Benden coktan vazgecmis, 2 cocukla yalnizim…

Mesela geçen hafta ara tatildi.
2 ablamı ve yiğenlerimi göremedim.
Yani artık herkes kendi döngüsünde oldugu için. Bende oğlum doğsa onla ilgileniyor olaym diye ..😀

Kac defa konustum, hep ayni seyleri diyor. Cok isi varmis, bizim icin yapiyormus, keyfinden calismiyomus… hep ayni seyler
Bunlar bahane canım işi var diye sevgi veremezmi size olurmu öyle şey.Yorgun ola bilirsin çok sorunlarinda ola bilir ama ailenle huzur bulursun becere bildigin kadar sevgini gosterirsin.Birde uste cikiyolar hepsi sizin icinmişde falan filan.Şu erkekleri ara sira iyice bir hirpalamak lazim kendilerine gelsinler birşey soylemezsen boyle kafamiza çikiyorlar işte.Ben eşimde degişiklik gereksiz ozguven bana karşi gorunce hemen tavrimi koyuyorum boş bulunmasin diye yoksa aldi başini gider bence erkeklere guven olmaz.😁

Eşinizi seviyorsanız ikiniz başbaşa iken, yeşillik sakin bir alanda konuşmayı deneseniz?
Niyetinizin ciddi olduğunu
Çok yanlız kaldığınızı
Ve boşanmayı bile düşündüğünüzü???
Adam ne tepki verecek baksanız?
Sizi geri kazanmak mı isteyecek yoksa tamam ya haklısın ben istediğiniz gibi olamam mı diyecek?
Eğer hemen kabul ederse, zaten sizi sevmiyor demektir
Beni sevmeyen biriyle aynı yastığa baş koymam, benim için bitmiştir
Toparlanır, yapabileceklerime bakarım, yeni düzenim nasıl olur, ev ne olur bunu düşünürüm artık.

Eşinizin sizden beklentisi var mı bunu sordunuz mu? Kendisi bu evlilikte mutlu mu? Ne olursa evine dönermiş peki?
Adam da, birşeylerin değişmesini istiyor mu?
Belki onun da sizden başka beklentileri var?
Net konuşmak lazım, kararlılığı görmeli
Evliliğin tehlikede olduğunu bilmeli…
Çözüm aranmalı.
Bunlardan sonra boşanılmalı
Adamın kafasındakini öğren, bu halinden memnun mu?
O da halinden memnun değilse, düzeltelim diyorsa
Ona göre taleplerinizi belirleyin
Akşam biraz erken gelsin mesela,haftasonu ailece bişeyler yapın, çocuklar uyuduktan sonra bi keyif yapın, yatağa telefonla girmesin/veya uyuma saatiniz beraber olsun mutlaka..
Güniçinde sen onu ara mesala nasılsın diye.
Akşam şöyle yapalım mı de
Bu adam ne sever mesela? Ne yer? Neye bayılır?
Senin için şunu aldım/yaptım desen?
Yaa şunu beğendim bana bunu hediye alsan çok mutlu olurum falan desen? (Yani adam düşünsün seni)
Ufak tefek şeyler iste, talep et..
Evde beni bekleyen,seven, merak eden biri var desin…
Yatak odanın mobilya düzenini değiştir mesela, farklılık kat..
duygusal yaklaşıyorum çünkü eşinden nefret eder gibi yazmamışsın, kırılmışsın, duygusal açlıktasın.
İlk adımı sen at, ben böyle bir evlilik istiyorum de
Sen böyle değildin de, yaşlanıp gideceğiz de..

(Bu dediklerim, eşinin tepkisine göre tabiki)
Evliliğine renk katman için. İleride Boşanacak olsan, çabalamadım deme diye… elinden geleni yapmış ol. Belki bir kaç adım atsan, sen değişmeye başlasan eşin gelecek sana..
(Hep ilk adımların kadınlardan geliyor olmasına karşıyım ama eşinizle ilgili kötü yorum yapmadığınız için bunları yazdım)
En azından denedim ama olmadı dersiniz..🙏🏻

Allah yardımcınız olsun zor bir durum okurken üzüldüm inşallah eşinizin size karşı tutumu değişir. Başlarda böyle değilmiş sonradan oldu demissiniz demek ki ilgisi azalmış. Sizde çok alttan almayı bırakın. Bu tavırlarından ilgisizliğinden yoruldum. Bu şekilde devam ediceksen yollarımızı ayıralım çünkü ben mutlu olamıyorum de
bakalım ne tepki vericek tamam haklısın bitirelim mi dicek yoksa bi korku oluşucak mı içinde bunu test etmen gerekiyor. Bu zamana kadar alttan alan sen olmussun adam seni kaybetme korkusu yaşamamış hiç biraz dişini göster.

