Tüp bebek tedavisi ile gebelik oluşup sonradan bebeğin kalbinin durması ve sonrasındaki süreç...

HaticErdem1928

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2018
50
20
88
37
Merhabalar hanımlar. Istanbulda özel bir klinikte tüp bebek tedavisi gördük. Tedavi sebebimiz eşimde sperm miktar azlığı ve olanlarda da ciddi anlamda morfolojik bozukluktu. 18 yumurta döllendi. Ilk üç güne 12 embriyo ilerledi ancak 5. Ve 6. Güne 3 embriyo kalabildi. Bu firenin 3. Gunden sonra çok olmasını doktorumuz sperma bağladı. Neyse 3 embriyodan biri transfer oldu. ilkinde embriyo tutunamadı, en kalitelisiydi ancak benim vücudumun embriyo ile ilk karşılaşması olduğu için olduğunu sanıyorum bu tutunamamanın. Vücut embriyo ile ilk kez karşılaşınca onu yabancı bir madde olarak algılayıp hastalık var sayıp yok etmek için çabalarmış hücreler aracılığı ile. Araştırmalarım sonucu karşılaştım bu konuya. Neyse ikinci transferde dondurulmuş 2 embriyomuz vardı. Doktorumuz birini düşük kalitede gördüğü için ikisini de transfer etmeyi uygun buldu. Keza sonuç olarak biri tutunabildi. Gebelik normal seyretti kalp atışını duyduk 7. Haftada. Ancak 9. Haftada kalbi durdu ve ben 2 gün sonrasında rutin kontrole gidince bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Giresunda yaşıyoruz ve doktorum Allah ondan razı olsun beni kırıp üzmeden nasıl açıklayacağını bilemedi. Sonuç olarak ertesi gün alındı kıymetlim. Bu gün 9. Gün bitti. Patoloji sonucunu almadık henüz. Kafamda deli sorular. Neden oldu ne ters gitti,tamamen ilahi bir şey mi hani bebek hasta idi ki doktorum bunu çok yüksek ihtimal olarak söyledi. Yani vücut doğal eleme yapar ve bebeği hasta ise istemez bazen dedi. Bir de pıhtılaşma ya da genetik testleri önerdi ama sonucu alalım önce bi dedi patoloji için. Bilgisi olanlar ya da böyle acı bir tecrübe yaşayanlar paylaşırsa çok sevinirim. Rabbime teslimiyetim sonsuz,biliyorum ki meleğimiz bize şefaatçi olacak. Ancak onca çaba,emek,zaman heba oldu. En kısa zamanda toparlanıp tekrar gitmek istiyorum ancak tekrar böyle bi acıyı yaşamak istemiyorum. Korkuyorum. Bilgi paylaşımı yaparsanız çok sevinirim.
 
Merhabalar bende yakın zamanda bebeğimi kaybettim. Kalp atışını duyduktan 2 gün sonra kanama ile düşük oldu. Çok büyük üzüntü ,hayal kırıklığı ve daha bir sürü şey. Doktorum da bana kromozom bir sorun vardır bebekte ondan düşük oldu ki düşükler genelde bu sebebten olurmuş. Genetik sonucunda bir şey çıkmadı. Hayırlısı dedim ... Halen de toparlanamadım , kabullenemedim. ...
 
nursevdi Sabır diliyorum öncelikle. Benim hiç bir belirtim olmadı zaten tüp bebek olduğu için progestan iğne de kullanıyordum sanırım bu sebeple düşük gerçekleşmedi. Bebeğin kalbi iki gün önce durmuştu ama. Ultrasonda kese etrafında farklı renkler vardı onu hatırlıyorum. Hatta bu sebeple doktorum pıhtılaşmadan şüphelendi sanırım kan sulandırıcı iğne kullanıp kullanmadığımı sordu. Coraspin kullanıyordum. Pıhtılaşma üzerine bir tanı koyulmadı ya da o yönde test yapılmadı. Doktor cihazda bakarken kalp sesini alamadığını, bi şeylerin ters gittiğini anladım zaten. Doktorun diline dökülünce de içime düşen acı ateşten bir taş gibi bi şeydi. Acaba yeni diye mi böyle derin hislerim bilmiyorum ama bi an önce toparlanmak istiyorum. Siz de bunun için çabalayın. Çok zor bi acı ama acıyı derinleştirdikçe stres yoğunlaşıyor ve bu bizim için Hiç bir işe yaramaz aksine gebe kalmayı dahi zorlaştırır. Birbirimize dua edelim ve güç verelim ❤ sizin de mi tedavi ile oldu gebeliğiniz?
 
