Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Alemsin dostum :)

Kaçıncı gün yapıyorlar peki , sen de onlar yapana kadar idrar testleri yap evde . Bu arada hangi dil konuşuyorsunuz orda doktora derdini nasıl anlatıyorsun kız :)

12.gun yapiyorsun cnm flemenkce konusyorus hollamdadayim benburanin tedavi sistemkni hic begenmiyorum turkuyede yaptircam olmazsa ama nerde bilmiyorum

İnşaallah canım. Ama tamamen kesince de düşük yaşayanlar var bikaç güne başlamak lazım kan sulandırıcılara. Senin değerler nasıl progesteron iğneye başladın mı
Onu hep vurunuyorum canim pregestnu pazartesi kontrol var bakalim ne der doktor test gununde cagirdi oncesinj dikkate almiyo

Onu hep vurunuyorum canim pregestnu pazartesi kontrol var bakalim ne der doktor test gununde cagirdi oncesinj dikkate almiyo
nasıl ödem yapıyo mu sende de kalça da. ben oturup kalkamıyorum uyurkende zorlanıyorum çok fena. buz tutuyorum ama nafile.

Butterfly9020 canım nasılsın ne durumdasın
Teşekkür ederim canım iyiyim Allaha şükür
6.gün bugün transferin.
Dünden beri ara ara girip çıkan adet ağrısına benzer ağrılar var. Sağ kasığımda da bi sancı var bide. Dün akşam bi korktum adet oluyorum diye hüzünlendim falan. Olmadım :)
Bakalım umutla bekliyorum
Sen nasılsın. Nasıl gidiyor

Ben de iyiyim canım benim transferin 3. Günü ama bı gün var sanırım aramızda embriyo açısından :) ben de hiç bişey yok canım ağrı batma vs maşallah çok sağlıklıyım :) ne zaman test yapacaksın

Test günü 23 ü aslında ama 20 si pazar günü bi idrar testi yapabilirim belki 9.gün oluyo. Belki de yapmam ama korkuyorum açıkçası

Test günü 23 ü aslında ama 20 si pazar günü bi idrar testi yapabilirim belki 9.gün oluyo. Belki de yapmam ama korkuyorum açıkçası
Ya benim hiç umudum yok nedense tüp bebeğe başlarken çok umutluydum bı de doktorum ilkinde bı sürpriz olmazsa kalırsın hatta ikincide kendiliğinden kalırsın dedi hiç bı sorun olmadığı için onu duydum dünyalar benim olmuştu ama transferden sonra yine bı umutsuzluk kapladı beni o duyguyu mutluluğu hiç yasayamicam gibi hissediyorum benim test gunum 24 u perşembe ama ben pazartesi yaptiricam sanırım kan tahlili

İnsan duygu karmaşası yaşıyor sanırım ilaçların da etkisiyle
Hayırlısıyla bekleyen dileyen herkesle beraber bize de bağışlasın Allah.
Ben de umutluyum hep. Kendimi buna inandırıyorum. Hayal kuruyorum. Eğer olmazsa çok üzülücem belki böyle yaparak ama elimde değil. Ordalarmış gibi konuşmaya bile başladım karnımı severek.
Bide çoğul sanki garanti gibi (haşa)

Ya dediğin gibi duygu karmaşası yasiyoruz sanirim bende de bı saçma düşünce var iki tane koymadiklari için olmicak gibi geliyo biraz rahatlamaya ihtiyacımız var :) Allah ol derse olacak bunu düşünmek rahatlatır belki

Tek çift olmasını dondurulmuş embriyon olduğu için fazla da düşünme bence. Allah korusun olmazsa kaliteli embriyolar var zaten çift denersin. O yüzden kendini rahatlar biraz. Benim mesela dondurulmuş yok. Olmazsa bida o iğneler kontroller stresini göze alıp nasıl ve ne zaman başlarım bilmiyorum

Çok haklısın Allah'tan dondurulmuş var o iğneler ve bekleme süreci çok yıpratıyo insanı senin inşallah tekrar denemene gerek kalmicak kuzum seninki tuttu gibi doğuyor içime :) bu arada ben kaç tane dondurulmusum var bilmiyorum. Transferden önce embriyologum 7 tanesi iyi durumda dedi 6 si mi dondurulacak o zaman dedim bakalım sizin işlemler bitene kadar biraz daha gelişen olursa onları da dondururz dedi eşim ödemeyi falan yaparken hiç sormamıs akıllı :) ben de kaç gündür aricam aricam unutuyorum hep

Hadi inşallah hayırlısıyla hepimizin ki tutsun..
Aramaları lazım aslında şu kadar kaldı ve dondurduk diye. Merkezler işte maalesef bizi anlayamıyorlar. Tüm beklentilerimizi karşılayamıyorlar.
Şey sorucam dondurma ücreti ne kadar ödediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…