Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Dun test gunumdu ttansferin 12gunu 534/cikti degerim ama su kahve lekeler.devam ve cok canimi skiyo benim icin dua edin lutfen insallah bi aksikik cikmadan keseti ve kalp atisink duyariz.Rabbim isteyen herkese nasip.etsin
Tebrik ederim cnm maşallah. Lekeyi dert etme ama doktoruna söyle belki progesteron ilaçlarını arttırır.

Canim yeni gordum kusura bakma 28 yasindayim 2 bucuk.yillik evliyim kendilogonden hamile.kalip 3/kez dusuk yasadim en sonuncusu dis gebelikdi ve sag tupum alindi alindikdan 1/yil ocinde gebelik olmadigi icin bu yola basvurduk sonu hayirli olur insl.dun.12.gunumdu 534/cikti degerim ama lekelenmem devam ediuo doktor istirahat et dedi bakalim insallah saglikla devam eder ve sende test gunumde guzel haberi verirsin :)

De
Tebrik ederim cnm maşallah. Lekeyi dert etme ama doktoruna söyle belki progesteron ilaçlarını arttırır.
Dert etmemek eldemi canm skiliyo ister istemez sonra hersey Allahdan diyip olirina birakiyorum degisik bi hallerdeyim /bakalim ya yok doktorum istirahat dedi ama calolisyorum bakalim nasip insallah bi sorun olmaz

De

Dert etmemek eldemi canm skiliyo ister istemez sonra hersey Allahdan diyip olirina birakiyorum degisik bi hallerdeyim /bakalim ya yok doktorum istirahat dedi ama calolisyorum bakalim nasip insallah bi sorun olmaz
Benim bi arkadaşımın resmen adet kanaması gibi kanaması oluyordu ama kızı sağlıkla doğdu ondan diyorum çok yoğun olmadıkça kırmızıya dönmedikçe önemli sayılımıyormuş. Şöyle düşün bebiş kendine rahimde yer açıyor o leke yapıyor, bebiş lekelerle sana "anne ben buradayım" diyor ama yine de istirahat etmeye çalış ve doktoruna bilgi ver cnm

Icime nasil su serptin anlatamam Allah razi olsun canim.benim insallah oyledor insallahhhh

Ben buraya yazmammışmıydım başladım diye 12 gün filan oldu. Çarşamba opu olacak. E2 bakılmadı kaç olgun yum çıkacak hiç tahmin yürütemiyorum sürpriz olacak şimdiden heyecan başladı
Sessiz sedasız yürüdüm diyon :) kontrollerde söylemiyorlar mı kaç yumurta büyümüş , demekki çok büyümüş senin baksana 4 tane çatlatma vermişker anca yetecek demkki :))

De

Onu ben de duymuştum ShinSeGi , normal adet olur gibi kanaması olmuş ama aslında hamileymiş, gayet sağlıklı da ilerlemiş , bazılarında öyle oluyormuş

Sessiz sedasız yürüdüm diyon :) kontrollerde söylemiyorlar mı kaç yumurta büyümüş , demekki çok büyümüş senin baksana 4 tane çatlatma vermişker anca yetecek demkki :))
Doktor 15 tane filan var dedi ama en son tedavide de 14 toplandı 5i olgun çıktı ondan sayıya bakıp sevinemiyorum ama buna da çok şükür. Hiç yumurtası büyümeyenler de var malesef niye 4 tane verdi hiç anlamadım valla

Benim ilk tedavim, 17'den 3 çıktı bakalım tutunsun da sayıyı takmayacam

Benim ilk tedavim, 17'den 3 çıktı bakalım tutunsun da sayıyı takmayacam
Aynen cnm sayıya takılma boşver. Hepsi boş da çıkabilirdi en azından elinde umudun var zaten bize 1 bebiş lazım.

Çatlatma iğnesi olacağı gün bakılan e2 aslında aşağı yukarı olgun yum sayısını veriyor genelde yumurta başına 150-200 oluyor değer. Mesela e2 2000 çıktıysa yaklaşık 10 olgun yumurta oluyor. Ama e2 bakılmadığı için kendimle alakalı tahmin yürütemiyorum

Hergun yeni bisey ogreniyorum :)

Bende transfer için tedaviye başladım ilaçlara başladık ve doktorum ananans yememi nar suyu içmemi istedi umarım bayramda çifte bayram yaparım
Transferin en zaman ? Benim ertelenmeseymiş aynı zamanalrda olacakmışız :) 18 hazirandan 5 temmuza ertelendi benim

Kızlar opu dan sonra donmuş transfer durumunda ne zaman adet olunuyor yine opu dan 2 hafta sonra mı?

Doktor mr istedi. Bir de dostinex icecegim. Haziranda tüp bebege baslayacagız ve dondurulup sonra transfer olcakmıs. Acaba ne kadar süreç olucak?

Doktor mr istedi. Bir de dostinex icecegim. Haziranda tüp bebege baslayacagız ve dondurulup sonra transfer olcakmıs. Acaba ne kadar süreç olucak?
Ne amacla dondurulacak acaba, benimkinde amac rahim dinlendirmeydi o da 1 ay falan, ama embriyolar pgt den gec donecegi icin 15 gun sarkti, sende buyuk ihtimal prolaktinin uygun seviyeye gelmesi beklenecek. Hayirlisi hepimiz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…