• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisi ile gebelik oluşup sonradan bebeğin kalbinin durması ve sonrasındaki süreç...

Kesinlikle öyle çok haklısınız. Ben de zaten onlar bu en basit trombofili ve dna hasarını benden neden istemediler ona bile takıldım kendi yöntemlerimle nasıl ne çözüm üretebiliriz bunun yollarını aramaya başladım. Her şeyi onlardan beklemek de hata olur dediginiz gibi erkekte sperm olduktan sonra bi şekilde olur gibi bir tavrı vardı zaten doktorumuzun. En kötü bi dahaki sefere testislerden alırız dedi ama önemli olan kaliteyi artırmak artmazsa sen nerden alırsan al hesabı. Genetiğe gelince malesef bulunduğum ilde çok seçenek yok. Genetiği sorunca da ilk düşükte gerek yok normal dendi malesef. Tabi bu hastanede imkan olmaması ile de ilgili ben çok istedim yaptırmak ama olmadı doktor da bunda genetik anomali olsa da önemli olan kendilerinde baktirmalari bu tesadüfen hasarlı genetikle gelmiş de olabilir dedi. Bilgilerinizden anladığım kadarı ile siz baya tecrübelisiniz bu hususta. Yalnız sperm dna hasarı varmı ya da bu oksidatif konusunda net sonuca nasıl ulaşabiliriz yani bu testleri hangi hastaneler yapıyor nasıl ulaşabiliriz? Eğitim araştırmada tıbbi genetik bölümü yapar mı? Şimdi ben düzen lab a da bakıcam kötü eğitim araştırma yapıyor mu en azından
Hangi ildesiniz?
Valla istemiyorlar sorun görmedikçe. Ama bana göre tedbir amaçlı yapılmasında fayda var.Gerekirse gidin tekrarlayan düşüklerim var genetikten şüpheleniyor doktorum ve bunları istedi deyin.
Tekrar ediyorum Sperm DNA hasarını yapan devlet hastanesi yada üni hastanesi maalesef ben bulamadım. Ama düzen LAB da 250 TL fiyat verdiler. Çok yüksek değil fiyat.Oksidatif stres te aynı fiyatlarda Ama başka labaratuvarlara sorduğumda herkes tutturabildiğine fiyat söyledi 800-1000-1500 gitti fiyatlar. Dzen Lab. hakkında iyi yorumlarda var. Denenebilir bence.
Diğerlerini Üni hastanelerinde tıbbi genetik polikliniklerinde ücretsiz yaptırabilirsiniz. Ben öyle yaptım.
Üni hastanelerinde aşağıdakileri yaptırabilirsiniz.
Eşinize ve size kromozom analizi
Eşinize Y delesyonu
Size 12 li trombofoli paneli

Bu arada spermlerde DNA hasarı varsa testisten alınanlarda da büyük ihtimal sonuç değişmeyecektir.Ben doktor değilim. Kimya mühendisiyim. Ama benim bilgilerime ve yaptığım bilimsel araştırmalara göre çoğunlukla testisten alınanla normal alınan spermlerde fark olmuyor. Dediğim gibi bu biraz eşinizin rahatsızlığının neren kaynaklandığına bağlı.

Hangi ildesiniz?
Valla istemiyorlar sorun görmedikçe. Ama bana göre tedbir amaçlı yapılmasında fayda var.Gerekirse gidin tekrarlayan düşüklerim var genetikten şüpheleniyor doktorum ve bunları istedi deyin.
Tekrar ediyorum Sperm DNA hasarını yapan devlet hastanesi yada üni hastanesi maalesef ben bulamadım. Ama düzen LAB da 250 TL fiyat verdiler. Çok yüksek değil fiyat.Oksidatif stres te aynı fiyatlarda Ama başka labaratuvarlara sorduğumda herkes tutturabildiğine fiyat söyledi 800-1000-1500 gitti fiyatlar. Dzen Lab. hakkında iyi yorumlarda var. Denenebilir bence.
Diğerlerini Üni hastanelerinde tıbbi genetik polikliniklerinde ücretsiz yaptırabilirsiniz. Ben öyle yaptım.
Üni hastanelerinde aşağıdakileri yaptırabilirsiniz.
Eşinize ve size kromozom analizi
Eşinize Y delesyonu
Size 12 li trombofoli paneli