Benim daha önce normal gebeliğim oldu ama hamile olduğumu bilmiyordum. 10 gün süren kanamam olunca doktor düşük dedi. Ona çok üzülmedim bilmiyordum çünkü. Bir süre daha hamilelik olmayınca hiç bir sorun olmamasına rağmen biraz da benim ısrarımla tüp bebek karar verdik. İlk deneme pozitif oldu. Devamı gelmedi ama. Daha iyiyim tabiki. Hayırlısı diyoruz...
 
Evet tabiki her şeyden önce hayırlısı. Sağlıksız bir bebek ömür boyu onun için hep daha fazla endişelenmek ve hep daha fazla üzülmek demek. sebepleri üzerine araştırmaya yöneldiniz mi ya da doktorunuz önerdi mi? Bir de çok ara vermeden gücünüzü toplayıp tekrar deneyin isterseniz. Tabiki öncelikle sizin kendinizi hazır ve güçlü hissetmeniz gerekir. Ancak araştırmalarım sonucu ulaştığım öncelikle kafanın rahat olması yani bu konu üzerine çok kafa yormamaya, rahatlamaya çalışmak, bu tatille falan da olabilir, bir de düşükle sonuçlanan gebeliklerden 2 ya da 3 ay sonra tekrar oluşan gebeliklerde daha sağlıklı gebelikler oluşması ve devam etmesi.
 
Selam. Öncelikle büyük geçmiş olsun Allah sabır versin.

Aynı durumları yaşamışız. Bende ilk transferimde negatif sonuç aldım. İkinci transferimde ise 7 haftalıkken kalp atışı duydum ve 9 haftada kalp durdu.Bebeğimiz alıp genetik teste yolladılar sonuç trizomi 15 olarak geldi. Hala daha acısını üzerimden atamadım.

Benim de eşimde sayı azlığı vardı morfoloji de 0 dı. İşin kötüsü baş anomalisi çoktu.Spermlerde genler baş bölgesinde bulunur. Baş anomalisi çok olan spermlerde ise baş anomalisi olmayan normal görünümlü spermlerde dahi genetik problem olması riski vardır. Benim yaşım da 47 olunca bizde risk iyice yükseldi haliyle.

İlk seferde bebeğinizin tutmama sebebi yüksek ihtimal embriyonuzda bulunan sayısal yada yapısal kromozamsal yani genetik hatadır. Embiriyolarınız sanırım NGS ye gitmedi. 5. güne giden embriyonun NGS ye gönderilmemesi büyük talihsizlik olmuş bana göre. Bebeğiniz şimdi patolojiye mi gönderildi genetik teste mi?

Vücudunuzun embriyoyu yabancı madde sanıp atmasıyla ilgili olsaydı ikincide de aynı durumu yaşardınız. Bahsettiğiniz şey farklı bir durum. CD56 testi denen bir testle rahatlıkla belirlenebiliyor.

Çıkan yumurta sayısına baktığımda yaşınızın genç olduğunu düşünüyorum buda ileri yaş yüzünden yumurta kalitesizliği ihtimalini eliyor.

Size tavsiyelerim;
Sigara alkol vs.. gibi maddeler kullanıyorsanız acilen bırakın . Eşnizin bu durumunun sebebi nedir varikosel yada prostatit mi yoksa doğuştanmı vs..? onu öğrenin
1- Öncelikle eşinize sperm DNA hasar testi yaptırın
2- Eğer Kromozom analizleriniz yapılmadıysa onlara da bir baktırın
3- 12 li trombofoli paneli testini kendinize yaptırın.
4- Bir daha 5. güne giden embriyonuz olursa NGS yaptırın
5- Eşinizde sperm DNA hasarı çıkarsa da kullanılması gereken bazı vitaminler ve ilaçlar oluyor.Bunları kullanması halinde morfolojide büyük bir gelişme olmasa dahi spermlerde oluşan DNA hasarını azaltabiliyorsunuz.

