• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956
Valla anneniz de olsa arkadaşınız da olsa bi acıyor gibi oluyolar. Keşke bu durumlarımızı kimse bilmese sormasa.
Kesinlikle doğru ben de bu yüzden söylemeseydim dedim.şimdi pozitif oldu kese görecek miyim diye endişeliyim onda bile zor oldu ya ondan diye söylediklerinde sinir oluyorum 🙄

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Ben olsam anneme ve is yerinden en yakin kimseye soylemeyeceginden emin oldugum arkadaşıma soylerdim. Kendi basiniza yasamak cok zor olur. Annenizin ve is yerinden bir arkadasinizin haberi olursa isler daha kolay yurur dusuncesindeyim.

Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?
Sizin aileniz öncelikle eşinizden oluşuyor. Yapacağınız ne olursa olsun tüp bebek yada başka tedaviler, anneniz bile olsa kimseyi ilgilendirmez. Öncelikle düşünmeniz gereken kişi eşiniz. Onun hoşuna gitmeyecek üzecek birsey neden söyleyeceksiniz?

Bence kesinlikle ailenize söyleyin çünkü tek destekçiniz onlar olucak bu ayıp birşey değil bu psikolojiyle zaten tüp bebek yaptırmayın zararı size olur allah korusun Tutacağım varsa bile tutmayabilir çünkü piskoloji çok önemli Ayrıca hastaneye gidip yumurta top atacaksınız sürekli kontrol halinde olacaksınız bunu sürekli eşinizle birlikte yapamayabilirsiniz yani yanınızda anneniz ablanız ya da kardeşiniz ya da bir arkadaşınız olmak zorunda
[/QUOTE
Mecbur eşim yanımda olmak zorunda işten izin alacak artık çümkü ailelerimiz uzakta

Sizin aileniz öncelikle eşinizden oluşuyor. Yapacağınız ne olursa olsun tüp bebek yada başka tedaviler, anneniz bile olsa kimseyi ilgilendirmez. Öncelikle düşünmeniz gereken kişi eşiniz. Onun hoşuna gitmeyecek üzecek birsey neden söyleyeceksiniz?
Zaten eşimin onayı olmadan haberi olmadan kimseye söyleyemem .Herşeyden önce eşim önceliğim

Ailemize zaten söylemeden yapamazdık. Çünkü hem tedavi dönemi hem öncesi-sonrası bence desteklerine ihtiyacımız var. Arkadaşlara söylenmese de olur. Ama aile kesinlikle bilmeli, en azından annelerimiz. Dualarından zarar gelmez bence :KK200::anneadayı:

Ailemize zaten söylemeden yapamazdık. Çünkü hem tedavi dönemi hem öncesi-sonrası bence desteklerine ihtiyacımız var. Arkadaşlara söylenmese de olur. Ama aile kesinlikle bilmeli, en azından annelerimiz. Dualarından zarar gelmez bence :KK200::anneadayı:
Bende annemden zarar geleceğini düşünmem zaten ama boş yere evhamlansın istemiyorum canım

Ben olsam anneme ve is yerinden en yakin kimseye soylemeyeceginden emin oldugum arkadaşıma soylerdim. Kendi basiniza yasamak cok zor olur. Annenizin ve is yerinden bir arkadasinizin haberi olursa isler daha kolay yurur dusuncesindeyim.
Evet bazen insanın derdini anlatması da iyi oluyor karşındaki Kişiler etrafa laf yaymayacaksa tabi

Bende annemden zarar geleceğini düşünmem zaten ama boş yere evhamlansın istemiyorum canım

Bu da çok doğru ama diğer türlü de çocuk olmayınca biz istemiyoruz ya da uğraşmıyoruz zannediyorlar :) En azından elimizden geleni yaptığımızı göstermenin sakıncası yok.

Ben söylemezdim. Sonuçta her türlü sonuç alabiliriz. Üstelik söyleyince herkes sürece dahil oluyor ve oldu mu olmadı mı diye sorular duymak beni rahatsız ederdi.

Kesinlikle doğru ben de bu yüzden söylemeseydim dedim.şimdi pozitif oldu kese görecek miyim diye endişeliyim onda bile zor oldu ya ondan diye söylediklerinde sinir oluyorum 🙄
Kimse duymasın denilince herkes duyuyo bir de. Eşimin kuzeninin öyle olmuştu. 1. Tutmadı 2.de daha çok yayıldı mesela 🤷🏻‍♀️ Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin insallah hayırlı evlat olsun. 🤲🏻

Benim eşimin ailesi aşılama yapıyoruz diye biliyolardi sadece benim ailem halam vs tüp bebek denedigimi biliyordu sende eşinin ailesine soyleme bence ama kendi ailen bilsin

Kimse duymasın denilince herkes duyuyo bir de. Eşimin kuzeninin öyle olmuştu. 1. Tutmadı 2.de daha çok yayıldı mesela 🤷🏻‍♀️ Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin insallah hayırlı evlat olsun. 🤲🏻
AYnen öyle canım çok teşekkürler 🙏🏼 sağlıkla kucağıma alabilirsem kimin bildiğinin önemi kalmaz aslında süreç esnasında az kişi bilmesi asıl önemli olan daralmamak stres olmamak adına

Ben 2 tüp bebek tedavisi gördüm. Eşimde sorun olduğu için kendi ailesine durumdan bahsetti fakat ilk tüp bebek denememizi kimseye söylemedik 2. Sini annesi ve babası biliyor. Gereksiz sorulardan ve baskılardan uzak oluyorsunuz tavsiye ederim.

Back