Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlar şu mayıs bi biteydi, hazirana gireydik offf sıkıldım beklemekten, 5 temmuz gelsin ve transferim olsun artık, pgt den embriyolarım sağlıklı dönsün, 5 temmuz transfer ve ben testi 13 temmuzda yapmayı düşünüyorum çünkü doğum günüm :) :KK200::KK200:

40 dan büyükse çok iyi hiç gerek yok o zaman. Jel etkili olmuş demekki. Benim 10 küsürdü. Çok düşüktü. 19 ile 45 arasında olması lazım progestereonun.
Anladım canım
Seni çağırdılar mı kontrole falan
Testlere devam ediyor musun bide
Bana hcg 3.000 olana kadar 2 günde 1 yaptır dediler.
3.000 den bir hafta sonra buraya çağırıcaz dediler

Kızlar lütfen yardım edin prolaktinilac kullanmadıkca yükseliyor 60lara. Gecen ay ilacı bıraktım 1 ayda yine 35egelmiş ikinci ay belliki yine 50lere gelecek. Doktorum makroprolaktine bakılsın istemiş o da yüzde 64 gelmis ne olcak smdi? Adenom mu vardır?
O bahsettiğin ilaca devam etsen nasıl olur acaba, prolaktini dengede tutmak için. Hiç bilemedim ya ben bu tabloyu o_O

Anladım canım
Seni çağırdılar mı kontrole falan
Testlere devam ediyor musun bide
Bana hcg 3.000 olana kadar 2 günde 1 yaptır dediler.
3.000 den bir hafta sonra buraya çağırıcaz dediler
2 günde bir veriyorum kan canım. Takip ediyor. Muhtemelen o dediğin aralıkta kese görünür artık o yüzden öyle demiştir. Lekelenmen oldu mu

Kızlar şu mayıs bi biteydi, hazirana gireydik offf sıkıldım beklemekten, 5 temmuz gelsin ve transferim olsun artık, pgt den embriyolarım sağlıklı dönsün, 5 temmuz transfer ve ben testi 13 temmuzda yapmayı düşünüyorum çünkü doğum günüm :) :KK200::KK200:
Doğum gününde inşaallah birkere daha doğmuş gibi hissedersin o mutlulukla :)

Doktorun test yapacağı gün nezamandı, o gün daha gelmedi mi , çok ilginç , neden okadar geç yapıyorlar ki

Cnm dundu aslinda ama ben test alamadim burda bunlarin bi bayrami var heryer kapali yeni acildi birazdam gidip alicam ama sabah idrariylemi yapmak lazimki acaba illa ?

2 günde bir veriyorum kan canım. Takip ediyor. Muhtemelen o dediğin aralıkta kese görünür artık o yüzden öyle demiştir. Lekelenmen oldu mu
Lekelenme hiç olmadı ben de
İlk 77 çıktı ya 3.000 falan çok uzak göründü gözüme
Bugün ikinci kez vercem kan. İnşallah sorunsuz devam eder.
Senin kaç oldu bu arada

Tesekkur ederim yorumun icin. Bakalım bugün doktora gidicem öğleden sonra. O ne diyecek. Tüpbebeğe başlayacagız haziranda
Keşke bilgim olsaydı yardımcı olabilseydim , tek bildiğim prolaktinin yüksek olmaması gerektiği, çünkü tedaviye başlamadan önce o değere de bakıyorlar, ordan biliyorum, prolaktini yükselten yiyecekler varmış , bunlar sende olmadığı halde kendiliğinden mi yükseliyor acaba, bakalım doktor ne diyecek. O kullandığın ilacın tedaviye olumsuz bi etkisi yoksa belki kullanmaya devam edersin

