Arkadaslar bu yaziyi bana gonderen arkadasimin iziniyle stopige ekliyorum
Lutfen Cevap yazarken dikkatli olalim.Suan hasas bir durumda.Sadece okuyun
Arkadasim TSk ederim! Allahim yardimcin olsun!
evlatlik konusuyla ilgili biseyler yazmak istedim neresinden baslayayim bilemiyorum gercekten.beni de evlatlik almislar annem ben 3 aylikken ölmüş babam da yaşlı oldugu icin vermiş ailemi tanıyorum yani..sonra beni alan aile 4 4luk..annem etrafımda gordugum öz annelerden bin kat daha fedakar bir anne..herkes cok sasırıyor benim icin yaptıklarına.anlatmakla olmaz birebir şahit olman lazım.öz annem olsa bu kadar yapamazdı.ama yine de icimde hep birşeyler eksik.çünkü bu gercegi ogrendigin andan itibaren hicbirsey eskisi gibi olmuyor.hani yazmıssınız ya millet kac yasından sonra öz ailesini arıyor diye...işte bunun bir dolu sebebi var..o kan bağından nolur ki deniyor ama oyle deil.ifade etmekte zorlanıyorum inanki.olur olmaz yerde karsınıza geliyor.siz unutsanız etrafınız eş dost akraba sürekli gündeme getiriyor biryerde yüzünüze vurulmuş oluyor yani aradan yıllar da geçse kabullenemiyorlar dışlanıyorsunuz.sadece kendimden deil cevremde evlatlık olan baskaları da var onlardan da gordugum bu..
sonra en ufak bir söz bile insanı cok uzuyor..mesela annene hic benzemiyorsun gibi
yani cogu zaman demişimdir burda buyuyecegime öz ailemden birilerinin akrabalarımın yanında kalsaydım sığıntı olsaydım diye
çünkü etraftan sığıntı muamelesini bir şekilde boyle de goruyorsun
kendini herkesten farklı hissediyorsun
hadi soylemeyeym saklayım derseniz daha kotu cunku nufus kaydında acıkca yazıyor evlat edinme hadisesi.soylemeseniz bile belirli bir yasa gelince kendisi gorecek o zaman durumu hic toparlayamazsınız
yani evlatlık alırsanız bircok zorlugu da bastan kabullenmek zorunda kalacaksınız..soylediginiz zaman uyum sorunu mutlaka yasanacak.sonra meydana cıktı diye herkes rhat rahat konusacak sık sık gundeme gelecek..hamilelikti dogumdu kime benziyodu vs vs konularda hep yalan soylemek zorunda kalcaksınız cunku onunuze gelene hayat hikayenizi anlatmanız mumkun degil..bir miras işin icine girdi mi kıyamet kopacak mesela bende oldu o evlatlık hicbirseyde hakkı yok dendi davalar acıldı vs vs..
aile bildiginiz aralarında buyuyup sevdiginiz insanların bunu bu sekilde yuzunuze vurarak menfaat elde etmek icin kullanması daha da acı...
evlatlık alınmıs biri olarak benim hislerim bunlar..yani icimde kanayan bir yara var ve kapanmayacak malesef çaresi yok 24 yasına geldim ama icimden atamıyorum akrabalarımdan biri daha evlatlık 20 yasında filan o da depresyonda kabullenemiyor bir turlu...sakın bunu nankorluk olarak algılamayın.bu sadece oraya ait olmama duygusu..
yoksa beni buyuten annemin basımın uzerinde yeri vardır ama cocuk yasımda ruhumda acılan yaraların telafisi mumkun degil
bana bebegin olmasa evlatlık alır mısın dersen ASLA derim.cunku aynı seyleri 2.kez yasamaya benim gucum yok.hayatta hersey cocuk degildir.Allaha sukur saglıgım yerinde ac acıkta degilim cok sevdigim bir eşim var mutlu olacak baska seyler de bulabilirim.belki bunları yasamasam baska turlu dusunebilirdim ama su durumda bile bile lades demek olur
işin dini boyutuna gelince bunu da arastırdım.islam dini bugun anlasılan şekilde bir evlat edinmeyi kesinlikle kabul etmiyor.dinimizde yetimleri korumak gozetmek buyutmek evlendirmek buyuk sevap ancak cocugu öz ailesinden alıp nufusa gecirmek anne baba dedirtmek mirascı kılmak... bunlar haram..cunku dinimiz kan bagına,soyun korunmasına, akrabalık ilişkilerine miras hak ve hukukuna mahrem namahrem durumuna cok onem vermektedir.dısardan getirdiginiz bir kişi malesef aileden sayılmıyor.tum bu dengeler alt ust oluyor.eskiden araplar bizim gibi evlat edinirler oz evlat gibi kabullenirlermiş hatta peygamberimiz SAV bile evlatlık almıs ama bu mesele gelen ayetlerle kaldırılmıstır..
"Hz Muhammed icinizdeki erkeklerden kimsenin babası değildir" "Allah evlatlıklarınızı öz ogullarınız gibi tanımadı Bunlar sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah gerçeği söylemektedir; doğru yola O eriştirir"
aklıma gelenler bunlar
dinimizde erkeklerin gelinleriyle evlenmeleri caiz deildir ancak evlatlık öz cocuk gibi sayılmadıgından bunu kanıtlamak icin peygamberimiz evlatlıgnın karısı ile evlenme emri gelmiştir
“Sonunda mademki Zeyd eşiyle ilgisini kesti; biz onu, seninle evlendirdik ki, evlâtlıkları eşleriyle ilgilerini kestiklerinde onlarla evlenmek konusunda mü’minlere bir sorumluluk olmadığı bilinsin
Sonra veda hutbesinde peygamberimiz bu konuya da deginmiş
"Çocuk kimin döşeğinde dogmussa ona aittir.Babasının soyundan baska soy iddia eden soysuz Allahın meleklerinin ve bütün insanların lanetine uğrasın. Cenab-ı Hakk, bu gibi insanların ne tövbelerini, ne de adalet ve şahadetlerini kabul eder.... "
yani bence gorunen o ki en uygunu koruyucu aile olup yetim bir cocugu gozetmek sevgiyle buyutmek korumak sahip cıkmak.. ama ailesi oldugunu iddia etmeden.ben şu an 4.5 aylık hamileyim sana da dua edecegim dilerim rabbim size kendi canınızdan bir cocuk nasip eder de bunları dusunmek zorunda kalmazsınız.Allah kimseyi evlatsız bırakmasın çok zor işler bunlar çoook
sevgiler canım Rabbim yardımcın olsun