Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
6.güne kadar giden embriyolar ... ancak kalitesiz , hucre sayisi cok az gelisimi yok denecek seviyede ... bu embriyolarla devam edilmeli mi?

merhabalar
ben de 28 mayısta tedavi için uludağ üniversitesine başlayacağım
38 yasında, 5 senelik evliyim
eşimde sperm hareket azlığı ve morfoloji sorunu var, bende de hafif pco oldugunu söylediler

gecen yaz iki olumsuz asılamam oldu
ilk tüp denemem olacak opüden çok korkuyorum

uludağda tüp bebek yaptıranlar var mı aranızda bu arada?
Cnm bnm bi yakinim oldu ordan bebegi oldu bnde yazildim temmuzda asilama dediler ama bn tup bebek oldum disarda zaten tutmadi onlar bakip asilama dedi temmuzda kismetse

Cnm bnm bi yakinim oldu ordan bebegi oldu bnde yazildim temmuzda asilama dediler ama bn tup bebek oldum disarda zaten tutmadi onlar bakip asilama dedi temmuzda kismetse
Fakültede tüp mü oldu tuttu ?
Sen tüpün üzerine fakültede asılama miolacaksın

hayırlı olsun transferin ne zaman
ben opu için hastaneye gittiğimde bayılırsam falan diye korkuyorum:)
ya da ayılamazsam falan diye:KK70:

Bazı arkadaslar opüden sonra çok ağrı çekiyormuş bu da korkutu beni

inş bebeğin gelir hersey güzel sonuclanır

özelde mi yaptırdın devlet mi seninki?
Teşekkürler canım , embriyolar dinlencek benim , 1 ay sonra transfer.
Hastaneye gittiğinde bayılırsan hemşire bayıltmak zorunda kalmaz işte :) şaka kız diyom ya ben aşırı gergindim , narkozu verdiler saniyeler içinde uyudum uyandığında odada oluyorsun herşey bitmiş oluyor :) kuş gibi oluyorsun
Ya ben sana komik bişey anlatayım mı :) gülmeyeceksen :) şimdi benim opu cumartesi oldu tamam mı mı , ben uzun zamandır aşamaları okuyom burda nasıl oluyor ne oluyor , ama buna rağmen gerildim cuma akşamı iyice artık tavan yaptı, neyse cumartesi geldi çattı uyutuldum opu oldu , odadayım ağrı kesici yapıldı, dinlendim eşimle yola çıktık eve geldik 3 gün geçmiş, benim kafada birden bi ışık yandı :) len dedim bunlar yumurtaları incecik uzun bi katater mi bişey var onla çekiyorlar yumurtaları ya dedim, artık nasıl bi kafaysa bunu bilmeme rağmen ben kaç gündür nasıl bi moddaydım biliyormusun opu öncesi de dahil kafamda şu vardı, bunlar neden uyutuyor çünkü çok acıyor ee doğru o yumurtaları ordan almak için orayı iyice açıyorlardır düşünsene doktorun eli sığmalı elini içine sokacak yumurtayı alacak falan :KK48::KK70: orasını diyom iyice açıyorlardır allahım sonrasında günlerce aprıyordur orası diye psikolojikmen rahat oturup kalkmıyordum kaç gündür, dün akşam birden aydınlanma yaşadım len dedim yumurta mercimek kadar bişeydir ve çubukla çekiyorlar, orayı ayırdıkları falan yok :) ben opudan sonra wc ye falan gittiğimde oramı merak ettim ama hiç bakmadım biliyon mu , ya dedim ağzı yüzü dağıldıysa psikolojim bozulursa diye :KK71:

3 yılım dolmadı rapor şartlarını da taşımıyoruz, özelde yaptırıyoruz biz

İsrarda hemen çıkmayabilir dont panik canım , yarın kan testi yaptır ve güzel sonucu öğren inşallah

Cnm bu yurt disindaki doktorlar gunu gelmeden test yapmiyorlar cok sinir vozucu bazi seyler buurada turkiyede acile git hemen yaptir ama burda yok iyle birsey mecbur gunu geklicem oda evde yapicam test iki gun sonra tekrar yapicam eger neggatifaw kagit cerdiler iki gun daha icicem ilaclari ce hasta olmayi veklicem

Cnm bu yurt disindaki doktorlar gunu gelmeden test yapmiyorlar cok sinir vozucu bazi seyler buurada turkiyede acile git hemen yaptir ama burda yok iyle birsey mecbur gunu geklicem oda evde yapicam test iki gun sonra tekrar yapicam eger neggatifaw kagit cerdiler iki gun daha icicem ilaclari ce hasta olmayi veklicem
Kaçıncı gün yapıyorlar peki , sen de onlar yapana kadar idrar testleri yap evde . Bu arada hangi dil konuşuyorsunuz orda doktora derdini nasıl anlatıyorsun kız :)

Kotu dusunme canim insallah benim de 5. Gun basladi kahve kahve arada devam edoyo bende kestim kan sulandiricilari insallah bise cikmaz
İnşaallah canım. Ama tamamen kesince de düşük yaşayanlar var bikaç güne başlamak lazım kan sulandırıcılara. Senin değerler nasıl progesteron iğneye başladın mı

X