• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup bebek ve evlatlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
iki kere gondermisim Allahim hepimize yardimci olsun! Insallah cocuklarimizi da ellerimize aliriz....................

canımm kuka allaah razı ols sen bilirsin elbette yaşadıklarını rabbım inşş bı güzel yoll halk edecektırr ama siz bi ailesinizz eşin bunu bilmeli çocuk var veye yokk aile kurmuşsunuzz önemli olan bu insan hatta daha çokk ılgıye ve sevgiye ihtıyaçç duyuyorr inşş anlayacaktırr ferah tutt yüreğinii ..................
rabbım herkesinn yar ve yardımcısı ols inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

el-muallim canim Allah razi olsun.Bol-bol dua ediyorum.Insallah gecici bir durumdur.Insallah bunu da basarabilsek.Herseyin hayirlisini nasip et Allahim.Insallah bebislerimizi elimize alarak bu gunleri unuturuz.............................................

Canim dr ne dedi? kendi problemim yuzunden unuttum. Insallah bu sefer hersey yolunda istedigin gibi olur.

Allahim hepimizin yardimcimiz olsun

şu mubarek günlerinn akşam ezanı olunan bu satlerinde rabbim duaları makbulll etsinn inşş inşş bebişlerini kucağına alınca unutursunn heracıyııı canımm ben şu an iğneleri kullanıyorumm inşş herşeyy yolında giderr teş edıyorummm .........herkess kolaylıkk versinn rabbımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

kuka bırak bu düşüncelri giden gitsin kalanlarla mutlu oluruz :)
bizi bu durumdayız diye bırakıp giderlerse onlarda evlatlarının hayrını göremez bence onlarda sınavdalar...bizim suçumu mu

Arkadaslar bu yaziyi bana gonderen arkadasimin iziniyle stopige ekliyorum

Lutfen Cevap yazarken dikkatli olalim.Suan hasas bir durumda.Sadece okuyun

Arkadasim TSk ederim! Allahim yardimcin olsun!