Bu arada spermlerde DNA hasarı varsa testisten alınanlarda da büyük ihtimal sonuç değişmeyecektir.Ben doktor değilim. Kimya mühendisiyim. Ama benim bilgilerime ve yaptığım bilimsel araştırmalara göre çoğunlukla testisten alınanla normal alınan spermlerde fark olmuyor. Dediğim gibi bu biraz eşinizin rahatsızlığının neren kaynaklandığına bağlı.
Evet haklısınız ben de testisten alınan dokuyla çok büyük fark olmayacağını düşünüyorum. Yani sonuçta kaynakta sorun varsa önemli olan bunu iyileştirmek dediginiz testleri yaptırıcam ilk fırsatta. Sperm dna hasarına da ankarada veririz gerekirse. Yarın müşteri hizmetlerini arayıp detay öğrenicem. Düzen lab istanbulda da var sanırım orda da var... giresunda yaşıyoruz biz ama diğer testleri katüde yaptırıcaz

Evet haklısınız ben de testisten alınan dokuyla çok büyük fark olmayacağını düşünüyorum. Yani sonuçta kaynakta sorun varsa önemli olan bunu iyileştirmek dediginiz testleri yaptırıcam ilk fırsatta. Sperm dna hasarına da ankarada veririz gerekirse. Yarın müşteri hizmetlerini arayıp detay öğrenicem. Düzen lab istanbulda da var sanırım orda da var... giresunda yaşıyoruz biz ama diğer testleri katüde yaptırıcaz
Size önerdiğim vitaminleri de denemenizi öneririm.dediğim gibi faydası var zararı yok.Sperm dna hasarı varsa azaltmada ve kalite yükseltmede faydaları var.demir kapasitelerinize de mutlaka baktırın.Gelişmelerden haberdar edin ki aynı durumda olan herkes faydalanabilsin. Bol şanslar.

Bebeğin patolojiye gitmesi çok birşey ifade etmez. Bunu o tv lerde gördüğünüz otopsi gibi düşünmeyin. Keşke alıp genetiğe yollansaydı .Gelecek sonuç çok daha iyi şekilde bilgi sahibi olmanıza yarardı. Bundan sonraki yolunuzu daha net çizebilirdiniz. 12 li trombofoli paneline de gene maalesef sadece tekrarlayan düşüklerden sonra baktırılıyor. Ama bence baktırmanızda fayda var . Bir sorun çıkarsa transfer aşamasında ona göre bir yöntem belirlenir. Unilerin tıbbi genetiklerinde yapılıyor ama sonuç biraz geç geliyor. Siz şimdiden verin zaten zamanınız var bir sonraki denemeye kadar çıkar sonuç.

Eşinizde kandan bakılan DNA maalesef yeterli değil . Kromozom analizlerinizde sıkıntı olmaması spermlerde DNA hasarı oluşmasına engel değil. Bir çok şey buna sebep olabilir sizin durumunuzda kısmi kanal tıkanıklığı,varikosel,prostatit daha bir çok fiziksel sebep olabilir.Mutlaka iyi bir üni hastanesinde bunu araştırtın. Ama tüp bebek dediğiniz anda onlar bile çok ciddiye almıyor tüp bebek yaparsınız modunda geçiştiriyor. Tedavi istediğinizi inatla söylerseniz düzgünce araştırılıyor.

Bunun dışında serbest oksijen radikallerinin sebep olduğu sperm dna hasarı da olabilir. Oksidatif stresin sebebi aklınıza gelen herşeydir. Sigara alkol elektrikli cihazlardan gelen radyasyon yediğiniz içtiğiniz herşeyden olabilir. Bunun için bir laboratuvarda sperm DNA hasar testi yaptırmanız gerekir ( bunu özel laboratuvarlarda yapıyorlar fiyat çok değişken en uygununu düzen LAb yapıyor). Sperm sayısı bu kadar düşük olduğu için Y delesyonuna da baktırmanızı önemle tavsiye ederim( Marmara üniversitesi tıbbı genetiğinde yaptırdık biz başka yer bilemiyorum ÇAPA da falan da olabilir). Tüp bebek merkezleri bunun üzerinde durmuyor ancak bunları yaptırmanız sizin şansınızı arttırabilecek şeylerdir. Şansınız % 1 bile artsa bu önemlidir.