Cnm dundu aslinda ama ben test alamadim burda bunlarin bi bayrami var heryer kapali yeni acildi birazdam gidip alicam ama sabah idrariylemi yapmak lazimki acaba illa ?
İşte senin kendin evde idrar testi yapmanla yetiniyorlar mı kendileri kan testi yapmıyormu ? Hani gününden önce test yapmıyorlar demiştin ya o bahsettiğin kan testi değil miydi , hollanda ilginç miş :)))

canm kemal beye gdicektm ya ben arastrdm biraz akdenz unide tup bebek merkezi var bizde hem erkek faktorude varya erkek faktoru olunca rapor cikiyormus ozman 3yillik sart aranmiyormus gidenlerden ogrendgm kadaryla raporu istedgn yerde kullanabliosn eger unide yaptrmak istersen cok ufak bi ucret odeniyor nerdeyse devlet karsiliyor unide olunca
Safak olgay diye bi doktor var cok bahsettiler ablam tip fakultesinde hemsire bide ona sordurdm persb gunune randvu aldik ondan sonrada surece bakicaz Nehira-27 Nehira-27 sen beklemedesn diymi :)

Ondan ilk gün bana hastanede yarım doz yaptırdı doktor. Çabuk toparliyim diye yerlerdeydi benim değerler de. Sonra hergün yine kendi iğnene devam dedi. Önermedi. Acil durumda vuruyolar sanırım. Rutin kullandırmadı
Benim ikinci tedavide onu verdi doktor. Üçüncü tedavimde progesteron değerim iyiydi sadece günde 2 jel ve fitil vermişti. Doktorum progestan iğne yerine prulaton da kullanılabilir demişti ama her doktorun tarzı farklı tabı ondan doktorunuza danışıp isteyin dedim zaten

Purolatan ben transferden 3 gün önce tek seferlik kullanacam, sen hiç kullandın mı onu, kendin mi yapıyorsun ve kalçadan mı acıyor mu ?
Kalçada yapılıyor cnm zaten depo şeklinde bi iğne o 5-6 günlük progesteron takviyesi sağlıyor, kalçada yapılıyor ve malesef ki o da yağlı bir iğne can yakıyor ve morarma yapıyor. Ben bi hemşire tanıdığa yaptırdım bi kaç kere de hastanede. Tabiri caizse eli hafif olan kişiler daha az can yakıyor :işsiz:

İşte senin kendin evde idrar testi yapmanla yetiniyorlar mı kendileri kan testi yapmıyormu ? Hani gününden önce test yapmıyorlar demiştin ya o bahsettiğin kan testi değil miydi , hollanda ilginç miş :)))

Aynen cnm evde yapiyorsun idrar testini cikmazsa 2 gun sobra tekrarla sonra yine cikmazsa ozmn ilaclari birakiyorsun elime kagir verdiler ilaclar hakkinda ve hamhi guj test uap poztifse biye negatifse boyle aricam onlarda dicekler aa tuh bilmem ne baska swfere ins okadar oyuzden biktim buranin sisteminde turkiyede denemek istiyorum turkiye daha geliskin buraya gore ama hangi haatane ona karar veremedim arastiryorum onerileriniz varsa soyeletebilirsiniz

canm kemal beye gdicektm ya ben arastrdm biraz akdenz unide tup bebek merkezi var bizde hem erkek faktorude varya erkek faktoru olunca rapor cikiyormus ozman 3yillik sart aranmiyormus gidenlerden ogrendgm kadaryla raporu istedgn yerde kullanabliosn eger unide yaptrmak istersen cok ufak bi ucret odeniyor nerdeyse devlet karsiliyor unide olunca
Safak olgay diye bi doktor var cok bahsettiler ablam tip fakultesinde hemsire bide ona sordurdm persb gunune randvu aldik ondan sonrada surece bakicaz Nehira-27 Nehira-27 sen beklemedesn diymi :)
Ben beklemedeyim :) erkek faktörü derken bunun içine sperm hızı yavaşlığı veya sperm sayısı azlığı giriyor mu , öyleyse bi sürü insan yaralananilir bundan. Yoksa sperm sayı ve hareketliliği sıfır mı olmalı acaba , kolay kolay böyle rapor verileceğini sanmıyorum , sizdeki faktör neydi, hadi hayırlısı ozaman en azından çok masraf etmzsiniz, antalyaya uzak değilseniz güzel şans valla

X