Tup bebek ve evlatlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
el-muallim canim bizleri kaderlerimiz biraraya getirdi. Hepimiz cocuk ozlemi ile yanip tutusuyoruz. Bu yuzden de bir-birimize elimizden gelen yardimi yapmaya haziriz. Allaha sukur kendimi anlayan arkadaslar bulabildim. Allahima her zaman bu halim icin suku ediyorum.Guzel dua;larin icin Allahim razi olsun! ben suan kanama cok azaldi hemen-hemen yok diyebilirim suan akinti su gibi birseyler cikmaya basladi bu da hirdosalpenks olmali.Soylemislerdi boyle olacak diye. Cok sukur suan manevi yonden de raharlamis gibiyim. Onemlisi herzaman yanimda bulamayan esim yanimda. Daha biraz sabir diyorum.
Canim Allahim bir kapisini kaparsa baskasini acarmis.Herseyin hayirlisi. Insallah Allahim nasip eder.

ditacigim cok tsk ederim.Guzel bir sey.Allahim da denk getirmis. Allah buyuktur. O kadar sene ugras ve sonucunun guzel olmasi insani rahatlarit.O kucucuk melegi Allahim anneli-babali buumeyi nasip etsin. Duygulandim 11 yas cok guzel......

Pariscigim sabahtan onu yap bunu yapiyim derken zaman geciverdi.Kusura bakma hala google bakamadim bugun insallah bakarim.Dun gece guzel bir yere yemege gittik.Coktan istiyordum. Esim ve ben bu sefer herseyden uzak guzeldi boyle gunleri yasadigimizi unutmaya baslamistim.........
Allahim cocugun olmayisi akrabalarin taviri isimi yari yolda birakmam buna ek olarak esimin yanimda olmayisi v.s. benim icin buyuk bir sinavdi zaten hayatimizin kendisi sinav ki......Insallah Allahim sonucunu guzel yapar.....

Pariscigim canim karari ancak siz verebilirsiniz.Benim aklimi dinlersen 1 sene olayin akisina birak.Kendin toparlanman icin de zaman lazim.Allahim nasip ederse hersey dusunmedigin an olur.Allahim nasip etsin.

Sizleri opuyorum Allaha emanet olun!

Pariscigim fazla birsey istenmiyor sadece bekleme disinda yapilabilirmis....Anne-babanin soylenmemesi aranmamasi gerekirse demek cocuga da sobelli bir yasa gelince soylememek en iyisi olur ki cunku seni ycocuk esirgeme kurumundan aldik senin anne-babai bilmiyoruz v.s demekten soylememek en iyisi ki? Benimde kafam karisti.Soylemesen olmuyor soylemek kirici oluyor.Iyice dusunmek gerektiren durum.........
Soylenmesi gerekir diyorlar 4-6 yasindaki hala cocuk ki nasil soylenir bunu da kafam almiyor.

Pariscigim sadece esler isteyerek karar alir ve soyleyip soylenmesine onlar karar verirler diye dusunurum duruma bakarak.Zor bir karar. Sevecegiz guzel anne olacagiz Allahim nasip etsin?

Abimler söylemediler söylemeyide düşünmüyorlar...çevreninde çok yardımı oldu çock 11 yaşına geldi çevremizde herkes biliyor ama kimsede böyle bi şeyi söylemedi...

Cocugu kendine yakin benzeyen kendi secme sansi varmiymis bunlarla ilgili bulamadim.Kendileri getirir mi?? nasil olacakmis?

selamm çocuk esırgeme kurumu seçtırmıyoo hangisi sırada ise onu veriyoo şansına yanı bı arkadaşımla karşılaştımm orda çalısıyomuşş o söyledi hasta sakat hiç bi bılgi vermeden aileye veriyorlarr itiraz etme seçme şansınn yokk hayırlısıı olss ama çocuğa söylemek konusu önemli gereken bı şeyy sonuçta cevre bilince mutlaka hoş olmyan bı zaman bırıleri fıtne çıkarabiliyoo insanoğluna güven olmazz o yüzden en güzel,i uygun ortamda bı psıkolıok eşliğinde anne babanın söylemesii geçen günn bi arkadaşım analattı yıllar önce evlatlık almışlarr söylememişler şimdi çocuk nişanlı evlenmek üzere aileden enişrte ben söyleyecemm yoksa siz söyleyın dıye anneye baskı yapıyomuşş kadın çok bunlmışş düşünün düğün arefesi ne zorr yanı ınsanlarr sonunda sımıntı çıkarabılırr herşeyın hayırlısı ols rabbımm yar ve yardımcınız ols................

