Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Arkadaalar merhana bugun transferin 10.gunu az once kan testi yaptirdim sinuc 0.48 cikti sizce 12.gun durum degisir mi lutfen yardim cok uzgunum

Üye
Yeni
Kızlar okuyamadim hastanedeyim ohss oldum. Yatış verildi. Telefonum bozuldu eşimin telefonu pek geçmiyor elime.
Sonuç 256 çıktı çok şükür ama dediğim gibi hastanede yatıyorum inşallah sağlıkla atlatiriz. Müsait olunca hepsini okurum.
Geçmiş olsun biran önce atlatırsınız inşallah

Üye
Yeni
Kızlar okuyamadim hastanedeyim ohss oldum. Yatış verildi. Telefonum bozuldu eşimin telefonu pek geçmiyor elime.
Sonuç 256 çıktı çok şükür ama dediğim gibi hastanede yatıyorum inşallah sağlıkla atlatiriz. Müsait olunca hepsini okurum.
çok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah, bebeğinizde hayırlı olsun

Kızlar günaydın :)
Transferin 9.günü 1.kan tahlilim 140 çıkmıştı.
Dün (yani transferin 11.günü) 2.kan tahlilimi yaptırdım 284 çıktı.
Yarın son bi kez daha yaptıracam , inşallah o da düzgün ve orantılı ilerler.

Tedaviye yeni başlayanlar, yada opu olup transfer bekleyenler :) burda önceki pozitif çıkanların dedikleri gerçekten doğruymuş, insan hiç oh be deyip rahatlayamıyor değişik bi duygu :) her seferinde bi sonraki adımdan endişeleniyorsun :) belki kendiliğimizden hamile kalsak böyle endişelerle yüzleşmezdik :KK43:

Tedaviye yeni başlayanlar, yada opu olup transfer bekleyenler :) burda önceki pozitif çıkanların dedikleri gerçekten doğruymuş, insan hiç oh be deyip rahatlayamıyor değişik bi duygu :) her seferinde bi sonraki adımdan endişeleniyorsun :) belki kendiliğimizden hamile kalsak böyle endişelerle yüzleşmezdik :KK43:
nehira çok sevindim canım rbbim sag salim kucagına almayı nasip etsin :)

Hayırlı olsun nehira sağlıkla kucagınıza almak nasip olsun

kızlar sizlere birşey danışmak istiyorum tecrübelirinize dayanarak
mesela ben 25 temmuz da adet olsam
yumurta toplama ve transfer tahmini olarak hangi günlerde olur
izinlerimi ayarlayacağım süreci bilmediğim için hesaplayamıyorum
Selam canım , kişiden kişiye değişiyor sanırım , ortalama 15-20 gün sürüyor tedavi diye tahmin ediyorum.
Benim ki şöyleydi, bugün başladım diyelim tam 15 gün sonra opu oldu. Buldunduğum yerden farklı biyere gidiyordum. Bu yüzden doktor ilk kontrolü 1 hafta sonrasına verdi, çünkü ilk hafta hemen büyüyüp çatlamıyorlar sonuçta . Ama 2. Hafta 2 günde bir kontrole çağırdı, aynı şehirde olsam her gün çağıracaktı. Sen de eğer farklı bi yere gidip geleceksen ilk hafta olmasa da 2. Hafta izin al kafan rahat olsun , 1 gün çalışıp 1 gün kontrole gitmek sıkıyor.

canım çok sevindim çok şükür emeklerinin karşılığını aldın inşallah rabbim kucağına almayı da nasip etsin

Çok sevindim :)))

Banada 2 blast transferi oldu umarim o mutlulugu bende yasarim Rabbim yardımcımız olsun tamamına erdirsin
2 lt su tüketiyorum ama daha fazla içmeye çalışmak lazım heralde! bende yatmıyorum ama yormuyorum da kendimi ilaçlar midemi mahvetti ilk günden onu napcam bilmiyorum
Ayyyy birkaç gündür girememiştim , opu olmuş transfer olmuş maşallah. Tütütütütü :) pazar günü oldu dimi transferin, oğudan sonra 5.güne kadar mı yakip edildi ve son olarak 2 tane transfer oldu yazmışsın ya 1 tane koyulcaktı diye htırlıyorum, sen mi istedin doktor mu öyle dedi :) tekrar hayırlı olsun canım , şimdi bekleme sırası sende hadi bakalım en güzel ve heyacnlı kısmı :)

Ayyyy birkaç gündür girememiştim , opu olmuş transfer olmuş maşallah. Tütütütütü :) pazar günü oldu dimi transferin, oğudan sonra 5.güne kadar mı yakip edildi ve son olarak 2 tane transfer oldu yazmışsın ya 1 tane koyulcaktı diye htırlıyorum, sen mi istedin doktor mu öyle dedi :) tekrar hayırlı olsun canım , şimdi bekleme sırası sende hadi bakalım en güzel ve heyacnlı kısmı :)
Öncelikle sana hayr'li olsun inan çok sevindim Allahım sağlıkla tamamına erdirsin inşallah.
Benimde 2 gün oldu işte şükürler olsun oyalanmaya çalışıyorum beslenme dinlenme.
bi önerin varsa alırım :)
Dr m son anda rahim cok iyi durumda embriyolarda blast durumunda şansınızı iyice artıralım 2 olsun dedi ya bismillah kabul ettim bende bakalım hayırlısı...
Senin bhcg kaç 2 ihtimali var mı acaba? Nasıl durumun?

Arkadaalar merhana bugun transferin 10.gunu az once kan testi yaptirdim sinuc 0.48 cikti sizce 12.gun durum degisir mi lutfen yardim cok uzgunum
arkadaşım 0.48 maalesef yükselebilecek bir değer değil
allah yar ve yardımcımız olsun
ilk denemen sanırım , allah tekrarını yaşatmasın hayırlı evlat nasip etsin

Öncelikle sana hayr'li olsun inan çok sevindim Allahım sağlıkla tamamına erdirsin inşallah.
Benimde 2 gün oldu işte şükürler olsun oyalanmaya çalışıyorum beslenme dinlenme.
bi önerin varsa alırım :)
Dr m son anda rahim cok iyi durumda embriyolarda blast durumunda şansınızı iyice artıralım 2 olsun dedi ya bismillah kabul ettim bende bakalım hayırlısı...
Senin bhcg kaç 2 ihtimali var mı acaba? Nasıl durumun?
Önerim şu ; ağır kaldırma stresten uzak dur. Bu kadar. benİm doktor normal hayatına devam et herşey serbest dedi öyle yaptım , hatta transferden sonra 4 saat yolculuk yaptım.

Benim 1 tane 5.gün embriyosuydu , en iyi gelişeni seçtik ve pgt ye gönderdik, o yüzden tek koyalım dedi. Olma ihtimali yüksek zaten 2 koyarsak ikiz riski var diye. Kalitesi düşük olsa 2 tane koyardık ama . Benim hcg deeğerleri normal gerçi ikiz olup olmayacağı sadece değerlerden belli olmuyor sanırım. 1 tane olsun sağlıklı olsun, çalışıyorum ikiz olursa çok zorlanırım. İkiz olmasın diye 2koymadık zaten :)

X