Merhaba,

Ben esimden cok sogudum artik ve ayrilma karari almaya cok az kaldi…
Bu durum gelmem cok zaman aldi…

Evliligi kendi basima yasiyorum gibi, hersey yanliz basima yapiyorum.
Esim cok ilgisiz ve zaten hic evde yok sadece uyumaya geliyor, mazereti hep isi, cok isi var o yüzden vakit bulamiyor diyor kendisi. Iki cocugumuz var ve onlarlada vakit gecirmiyor.

Hergün biraz daha anladim beni sevmedigini cünkü seven insan böyle davranmaz, davranamaz. Bunu kabul ettim dünden beri ve cok sakinim nedense, hircinlik cikarmiyorum.
Ben onun isteklerini herzaman karsiladim ama o benim isteklerimi (disari cikmak olsun, bizimle vakit gecirmek olsun, evde bisey bozuldugunda tamir olsun) bi seneyi gecik karsilamiyor, ondan öncede cok isteksizde olsa yapardi.

Onun hayatinda bize yer yok, hep kendi hayati ön planda, isi, arkadaslarina hep öncelik taniyor.
Bana karsi duvar örmüs durumunda ve bunun nedenini bilmiyorum. Beni görmezden geliyor.
O benden coktan vazgecmis ama yinede ayrilmamis gibime geliyor, erkekler böyle galiba ama bi kadin vazgectiginde o adamla ayni cati altinda yasiyamazlar diye düsünüyorum.
Ben herseyin yeni yeni farkina variyorum. Hayatin bütün zorluklarini tek basima üstlenmisim, ona kirildigimda kendi basim yine affetmisim onu, randevum oldugunda ona güvenerek degilde hep baska birini ayarlamisim cocuklara bakmasi icin, hastayken kendi kendime iyilesmisim ondan destek görmeden, cocuklarin okulda etkinlikleri oldugunda hep tek basima gitmisim, dogum günü hediyelerine hep tek basima secmisim, evin alisverisini kendim yapmisim, cocuklarin sorunlarini kendi basima cözmüsüm, biseye üzüldügümde kendi kendimi ayaga kaldirmisim yine, aksamlari ne yapcagima kendim karar vermisim cünkü zaten yok, bunu böyle devam yazabilirim, ben megerse herseyi yanliz basima yapmisim…
Hic bir konuda sorumluluk almamis.

Bu hep böyle degildi tabiki, eskiden her saniyesini benimle gecirmek isteyen, süprizler yapan, deger veren biriydi, bu yillar icinde degisti ama ben huzursuzluk cikmasin diye hep cogu seyi alttan aldim ve simdi cok mutsuzum ve böyle devam edemicegimi düsünüyorum.
Ilgi göstersin, deger versin diye yalvardim aylarca ama artik zorlamanin bi anlami kalmadigini düsünüyorum.
Artik bunlari göz göre göre devam edemiyorum.

Bunlari anlatarak ne ümit ettigimide bilmiyorum ama icime dökmek istedim.
Burada ağlıyorsun ama foruma girip başka konuda eşim erken gelecek yazıp 19.30 da eşimle çay içiyoruz demişsin.
Senin derdine bizler enayi gibi üzülüyoruz

Ülkemizde birçok kişi asgari ücret ile memur maaşı arasında bir yerlerde maaş alıyor. Ve karı- koca çalışan pekçok kişi maddi açıdan geçinemediğini söylüyor.
Yalnızlığınız ve yaralarınızı okuyunca hissettim ama hemen boşanın diyemiyorum. Eşinizin bu davranışlarının sebebini araştırın. Hayatında biri varsa boşanmaktan başka çözüm yok ama dediği gibi iş durumları, yorgunluk ya da (bencilce de olsa ) bunalmışlık var ise, çözüm yolları arayın derim.

