Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
canım erken yapmissin testini üzülme diyemiycem üzüleceksin elbet ama kan testini vermeden olmadi demeyelim ınş büyük bir supriz olur senin için

hayırlı olsun transferiniz ınş olumlu sonuçlanır

Bizimde bugün embriyolarimizin 2. Günüydü aradılar hala 6 tane devam ediyorlarmış yarınki durumlarına göre karar verilecek dedi bu telefon gelene kadar heyecandan nefes alamıyorum. Transferden sonra ne yapacağım hiç bilmiyorum
İnşallah öyle bir sürpriz o kadar iyi gelir ki

10.gün artık erken değil diye düşünmüştüm
Evet ama idrar testi yapmışsınız, belki kan vermiş olsaydınız negatif olma ihtimali daha kuvvetli olabilirdi ama idrar yanıltabilir. İdrar testi gün geçince ve sabah ilk idrarla yapılıyor. Çok su içip test yaptıysanız bile negatif çıkmış olabilir. Sizi umutlandırmak için söylemiyorum ama tamamen olumsuz düşünmryin, ihtimal hala var.

Evet ama idrar testi yapmışsınız, belki kan vermiş olsaydınız negatif olma ihtimali daha kuvvetli olabilirdi ama idrar yanıltabilir. İdrar testi gün geçince ve sabah ilk idrarla yapılıyor. Çok su içip test yaptıysanız bile negatif çıkmış olabilir. Sizi umutlandırmak için söylemiyorum ama tamamen olumsuz düşünmryin, ihtimal hala var.
Bakalım, perşembe kan vericem. Ben kendimi olumsuza hazırlıyım da

Merhaba, umarım siz de en yakın zamanda evlat sahibi olursunuz.
Merak ettiğim konu şu; doktora gittiğinizde herşey normal denmiş ama bir yıl sonra amh:0.38 çıkıyor. Doktor ultrsonda rezerviniz azalmaya başladığını söylemedi mi? Bir se sakıncası yoksa yaşınızı öğrenebilir miyim?
Yumurta rezervi düşükse hemen tüp bebeğe geçmek gerekiyor, ki eşinizde de birtakım problemler var ise çözüp başlayacakmışsınız zaten. Erkek faktörü var ise sperm seçimi için imsi diye bi yöntem var ama düşük over rezervinde bir an evvel tedaviye başlamaktan başka çare yok diye biliyorum.
Yaşım 28. Zaten yanlış şurda ilk gittiğimde ayrıntılı hormon testi yapılmadı devlete de gittim özelede her ikiside bir iki bişeyin tahliline baktı ultrosunla ve alttan muayeneyle görülebilen birşey değil herhalde kimse bişey demedi. Geçen süreçte hala gebe kalmama durumun da amh ye bakılıyormuş. Söylenen o. Zaten hemen başlamak istediler ama eşimde ilaç kullandığı için onun tedavisine paralel olarak hareket etmek durumundayız. İki ay aonra onun süreci bitiyor ama en sonki test sonuçları bize ne vericek o da önemli.

Kizlar gunaydin
Benim transferim yarindi embriyolarin 4 üde hizli gelismis bugun alacaklar transfere
Embriyolog aradi sabah hizli gelismesi iyi birsey dedi insallah olumlu olur 1 transfer yapilir digerleri dondurulacak
Hayırlı olsun transferin
İnşallah mutlu haberi almak ta nasip olur

X