Oksidatif strese bağlı oluşabilecek DNA hasarları için antioksidan ve sperm kalitesine faydası olacak katkılar olarak da Proxed plus pek yeterli değil sizin durumda bence .L-carnitin ( sperm hücrelerinin yapı taşı ve antiksidandır) oranı proxed ( 500 mg) den 4 kat fazla olan ve daha geniş kapsamlı olan promotil men(2000 MG) günde 1 kez + Günde 2 kez 500 mg C vitamini ( ester C formu olmayacak)+ günde 1 kez Evicap 400 öneririm.Bizim doktorumuz günde yarım tablet klomen de önermişti gene oksidatif stres antioksidanı olarak aynı zamanda sayı da arttırıyor. Bunun dışında enfeksiyon falan varsa ona göre doktor ilaç yazar. Ben bu şekilde eşimdeki sayıyı 500.000 den 12.000.000 a çıkarttım ileri hareketlilerde % 23 den % 56 ya çıktı 3 ayda.

200 adet sperm de fazla düşük. Mutlaka bunun sebebini araştırın ve mümkünse tedavi yoluna bakın. Bu şekilde olmaz diye bir şey yok. Ama tedavi olabiliyorsa şansınız yükselir.

Hatta size de kullandığınız folik asit dışında ubiquinol içeren omepa q10 ( yumurta kalitesine özellikle mitekondriye çok ciddi etkileri olduğuna dair bilimsel makaleler mevcut faydası olur zararı olmaz kullanmanızı öneririm. Demir testlerinizi de yaptırın demir düşükse demir de kullanın düşük değilse sakın kullanmayın toksik yapar,

Bahçeci en iyi kliniktir bana göre ama dedim ya tüp bebek klinikleri maalesef erkek faktörlerini pek ciddiye almıyor nasılsa bir şekilde çözeriz diyorlar. Ama ne kadar şansımızı arttırsak hem o kadar zaman kaybından hemde masraftan kurtarırız. Bahçecide doktorunuz kim?
Bu arada görmemişim sorunuzu gözden kaçmış 🤦🏻‍♀️ bahçecide doktorum Mustafa hoca. Prof. Dr. Mustafa Bahçeci

Size önerdiğim vitaminleri de denemenizi öneririm.dediğim gibi faydası var zararı yok.Sperm dna hasarı varsa azaltmada ve kalite yükseltmede faydaları var.demir kapasitelerinize de mutlaka baktırın.Gelişmelerden haberdar edin ki aynı durumda olan herkes faydalanabilsin. Bol şanslar.
Mutlaka deniycem şimdi eşime de okudum onun da çok ilgisini çekti. Ne gerekliyse yaptıralım testleri hatta vitaminleri kullanırken ayda bir tahlil de yapalım ki etkisini görelim dedi. Iyi ki karşıma çıktınız cevap yazdınız. Çok aydınlatıcı oldu. Çok kararsız kalmıştım konu açmada ama iyi ki diyorum şu an. Inşallah sonuçlar güzel olur güzel günlerimizi de paylaşırız buradan. Sizin tedaviniz ne aşamada bu arada siz nerde yaşıyorsunuz,bunca bilgi birikimi ve deneyim ile nasıl sonuç alamadınız çok merak ettim. Sizden de mutlu haberler bekliyorum inşallah.

Mutlaka deniycem şimdi eşime de okudum onun da çok ilgisini çekti. Ne gerekliyse yaptıralım testleri hatta vitaminleri kullanırken ayda bir tahlil de yapalım ki etkisini görelim dedi. Iyi ki karşıma çıktınız cevap yazdınız. Çok aydınlatıcı oldu. Çok kararsız kalmıştım konu açmada ama iyi ki diyorum şu an. Inşallah sonuçlar güzel olur güzel günlerimizi de paylaşırız buradan. Sizin tedaviniz ne aşamada bu arada siz nerde yaşıyorsunuz,bunca bilgi birikimi ve deneyim ile nasıl sonuç alamadınız çok merak ettim. Sizden de mutlu haberler bekliyorum inşallah.
1 ayda etkisini göremezsiniz. Spermler minumum 72 günde sıvıya karışmaya başlıyor çünkü. Klomene gelince bunu da üroloğa sorun. eğer önerirse onu da kullanın hem sayıya hemde antioksidan olarak etkilidir. Ama doktora sormadan kullanmayın.Hormonlara göre ürolog önersin.Sorunun kaynağını da ısrarla üroloğa araştırttın.Tüp bebek dediğiniz an amannn nasılsa tüp bebek yapacaklar engel değil moduna girmelerine müsade etmeyin.Çok daha ciddi sorunlarla karşılaşma riskiniz olabilir ileride.

