Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlar 6. Günüm ama ben de hcg salgılandığına dair bir belirti yok ne göğüslerim hassas ne akıntım var
Aslında 4. Güne kadar su gibi çok fazla akıntım vardı dün kesildi şu an kupkuru yum

Kızlar 6. Günüm ama ben de hcg salgılandığına dair bir belirti yok ne göğüslerim hassas ne akıntım var
Aslında 4. Güne kadar su gibi çok fazla akıntım vardı dün kesildi şu an kupkuru yum
Hcg salgılandığına dair benim de bi belirtim olmamıştı. Hcg salgılanmadan önce tutunma aşamasında kasık ağrılarım olmuştu. Tutunma bitince ağrım da durdu.başka hiçbişey yaşamadım. Sonucu öğrendikten 1 hafta sonra anca göğüs hassasiyetim başladı. Belirti olmaması bişey olmadığı anlamına gelmez merak etme sessiz sedasız yerleşti oraya :)

Ayyy inşaAllah canım Allah razı olsun senden nasıl da içimi rahatlattın

selam arkadaşlar..

bugün tekrar kontrolüm vardı.. yumurtalar büyümeye devam çok şükür..

cetrotide vurulmaya başladım,yumurtalar çatlamasın diye..

e2 için kan verdim, duruma göre doz arttırabilirz dedi doktor..haber bekliyorum.. en geç haftaya pazartesi opu olurmuş..

bir de kızlar tedavi süresince sigara kullanan var mı ? ben normalde 3 günde 1 paket sigara içerim,doğal olarak tedaviye başlayınca bıraktım.. ama an geliyor çıldıracak gibi oluyorum.. acayip stres oluyorum.. böyle zamanlarda kullansam mı ?

fikir rica ediyorum..

Tedavi aşamasında ne yap et içme, o sigara yumurtalara girmesin. Yumurtalar toplandıktan sonra transfere kadar olan süreçte kendini tutamadın hadi bşrkaç tane içtin diyelim. Transferde embriyo vücuduna girdiğinde yine içme. Zaten transferden sonra hamile kalacaksın :) canın bile istemeyecek :)

@Nehira-27 ne kadar incesin listeyi ne kadar ince ince doldurmuşsun; beni de ekle eylül için. inşallah yumurta toplama işlemi olur vs sen de artık bizleri heyecanla beklersin inşallah. Allah her seyi gönlüne göre versin çok tatlı evlatların olsun

Listedesin zaten kız :) tedaviye başlayacaklar kısmında.

slm herkese araniza yeni katildim.. bende ctesi ilk ignemi olarak tedaviye baslamis oldum. yaş 38 esimde varikosel vardi ameliyat oldu bir cocugumuz var esimin tedavisinden hemen sonra oldu cok sukur. simdi kardes icin tup bebege karar verdik 2 sene dogal denedik gebelik olusmadi. yasimda ilerledi artik diye bu karari aldik. inşallah guzel sonuclanir. simdi benim aklima takilan bi konu var ilk tup bebek denememiz oldugu icin tecrubesizim. gonalf900 den 2 kutu 300iu dozaj yazmis ve merional danda 5 kutu yazmislar. carsamba kontrole cagirildim. bu ilaclar hesapladigimda carsamba gunude vurulursam bitiyo. devami olcakmi acaba bu ilaclarin olcaksa maileyette artacak demektir bu ilaclar 2500 tl tuttu

Canım devamı yumurtalarının gelişimine bağlı
İnşallah yeterince gelişir ve ihtiyaç kalmaz
Ben devam etmiştim toplamda 8 gün kullandım

Çok sağol canım 400 çıktı her şey yolunda görünüyor
Listeye ekler misin?
Oyyy çok şükür Allahıma. Tütütü maşallah.
Listede eklisin zaten canım :) 1. Sayfaya bak herkes ekli
Kız ben ne zamandır uğraşıyom listeyle. Dünden beri farkettimki kimse bakmıyor oraya :) emeklerim boşa gidiyor

Yok biliyorum ekli olduğumu. Kan değerini de bir tablo var ya ona ekleyebilirsin demek istedim
Yoksa liste süper! Eline sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…