Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
kızlar sizlere birşey danışmak istiyorum tecrübelirinize dayanarak
mesela ben 25 temmuz da adet olsam
yumurta toplama ve transfer tahmini olarak hangi günlerde olur
izinlerimi ayarlayacağım süreci bilmediğim için hesaplayamıyorum

2 LİTRE az cnm sbh ögle akşam birer litre bitirmeye çalış mutlaka çok faydası var rbbim inş gönlüne göre hyrlı evlat versin

2 LİTRE az cnm sbh ögle akşam birer litre bitirmeye çalış mutlaka çok faydası var rbbim inş gönlüne göre hyrlı evlat versin
Bugün sabahtan başladım 15 bardak su iççem diye 5 oldu inşallah devam edicem su önemli biliyorum çok sağol.
Coraspin ı de bırak dedi dr çok mide ağrısı yapıyordu daha ilk günden inşallah hayırlısı böyledir.
Seninde Rabbim yardımcın olsun

Tedavi adetin 2. yada 3. gün başlıyor, herkeste farkli olmakla beraber ortalama 13 14 15.günlerde yumurta toplama oluyor ona gore hesapla.
Sonrasında yeterince yumurta varsa embriyon geliştiyse yumurta toplama gününden hemen sonra 3. yada 5.Gün transfer oluyor..
Tabi aynı ay transfer yapmayabiliyorlar bunada önceden karar verilemiyor tedavi vücudunu yorduysa birkaç ay sonraya birakilabiliyor..
Yani şöyle adetin ilk gününden "en az 18 gün tedavi sürüyor sonrasi gidişhata baglı..

Yeni
Kızlar Allah herkese nasip etsin insallah bebiklerini kucagimiza almayı.
Benim görümcem Medicana da tüp bebek tedavisi görüyor.
Geçen ay toplama işlemi yapıldı ve 20 yumurtadan sadece 3 u döllenmiş, herhangi bir sorunları yok sebepsiz infertilite daha önce bir denemeleri başarısız olmuştu.
6 yıllık evliler, yarın transfer yapılacak ancak kendisi çok stresli ve umutsuz çok azı dollendi ve iyi kalitede değil tutmaz gibi bakıyor.
Çift embriyo transfer edilecek bu durumda tutma ihtimali nasıl olur acaba ? Bir de tavsiyeleriniz ne olur, 10 gün boyunca genellikle yatıcam , evden çıkmayan diyor. Ama benim araştırdığım kadarıyla , çok yatması da iyi değilmiş, ne yapmak gerek acaba bu durum da

bilgi verdiğin için teşekkür ederim canım

Benim de 10-20 arası yumurtam toplandı 7 denemede ortalama ve 2-4 arası 5. güne çıktı ve onların da hepsinde kromozom anamolisi vardı. Herkes böyle olmaz tabi ama tavsiyem bu deneme de başarısız olursa ve ekonomik olarak rahatlarsa embriyoya pgt yaptırsınlar. Toplam 4 transferim oldu, 3 ünde transferi yaptıkları an ayağa kaldırıp gönderdiler, birinde transfer sonrası 1 saat yattım sonra normal gündelik hayat ve bu tuttu fakat sonra düşük oldu. Devamlı yatmaya gerek yok bence.

CNM öncelikle rabbim hyrlısını nasip etsin ama kesinlikle stres çok önemli vede yatmasın 2 saat yatıp 15 dk yurusun evde uzanmasın kabak çekirdeği ve bir dilim ananas yesin protein agırlıklı beslensin mümkün oldukca vede 3 litre su içsin rbbim inş hyrlı sonuc almyı nasip eder

İnşallah canım ya, yürüme konusu ve ananas konusunu söyledim , biraz yürürum evde ama dışarı çıkmam dedi. Ananasi yediremedim, beğenmedi. Bende stres oluyorum gerçekten , tavsiyelere uysa içim daha rahat edecekte. İnşallah güzel haberle biter bu süreç

Teşekkürler canım tavsiyelerini soyliycem.İnsallah gerek kalmaz da olursa o testten yaptırırlar. En azından nedenini öğrenmek bir dahakine çözüm olur belki

Üye
Yeni
Kızlar okuyamadim hastanedeyim ohss oldum. Yatış verildi. Telefonum bozuldu eşimin telefonu pek geçmiyor elime.
Sonuç 256 çıktı çok şükür ama dediğim gibi hastanede yatıyorum inşallah sağlıkla atlatiriz. Müsait olunca hepsini okurum.

Çok geçmiş olsun allahım tez şifa versin inşallah

Canım geçmiş olsun inşallah sağlıkla atlatırsınız dualrım sizinle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…