1 ayda etkisini göremezsiniz. Spermler minumum 72 günde sıvıya karışmaya başlıyor çünkü. Klomene gelince bunu da üroloğa sorun. eğer önerirse onu da kullanın hem sayıya hemde antioksidan olarak etkilidir. Ama doktora sormadan kullanmayın.Hormonlara göre ürolog önersin.Sorunun kaynağını da ısrarla üroloğa araştırttın.Tüp bebek dediğiniz an amannn nasılsa tüp bebek yapacaklar engel değil moduna girmelerine müsade etmeyin.Çok daha ciddi sorunlarla karşılaşma riskiniz olabilir ileride.
Teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alıcam. Umarım doktorlar da bizi ciddiye alırlar...

Terzi kendi söküğünü dikemezmiş diyelim:)) Ben biraz geç başladım maalesef tedaviye ama Bahçeci Kliniği Doktor Güvenç KArlıkaya sayesinde 47 yaşında hamile kaldım. Sonra kaybettim sizin gibi. Yaşım ileri olduğu için embriyoların 5. güne gitmeme riskini düşünerek NGS istemedim.Sonuçta bebeğimi kaybettim.Şimdi adet bekliyorum tekrar denemek için.Sizin yaş avantajınız var. Ben şu an zamanla yarışıyorum.Yaş avantajınızı iyi değerlendirin. Tüp bebek doktorları erkek faktörünü pek takmıyorlar öyle yada böyle aşılıyor çünkü. Kuzenimin hiç sperm yoktu. Memorialda 3-4 deneme yaptı sonuç alamadı. Bahçecide tese yapılarak oğlunu kucağına aldı. Üzülmeyin moralinizi bozmayın. Gebe kalabilmeniz en büyük avantajınız. Biraz sigara alkol vs.. uzak durup DNA hasarlarına dikkat ettiniz mi bence şansınız yüksek. Allah gönlünüze göre versin.

Terzi kendi söküğünü dikemezmiş diyelim:)) Ben biraz geç başladım maalesef tedaviye ama Bahçeci Kliniği Doktor Güvenç KArlıkaya sayesinde 47 yaşında hamile kaldım. Sonra kaybettim sizin gibi. Yaşım ileri olduğu için embriyoların 5. güne gitmeme riskini düşünerek NGS istemedim.Sonuçta bebeğimi kaybettim.Şimdi adet bekliyorum tekrar denemek için.Sizin yaş avantajınız var. Ben şu an zamanla yarışıyorum.Yaş avantajınızı iyi değerlendirin. Tüp bebek doktorları erkek faktörünü pek takmıyorlar öyle yada böyle aşılıyor çünkü. Kuzenimin hiç sperm yoktu. Memorialda 3-4 deneme yaptı sonuç alamadı. Bahçecide tese yapılarak oğlunu kucağına aldı. Üzülmeyin moralinizi bozmayın. Gebe kalabilmeniz en büyük avantajınız. Biraz sigara alkol vs.. uzak durup DNA hasarlarına dikkat ettiniz mi bence şansınız yüksek. Allah gönlünüze göre versin.
Çok teşekkür ederim umut oldunuz bana da. Dilerim siz de güzel haberler verirsiniz bize. Güvenç hoca da Bahçeci de en iyi doktorlardan. Biz özellikle mustafa hoca olsun istedik morfolojik bozukluk seviyesi yüksek diye. Inşallah güzel sonuçlar alırız. Size de dua edicem. Inşallah denk geliriz tanışmak çok isterim. Ayrıca yumurta kalitesi için de incir kürü denediniz mi bilmiyorum ama çok iyi sonuç alanlar var. Bir de dna hasarı konusunda nohut suyu duydum ben ama bu sperm dna sına da geçerli mi bilemiyorum. Bizim önce test aşamalarını geçmemiz gerek. Inşallah güzel haberlerle sohbet ederiz başka zamanlarda🤗

