- 13 Kasım 2016
- 186
- 69
Canım vajina jelinin nohut kadar geri gelmesi normal mi sende de opmuş muyduÖzel olarak bir önerim yok ben sadece doktorun verdiği ilaçları saatinde içmeye özen gösterdim okadar. Birde stres yapma ve rahat olmaya bak. Bu işte stres en büyük düşman doktorum hep böyle dedi bana
Benim ilaç şemamda şöyle diyor, transferden 6 gün önce progesteron hormonuna ve rahim kalınlığınıza baktırınızAşılama hiç olmadım canım bilgim yok onla ilgili ama tüp bebekte tamamen rahimin istenilen kalınlığa gelmesi önemli. Buda kişiden kişiye göre değişiyor. Mesela benim ilk denememde 21.günde transferim olmuştu 2.denemede 23.gün oldu transfer
Evet olmuştu normalCanım vajina jelinin nohut kadar geri gelmesi normal mi sende de opmuş muydu
Hangi döneminde kalınlaşıyor bilmiyorum onu 3 günde bir kalınlık için kontrole gidiyordum benBenim ilaç şemamda şöyle diyor, transferden 6 gün önce progesteron hormonuna ve rahim kalınlığınıza baktırınız
Rahim adetin hangi döneminde kalınlaşıyordu biliyormusun?
Sağol canım bunu çok takıyorum kafamaEvet olmuştu normal
İlk deneme miydi? Ben de ısrar etmek istiyorum ben ikiz olsa cok daha fazla sevinirim cogul istemiyor değilim. Şartları mı var bununBana iki embriyo transfer edildi
Yok 2.denememde hamile kaldım ben. Özel bir şartı yok hastanın durumuna göre karar veriyor benim doktorum. Normalde 35 yaş altına 2 embriyo transferi yasak. Ben 27 yaşındayım 2 tane transfer edildi doktorum öyle uygun gördü.İlk deneme miydi? Ben de ısrar etmek istiyorum ben ikiz olsa cok daha fazla sevinirim cogul istemiyor değilim. Şartları mı var bunun
Umarım biraz ısrar edince bana da öyle olur cok istiyorum olmasını.Yok 2.denememde hamile kaldım ben. Özel bir şartı yok hastanın durumuna göre karar veriyor benim doktorum. Normalde 35 yaş altına 2 embriyo transferi yasak. Ben 27 yaşındayım 2 tane transfer edildi doktorum öyle uygun gördü.
cnm esinde sperm degerlerinde dusukluk varmiydi varsa tup bebek tedavisi icin 2 denemede sperm degerleri iyilestimi cunki ilac kullanimi 2 3.ay daha iyi etkiler gosteriyor diye duydum bide tedavi kaliteli hale gelincemi basliyorlar.Sperm kalitesi sansi arttiriyor ya.Yok 2.denememde hamile kaldım ben. Özel bir şartı yok hastanın durumuna göre karar veriyor benim doktorum. Normalde 35 yaş altına 2 embriyo transferi yasak. Ben 27 yaşındayım 2 tane transfer edildi doktorum öyle uygun gördü.
Canım ilk tedavide sperm aldılar eşimden 2.denememde de kalan dondurulmuşları kullandık. 2.denemeyi baştan yapmadık yani.cnm esinde sperm degerlerinde dusukluk varmiydi varsa tup bebek tedavisi icin 2 denemede sperm degerleri iyilestimi cunki ilac kullanimi 2 3.ay daha iyi etkiler gosteriyor diye duydum bide tedavi kaliteli hale gelincemi basliyorlar.Sperm kalitesi sansi arttiriyor ya.
Kişiden kişiye göre değişiyor. Rahim nezaman istenilen kalınlığa gelirse ozaman oluyor. Ben ilk denememde adetin 21.günü yapılmışti 2.denememde 23.günüDondurulmuş embriyo transferi olan arkadaşlar adetten kaç gün sonra transfer oluyor bilgisi olan var mı
anladm genellikle dondurulmus embiryonun basari sansi cok yuksk cnm buarada rahim kalinlasmasi adet gecikmelerinde olmuyormu yoksa ilacla takviyeyle de kalinlasiyormu ben 60gun adet gormedgmi bilirim doktora gttgmde adet goremedgn icin kalinlasma var demisti.Kişiden kişiye göre değişiyor. Rahim nezaman istenilen kalınlığa gelirse ozaman oluyor. Ben ilk denememde adetin 21.günü yapılmışti 2.denememde 23.günü
Dondurulmuş embriyosunun başarı şansı yüksekmi bilmiyorum benim ilk denememde de hemen trasfer yapmamışlardı dondurup 2 ay sonra yapmışlardı ama tutmamıştı. Adetin gecikince hamile kalırsan eğer rahim kalınlaşması olur diye biliyorum benanladm genellikle dondurulmus embiryonun basari sansi cok yuksk cnm buarada rahim kalinlasmasi adet gecikmelerinde olmuyormu yoksa ilacla takviyeyle de kalinlasiyormu ben 60gun adet gormedgmi bilirim doktora gttgmde adet goremedgn icin kalinlasma var demisti.
Onu kimse bilemezki doktorunuz yumurtaları topladıktan sonra dondurup 2 ay sonra bile transfer edebilirherkese merhaba; bi sorum olacaktı. 10 temmuz adetimin birinci günü nü kabul edersek tüp bebek için gecen süre kaç gün sürüyor acaba yumurta toplama transfer işlemi bana fikir verecek olan gönüllü arıyorum:)
Mrhaba :) benim 27 nisanda başladı tedavim, 9 mayısta bitti. 13 gün sürdü. 10 mayısta kontrolüm vardı, aynı günün gece si 11 de çatlatma iğnesi vuruldum, 12 mayısta sabah 11 de toplandı.herkese merhaba; bi sorum olacaktı. 10 temmuz adetimin birinci günü nü kabul edersek tüp bebek için gecen süre kaç gün sürüyor acaba yumurta toplama transfer işlemi bana fikir verecek olan gönüllü arıyorum:)
Yani 13 gün mü izniniz var. Tedavi ortalama 12-14 gün filan sürüyor. İzniniz yetmezse son günler rapor alırsınız. Tabi taze transfer olursa yumurta toplamadan bi kaç gün sonra bi de transfer için çağırırlarbenim şöyle bir durumum var anlalatayım: 23 temmuza kadar işlemlerim biter mi acaba . çünkü 10 temmuzda ben izne ayrılacağım; 23 temmuzda diğer arkadaşım izne ayrılcak bu güne kadar tüm işlemlerim tamamlanmış olur mu ki