Eşinizi seviyorsanız ikiniz başbaşa iken, yeşillik sakin bir alanda konuşmayı deneseniz?
Niyetinizin ciddi olduğunu
Çok yanlız kaldığınızı
Ve boşanmayı bile düşündüğünüzü???
Adam ne tepki verecek baksanız?
Sizi geri kazanmak mı isteyecek yoksa tamam ya haklısın ben istediğiniz gibi olamam mı diyecek?
Eğer hemen kabul ederse, zaten sizi sevmiyor demektir
Beni sevmeyen biriyle aynı yastığa baş koymam, benim için bitmiştir
Toparlanır, yapabileceklerime bakarım, yeni düzenim nasıl olur, ev ne olur bunu düşünürüm artık.

Eşinizin sizden beklentisi var mı bunu sordunuz mu? Kendisi bu evlilikte mutlu mu? Ne olursa evine dönermiş peki?
Adam da, birşeylerin değişmesini istiyor mu?
Belki onun da sizden başka beklentileri var?
Net konuşmak lazım, kararlılığı görmeli
Evliliğin tehlikede olduğunu bilmeli…
Çözüm aranmalı.
Bunlardan sonra boşanılmalı
Adamın kafasındakini öğren, bu halinden memnun mu?
O da halinden memnun değilse, düzeltelim diyorsa
Ona göre taleplerinizi belirleyin
Akşam biraz erken gelsin mesela,haftasonu ailece bişeyler yapın, çocuklar uyuduktan sonra bi keyif yapın, yatağa telefonla girmesin/veya uyuma saatiniz beraber olsun mutlaka..
Güniçinde sen onu ara mesala nasılsın diye.
Akşam şöyle yapalım mı de
Bu adam ne sever mesela? Ne yer? Neye bayılır?
Senin için şunu aldım/yaptım desen?
Yaa şunu beğendim bana bunu hediye alsan çok mutlu olurum falan desen? (Yani adam düşünsün seni)
Ufak tefek şeyler iste, talep et..
Evde beni bekleyen,seven, merak eden biri var desin…
Yatak odanın mobilya düzenini değiştir mesela, farklılık kat..
duygusal yaklaşıyorum çünkü eşinden nefret eder gibi yazmamışsın, kırılmışsın, duygusal açlıktasın.
İlk adımı sen at, ben böyle bir evlilik istiyorum de
Sen böyle değildin de, yaşlanıp gideceğiz de..

(Bu dediklerim, eşinin tepkisine göre tabiki)
Evliliğine renk katman için. İleride Boşanacak olsan, çabalamadım deme diye… elinden geleni yapmış ol. Belki bir kaç adım atsan, sen değişmeye başlasan eşin gelecek sana..
(Hep ilk adımların kadınlardan geliyor olmasına karşıyım ama eşinizle ilgili kötü yorum yapmadığınız için bunları yazdım)
En azından denedim ama olmadı dersiniz..🙏🏻
Onun istedigi kendi isini kursun ama bizi dis kapinin dis mandali gibi hissetiriyor. Bunlarin hepsini dile getirdim, bi diger konuda anlatmistim. Cevap vermedi, degistiremem demedi bu sefer ama degistiririm de demedi. Cok dizi izledigim icin gercek hayati öyle zanediyomusum. Halinden aslinda oda memnun degil ama yinede bu aralar cok yogun oldugunu ve müsteri kaybetmek istemedigini söylüyor. Ben onu aradigimda hadi cabuk söyle isim var diye hemen kapatmak ister o yüzden bende biraz cekiniyorum böyle adimlar atmaya. Aksam biseyler yapalim desem vaktim yok der, sevdigi yemegi yapsam bile bazen ac degilim gec yedim der, sagi solu belli olmaz.
Bir kac gün gecsin tekrar konusmak istiyorum onunla cok mutsuz oldugumu yine dile getircem, ayrilmayi düsündügümü. Ne tepki vercegini bilmiyorum. Yorumunuz icin tesekkür ederim, dediklerinizi uygulicam eger olumlu gecerse konusmamiz.