Çok teşekkür ederim umut oldunuz bana da. Dilerim siz de güzel haberler verirsiniz bize. Güvenç hoca da Bahçeci de en iyi doktorlardan. Biz özellikle mustafa hoca olsun istedik morfolojik bozukluk seviyesi yüksek diye. Inşallah güzel sonuçlar alırız. Size de dua edicem. Inşallah denk geliriz tanışmak çok isterim. Ayrıca yumurta kalitesi için de incir kürü denediniz mi bilmiyorum ama çok iyi sonuç alanlar var. Bir de dna hasarı konusunda nohut suyu duydum ben ama bu sperm dna sına da geçerli mi bilemiyorum. Bizim önce test aşamalarını geçmemiz gerek. Inşallah güzel haberlerle sohbet ederiz başka zamanlarda🤗
İncir kürü için pek bir şey demeyeceğim . Nohutu doğru duymuşsunuz.Ama eşinize bol nohut ve koyu yeşil yapraklı sebzeler yedirin :) Faydalı olacaktır. FSH yüksekse sakın keçiboynuzu kürü falan yapmayın. Tam ters teper 200 spermi de bulamayabilirsiniz. Siz de hayıt kürü falan yapmayın.Bu yüzden transferi iptal olan insanlar gördüm. Hormonlarda ters etkiler yapabiliyor.

İncir kürü için pek bir şey demeyeceğim . Nohutu doğru duymuşsunuz.Ama eşinize bol nohut ve koyu yeşil yapraklı sebzeler yedirin :) Faydalı olacaktır. FSH yüksekse sakın keçiboynuzu kürü falan yapmayın. Tam ters teper 200 spermi de bulamayabilirsiniz. Siz de hayıt kürü falan yapmayın.Bu yüzden transferi iptal olan insanlar gördüm. Hormonlarda ters etkiler yapabiliyor.
Gerçekten çok kıymetli bilgiler paylaştınız Allah razı olsun... hepsini yapıyoruz aslında ama tabi bilinçsiz günlük rutinde. Şu an öncelikle testleri yaptırmamız lazım bizim bi an önce. Bunun için de gecmesi gereken süre var onu bekliyoruz yeni kaybettigimiz için trombofili panelinde hata verme ihtimalini baz alarak verdiler sanırım bu süreyi. Bir de Coraspin kullanmış olmam da olabilir tabiki

Bir de kırmızı et tüketiminin spermlere olumsuz bir etkisi var mı acaba? Böyle bir şey de duymuştum doğru mu acaba?

Herşeyin azı karar çoğu zarar canım belli miktarlarda yiyebilir tabiki. Ama yağlı tuzlu ve tatlı şeyleri azaltın.Koyu yeşil yapraklı sebzeler,baharatsız gıdalar, hayvansal yağ tüketmeyin.Glutenden de mümkün mertebe uzak durun. Aslında tavsiyem Akdeniz tipi beslenme.

Herşeyin azı karar çoğu zarar canım belli miktarlarda yiyebilir tabiki. Ama yağlı tuzlu ve tatlı şeyleri azaltın.Koyu yeşil yapraklı sebzeler,baharatsız gıdalar, hayvansal yağ tüketmeyin.Glutenden de mümkün mertebe uzak durun. Aslında tavsiyem Akdeniz tipi beslenme.
O kadarını da ne eşim ne ben yapamayız yani elimizden geldiğince sebze,protein vesaire ağırlıklı besleniyoruz ama hamurişi de tatlı da seviyoruz yiyoruz arada ama mümkün mertebede doğal beslenmeye de gayret ediyoruz... bilemedim vallahi napıcaz nedicez. Içinden çıkamıycaz sanırım. Hayırlısıyla testleri yaptırsaydık ona göre yolumuz belli olacak. Bir de ilk etapta ürolojiye gidicez inşallah

Hippolyta tekrar merhaba. Sürekli rahatsız ediyorum ama eşimle biraz araştırdık ilk etapta üroloğa gitmeye karar verdik. Tabi ben de ayrıca gerekli testleri yaptırıcam. Hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bildiğiniz duyduğunuz iyi bir ürolog var mı acaba? Eşim Ankara'da bir üroloğu araştırdı Prof. Dr. Kaan Aydos. Şimdilik bu var aklımızda ama sizden de öneri almak isterim.

