Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Nehira-27 ben önceki aşılamadan ucanterlik hatırladın mı geçmiş olsun; Rabbim her seyi gönlümüze göre versin inşallah
Hatırlamam mı kız :) herkesi hatırlıyorum :)) senin nikini listelerde falan görünce nereye kayboldu bu diyordum sonunda efsane döndü geri :)
Bulunduğun yerde mi yaptıracaksın tüp bebeği, benim doktor ginera vermişti onu kullanmıştım 12 gün mü 15 gün mü , bırakınca 2 gün sonra adet oluyorsun, yani adetimin ve tedavimin başlangıcını doktor belirlemiş oldu. 10 temmuzda başlarsan 23 üne yetişir mi bilmiyorum garanti olsun diye biraz daha erken başla istersen doktorla önceden görüşsen, temmuzda değil de haziranda başlasan, zaten ilk görüştün muayene etti ilaçlara iğnelere başladın diyelim , sonraki kontroller için gün boyu izin almana gerek yok yumurta takibi için. Biraz erken başlarsan 23 üne yetişmesini biraz daha garantilemiş olursun.
Ben ilk tedaviye başladığımdan itibaren 13 gün kullandım iğneleri, 14. Gün kontrol vardı o son kontrol oldu zaten, 14. Günün gecesi çatlatma vuruldum, 16. Gün yumurta toplandı. Zaten yumurta toplandıktan sonra artık pek bişey kalmıyor. Yumurta topldıktan sonra onlar 5 gün takip ediyor hergün arıyor bilgi veriyor, rahim dinlendirmesi yapmayıp hemen transfer olacaksa ona göre düşün hesapla. Diyelimki dinlendirme oldu 1 ay, o 1 ay kafa rahat dinleniyorsun, 1 ay sonra transfere gittin diyelim aynı aşılama gibi kısa süren bişey düşün.

blue-dreams , nasılsın heyecanlı mısın test yapacak mısın ? İnşalllah 1-2 gün içinde süper bi haber alırsın :)))
Canım bildirimde çıkmamış yeni gördüm mesajını. Dün yapacaktım kan tahlili(9.gün oluyor )sonra eşim ve annem illa test gününü bekle dediler ben de uslu uslu dinledim :) yarın sabah kan tahlili yaptıracam heyecandan ölmezsem

Ay gercekten heyecanli :) ben kendi tahlilimde naparim bilmiyorum.

Kizlar ben bugun kontrole gittim gebelik takviminde 4+3 gorunuyi.
beta tam artmiyo ya 1300/lerde ama pazar gunu 534/ du bakti doktor kucuk bi kese gordu daha erken haftaya gel tekrar bakalim dedi insallah bi sorun cikmaz kalp atisini duyana kadar aklim salincakda sallancak sanirim :) keseyi erken gorenler tecrubelrinz nedir

Kese erken mi gorunuyor dedi doktor, kiz insan kalp atisini duysa da rahat edemeyiz biz :) normal surec yasamadigimiz icin , her asamada kafamjz sallanir gibi :)
Ben hic o asamalari goremedim canim o yuzden hic fikrim yok :) benim transfer icin randevum var ya ilac semam var orda transfer oncesi ialclar yaziyor transfer gunu, transfrddwn sonraki ilaclar, test gunu kese muayenesi hersey yziyor , oraya bi bakim dur transferden kac gun sonrasina kese muayenesi yazmislar

5 temmuz ; transfer
24 temmuz; kese muayenesi
7 agustos; kalp atisi
Diye yazmislar canim yani ttansferden 19 gun sonra kese muayenesi, senin kac gun oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…