- Konu Sahibi HaticErdem1928
Hangi ildesiniz?Kesinlikle öyle çok haklısınız. Ben de zaten onlar bu en basit trombofili ve dna hasarını benden neden istemediler ona bile takıldım kendi yöntemlerimle nasıl ne çözüm üretebiliriz bunun yollarını aramaya başladım. Her şeyi onlardan beklemek de hata olur dediginiz gibi erkekte sperm olduktan sonra bi şekilde olur gibi bir tavrı vardı zaten doktorumuzun. En kötü bi dahaki sefere testislerden alırız dedi ama önemli olan kaliteyi artırmak artmazsa sen nerden alırsan al hesabı. Genetiğe gelince malesef bulunduğum ilde çok seçenek yok. Genetiği sorunca da ilk düşükte gerek yok normal dendi malesef. Tabi bu hastanede imkan olmaması ile de ilgili ben çok istedim yaptırmak ama olmadı doktor da bunda genetik anomali olsa da önemli olan kendilerinde baktirmalari bu tesadüfen hasarlı genetikle gelmiş de olabilir dedi. Bilgilerinizden anladığım kadarı ile siz baya tecrübelisiniz bu hususta. Yalnız sperm dna hasarı varmı ya da bu oksidatif konusunda net sonuca nasıl ulaşabiliriz yani bu testleri hangi hastaneler yapıyor nasıl ulaşabiliriz? Eğitim araştırmada tıbbi genetik bölümü yapar mı? Şimdi ben düzen lab a da bakıcam kötü eğitim araştırma yapıyor mu en azından
Valla istemiyorlar sorun görmedikçe. Ama bana göre tedbir amaçlı yapılmasında fayda var.Gerekirse gidin tekrarlayan düşüklerim var genetikten şüpheleniyor doktorum ve bunları istedi deyin.
Tekrar ediyorum Sperm DNA hasarını yapan devlet hastanesi yada üni hastanesi maalesef ben bulamadım. Ama düzen LAB da 250 TL fiyat verdiler. Çok yüksek değil fiyat.Oksidatif stres te aynı fiyatlarda Ama başka labaratuvarlara sorduğumda herkes tutturabildiğine fiyat söyledi 800-1000-1500 gitti fiyatlar. Dzen Lab. hakkında iyi yorumlarda var. Denenebilir bence.
Diğerlerini Üni hastanelerinde tıbbi genetik polikliniklerinde ücretsiz yaptırabilirsiniz. Ben öyle yaptım.
Üni hastanelerinde aşağıdakileri yaptırabilirsiniz.
Eşinize ve size kromozom analizi
Eşinize Y delesyonu
Size 12 li trombofoli paneli
Bu arada spermlerde DNA hasarı varsa testisten alınanlarda da büyük ihtimal sonuç değişmeyecektir.Ben doktor değilim. Kimya mühendisiyim. Ama benim bilgilerime ve yaptığım bilimsel araştırmalara göre çoğunlukla testisten alınanla normal alınan spermlerde fark olmuyor. Dediğim gibi bu biraz eşinizin rahatsızlığının neren kaynaklandığına bağlı.