Hippolyta tekrar merhaba. Sürekli rahatsız ediyorum ama eşimle biraz araştırdık ilk etapta üroloğa gitmeye karar verdik. Tabi ben de ayrıca gerekli testleri yaptırıcam. Hangi ilde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bildiğiniz duyduğunuz iyi bir ürolog var mı acaba? Eşim Ankara'da bir üroloğu araştırdı Prof. Dr. Kaan Aydos. Şimdilik bu var aklımızda ama sizden de öneri almak isterim.
İstanbul da olsanız BAhçecinin üroloğu Ege bey'i önerirdim. Ama ankaradaki Kaan Aydos unda oldukça ismini duyuyorum.Sanırım bir kez muayeneye gidiyorsunuz. Muayene ücreti 500 TL miş.sonra onun istediklerini yapıp mail yoluyla yolluyorsunuz ama ne zaman cevap veriyor bilemiyorum. ( Ben uzaktan uzağa tedaviye çok inanmıyorum açıkçası ve gördüğüm kadarıyla herkese hemen hemen aynı ilaçları standart olarak veriyor. kişiye özel tedavi bu şekilde olmaz gibi geliyor.Sonuçta fiziksel operasyon gerektiren bir durumunuz olursa ne olacak gene devlet hastanesine geçeceksiniz. Özele verdiğiniz para boşa gidecek) Forumda erkek infertilitesi bölümünde Kaan aydos topiğinde kendisini tecrübe etmiş arkadaşlar var isterseniz onlara bir sorun daha net cevaplar alırsınız. Ben şahsen gidin yi bir araştırma ya da üni hastanesinde ücretsiz yaptırabildiğiniz kadar ( kan ve hormon tahlilleri kromozon analizi,y delesyonu, MR ve USG leri ücretsiz yaptırtın.Sperm DNA hasar testi, Serbest oksijen radikalleri testlerini de ancak özelde yaptırabilirsiniz. Oradaki doktorlar ne diyecek bir bakın olmadı özel doktorları tercih edin derim. Maddi durumunuzu bilemiyorum ancak çok külfetli şeyler bunlar. Ama dediğim gibi tüp bebek odaklı değil tedavi odaklı gittiğinizi mutlaka özenle belirtin.

Son düzenleme:
İstanbul da olsanız BAhçecinin üroloğu Ege bey'i önerirdim. Ama ankaradaki Kaan Aydos unda oldukça ismini duyuyorum.Sanırım bir kez muayeneye gidiyorsunuz. Muayene ücreti 500 TL miş.sonra onun istediklerini yapıp mail yoluyla yolluyorsunuz ama ne zaman cevap veriyor bilemiyorum. ( Ben uzaktan uzağa tedaviye çok inanmıyorum açıkçası ve gördüğüm kadarıyla herkese hemen hemen aynı ilaçları standart olarak veriyor. kişiye özel tedavi bu şekilde olmaz gibi geliyor.Sonuçta fiziksel operasyon gerektiren bir durumunuz olursa ne olacak gene devlet hastanesine geçeceksiniz. Özele verdiğiniz para boşa gidecek) Forumda erkek infertilitesi bölümünde Kaan aydos topiğinde kendisini tecrübe etmiş arkadaşlar var isterseniz onlara bir sorun daha net cevaplar alırsınız. Ben şahsen gidin yi bir araştırma ya da üni hastanesinde ücretsiz yaptırabildiğiniz kadar ( kan ve hormon tahlilleri kromozon analizi,y delesyonu, MR ve USG leri ücretsiz yaptırtın.Sperm DNA hasar testi, Serbest oksijen radikalleri testlerini de ancak özelde yaptırabilirsiniz. Oradaki doktorlar ne diyecek bir bakın olmadı özel doktorları tercih edin derim. Maddi durumunuzu bilemiyorum ancak çok külfetli şeyler bunlar. Ama dediğim gibi tüp bebek odaklı değil tedavi odaklı gittiğinizi mutlaka özenle belirtin.
Evet doktora da bakıcam kadınlar kulübüne. Ama doktorlar sitesinden baktık farklı tedaviler de uygulanmış. Hatta hastanede de çalışıyor kendi muayenehanesi de var. Bakalım biraz araştırıp bakıcaz...

[/QUO
Merhaba

Merhaba Hippolyta. acaba Güvenç Bey'in muayane ücreti ne kadar

Merhaba Hippolyta. acaba Güvenç Bey'in muayane ücreti ne kadar
Ön görüşme ücretsiz oluyor. Paket aldığım için extra muayene ücreti vermiyorum ben.
Ama galiba sadece muayene olmak isterseniz 350 -400 civarı. Eğer muayeneden sonra tüp bebek paketi alırsanız paket ücretinden düşülüyor bu ücret sanırım.

Back