tüp bebek tedavisinde psikoloji

Ucu acik bekleyisler en sabrimizi zorlayan kisim sanirim ortak olarak. Ekim ayinda normal yolla gebe kalmamin cok zor oldugunu ogrendik esimle, o gundur aylar gecti sadece bir embriyo ile sonsuz bir bekleyise girmis gibi olduk. Yine de buna sukur diyorum sizin gibi, olmayadabilirdi. Hayatta hep kotunun de kotusu iyinin de daha iyisi var.
Dualarimiz kabul olur umarim

Rabbimin katında hiçbir dua karşılıksız değildir sabır bende sizin gibi bir bekleyiş teyim ya rahim kalinlaşmıyor ya, kist oluyor bu ayda kanamam 20 gün sürdü ilk defa

İnsanlarin onlenemez bir meraki ve kendini doktor sanma hastaligi var malesef ozellikle bizim toplumumuzda. Ben yaklasik uc senedir cocugu henuz olmayan, evli olmayan arkadaslarimdan -cocuk nasil yapilir- tavsiyesi dinliyorum. Ailemin bile stres yaptikca siz olmuyor soylemleri vardi. Ve inanir misiniz cocuk istedigimiz gunden bugune dek hep bir sorunumuz daha cikti. İkk istedigimizde amh 2.4 di endometriozis oldugumu bile bilmiyordum kistim yoktu esimin sperm sonuclari cok iyiydi. Sonra asama asama her olmuyor diye doktorda solugu aldikca benim ve esimin sonuclari baska birinin sonucu gibi farklilasti. Ama disardan baksaniz stresten olmuyor evet

Stresten olmuyorcuların suratına avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum.

Rabbimin katında hiçbir dua karşılıksız değildir sabır bende sizin gibi bir bekleyiş teyim ya rahim kalinlaşmıyor ya, kist oluyor bu ayda kanamam 20 gün sürdü ilk defa
Hormonlardan dolayi ben de saat gibi oldugum regliyi olamiyorum su an. Artik hicbir seye de sasirmiyorum burda hepimizin yazdigi hikayeleri okudukca.sizin ilk kez 20 gun kanamaniz olmus, ben 17 yildir bir gun gecikmeyen adetimi bekliyorum mesela

Bazen hiç etkilenmiyorum ama bazen gözyaşım pıt diye düşüyor. Güçlü bir insanım daha önce de Allah beni başka şeylerle imtihan etti. Ama bu durum çok zor, daha önce psikolojik destek almak aklıma bile gelmezdi. Ben güçlüyüm bunun da üstesinde gelirim diye düşündüm hep.
Ama insan bazen isyan etmek, bağırıp çağırıp istiyor, bir kenara yığılıp öylece ağlamak istiyor.
Ve en çok canım acıtan, evlat kıymetini bilmeyen tiplerin anne baba olması. Doğurup doğurup sokaklara atarlar ama Allah yine onlara verir.
Biz de hastane hastane gezeriz.

Stresten olmuyorcuların suratına avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum.
Stresin pek cok seyi negatif etkiledigini artik gunumuz insani biliyor zaten, yani siz stres yapmayin olur dedikce aaa tamam o zaman diyip hamile mi kalabilicektik,bizden ne bekleniyor bilmiyorum
Mukayese olmaz fakat, ablasi cok elim bir cinayete kurban giden bir arkadasim vardi, davalar otopsiler durusmalar arasinda gecti uc dort ayi. Bir ogrendik ki hamile. Simdi soruyorum bu kadinin vucudunun stres uzuntu uretmemesi mumkun olabilir miydi?

Bir de şey var. Biz bu sürece ilk günden stres yaparak başlamadık sonuçta. Aylarca bir sonraki ayı bekledikçe stresi artıyor. Demekki bir şeyler yolunda gitmiyor 40 bin tane sebebi olabilir yani

Ben hassaslasmada kendi zirvemi yasadigimi dusunuyorum bu gunlerde. Gecen gun doktorumun sosyal medyada paylastigi videoya agladim Video da alakasizca cikolata kistinin nelere sebep olabilecegiyle ilgili bir video, kisirlik kelimesini duyunca kendimi tutamamistim.
Allahin adaleti sorgulanmaz tabii de yalan yok sizin gibi dusunuyorum. Esim gecen gun muskul durumda evsiz olan yiyecek lokmasini bile copten ayiklamak durumunda kalan, yani hayat mucadelesi bambaska olan insanlarin nasil ureyebildiginden gem vurdu. Ben su kadar olamadim diyor yazik hem gulup hem agliyoruz