Kukaciğim bizde dün akşam yemeğe gittik çok eylendik ne tesadüf
vallla zor bir karar bu ne yapicam bilmiyoru 3/ 6 senede çok karar vermem 1 sene olsa bire öyle beklemek allahim ne zor
inşallh hayirlisi neyse o olsun be olayi akişina birakmak daha doğru diye düşünüyorum ama uğraşmadanda çocuk benimi bulucak

Ditacigim dedigin gibi karari kendileri verir sorumluluk almis insanlar ya... Burda onemlisi ailenin mutlulugu herkez mutlu ise zamana birakmis olabilir....Sonucta karar onlarin cocuk ta onlarin ister soyler ister soylemes hayirlisi diyelim....

el-muallim ah canim karar verebilmek cok zor.Verdikten sonra cocuk elinde iken cok zor oluyor.Ben annemden biliyorum.hala kendi ailesin kabul etmiyor.Annesinin cenazesinde bile anne diyemedi....Sonucta annem ve buyuten annesi kaldi kendileri cozer diyorum.Iki tarafta biliyor ama ses cikarmiyorlar. Soylese bir problem soylemese kimden duyar korkusu ile yasamak ayri bir durum ve cocuk psikolojisini dusunmek gerekir.Ben de soylemiyecegim diyordum.....Kararlar degisip duruyor bir zaman gelir soylemek zorunda kalirlar beni de korkutan budur.

Eger secme sansi olmasa belki aile kiz ister erkek olursa almasi mi gerekir? Sonucta anne olamayan bayanlar gelecegi dusunur ve kimi alacaklarina karar verir bunlari hesaba almamalari biraz garip.

Pariscigim tabi suan bas vurmak gerekir bence vaz gecme durumu olursa siran gelmeden vaz gecme sansi varmis. Bekleme sirasi uzunmus.Hastanelere giderek belki bas hekim yada yetkili birilerine dusuk yaptirmak isteyen veya cocugu birakmak isteyenler olursa haber verin diye konusmak galiba en iyisidir.Durumu anlattiktan sonra nasil haber vermesler diyorum.

Pariscigim dun yemege gittik bugun tekrar ayni durum galiba beraber yasayamayacagiz gibi gelmeye basladi. Bilemiyorum belki zor bir zamani geciriyorum. Cocuk icin tedaviler bir yandan esim artik gucum yetmes ne zamana kadar dayanirim? Anlayamiyorum.... Dualariniza ihtiyacim var........

Kuka nedir yaşayamayacak hale gelmek eşinle sorunmu var?
Bu piskolojiyle tüp bebeğe girme sakin kafan boş olmali herey allahtan
benim bir arkadaşim yillarca çocuklari olmadi yillar sonra tüp bebeğe girdiler başari olmadi sonra eşi kanser oldu yendi kendine gelince hemen karisini aldatti..şimdi diyorumki iyiki olmamiş bebekleri 12 senelik evlilikleri bitti...
Allah herşeyin hayirlisini versin çocuğumuz olmuyo ama eşimize daha çok zaman ayiriyoruz rahat gezebiliyoruz...bunlarda iyi yönleri :) teselli
kurum evine gelip araştiriyomuş ben kimseye duyurmak istemiyorum mahallede sorucaklar nediyecepim ben millete en zoru bu...

selamm hayırlı ve güzel bi gün ols inş canım kuka parıs herşey güzel olacak inşş görelim mevla neyler eylerse güzel eylerr inşş rabbim merhametini ve yardımını bizim üzerimizden eks etmssssssss
herşey gönlünüze göre olss biraz herşeyi zamana bırakın göreceksiniz mevla herşeyı yoluna koyuyor bazen kendimizi boşuna yıy-prattığımızı farkederizz ama insanizz kolay değill inşş rabbımm yar ve yardımcınız ols dualarla.................... sağlıcakla.................

kızlar hepinize günaydın,dün bir tanıdığımız evlatlık aldı çocuk esirgemeden onu görmeye gittik ,bir sürü tüp denemesinden sonra olmayınca yazılmışlar.1 yıl sonra aranmışlar sıra sizde diye gidiyorlar yeni doğmuş 3 günlük erkek bebek alıp geliyorlar şimdi 3,5 aylık olmuş ve çok tatlı 1 yıl sonra üstlerine alıcaklarmış.gelip kurumdan kontrol ediceklermiş.bende olmazsa alırım diyorum ama dün bebeği kucağıma bile alamadım kilitlendim kaldım orda hiç olmadığım bir psikolojiydi kucağıma almak istedim alamadım çok üzgünüm,beni derinden etkiledi.insanın kendini çok iyi hazırlaması gerekiyor,arkadan yaşanıcak sıkıntılar daha kolay aşılabilir o zaman diye düşünüyorum.ALLAH yardımcınız olsun arkadaşlar..

