ben ilacın içeriğini okuduğumda doktora sormadan bırakmıştım. X kategorisinde bir ilaçtı.Çok şükür birşey olmamıştı. Bunda da aynı tüp doktorum keseyi görmeye gittiğinde bırak dedi. Ama sen iki durumuda değerlendirip ona göre karar ver bence. Kullanan arkadaşlarda var burada 12. Haftaya kadar

Eşimde seninle aynı fikirde ,2.dr dinle diyor ,duydu çünkü bebeğe zararlı diye ,bu akşamki ni tek alayım öyleyse.

Eşimde seninle aynı fikirde ,2.dr dinle diyor ,duydu çünkü bebeğe zararlı diye ,bu akşamki ni tek alayım öyleyse.
canım ben günde 3 tane kullanıyordum. kese görmeye gittiğimizde değil ama kalp atışını duyduğumuzda bırak dedi ve azaltarak değil birden kestim. zaten progestan kullanıyorsun estrafemi birden kesmek çok etkilemez bence

canım ben günde 3 tane kullanıyordum. kese görmeye gittiğimizde değil ama kalp atışını duyduğumuzda bırak dedi ve azaltarak değil birden kestim. zaten progestan kullanıyorsun estrafemi birden kesmek çok etkilemez bence

Kör şeytan diyor ki komple kes gitsin,yavrumun kalbi 2 haftadır atıyor benim ve estrofemi devam ettiriyorlar,kaçıncı haftada bıraktın canım?

Cnm bn ısrarla tup bebek doktoruma sordum.bnm doktorum meşhur bir doktor .12.haftaya kadar estrafem kullanıyorsun dedi.rahim duvarını kalinlastiran bir ilaç bu.bn doktorumu dinliyorum .kafa karıştırmaya gerek yok.tup bebek doktorunuza göre hareket edin.

Ben crinone jelden artık nefret eder oldum :)
Hibor da göbek çevremde çok morluk yaptı.

Günaydın anne adayları:KK25:
Dün başka bir Dr kontrole gittim ,bebek büyüyormu kalbi atmaya devam ediyormu diye tabi 2 kaybım olduğu için bir hayli endişeleniyorum,kullandığım ilaçları sordu sabah 2 akşam 2 aldığım estrofem için çok fazla, bebeğe zararı var 3 e düşür haftaya 2 ye yavaş yavaş azalt birden kesmek olmaz dedi,tüp bebek merkezi 10.haftada keseceğiz tamamen dedi ,şimdi ben ne yapacağımı bilmiyorum ve dünden beri kafam çok karışık :KK61:yavruma zarar verirmi?birden kesince kanama yaparmı ?bunun gibi bir sürü soru kafamda.
Benim gibi günde 4 adet kullanan varmı arkadaşlar ?
sakın bırakma. bende her sabah 3 tane alıyorum. tüp bebek merkezi olsun kontrole gittiğim doktorum olsun 12. haftaya kadar kullanmam gerektiğini bebeğe sıfır zararı olduğunu söyledi. ve çok önemli sakın bırakma dedi. bence bırakma.

Back