evlatlik konusuyla ilgili biseyler yazmak istedim neresinden baslayayim bilemiyorum gercekten.beni de evlatlik almislar annem ben 3 aylikken ölmüş babam da yaşlı oldugu icin vermiş ailemi tanıyorum yani..sonra beni alan aile 4 4luk..annem etrafımda gordugum öz annelerden bin kat daha fedakar bir anne..herkes cok sasırıyor benim icin yaptıklarına.anlatmakla olmaz birebir şahit olman lazım.öz annem olsa bu kadar yapamazdı.ama yine de icimde hep birşeyler eksik.çünkü bu gercegi ogrendigin andan itibaren hicbirsey eskisi gibi olmuyor.hani yazmıssınız ya millet kac yasından sonra öz ailesini arıyor diye...işte bunun bir dolu sebebi var..o kan bağından nolur ki deniyor ama oyle deil.ifade etmekte zorlanıyorum inanki.olur olmaz yerde karsınıza geliyor.siz unutsanız etrafınız eş dost akraba sürekli gündeme getiriyor biryerde yüzünüze vurulmuş oluyor yani aradan yıllar da geçse kabullenemiyorlar dışlanıyorsunuz.sadece kendimden deil cevremde evlatlık olan baskaları da var onlardan da gordugum bu..
sonra en ufak bir söz bile insanı cok uzuyor..mesela annene hic benzemiyorsun gibi
yani cogu zaman demişimdir burda buyuyecegime öz ailemden birilerinin akrabalarımın yanında kalsaydım sığıntı olsaydım diye
çünkü etraftan sığıntı muamelesini bir şekilde boyle de goruyorsun
kendini herkesten farklı hissediyorsun
hadi soylemeyeym saklayım derseniz daha kotu cunku nufus kaydında acıkca yazıyor evlat edinme hadisesi.soylemeseniz bile belirli bir yasa gelince kendisi gorecek o zaman durumu hic toparlayamazsınız
yani evlatlık alırsanız bircok zorlugu da bastan kabullenmek zorunda kalacaksınız..soylediginiz zaman uyum sorunu mutlaka yasanacak.sonra meydana cıktı diye herkes rhat rahat konusacak sık sık gundeme gelecek..hamilelikti dogumdu kime benziyodu vs vs konularda hep yalan soylemek zorunda kalcaksınız cunku onunuze gelene hayat hikayenizi anlatmanız mumkun degil..bir miras işin icine girdi mi kıyamet kopacak mesela bende oldu o evlatlık hicbirseyde hakkı yok dendi davalar acıldı vs vs..
aile bildiginiz aralarında buyuyup sevdiginiz insanların bunu bu sekilde yuzunuze vurarak menfaat elde etmek icin kullanması daha da acı...
evlatlık alınmıs biri olarak benim hislerim bunlar..yani icimde kanayan bir yara var ve kapanmayacak malesef çaresi yok 24 yasına geldim ama icimden atamıyorum akrabalarımdan biri daha evlatlık 20 yasında filan o da depresyonda kabullenemiyor bir turlu...sakın bunu nankorluk olarak algılamayın.bu sadece oraya ait olmama duygusu..
yoksa beni buyuten annemin basımın uzerinde yeri vardır ama cocuk yasımda ruhumda acılan yaraların telafisi mumkun degil
bana bebegin olmasa evlatlık alır mısın dersen ASLA derim.cunku aynı seyleri 2.kez yasamaya benim gucum yok.hayatta hersey cocuk degildir.Allaha sukur saglıgım yerinde ac acıkta degilim cok sevdigim bir eşim var mutlu olacak baska seyler de bulabilirim.belki bunları yasamasam baska turlu dusunebilirdim ama su durumda bile bile lades demek olur
işin dini boyutuna gelince bunu da arastırdım.islam dini bugun anlasılan şekilde bir evlat edinmeyi kesinlikle kabul etmiyor.dinimizde yetimleri korumak gozetmek buyutmek evlendirmek buyuk sevap ancak cocugu öz ailesinden alıp nufusa gecirmek anne baba dedirtmek mirascı kılmak... bunlar haram..cunku dinimiz kan bagına,soyun korunmasına, akrabalık ilişkilerine miras hak ve hukukuna mahrem namahrem durumuna cok onem vermektedir.dısardan getirdiginiz bir kişi malesef aileden sayılmıyor.tum bu dengeler alt ust oluyor.eskiden araplar bizim gibi evlat edinirler oz evlat gibi kabullenirlermiş hatta peygamberimiz SAV bile evlatlık almıs ama bu mesele gelen ayetlerle kaldırılmıstır..
"Hz Muhammed icinizdeki erkeklerden kimsenin babası değildir" "Allah evlatlıklarınızı öz ogullarınız gibi tanımadı Bunlar sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah gerçeği söylemektedir; doğru yola O eriştirir"
aklıma gelenler bunlar
dinimizde erkeklerin gelinleriyle evlenmeleri caiz deildir ancak evlatlık öz cocuk gibi sayılmadıgından bunu kanıtlamak icin peygamberimiz evlatlıgnın karısı ile evlenme emri gelmiştir
“Sonunda mademki Zeyd eşiyle ilgisini kesti; biz onu, seninle evlendirdik ki, evlâtlıkları eşleriyle ilgilerini kestiklerinde onlarla evlenmek konusunda mü’minlere bir sorumluluk olmadığı bilinsin