Pariscigim nasilsin canim evlatlik icin galiba yas 30 yuksek olmali.Zaten 30 uzak degil ki. Canim esinle gecirdigin bu guzel gunlerine ek olarak cocugun olsun da daha Allahim mutlu etsin. Nazar degmesin.

Psikolojik olarak cok- yipranmisim farkinda degilmisim. Biz belki senede en fazla bir-birimize 2-3 kere zaman ayirabiliyoruz. Esim surekli ailesine kosuyor gitmedigi zaman arkadaslariyla zaman geciriyor.... .

Evlendigim zaman elimden gelinceye kadar herseyi yapiyordum yaklasik 7 seneye kadar bu durum devam etti. Kardesi evlendigi zaman ben idrar yolu enfeksiyonu kapmisim ve wc hic gidemedim kistim buyumus agri beni maf etti ne oldugunun farkinda olmadan agliyorum kayinvalidemden yardim istiyorum ne yapacagimi bilmiyorum hem sogukta kaldim boylece kendime daha bir hastalik eklemis oldum. Megerse kist buyumus enfeksiyon kapmisim...............................Bunu gelince hastaneye gittim ogrendim.

Simdi kayinvalidem bizim ailede herkez saglikli dedi. Neye boyle dedi anlayamadim cok kotu oldum.Babam 17 belki 19 kere amelyat olmustu.Allahim onu bize bagisladi. 3-4sm bir ayagi ikincisinden kisaldi. Bunu mu bahsediyor dedim. olamas diyorum....Bunlar beni sucluyorlar.....

Suclu benim ya......Ama ben istedigim icin degil Allahim istedigi icin cocugum olmuyor bunu nasil anlatacagim? Insanlar cok garip.....

Ben kendim artik herseyi buyutmeye basladim.Biraz sabirli olabilsem sadece kendimi dusune bilsem.

El-muallima canim dr ne dedi? bugun randevun vardi? Mutlaka haber ver.
Canim haklisin suan belki psikolojik zor durumda oldugumuz icin cikis yolunu bulamiyoruz gibi gelebilir......Insallah ugrastiklarimiz bosuna cikmasa..... Allahim cocuk nasip etse belki problemin cozumu olur.Hayirlisi.Sabirli olabilsem.Yalniz ugrasman eve gelince en yakin insanin nasilsin demese sabirli olmam guzel sey dusunmek mumkun degil gibi.....................Hayirlisi.Allahim buyuktur.....

Canimm rabbim yardimcinn olss ben bu günn gonalflere başlicamm inşş ne yapalimm hayirlisii iğneden korksamda bakalimm bu yola adim attikk herşeyy çokk iyi şu ann sana bilgi vermeye çalişirimm herşeyy gönlünce ols yuregini sende ferahh tutt inann bu günn kendimle beraberr sen başta diğerlerine de dua ettimm çokk ilginçç güzell bi şeyy bu şekilde arkadaşş olmakk ve birbirimize dua etmekk .....tanimadann ama ayni derdi paylaşaarakk.... Rabbimm yureklerimizee ferahlikk versinnnnnnnnnnnn

el-muallim canim amin! Insallah Allahim nasip eder......
pink-rosecigim cevabimi gonderemedim kk sorun vardi galiba....

Demek gercekten kiz erkek secme sansin olmuyor kurum sira gelince cagirir verir....

Kucagina neden alamadin? Cok mu kucuktu? Bence de iyice dusunmek gerekir.Bir insanin hayatini omuzlara aliyoruz sorumluyuz.Bakmasini bakariz ya sonraki durumlara katlanabilmek onemli. Ileride soylemek zorunda kalirsan zamani belirlemek soylememeyi dusunursen onun tekbirini almak.Cocugu buyut sonra kendi anne-babasini bulursa gitmeyi isterse...........Zor iyice dusunmek gerekir....
Allah yardimcimiz olsun! Insallah Allahim nasip eder....Hayirlisi diyelim. Canim senin tedavin ne oldu? Gozukmuyorsun?......

