Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Özel olarak bir önerim yok ben sadece doktorun verdiği ilaçları saatinde içmeye özen gösterdim okadar. Birde stres yapma ve rahat olmaya bak. Bu işte stres en büyük düşman doktorum hep böyle dedi bana
Canım vajina jelinin nohut kadar geri gelmesi normal mi sende de opmuş muydu

Benim ilaç şemamda şöyle diyor, transferden 6 gün önce progesteron hormonuna ve rahim kalınlığınıza baktırınız
Rahim adetin hangi döneminde kalınlaşıyordu biliyormusun?

Benim ilaç şemamda şöyle diyor, transferden 6 gün önce progesteron hormonuna ve rahim kalınlığınıza baktırınız
Rahim adetin hangi döneminde kalınlaşıyordu biliyormusun?
Hangi döneminde kalınlaşıyor bilmiyorum onu 3 günde bir kalınlık için kontrole gidiyordum ben

İlk deneme miydi? Ben de ısrar etmek istiyorum ben ikiz olsa cok daha fazla sevinirim cogul istemiyor değilim. Şartları mı var bunun
Yok 2.denememde hamile kaldım ben. Özel bir şartı yok hastanın durumuna göre karar veriyor benim doktorum. Normalde 35 yaş altına 2 embriyo transferi yasak. Ben 27 yaşındayım 2 tane transfer edildi doktorum öyle uygun gördü.

Umarım biraz ısrar edince bana da öyle olur cok istiyorum olmasını.

cnm esinde sperm degerlerinde dusukluk varmiydi varsa tup bebek tedavisi icin 2 denemede sperm degerleri iyilestimi cunki ilac kullanimi 2 3.ay daha iyi etkiler gosteriyor diye duydum bide tedavi kaliteli hale gelincemi basliyorlar.Sperm kalitesi sansi arttiriyor ya.

Canım ilk tedavide sperm aldılar eşimden 2.denememde de kalan dondurulmuşları kullandık. 2.denemeyi baştan yapmadık yani.

Dondurulmuş embriyo transferi olan arkadaşlar adetten kaç gün sonra transfer oluyor bilgisi olan var mı

Dondurulmuş embriyo transferi olan arkadaşlar adetten kaç gün sonra transfer oluyor bilgisi olan var mı
Kişiden kişiye göre değişiyor. Rahim nezaman istenilen kalınlığa gelirse ozaman oluyor. Ben ilk denememde adetin 21.günü yapılmışti 2.denememde 23.günü

Kişiden kişiye göre değişiyor. Rahim nezaman istenilen kalınlığa gelirse ozaman oluyor. Ben ilk denememde adetin 21.günü yapılmışti 2.denememde 23.günü
anladm genellikle dondurulmus embiryonun basari sansi cok yuksk cnm buarada rahim kalinlasmasi adet gecikmelerinde olmuyormu yoksa ilacla takviyeyle de kalinlasiyormu ben 60gun adet gormedgmi bilirim doktora gttgmde adet goremedgn icin kalinlasma var demisti.

Dondurulmuş embriyosunun başarı şansı yüksekmi bilmiyorum benim ilk denememde de hemen trasfer yapmamışlardı dondurup 2 ay sonra yapmışlardı ama tutmamıştı. Adetin gecikince hamile kalırsan eğer rahim kalınlaşması olur diye biliyorum ben

herkese merhaba; bi sorum olacaktı. 10 temmuz adetimin birinci günü nü kabul edersek tüp bebek için gecen süre kaç gün sürüyor acaba yumurta toplama transfer işlemi bana fikir verecek olan gönüllü arıyorum:)

Onu kimse bilemezki doktorunuz yumurtaları topladıktan sonra dondurup 2 ay sonra bile transfer edebilir

Mrhaba :) benim 27 nisanda başladı tedavim, 9 mayısta bitti. 13 gün sürdü. 10 mayısta kontrolüm vardı, aynı günün gece si 11 de çatlatma iğnesi vuruldum, 12 mayısta sabah 11 de toplandı.

İlk görüşmede doktor ortalama 14 gün sürüyor demişti, belki birkaç gün geç biten de olur birkaç gün erken biten de.

12 mayısta toplandı, 17 mayısa kadar takip edildi, 5. Güne gelen embriyolarım donduruldu. Eğer dondurulmayıp hemen transfer edilecek olsaydı, 17 mayısta mı birkaç gün sonrasında mı transfer edilirdi bilemiyorum onu. Ama benim 1,5 ay rahim dinlendirme var

benim şöyle bir durumum var anlalatayım: 23 temmuza kadar işlemlerim biter mi acaba . çünkü 10 temmuzda ben izne ayrılacağım; 23 temmuzda diğer arkadaşım izne ayrılcak bu güne kadar tüm işlemlerim tamamlanmış olur mu ki

Yani 13 gün mü izniniz var. Tedavi ortalama 12-14 gün filan sürüyor. İzniniz yetmezse son günler rapor alırsınız. Tabi taze transfer olursa yumurta toplamadan bi kaç gün sonra bi de transfer için çağırırlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…