Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Tebrik ederim canım Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah :) bu forumda negatif sonuç alan bı ben varım heralde
Hic uzulme cnm bnm bu ucuncuydu rabbimin bi vakti var sanada vericek ins tym istiyenlere vericek sadece bizi siniyo bugunlerde gecicek ins bzk rabbim cok sukur olumlu sonuc verdi yuzumuze bakti ama dert bitmiyoki iki katina artcakmi kese goruncekmi kalp atisi filn olcakmi bunlarin hepsi bi surec ve stres rabbim yuzumuzu guldurdu ins saglikla kucagimiza almayi nasip eder

Sağol canım öyle yapmaya çalışıyorum ama düşünmeden de yapamıyorum işte. Allah şu mübarek aylarda isteyen herkese versin sağlıklo hayırlı

Kızlar merhaba,
19.05.2018 tarihi itibariyle Erbil Yağmurda tüp bebek tedavisine başladım iğne vuruluyorum sizler neler yaptınız neler önerirsiniz ?

Kızlar merhaba,
19.05.2018 tarihi itibariyle Erbil Yağmurda tüp bebek tedavisine başladım iğne vuruluyorum sizler neler yaptınız neler önerirsiniz ?
Merhaba hoşgeldin, benim de tedavim yeni bitti :) özel dikkat ettiğim hiçbişey olmadı ilaç ve iğnelerin saatini takip etmek dışında :) klomen, gonal-f, menapur , coraspin, elevit kullandım, çikolata kistim olduğundan biraz sağlam tuttu sanırım doktor benim iğneleri, 14 gün sürdü tedavim, 12 mayıs yumurtalar toplandı, 3 embriyom donduruldu, temmuzda transfer inşallah. sen neler kullanıyorsun.
Senle birlikte tedavisi devam eden arkadaşlar

10 mayıs, Bmsbms , Hidrosolpenks,
15 mayıs, @Edanonurum , 26 yaş - ANTALYA
19 mayıs, mavisorkide , yaş?, İSTANBUL
28 mayıs, dream3416 , 38 yaş, 2 olumsuz aşılama, 28 mayıs tedaviye başlayacak, 1.tüp deneme -BURSA

Progesterona devam valla morardı heryerim. Hapa geçsem keşke. O da pek etkili değil. Sen başladın mı progesterona
Ayy iğne öyle yapıyormuş okuyorum ben de.
Ben jel kullanıyorum canım bugün aradım ben de haftasonu test yaptığımı söyledim
Aynen devam ilaçlara dediler.
Beta hcg 3.000-4.000 olana kadar test yapıcakmışız.
Sana da böyle dediler mi.

Ay siz böyle diyorsunuz korkuyorum her gün mü yapılıyor iğne, gonal f morartmazdı bu dedikleriniz ağrıtan bişey mi
Gonal f hiçbişey:) Zaten göbekten yapılanlar ağırtmıyor ya pek. Bu kalçadan. Yağlı ilaç bide ödem yapıyo. Oturup kalkamıyosun. Bünyeye görede değişir ilk vurulunca hiçbişey yok birkaç saat geçince başlıyo morluk ağrısı. Ama alışıyosun korkma

Kızlar progesteron iğnesi olarak prulaton depot diye bi iğne var o depo şeklinde olduğu için 5-6 günde bir yapılıyor, doktorunuza danışıp günlük iğne yerine onu istesenize en azından daha az morarma ve acı olur

Bence sende bir an önce progestan iğnesine erkenden başla. Çünkü ilk günler riskli. Ben fitil kullanıyodum transferden sonra günde üç kere hiç faydası olmamış. Öğrenir öğrenmez iğneye başladım hemen yükseldi değerler. Acısı olsada etkili bi ilaç canım. Kan tahlilinde kaç çıkmıştı progesteron?

Ondan ilk gün bana hastanede yarım doz yaptırdı doktor. Çabuk toparliyim diye yerlerdeydi benim değerler de. Sonra hergün yine kendi iğnene devam dedi. Önermedi. Acil durumda vuruyolar sanırım. Rutin kullandırmadı

Peki bu iğneler transferden itibaren mi başlıyor , hamile olduğunuz belli olunca mı başlıyor ve nezamana kadar yapacaksınız?
Benim doktorun bana verdiği ilaç şemasına baktım da ben
transferden 1 ay önce tek seferlik lucrin depot yapacağım ( 4 haziranda lucrin yapacam-5 temmuz transfer) ;
transferden 3 gün önce de proluton depot yapacağım.
Bunların yanında yine transferden 20 gün önce estrofem, coraspin ve vitamine başlayacam.
Transferden sonra; estrofem, coraspin, vitamine ek olarak crinone jel kullanacağım.

Crinone jel kullandığım için iğne vermez inşallah :)

Purolatan ben transferden 3 gün önce tek seferlik kullanacam, sen hiç kullandın mı onu, kendin mi yapıyorsun ve kalçadan mı acıyor mu ?

Ya en son transfer günü bakıldı sonra bida istemediler onda da değer yazmıyor, sadece >40.0 diye yazıyor. 40 tan büyük bir şey diye anlıyorum ben bunu doğru mu bilemedim şu anda.
Bugün aradım söyledim iğneye geç falan da demediler jel ve ilaçlara devam dediler

40 dan büyükse çok iyi hiç gerek yok o zaman. Jel etkili olmuş demekki. Benim 10 küsürdü. Çok düşüktü. 19 ile 45 arasında olması lazım progestereonun.

Kızlar lütfen yardım edin prolaktinilac kullanmadıkca yükseliyor 60lara. Gecen ay ilacı bıraktım 1 ayda yine 35egelmiş ikinci ay belliki yine 50lere gelecek. Doktorum makroprolaktine bakılsın istemiş o da yüzde 64 gelmis ne olcak smdi? Adenom mu vardır?

Eklentiler

• 425EF0F6-BD3C-490F-B5E4-2ABD2E532334.jpeg
    45,6 KB · Görüntüleme: 26
Bazen transferden sonra başlatıyolar bu iğnelere bazende öğrenir öğrenmez doktora göre değişiyor sanırım. ben öğrenince başladım öncesinde başlasaydım öylede zorlanırdım diye vermediler belkide. Çünkü bi yandan kan sulandırıcı bi yandan bisürü ilaç fitillerde var. Bide kalça ağır olabilirdi. Bide ortada bişey yokken o kadar yoğun progesteron ne biliyim iyi olur muydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…