herkese güzel hayırlı sabahlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... yolumuzz açıkk dualarımızz makbul olssssssssssssss

canım slm ,ne bilim işte niye kucağıma alamadım bilsem,çok masum çok sevimli bir bebek babayada benziyo valla ya,bakana benzermiş diyolar öyle gerçekten.bir an kendimi koydum yerlerinede ben yapabilirmiyim alabilirmiyim diye,çok zor bir durum ama insanlar iyice karar verip bisürü sorunlar aşılıp ulaşabiliyolar,ama anlatılanlar kadar zor değilmiş sanki ama çok soramadımda kalabalığız ayrıca bi zamn öğrenicem ayrıntıları.benim tedavim ramazan geliyor diye bayramdan sonraya kalıcak ben öle karar verdim ama dr la görüşmedim tabii bu ayın sonuna doğru gidip görüşeceğim ramazan sonrası başlamak için canım son denemem olur heralde bilmiyorum,ben plan yaptıkça gerçekleşmedi 1 yıldır hep ertelendi bakalım nasipse başlarız inş.a.s.

kuka arkadaşım nasılsın görüşemiyoruz...
bak ne diyeceğim sana bu düşüncelerden vazgeç biz şuanda çok hassasız normal insanlara göre anormal olduk :))
ben ilk zamanlarda hamile görmek istemiyordum düşün yani bu bencillik ama elimde dğildi...
kayınvaliden ne derse desin onumu takıcaksın kafaya zaten kafa bir dk dinlenemiyo...
bırak kim ne derse unut gitsin :))

ya arkadaşlar hep ileriyi düşünüyoruz...
ya ilerde anası çıkarsa babası çıkarsa...
uff çıkarsa çıksın napalım yani başka şansımız yoksa hep bu korkuylamı yaşıyacağız iyi düşünelim iyi olsun...valla içim daraldı bunları düşünmekten büyünce zaten gidermi bırakıp gitmiş anasının yanına...

canımm bence çok yorma kendını yğreğinin sesini dinlee.. içinden ne geliyosa onu yapp ilerde ne olurr dıye yıpratma kendini rabbim herşeyi yoluna koyarr sen onu sevdikten sonra nıye bırakıp giden anababasına gıtsınn bı de gıderse o onun kararı bunlARR İHTİMALLERRR BENİM BI YEĞENIMM VAR ABLAM RAHATSIZDI ONU BEN DANAONİKİ YAŞŞIMDAYDI BAKTIMM UĞRAŞŞTIMM NE SIKINTILARR ÇEKTIKK ŞİMDİ BÜYÜDÜ OKUDU BI KIZ BULDU EVLENDİ BİZE NE DE ANASINA DOĞRU DÜVGÜNN UĞRAMIYOO BILE O YUZDENN HİÇ ÖNEMLİ DEĞİLL BILİISE ALLAHH BILSS HAYIRLI İSE ARAR KIYMETT BILIRR O YUIZDENN VARSAYIMLARLA KAFANI YORMA İÇİNDEN GELDİĞİ GİBİİ DAVARANN İNŞŞ RABBİM GÖNLÜNE GÖRE VERSS ZORDA KOMASINN K,MSEYİİİİİİİİİİİİİİİİ

Pink rosecigim hayirlisi.Ogrenirsen bize mutlaka haber ver. Tup bebege gireceksiniz degil mi? Insallah istediginiz gibi olur.Insallah Allahim bu sefer nasip eder.

Pariscigim Allahim buyuktur. Artik cocuk icin tam odaklanarak tedavi olmak istiyorum esimi suan dusunmek istemiyorum artik hayirlisi diyorum. Durum duzelir derken birsey cikar yeni tekrarlanacak canim sikiliyor.Allahim yardimci ol bana diyorum.....................SUankli donem zor bir donemdir biliyorum ama yeni de elimde olmadan yipraniyorum.................

Biliyormusun kucucuk cocuk eline alinca seveceksin bundan eminim cunku oyle tatlilar Allahim elinden cikarmak istemeyeceksin. Arkadaslarin evine gidiyoruz yeni dogmus bebisler elime alinca sikmak sarilmak opmek istiyorum kucagimda oyle tasimak istiyorum.....

el-muallim canim ailem yikilmasin diye hep cikis yolunu aradim simdi ise hayirlisi diyorum.Eger giderse tutamam.....Cocuk sorunsa gitsin. Ama burda o kendi ailesi icin ugrasmadigi hep beni kirarak kardesine kosmasi onlarin dedikleri dogru ben neden onlardan kaciyorum nedenini bile-bile yardim etmesi v.s bu konulak cok buyudu.Simdi Allahim hayirlisini versin diyorum.Allahim buyuktur. Allaha emanet ol!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…