Bunlar sizi gereksiz risk alma sonucu düşük yapma ihtimalinden ve travmasından uzaklaştıracaktır.
Tekrardan geçmiş olsun .
 
Tabi ki genetiğe gönderildi. Bir sebeb bulunamadı . Gücümü toplayıp devam edecem Mutlaka.
 
Merhabalar öncelikle uzun yazımı okuyup uzun uzadıya cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Eşimde morfolojik bozukluklar çıkınca kanda dna ya bakıldı. Bir anormallik çıkmadı. Eşim taşıyıcı hepatit b olduğu için daha önce de bakılmıştı buna ve bir sorun çıkmamıştı. Sperm analizi de yapıldı 200 adet sağlıklı sperm saptandı. Bu yüzden midir nedendir bilmiyorum embriyolara kapsamlı genetik test yapılmadı. Bana da dna testi ya da trombofili paneline de bakılmadı. Sebeplerini görüşmeye gittiğimizde sorucam neden yapılmadı diye. Yaşım şu an 31 Evet rezervlerim iyi olduğu için 24 yumurta geldi ve ilk gün 18 döllenen yumurta ile başladı hikayemiz. Bahsettiğiniz testleri kendime tekrar başlamadan yaptırıcam. Bakalım inşallah sonumuz güzel olur. Sperm dna sına tıbbi genetik bakar mı acaba? Kendi testlerimi yaptırırken ona da baktırsak. Bir de eşimde proxeed plus kullandık vitamin olarak. Çocukken geçirdiği bir hastalık yok bilinen ateşli vesaire yani tabi bu kayınvalidemin dediği kadarı ile. 5 kardeşler 1 inde normal yolla olmuş diğerleri hep tedavi ile. Birinde yıllar sonra kendiliğinden oldu. 15 sene sonra falan. Eşimin ikizi var onlar bizden çok uzun süre önce evlendiler hala yok ama onlarda eşinde aşırı stres var yani eltimde. Anormal düzeyde agresif,depresif. Kaynımda da eşime göre değerler daha düşük diye biliyorum. Bir embriyo ile sonuçlandı ikinci tedavileri onun da bizimkinden önce kalbi durmuştu. Buna da 5 sene oldu ve henüz tekrar tedaviye gitmediler. Bunun da kaynanam ve büyük eltim büyü olduğunu düşünüyorlar evin üst katındaki inşaat halindeki evde üzerinde arapça yazılı yumurtalar bulmuşlar. Ondan korkuyorlar ben gözümle görmediğim için çok inanmadım hani yazı kısmına inanmadım hayvanlar da yumurtlamış olabilir dedim de hüsusu köşelere bırakılmış olduğunu söylüyorlar bilmiyorum. Yumurtaları denize atmışlar okuyup ben de madem şüphelendiniz bi hocaya danışsaydınız dedim. Akıl edemedik dediler. Korkmuşlar o an. Ama eltim sonra sormuş bi hocaya da o da büyü olduğunu söylemiş.
 
Bu arada bebek Patolojiye gitti çünkü devlet hastanesinde kadın doğum hastanesinde alındı bebek. Genetiğe ilkinde gönderilmediğini söylediler tekrar eden düşük olursa gönderiliyormuş. O durumda zaten alınma hazırlığı farklı oluyormuş ama yapılsa bile sonucun çok net yol gösterici olmayacağını söyledi doktorum. Tesadüfi sebepsiz de olabilir kromozom anomalisi sebebi ile douwn sendromlu da olabilir. Önemli olan bunun tekrar edip etmeme durumu için kendinizde genetik test yaptırın dedi. Eşimde bakıldı zaten sorun yoktu. Bende de hiç bir anormal çıkan tahlil tanıolmadığı için dna ya bakma gereği duyulmadı sanırım. Sadece tsh yuksekti biraz onun için de tedaviye başlarken euthyrox ilaç kullanmaya başlamıştım. Takibi yapılıp doz artımı da yapılmıştı bir önceki genel tarama kan testimle birlikte. Zaten doktorumuz embriyo oluşum sürecinden sonra bizimle konuştu yani tüp bebek merkezindeki doktorumuz. Ilkinde olumsuz olunca süreci inceledi ve sperm kaynaklı olduğunu biliyoruz 3. Günden sonra sayı olarak çok düşme olunca dedi embriyo sayısı için. O yüzden de ikinci tedavi sürecimizde yüksek ihtimal testislerden sperm dokularını alacaklarının ipucunu verdi bize. Az çok öngördü sanırım embriyo kalitelerine göre bu şekilde sonuçlanacağını. Bizim ilk tedavi sürecimiz olduğu için ve elle tutulur hiç bi olumsuz deneyim olmadığı için embriyo kapsamlı genetik taramasına da gerek duyulmadı. Ama ikinci süreçte mutlaka isteyecektir ki o istemese de biz istiyoruz. Ki zaten gittiğimiz klinik çok deneyimli dünya çapında hastaları var bilirsiniz mutlaka bahçeci.
 
