Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Maşallah sağlıkla sıhhatle doğurmaya inşallah. Amin .

Aaaa şaka yapiyosun :) harika ya çok güzel hadi bakalım iki gün sonra da artarsa müthiş maşallah valla bayağı hamiş çıkardık bu forumda bize de şans getirir inşallah. Kuzu senin kaçıncı gündü

Evet baya bereketli oldu burası
Benim bugün 8.gün
3.gün embriyosu 2 taneydi
Sıra sende artık dayanamayıp yapman lazım test :)

Dayanamayacagini tahmin ettigimden sordum test yaptin mi diye hadi hayirli olsun darisi bizlere insallah allahum amin , nasil bi duygu :) ne hissediyorsun

Test gunune bakmiyor bu isler :) kan testi yapilmasa da bi idrar testi yapilmaya baslaniyor erkenden dogru hisseymusim bak yapmis hem de hamile :) yoksa sen test gununu mu beklemeyi dusunuyorsun :)
Yok beklemicem pazartesi yapicaktim normalde ama Butterfly9020 gördükten sonra yarın ben de yapsam diyorum :) ama çatlatma ignesinin etkisi geçmiş mıdır acaba ayın 7 sinde vurundum hem de iki tane

Yok beklemicem pazartesi yapicaktim normalde ama Butterfly9020 gördükten sonra yarın ben de yapsam diyorum :) ama çatlatma ignesinin etkisi geçmiş mıdır acaba ayın 7 sinde vurundum hem de iki tane
Ben de adet oldum siradan gunler yadiyorum :) yumurtalar toplaninca nasil adet olacaz diyordum olunuyormus demekki :) o kalan kucukler atiliyor heralde, aman atilsin icerde kalmasin da

Evet canım 14 u maşallah iyi takip ediyosun kuzu :) yarın benim 6. Gün pazartesi garanti olur doğru beklerim artik
Etmem mi hic hele cikolata kistlileri gozumden kacirmiyorum :) arada seni de takip etmisim bak kiz ben seni asilama zamanindaki panik hallerinden beri unutmuyorum :) eczane kapaliydi da catlatma ignesi mi ne alacaktin sabahin korunde eczaneye dayanmistin :)

Ya ne çekmiştim valla sabah 6 da vurunacaksin dedi ortada iğne yok :) nöbetçilerde de bulamamıştım belki de ondan olmadı bak bu aşılama :)

Nasıl bir duyguuu
Anlatılmaz heralde ya tarifi olmayan bir duygu çünkü bu
Eşim test almıştı bugün ben yarın ya da p.tesi düşünüyordum aslında yapmayı.
Alınca dayanamadım ben de yaptım ve çıkmadı ikinci çizgi. Testi koydum banyoya. Biraz üzüldüm tabi ama ya nasip dedim gittim uyudum 3 saat falan uyumuşum. Kalktım banyoya gittim bi baktım ikinci bi çizgi var :)
Eşime söyledim tabi hemen o da dedi ki ben zaten 2 test almıştım diğerini de yap hemen. Onu da yaptım. Yine yok ikinci çizgi
Sonra bida yattım ben. Bu sefer yarım saat sonra kalktım baktım ikinci çizgi yine var silik şekilde. Bu sefer artık duramıyorsun yerinde yaldır yaldır hastaneye:)
En zoru sanırım kanı verip beklemek
Ve o yazıcıdan sonuç kağıdı çıktı ya orda durdu işte zaman.
Kağıdı alabilirsiniz dedi görevli eşim elini uzattı aldı çevirdi ve 77 yi gördük ya işte o an film koptu. Gerisi gözyaşı ve mutluluk.
Allah bekleyen herkese nasip etsin bunları
Bana ve diğer gebelerimize de hayırla sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.
Amin

Ayyy ne güzel anlatmissin kuzum ya Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah boyle güzel paylaşımların darısı bize olsun :)

Ayyy ne güzel anlatmissin kuzum ya Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah boyle güzel paylaşımların darısı bize olsun :)
Amiin
Biliyoruz ki herkesin sınavı var hayatta bizlerin de bu belki de " evlat hasreti "
Rabbim kolaylaştırsın sınavlarımızı layıkıyla sabredip engin rahmetinden faydalanabilmeyi nasip etsin.
Benim duam hep buydu. Çok şükür bugünü gösterdi bana. İnşallah tamamına da erdirir

Gözün aydın, sağlıkla devamı gelsin inşallah :) Benim de transferin 6. Günü artık pazar gününe girdik sayılır. Ayın 25’i test günüm ama 23’ünde yaparım. Darısı başıma inşallah Merak ettim de, hiç belirti hissettin mi? Bende tık yok da

Yaa cok sevindimm canim benim amiiin saglikla ilerler insl kacinci gunundu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…