Onun istedigi kendi isini kursun ama bizi dis kapinin dis mandali gibi hissetiriyor. Bunlarin hepsini dile getirdim, bi diger konuda anlatmistim. Cevap vermedi, degistiremem demedi bu sefer ama degistiririm de demedi. Cok dizi izledigim icin gercek hayati öyle zanediyomusum. Halinden aslinda oda memnun degil ama yinede bu aralar cok yogun oldugunu ve müsteri kaybetmek istemedigini söylüyor. Ben onu aradigimda hadi cabuk söyle isim var diye hemen kapatmak ister o yüzden bende biraz cekiniyorum böyle adimlar atmaya. Aksam biseyler yapalim desem vaktim yok der, sevdigi yemegi yapsam bile bazen ac degilim gec yedim der, sagi solu belli olmaz.
Bir kac gün gecsin tekrar konusmak istiyorum onunla cok mutsuz oldugumu yine dile getircem, ayrilmayi düsündügümü. Ne tepki vercegini bilmiyorum. Yorumunuz icin tesekkür ederim, dediklerinizi uygulicam eger olumlu gecerse konusmamiz.
Bence de tekrar konuşmayı deneyebilirsiniz, bu şekilde davranmasının size nasıl kötü hissettirdiğini anlatin, üzülen biri var bu ilişkide ve bu sizsiniz, bunun farkina varmasini saglayabilirsiniz. Eşinize sizlere karsi nasil davrandığını ve bunun sizinle cocuklariniza nasil hissettirdigini anlatin, belki kendini kaptirmistir, anlayamiyordur sizlerin ne kadar üzüldüğünu. Bu zamandaki ekonomik şartlarda hepiniz için çalışıp çabaladigını dusunuyor da olabilir, kendinizi böyle uzmektense tekrar konusmayi deneyin bence, alacağınız dönüşe gore yeniden degerlendirebilirsiniz durumu. Hakkinizda hayirlisi olsun 🙏

Merhaba,

Ben esimden cok sogudum artik ve ayrilma karari almaya cok az kaldi…
Bu durum gelmem cok zaman aldi…

Evliligi kendi basima yasiyorum gibi, hersey yanliz basima yapiyorum.
Esim cok ilgisiz ve zaten hic evde yok sadece uyumaya geliyor, mazereti hep isi, cok isi var o yüzden vakit bulamiyor diyor kendisi. Iki cocugumuz var ve onlarlada vakit gecirmiyor.

Hergün biraz daha anladim beni sevmedigini cünkü seven insan böyle davranmaz, davranamaz. Bunu kabul ettim dünden beri ve cok sakinim nedense, hircinlik cikarmiyorum.
Ben onun isteklerini herzaman karsiladim ama o benim isteklerimi (disari cikmak olsun, bizimle vakit gecirmek olsun, evde bisey bozuldugunda tamir olsun) bi seneyi gecik karsilamiyor, ondan öncede cok isteksizde olsa yapardi.

Onun hayatinda bize yer yok, hep kendi hayati ön planda, isi, arkadaslarina hep öncelik taniyor.
Bana karsi duvar örmüs durumunda ve bunun nedenini bilmiyorum. Beni görmezden geliyor.
O benden coktan vazgecmis ama yinede ayrilmamis gibime geliyor, erkekler böyle galiba ama bi kadin vazgectiginde o adamla ayni cati altinda yasiyamazlar diye düsünüyorum.
Ben herseyin yeni yeni farkina variyorum. Hayatin bütün zorluklarini tek basima üstlenmisim, ona kirildigimda kendi basim yine affetmisim onu, randevum oldugunda ona güvenerek degilde hep baska birini ayarlamisim cocuklara bakmasi icin, hastayken kendi kendime iyilesmisim ondan destek görmeden, cocuklarin okulda etkinlikleri oldugunda hep tek basima gitmisim, dogum günü hediyelerine hep tek basima secmisim, evin alisverisini kendim yapmisim, cocuklarin sorunlarini kendi basima cözmüsüm, biseye üzüldügümde kendi kendimi ayaga kaldirmisim yine, aksamlari ne yapcagima kendim karar vermisim cünkü zaten yok, bunu böyle devam yazabilirim, ben megerse herseyi yanliz basima yapmisim…
Hic bir konuda sorumluluk almamis.

Bu hep böyle degildi tabiki, eskiden her saniyesini benimle gecirmek isteyen, süprizler yapan, deger veren biriydi, bu yillar icinde degisti ama ben huzursuzluk cikmasin diye hep cogu seyi alttan aldim ve simdi cok mutsuzum ve böyle devam edemicegimi düsünüyorum.
Ilgi göstersin, deger versin diye yalvardim aylarca ama artik zorlamanin bi anlami kalmadigini düsünüyorum.
Artik bunlari göz göre göre devam edemiyorum.

Bunlari anlatarak ne ümit ettigimide bilmiyorum ama icime dökmek istedim.
Terapiye gidin düzelmezse uzatmadan boşanın zaten boşanmış gibi yaşıyorsunuz evlilik birliği yok

X