Merhabalar geçmiş olsun öncelikle
Ben de tüp bebeğimi kalp atışlarını durması ile kaybettim 10.haftanın başında. Sebepsiz infertilite sebebiyle başladık ilk tüp tedavimizde olmuştu ama maalesef kaybettim geçen sene haziranda
Yeni yeni toparladım ben kendimi yeniden tedavi için araştırmalara başladım.
Üniversite hastanesinde kürtaj oldum ben bebeğin genetik teste gitmesi için yol gösterici bir sonuç olması adına yani.
Bir sorun gelmedi bebekte
Peşinden eşimle üniversite tıbbi genetik bölümüne gittik test yaptırdık
Benim kan pıhtılaşma genleri heterezigot geldi. bunun dışında başka sorun yok ama bu da bebeğinizi kaybetmemizin sebebiydi bence. Doktorlar direk bağlantı kurmuyolar heterezigot olduğunda ama bana coraspirin dahi vermemişti tüp bebek doktoru. Ama kan sulandırıcı iğne gerekliymiş bunu sonradan kendi araştırmalarımla öğrendim maalesef
Yani bence ben pıhtılaşmadan kaybettim
Siz de yaptırın mutlaka bu testleri
Bir de tedaviye başlamadan önce vitaminlerle bir kaç ay takviye yapan doktorlar var
Hem sperm hem de yumurta için bu durum embriyo kalitesini de etkiliyor bence
Velhasıl kendi kendimizin doktoru olmak lazım bu süreçte daha çok araştırma yapmak lazım
Doktorlar hele de tüp bebek doktorları çok yoğun çünkü herşeyi sorup öğrenemiyoruz
İnşallah yeni tedavilerimizde hatta tedaviye dahi gerek kalmadan doğal yolla bebeklerimizi kucaklarız..
 
Size de çok geçmiş olsun. Evet çok zor bir süreç ama bir an önce toparlanmak en güzeli güçlü olmak ve Allaha sonsuz teslimiyet içinde olmalıyız ki çabuk güç bulalım. Ilk 1 haftam her gün göz yaşı içinde geçti acımı çektim yaşadım sonuna kadar ama son bir iki gündür daha iyiyim çok şükür. Heterozigot konusu daha önce karşıma çıktı ama bu bildiğim kadarı ile etkilemiyor. Kanda hızlı pıhtılaşma tespit edilirse iğne oluyor ama Coraspin tüp bebekte mutlaka her anne adayına veriliyor. Size vermemelerine şaşırdım. Vitamine gelince onu da ben tedaviye başlamadan önce görüşmeye gittik ve ilk muayeneye. O zaman başlattılar bana Decavit kombine vitamin mineral takviyesi. Eşime de sperm kalitesini artırmak için verildi.su an patoloji sonucunu bekliyorum ben tıbbi genetikte yaptırcam trombofili paneline ve dna yapıma kromozomal bir bozukluk ya da genetik bir anormallik var mı diye. O arada da tekrar görüşmeye gidicez doktorumuza istanbula. Hangi tedavi yolunu takib edicez napıcaz bakıcaz
 
Sağolun. Allah hayırlı kapılar açsın. Nasipte yoksa işte bi şeyler sebep oluyor ve olmuyor. Yukarıda başka bir arkadaşta söylemiş dna hasar testi yaptırın diye bende katılıyorum. Ankara düzen laboratuvarı var bu testi yapan bulunduğunuz şehirde anlaşmalı olduğu bir laboratuvar var mı diye sitesine bakın bir. Biz böyle yaptırdık Aydın'da verdik numuneyi Ankaradan 15 gün sonra mail yoluyla aldık sonucu çok şükür çıkmadı dna hasarı. Aklıma takılan bişeydi benim de. Yokmuş rahatladık. Ama hala sebebini bulamadık işte neden olmadığının.
 
