Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlar merhaba bugün adet olacakmışım gibi ağrılarım var pozitif alan arkadaşlarım sizde böylemiydi korkuyorum olmadı diye

O adet olacakmış gibi ağrı adet zamanım gelince bende hala oluyor. Gerçekten adet ağrısı da olabilir veya olmayabilir de, kesinlikle negatif olduğu anlamına gelmiyor.

Siz doktorsunuz sanirim 5.güne gitmek yarardan cok zarar saglamasi nedir acaba?
Hepimiz doktorlarimiza soyleyelim 3.gun transferi olalim o zaman. 3.gun transfer olan pozitif sonuclarda var 5.gun de olanda var.
Bu embriyo kalitesine gore ve rahimin durumuna gore degisir. 5.gun blastokist transferleri tutunmaya hazir hale geliyor bu nedenle eger embriyolar dayanir ise daha iyi ancak erken gelisim gosteren 3.gun embriyolari da mevcut ayni sekilde rahimde gelisimi gosterip tutunuyor..

Mini_mini ve Avalon80 kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için, sonucu öğrenene kadar böyle evham yapıcam anlaşılan.

Canım sonucu öğrensen de bu sefer acaba yükselecek mi diye evham yapıyorsun. Yükseliyor keseyi görecek miyim diyorsun keseyi görüyorsun kalp atisini merak ediyorsun onu da duyuyorsun bu sefer gelişimini merak ediyorsun bu hiç bitmiyor bu yüzden ben yapamadim ama sen akışınabirak :) Olacak olan varsa oluyor

Son düzenleme:

Sanırım şöyle demek istiyor arkadaş... Mesela benden 6 yumurta toplandı son defaki denememde. 4 ü döllendi. 1 tanesi 2 hücreli olarak durdu. 3. günde 8 hücreli iki orta kalite ve 1 iyi kalite embriyom kaldı. Yani az sayıda kaldı. Bunları 5. güne taşımak isteselerdi risk alınmış olacaktı ve laboratuar ortamında belki de hiç kalmayacaktı. Bu yüzden 3. gün transfer yapıp anne karnındaki mükemmel ortamda 4-5-6. günlerini geçirdiler. Ve ikisi tuttu (sonradan 1 bebiş sağlıklı olarak kaldı).

Kesinlikle bitmiyor kızlar, endişe ve acabalar hiç bitmeyecek haberiniz olsun :) Benim ikili test var salı günü. Kabuslar görüyorum resmen... Hamile olduğunu unutuyorsun, bi hareket yapıyosun sonra acaba bişi oldumu... Karnın ağrır hamilelik belirtisi devam ediyo diye sevinirsin, ağrı devam eder düşüyo mu acaba dersin...

Pardon, ben de aynı şeyi söylüyorum zaten.
Embriyo sayısı az ise 5.gğne gitmek yarardan çok zarardır dedim. Yanlış anlaşılan bir kısım mı oldu?

Kızlar ben transferden sonra her gün brokoli çorbası yapıp ictim. İçine havuç ve soğan da koydum etkisi var mı bilmiyorum ama normal zaman da çok yararlı bir sebze zaten. Transfere giderken ve transferden sonra taze sıkılmış portakal suyu içtim . C vitamini hucre bolunmesini sağlıyor diye. Salata yerine marul domates ve havucu rondodan gecirdim kaşık kaşık onu yedim. Akşam yatmadan ve sabah kahvaltıda bir yumurta haşlaması yedim ve hiç yatmadım. Bütün yemeklerimi ben yaptım sadece akşam TV izlerken uzandım o kadar . Yatınca rahime kan girmiyormus kan akışı sağlansın diye iki oturdum üç evde gezindim :)

Evet sizinki gibi ilerlemesi durumunda 3.gun en mantiklisi
Yani dedigim gibi bu embriyolarin gelisimine gore karar veriliyor. Ama 5.gun mantiksiz 3.gun daha mantikli bir varsayim cikartamiyoruz iste..
hepimizin tedavi sureci farkli ilerliyor aslinda
Cogunluga gore yorum yapmakta yanlis ne mutlu sizin 3.gun transferi bebisiniz tutunmus size Allah saglikli gebelik ve dogum nasip etsin insallh

Siz yazılanı olduğu gibi okursanız ne demek istediğim çok net aslında. Ben de aynı şeyi söylüyorum ama siz ısrarla farklı birşey söylemişim gibi konuşuyorsunuz. Ben tüm 5.gün transferleri mantıksız mı demişim yoksa embriyo sayısı az ise 5. Güne gitmek mantıklı değil mi demişim tekrar okumanızı ve ondan sonra sen doktor musun vb gibi kelimeleri kullanırken bir kez daha düşünmenizi naçizane tavsiye ederim. Burada kimse doktor değil, sadece bildiklerimizi paylaşıyoruz. Benim de öyle doktorluk yapmak gibi bi niyetim yok. Neyse daha fazla negatif enerji yaymamak niyetindeyim. Umarım anlaşılabilmişimdir.

Ben yukaridaki mesajimi size yazmadim
Yukaridaki yorumum genel olarak 5.gun transferini olumsuz gordugunuz yonundeydi sizin direkt boyle bir ifadeniz oldugunu yazmadim dikkatli okursaniz
Asagida sizin ilk yazdiginiz mesajdan alinti yapiyorum;
’’ 5.güne giderken de şöyle bir dezavantaj ortaya çıkıyor embriyoların yaklaşık %50 si ölmüş oluyor 5.gün. Ama bu embriyolar dış ortamda ölüyorlar’’
Diger mesajlariniza da bakilirsa negatif tutum sergileyen bizler olmuyoruz surekli makalelerden ornekler veren sizdiniz doktor oldugunuzu dusunmem normal iyi aksamlar

kusura bakmayın, makale okumanın doktor olmakla bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ben de araştırdığım ve öğrendiğim şeyleri paylaşırken "kafadan attığım" düşünülmesin diye paylaştığım bilgiyi bilimsel bi yayından edindiğimi belirtiyorum. (İstenirse kaynağı da gösterebilmek adına) benim negatif tutumum asla olamaz. Bu nerden çıktı onu da bilemedim. 5. Güne giderken, oluşan embriyoların %50 sinin öldüğü de negatiflik değil bir gerçek. Ayrıca embriyo sayısı fazla ise hiç olumsuz bir durum da değil. Aksine seçim yapmak için olması gereken bir durum. Bu arada ben de 5. Gün transferi oldum, bu konuda negatif bi fikrim yok yani anlayacağınız. Siz yanlış anlamışsınız hala uzatıyorsunuz. Bi noktadan sonra da komik oluyor artık ısrarla suçlamaya çalışmanız. Makaleden örnek veriyormuşum doktor gibi filanSiz de okuyun bence okuduğunuzu daha net anlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…