Bir de şey var. Biz bu sürece ilk günden stres yaparak başlamadık sonuçta. Aylarca bir sonraki ayı bekledikçe stresi artıyor. Demekki bir şeyler yolunda gitmiyor 40 bin tane sebebi olabilir yani
ilk denedigimiz bir kac ayda o kadar rahattik ki. Belirli egitim,meslek duzeyinde insanlar olmamiza ragmen soyle dusunuyorduk cahil gibi - sevisirsin ve olur- esim uc kardes, infertiliteyle ugrasabilecegi aklindan gecmezdi misal. İnsan yaradilisi geregi konduramiyor da kendine zaten. Sonra bir bakmissin elinde kagitlar raporlar tup bebek yazan koridorlardan geciyorsun.

Yazdıklarınız hislerimi birebir anlatmış hepsini okudum. Cuma günü aldım olumsuz haberini ağlamaktan ciğerim çıktı sanki. Nefesim kesildi. Koltuğa uzandırdı eşim kolumu bacağımı kendim kıpırdatamadım bile. Cumartesi günü de böyle geçti ağlamaktan gözlerim o kadar şişmişti ki … pazar günü biraz daha pazartesi günü biraz daha derken çarşambaya geldim. Biraz daha güç topladım. Ama bu sabah da uyandığımda minik bebeklerimi düşündüm. İkiz transferdi bir tanesi tutar heralde diyordum. Layık mı değildim diye düşünerek uyandım. O bebekler mi beni seçmedi annesi olarak ? Biliyorum saçma ama böyle hissettim. Ruhları var mı bilmiyorum ama varmış gibi hissettim. Transferden sonra elimi karnımdan almazdım günlerdir karnıma dokunmuyorum bile. Adet olmam lazım artık istemiyorum ama adetle beraber benden gidecekler diye gitmesinler istiyorum. Zor çok zor.
Her şeye en baştan başlamam lazım. Doktoru değiştireyim diyorum ki aslında memnundum ama o hastanenin önünden geçmek istemiyorum. Yeni bir doktoru seçemiyorum ona kendimi anlatmak istemiyorum. Offf bilmiyorum nasıl başlayacağım nereden başlayacağım … Hadi başlayayım ama onun da olacağının garantisi yok ki. Hiçbir garanti yok.
Para konusu çok ayrı zaten oraya hiç girmiyorum keşke en azından onu dert etmeseydim. Bir sürü borç aldık kredi çektik denedik olmadı. Daha ne borç bitti ne kredi bitti.
Ailelere bile söylememiştik hemen olacak ve mutlu haberi vereceğiz sanmıştık. E olmadı ne zaman olacağı da belli değil söylesem mi artık ailelere ? Çok üzülecekler diye ayrıca üzülüyorum. Annemle babam benden çok üzülür. Onların üzülmesine de ben dayanamam. Zaten depremzedeler kolları kanatları kırık. Kızları olarak onlara destek olup pozitif hissettirmem gerekirken kendi derdimi onlara da vermek istemiyorum.
Ne zor imtihanmış Allah’ım. Daha fazla yorulmadan bekleden tez zamanda kolaylıkla olsun diye dua ediyorum
Ha bu arada daha liseye giderken bebek için tedavi gören yakınlarımı görünce benim başıma gelirse ne yaparım diyordum ve geldi. Acaba ben mi çağırdım bunu diye kendimi sorguluyorum.

Ben de sizin tum yazdiklarinizi kalbimden hissediyorum inanin. Olmayacagini bilmedigimiz donemde dogal yolla denerken bile adet gorunce yasadigim uzuntuyu doktugum gozyasini unutamazken su an icinden gectigimiz tedavi gercek gelmiyor ara ara. Yasadiginiz kayip icin uzgunum, diliyorum allah tez zamanda gonlunuze yeniden deneyebilecek gucu,ceplerinize de yeniden deneyebilmek icin rizki bolca verir Biz tam teshis konulmadan tup bebek icin para biriktirmeye baslamistik tamamen icgudusel, kendimiz mi cagirdik diyorum bazen. Keske maddiyatla ilgili en azindan hic kaygilanmasak. Bizim de maddi olarak bunu defalarca deneyebilecek gucumuz yok su an icin cunku.
Ailenizle paylasmak sizin gonlunuzu ferahlatacaksa tabiiki paylasin, sonradan niye soylemedin diye ekstra uzulmesinler bir de

Ben şeyi hatırlıyorum. Bir ovulasyon dönemim 29 Ekime gelmişti. Hadi cumhuriyet çocuğu yapalım diye gülüşmüştük. Üzerinden 1 cumhuriyet bayramı daha geçti, bizim çocuk yok ortada. Mesela şuan yazarken gülüyorum ama dün telefonda anneme ağlıyordum yoruldum artık diye. İniş çıkışları da zor, gel de stres yapma şimdi