Biz giresunda yaşıyoruz trabzon eğitim araştırmada tıbbi genetik bölümüne gidip yaptırıcaz şu an patoloji sonucunu ve geçmesi gereken süreyi bekliyoruz. Sizin dna hasarı dediğiniz kanda mı spermde mi? Diğer arkadaş spermde diye öneride bulundu ben yanlış anlamadıysam... tekrar yazarsa bizi aydınlatır umarım
 
Sperm dna hasar testi bahsettiğimiz.
Kandan bakılan ise kromozom testleri.
Üniv. Hastanesinde kromozom testi yapılıyor ama sperm dna hasar testi yapılmıyor diye biliyorum.
 
Sperm dna hasar testi bahsettiğimiz.
Kandan bakılan ise kromozom testleri.
Üniv. Hastanesinde kromozom testi yapılıyor ama sperm dna hasar testi yapılmıyor diye biliyorum.
Sperm dna hasar testi hangi bölümde yapılıyor acaba? Gerekirse gittiğimiz merkezde yaptırırız bu testi de...
 
Sperm dna hasar testi hangi bölümde yapılıyor acaba? Gerekirse gittiğimiz merkezde yaptırırız bu testi de...
Hastanelerde var mı bilmiyorum inanın.
Ankara'daki düzen laboratuvarının sitesine bakarken anlaşmalı olduğumuz laboratuvarlar yazıyordu. Baktım bizim bulunduğumuz şehrin ismi de var. Aradım görüştüm onayladılar. Sonra da numune vermeye gittik. Aynı gün ankaraya gidiyormuş verilen örnek orada incelenip sonuç gönderiliyor size.
Sebepsiz infertilite için mutlaka yaptırın diye okuyordum hep yorumlarda. O yüzden yaptırdık biz. Siz tedavi olduğunuz merkeze sorabilirsiniz belki yapılıyordur orada
 

Bebeğin patolojiye gitmesi çok birşey ifade etmez. Bunu o tv lerde gördüğünüz otopsi gibi düşünmeyin. Keşke alıp genetiğe yollansaydı .Gelecek sonuç çok daha iyi şekilde bilgi sahibi olmanıza yarardı. Bundan sonraki yolunuzu daha net çizebilirdiniz. 12 li trombofoli paneline de gene maalesef sadece tekrarlayan düşüklerden sonra baktırılıyor. Ama bence baktırmanızda fayda var . Bir sorun çıkarsa transfer aşamasında ona göre bir yöntem belirlenir. Unilerin tıbbi genetiklerinde yapılıyor ama sonuç biraz geç geliyor. Siz şimdiden verin zaten zamanınız var bir sonraki denemeye kadar çıkar sonuç.

Eşinizde kandan bakılan DNA maalesef yeterli değil . Kromozom analizlerinizde sıkıntı olmaması spermlerde DNA hasarı oluşmasına engel değil. Bir çok şey buna sebep olabilir sizin durumunuzda kısmi kanal tıkanıklığı,varikosel,prostatit daha bir çok fiziksel sebep olabilir.Mutlaka iyi bir üni hastanesinde bunu araştırtın. Ama tüp bebek dediğiniz anda onlar bile çok ciddiye almıyor tüp bebek yaparsınız modunda geçiştiriyor. Tedavi istediğinizi inatla söylerseniz düzgünce araştırılıyor.