Sonra veda hutbesinde peygamberimiz bu konuya da deginmiş
"Çocuk kimin döşeğinde dogmussa ona aittir.Babasının soyundan baska soy iddia eden soysuz Allahın meleklerinin ve bütün insanların lanetine uğrasın. Cenab-ı Hakk, bu gibi insanların ne tövbelerini, ne de adalet ve şahadetlerini kabul eder.... "

yani bence gorunen o ki en uygunu koruyucu aile olup yetim bir cocugu gozetmek sevgiyle buyutmek korumak sahip cıkmak.. ama ailesi oldugunu iddia etmeden.ben şu an 4.5 aylık hamileyim sana da dua edecegim dilerim rabbim size kendi canınızdan bir cocuk nasip eder de bunları dusunmek zorunda kalmazsınız.Allah kimseyi evlatsız bırakmasın çok zor işler bunlar çoook

sevgiler canım Rabbim yardımcın olsun

Arkadaslar Allahim yardimci olsun.Insallah Allahim nasip eder.Insallah kucagimizi bos birakmas

Pariscigim Katliyorum dusuncene ..........
el-muallim tsk edrim. Allah yardimcimiz olsun!

Kuka valla kafam karişti...
Allah inşallah bir kolayliğini verir hepimize
zor kararlar ne diyim bilmiyorum
ama birazda pisikolojik
yani bana şuan biri karşima çikip ben senin annenim dese asla kabul etmem
bence büyütendir anne doğuran değil bir emek var ortada....

Ama insanoğlu nankördür geçengün bir olay duydum kadinin biri hiç evlenmemiş ve evlatlik almiş zengin biriylede evlendirmiş....
Kadin yaşlaninca boş kağida imza attirmiş bütün mallarini üstüne geçirmiş kadini ariyip sormuyomuş bile kadin ariyincada beni rahatsiz etme seni sokağa atarim diyormuş....
Ne aci değilmi....

Pariscigim Hayat budur. Cok uzuldum ama canim biri boyle yapti iken her kez oyle yapar diyen birsey yok ki? degigin gibi psikolojiye cok etkiler.Burda karari almam icin iyice gelecegi iyice dusunmek en dogrusudur.
Karar vermek cok zor. Karar veren insan icin de hicbirsey engel olamas.

Annem hayirli bir evlat olabildi diyorum dedem surekli Allah razi olsun yavrum diye ikimize bol-bol dua ediyordu. Annecigim elinden geleni yapmaya calisti.Ben onlar icin gec kaldim dedem vefat etti anneannem hayatta ama yaslandi surekli yanima gelmek istemiyor................

cocuk gercekleri ogrenince mutlaka psikolojik olarak etkiler.Duydugu an kotu olur.Kalbi param-parca olur. Bunu annem de anlatmisti. Ama buyuten insani cocuk akilli ise birakmas.Boyle olmasa da suclayamiyoruz ki? Cocukken ogrendiyse herkez kolay kaldirir diyen birsey yok....

Allahim bize kolayligini versin. Bunu da atlatiriz basaririz.

Arkadaslarim Allahim yardimci olsun!

Bence de verilen karari kolay kolay allahtan mani olmaz ise kimse değiştiremez...

Bu olayi çocuğa bence pisikolojik yardim eşliğinde söylemek gerekir...
Kendimizide herşeye hazirlamaliyiz zor ama napalim...

Hayatta herşeye hazirlikli olmak gerekir...
Yinede çok zor şeyler bunlar

Haklisin canim her insan bu karari veremes veren aile de herseyi dusunerek tasinarak alirlar ya evet kimse mani olmadikca degistiremezler.

Bir cocugumuz bizim diyebilecegimiz cocugumuz olsun istiyoruz........... Hayirlisi. Ben de onu dusundum cocuk alan insanlar ve cocugun kendisi icin psikologun yardimi mutlaka lazim olur. ....

Insallah Allahim nasip eder.Insallah her sey dusundugumuz gibi guzel olur......