Valla hepimiz bu denli benzer heveslerden geciyoruz burada okudukca kendimi daha”normal” hissediyorumilk opu sonrasi transfer olacagimdan cok emindim, oturup hevesle hangi ay dogacak hangi burc olacak annem bile bunu hesapladi. O devrin insani normalde dogmamis cocuga don bile bicmez guya. Gecen sene kostur kostur arabayi degistirdik, artik bugun yarin hamile kalirim daha buyuk bebege daha uygun bir “aile”arabamiz olsun diye araba eskidi bebege dair gelebildigimiz level azot tankinda donmus bir tanecik embriyo

Araba işi bizde de oldu. Eşim şirket arabası kullandığı için bana araba aldık çocuk olduğunda kesin ihtiyaç olacak diye. Ben artık acemi şöför değilim ama çocuk yok ortada arkadaşlarımla buluşmaya giderken kullanıyorum

Edepsiz insanlar bitmez , duymamaya calısın. İnsanlarla da sürecinizi paylasmamanızı öneririm. Konudan bağımsız her konuda şanssızım, şansımı ben yaratırım, herşeyi zor elde ederim gibi konusmalarınız bile hayatınızı öyle şekillendirir ben böyle inanırım.pozitif inanç da cok önemli , düşünce yapınızı biraz değiştirip cok şanslı olduğunuza, cok sağlıklı oldugunuza inanın ve sahip olmak istediğiniz bebek sanki varmıs gibi hayal kurup yazın bir deftere ama tamamen hayalini gerçekleşmiş gibi kurun. Bebeğin tüm özellikleri ve huyları ile. Allah’ın takdiri gerisi ama cok özel bir sağlık sorunu yoksa olacağına inanın.

Hic plan yapmayin diyor evren bize biz anlamiyoruz bence insan heves ediyor ozeniyor,hic dogmamis yuzunu bile bilmedigimiz bir canli ya kavusmak icin neler yapiyoruz biraz akisina birakmak gerekiyor iste ama o ozellik bende mevcut degil

Ay annem yazmis gibi hissettim su an o da sizin gibi bu inancta yasar hep ama bana asilayamamis garibim bu huyunu. Ben herseyin en kotusunu aklina getirip daha gerceklesmeden kendini uzen bir yapiya sahibim. Yillarca bu huyum yuzunden terapi almisligim da var ama bi sure sonra tum ogretileri unutup ozume donup karamsar moduma donuyorum. Dediginizi sadece on gun boyunca yumurta toplama doneminde yaptim. Bir gun doktorum bile sasirarak cok iyi gordum seni dedi. Hep elim karnimda yumurtalarimla rahmimle konustum. Operasyona alinmadan once hemsire bile cok pozitifsiniz dedi. Doktorum 5 tane gibi yumurta toplariz diyordu 9 olgun toplanmisti sanirim yine o moda girmem gerekiyor

Hic plan yapmayin diyor evren bize biz anlamiyoruz bence insan heves ediyor ozeniyor,hic dogmamis yuzunu bile bilmedigimiz bir canli ya kavusmak icin neler yapiyoruz biraz akisina birakmak gerekiyor iste ama o ozellik bende mevcut degil
Tanrıyı güldürmek istiyorsan ona planlarından bahset demiş büyük düşünür İlkkan Yedinci bende de yok öyle bir özellik ama herkese ahkam keserim biraz sal diye

İnanmanız lazım, “bilinçaltının gücü- joseph murphy” kitabını okuyun ve bir defter tutun, herkesle paylaşmayın bu kötü enerji getirir, ben de genelde olumsuzu cok düşünürüm, ama böyle büyük kararlar için ( hamilelik, iş değiştirme gibi) hep iş olmus gibi gözümde canlandırıp bir deftere tüm detayları ile yazmıstım, gece yatarken 5 dk bunları hayalimde canlandırıyordum sanki gerçek gibi. hepsi de yazdıgım gibi oldu. İlk basta içten içe istemedim aslında bu seneple 1 sene içinde 3 hamilelik yaşadığıma inanıyorkm( 1 dıs gebelik-1 düşük) ama hiç asla çocuğum olmaz gibi bir inancım olmadı. Siz benim dediklerimi uygulayın, doktorunuza sorarak selenium, omega 3, Coenzyme Q-10 L-Arginine takviyelerini alın ve hergün 1 saat yürüyün, su içmeyi de atlamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…