Bunun dışında serbest oksijen radikallerinin sebep olduğu sperm dna hasarı da olabilir. Oksidatif stresin sebebi aklınıza gelen herşeydir. Sigara alkol elektrikli cihazlardan gelen radyasyon yediğiniz içtiğiniz herşeyden olabilir. Bunun için bir laboratuvarda sperm DNA hasar testi yaptırmanız gerekir ( bunu özel laboratuvarlarda yapıyorlar fiyat çok değişken en uygununu düzen LAb yapıyor). Sperm sayısı bu kadar düşük olduğu için Y delesyonuna da baktırmanızı önemle tavsiye ederim( Marmara üniversitesi tıbbı genetiğinde yaptırdık biz başka yer bilemiyorum ÇAPA da falan da olabilir). Tüp bebek merkezleri bunun üzerinde durmuyor ancak bunları yaptırmanız sizin şansınızı arttırabilecek şeylerdir. Şansınız % 1 bile artsa bu önemlidir.

Oksidatif strese bağlı oluşabilecek DNA hasarları için antioksidan ve sperm kalitesine faydası olacak katkılar olarak da Proxed plus pek yeterli değil sizin durumda bence .L-carnitin ( sperm hücrelerinin yapı taşı ve antiksidandır) oranı proxed ( 500 mg) den 4 kat fazla olan ve daha geniş kapsamlı olan promotil men(2000 MG) günde 1 kez + Günde 2 kez 500 mg C vitamini ( ester C formu olmayacak)+ günde 1 kez Evicap 400 öneririm.Bizim doktorumuz günde yarım tablet klomen de önermişti gene oksidatif stres antioksidanı olarak aynı zamanda sayı da arttırıyor. Bunun dışında enfeksiyon falan varsa ona göre doktor ilaç yazar. Ben bu şekilde eşimdeki sayıyı 500.000 den 12.000.000 a çıkarttım ileri hareketlilerde % 23 den % 56 ya çıktı 3 ayda.

200 adet sperm de fazla düşük. Mutlaka bunun sebebini araştırın ve mümkünse tedavi yoluna bakın. Bu şekilde olmaz diye bir şey yok. Ama tedavi olabiliyorsa şansınız yükselir.

Hatta size de kullandığınız folik asit dışında ubiquinol içeren omepa q10 ( yumurta kalitesine özellikle mitekondriye çok ciddi etkileri olduğuna dair bilimsel makaleler mevcut faydası olur zararı olmaz kullanmanızı öneririm. Demir testlerinizi de yaptırın demir düşükse demir de kullanın düşük değilse sakın kullanmayın toksik yapar,

Bahçeci en iyi kliniktir bana göre ama dedim ya tüp bebek klinikleri maalesef erkek faktörlerini pek ciddiye almıyor nasılsa bir şekilde çözeriz diyorlar. Ama ne kadar şansımızı arttırsak hem o kadar zaman kaybından hemde masraftan kurtarırız. Bahçecide doktorunuz kim?
 
Mutlaka yapılıyordur. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Inşallah bir gün hepimiz mucizemizi kucağımızda buluruz
 
Kesinlikle öyle çok haklısınız. Ben de zaten onlar bu en basit trombofili ve dna hasarını benden neden istemediler ona bile takıldım kendi yöntemlerimle nasıl ne çözüm üretebiliriz bunun yollarını aramaya başladım. Her şeyi onlardan beklemek de hata olur dediginiz gibi erkekte sperm olduktan sonra bi şekilde olur gibi bir tavrı vardı zaten doktorumuzun. En kötü bi dahaki sefere testislerden alırız dedi ama önemli olan kaliteyi artırmak artmazsa sen nerden alırsan al hesabı. Genetiğe gelince malesef bulunduğum ilde çok seçenek yok. Genetiği sorunca da ilk düşükte gerek yok normal dendi malesef. Tabi bu hastanede imkan olmaması ile de ilgili ben çok istedim yaptırmak ama olmadı doktor da bunda genetik anomali olsa da önemli olan kendilerinde baktirmalari bu tesadüfen hasarlı genetikle gelmiş de olabilir dedi. Bilgilerinizden anladığım kadarı ile siz baya tecrübelisiniz bu hususta. Yalnız sperm dna hasarı varmı ya da bu oksidatif konusunda net sonuca nasıl ulaşabiliriz yani bu testleri hangi hastaneler yapıyor nasıl ulaşabiliriz? Eğitim araştırmada tıbbi genetik bölümü yapar mı? Şimdi ben düzen lab a da bakıcam kötü eğitim araştırma yapıyor mu en azından
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…