Katliyorum sana evet zoooooooooooooooooooooooooooooooooor...........HAYIRLISI..............

canımm kuka inşş herşeyy çokk güzell olacakk.güzel düşün güzell olss ve ona sığınalımm inşş bı yoll açılacaktırrr......
butun düşüncene katılıyorumm ama bakk bence seni büyüten aileye ve sana ne mutlu ya yuvada hiçç aile sıcaklığı olamadan büyüseydinn bence o daha zorr hanı herşeyde bi hayır vardırr deriz yaa bi aile sıcaklığı yaşamışsıın seni doğurmasa bı annen varr nice anne var doğurupp hiç ılgilenmeyenn hatta hiçç yavrusunu öpmeyenn boşver senn çevreni daima içinden geldiği gibi yaşa ....rabbim herkese ayrı ayrı hayat vermişş yaşınn çokk gençç inşş herşeyy gönlünce olur bebişini kucağına aldığındaa kokladığında butunn sıkıntılarr dağiılırr bu temennımm inşş parıss içinde geçerli inşş rabbim onada güzell bi çıkışş verecekk ve mutlu olacakk belkı bırazz sabırrrrr..... sabır zor ama meyvesi tatlı inşş herşeyy tatlı olacak....

canımm kuka inşş herşeyy çokk güzell olacakk.güzel düşün güzell olss ve ona sığınalımm inşş bı yoll açılacaktırrr......
butun düşüncene katılıyorumm ama bakk bence seni büyüten aileye ve sana ne mutlu ya yuvada hiçç aile sıcaklığı olamadan büyüseydinn bence o daha zorr hanı herşeyde bi hayır vardırr deriz yaa bi aile sıcaklığı yaşamışsıın seni doğurmasa bı annen varr nice anne var doğurupp hiç ılgilenmeyenn hatta hiçç yavrusunu öpmeyenn boşver senn çevreni daima içinden geldiği gibi yaşa ....rabbim herkese ayrı ayrı hayat vermişş yaşınn çokk gençç inşş herşeyy gönlünce olur bebişini kucağına aldığındaa kokladığında butunn sıkıntılarr dağiılırr bu temennımm inşş parıss içinde geçerli inşş rabbim onada güzell bi çıkışş verecekk ve mutlu olacakk belkı bırazz sabırrrrr..... sabır zor ama meyvesi tatlı inşş herşeyy tatlı olacak....

canım iki kere yollamışımm ....... ben iğnelere devam ediyorumm hayırlısı olur inşş dıyorumm duanızı eksıkk etmeyınn inşş şu guzell mubarekk aylarda yuce yaradann tumm sıkıntısı olanların sıkıntısını gıderirrrrrrrrrrrrrr

El muallim sağol arkadaşim ağzindan bal akiyo...inşallah mübarek günlerde hayirli şeyler olur inaşallah dualarimiz kabul olurda bizde bebişlerimize kavuşuruz....

Inş.............asla umut bitmezz hayat demek attikçe hep umut vardirr ve rabbimiz daima bizimle...... O işitendirr elbette bizim bilmediğimiz şeyler var biz el açip yalvaralimm ve herşeyin en hayirlisini isteyelimm birbirimize dularr edelimm inşş rabbim ona açilan elleri geri çevirmez o merhametlilerin en merhametlisi tumm zorda olanlara yardim ets ve tum isteyenlere hayirli tatli vicdanli evlatlar nasip etsinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.....................................

el-miallim canim Insallah hamile kalarak bebsini eline alirsin.Hepimize Allahim annelik duyguyu yasmayi nasip etsin.Insallah basariris.....

Canim yanlis anlama oldu ben buyuyen anneannem yani onlar annemi buyuten insanlar benim icin anneanne ved ede idi sadece ben 3 yasindayken olara misafirlige gelmisiz ve ben gitmek istememisim.3 yasinda idin 2 yasindan baslayarak net konusuyordun cok kouskan cocuk idin kararini verdin kaldin biz elinden cektik agladin dedene sarildin ben ise kendim cekenleri 2 kere hata yaparak sana cektirdim kendi kaderimi tekrarladim dedi annem. Sonucta ben mutlu idim sadece ozlem onlarla beraber yasama ozlemini cok cektim. Iyiki onlarla yasamisim sukur diyorum

Evet canimm önemli olan mutlu olmakk .... Inşş onlarin da duasini alarakk ilerlemekkk .....bu hayatta ....

Back