Tüp bebek süreci ve çevre baskısı

Çünkü bu hayatta tek becerdikleri çocuk doğurmak böyle insanlarin, kendilerini bi halt saniyolar, sanki elimizde mi hamile kalmak? Malesef hepimizin etrafında var böyle tiplerden..

Valla ne diyeceğimi bilemedim. Bu insanlar gerçekten kötü kalpli. Başka açıklaması yok bunun.

ya bi sürü insan çocuk da istemiyor
bi de bizim de iki akrabamızın çocuğu yoktu uzun bir süre
olmadı demiyorum yoktu diyorum çünkü isteyip istemediklerinden haberim bile yoktu
hatta haberimiz yoktu. sonra olunca çok sevindiler ne zamandır tedavi görüyorduk dedi bir tanesi.
ben de hani geziyorlar ediyorlar istemiyorlar diye düşünüyordum açıkçası.
O kadar çok var ki çocuk istemeyen bana normal geliyor, hayatın doğal akışı.

Bu dengesiz ve terbiyesiz arkadaşınızı engelleyin ve görüşmeyin bir daha

Arkadaşınız çok hadsiz ve terbiyesiz ve insanların özel sinirlarina dalmaya çok meraklı cahilin teki. Bu kişiye ben arkadaş demem direk silerim her yerden de engellerim. Ayrıca köpek mi buyutuyosun ne demek? Köpeğiniz mi var? Velev ki var ve buyutuyosunuz, ona ne ? Kedi de büyütürüm köpek de, onlar da evlat.

Marifet doğurmak değil, doğurduğuna güzel örnek olmak deyin sonra da cevap vermesine fırsat vermeden silin engelleyin her yerden. Bir daha başkalarının özel alanına burnunu sokması gerektigini anlasin.

Tüp bebek sürecinizi de kimseyle paylaşmayın.

Keşke herkes böyle olsa
eminim ki en yakınlarından belki sorular duymadı eltim ama çok alakasız kişiler bu konuda yorum yapmışlardır ona da muhakkak. mesela bir kaç tane sosyal medyasında yorum görmüştüm, arkadaşlarının çocuklarıyla beraber toplu bir foto koymuştu, onun altına senin kucağına da çok yakışır yazmış yaşının büyük olduğu belli olan biri, bir de benim oğlum, amcası ve eltim üçünün fotosu vardı gene biri (muhtemelen bir akrabası) kimin oğlu bu maşallah çok tatlı, artık kendi çocuğunuzla poz verin yazmış mesela. hiç cevap yazmamıştı eltim. ben okurken rahatsız olduysam o da illa ki olmuştur. insanlar çok densiz. kimseye söylememe kararınız yerinde, saçma sapan soru ve yorumlara muhattap kalmazsınız.

Keske haddini bildirip öyle engelleseydin
Sen uzulecegini o uzulsun terbiyesiz.bana bu kadar hadsizce konusan olmadı ama sınırını asan bi kac kisiyi terslemisligim var. Sessiz kalıp sinirimi daha cok bozamam
Böyle birine cevap versem de anlayabileceğinden emin olamadım. Daha fazla kendimi üzmek istemedim. Belki bu engellenme biraz düşünmesine vesile olur.

Son düzenleme:
köpekte en az 3 tane doğuruyor senin gibi yazsaydın

14 yıl önce köpeğim vardı. Ona istinaden söylemiş sanırım. Onun kafasına göre çocuk yapmayanlar köpek sahiplenir. Böyle tahmin ettim ama yanılıyor da olabilirim.

Bu ne terbiyesiz mesaj. Cocuk dusununce ilk sana solicem de merak etme bir daha da gorusme boyle tiplerle

Yaşlı başlı kadınların böyle sorularını bir nebze anlarım. Ama 30 yaşında üniversite mezunu birinin bu şekilde soru sormasını anlayamıyorum. Yani insanlar hiç mi “bana ne” demiyorlar.

Yaşlı başlı kadınların böyle sorularını bir nebze anlarım. Ama 30 yaşında üniversite mezunu birinin bu şekilde soru sormasını anlayamıyorum. Yani insanlar hiç mi “bana ne” demiyorlar.
valla bunun yaşla başla alakası yok densiz densizdir. yaşlıların da ki düşünüp bir konuşması lazım bu konularda ama maşallah insanların cinsel hayatına burun soktuklarının, veya bir yarayı deştiklerinin farkında bile değiller. bu konuda toplumsal bir bilinçlenme şart ama nasıl olacak hiçbir fikrim yok.

Hadsizlik bu yaptığı ama siz sanki çok ilimlisiniz gibi geldi insanlar nezaketten anlamıyor üzgünüm siz kimseyi kirmayayayim diye düşünüyor olabilirsiniz onlar sizin sınırınız yok zannedip acimasizlasizlasiyor ben olsam ya cok fena koyacak cevap verirdim yada engeller geçerdim görüşme imkanın yoksa siz yapacaksınız bunun yolunu benim çocuğum olduğu ve çocuğum küçük olduğu zamanlarda konusuyorlardi ikinci de bilmem ne de ayıp yaptığınız ne zaman cocuk yapacağıma kocamla karar vericem dedim geçtim bu kadar düşünceli olmak size insan kazandırmıyor üzgünüm ama herkes sizin tarzınız anlayacak kadar düşünmez

sezeryan emliyatı gibi tüpleri açıyolar. o zaman normal yolla da hamile kalırsın. Ki bu ameliyatı ünv hastanelerinde filan da yaptırabilirsin. tüp bebek için bir sürü para harcamaktansa benim yazdığım en mantıklı çözüm tabi. bir bayan görmüştüm ünv hastanesinde öyle yapmıştı. belki tüp bebek bir kere de tutmayabilir bir de ikiz üçüz olma ihtimali var. doktor ile görüşün benim dediğim gibi yaparsa normal yolla hamile kalırsın inş. o yazan arkadaşa da arkadaş demem engellerim direk.

Evet bu iki gün boyunca ciddi şekilde düşündüm. Zaten bu ilk de değil. Ben hayatım boyunca böyle insanları kırmamak için kırk takla attım. Tanıdığım, tanımadığım herkese kuracağım cümlelere dikkat ettim. Sonuç: Her seferinde ben kırılıyorum.

Hatanın büyüğü bende zaten. Valla bu tüp bebek tedavisi için aldığım ilaçlardan mıdır bilmiyorum (umarım değildir) benim için faydalı bir karar aldım. Bundan sonra bu konuyu soranlara direkt dediğiniz tarzda bir cevap vereceğim.

Bu hadsiz arkadaşı da cevap vermeden her yerden engelledim.

Benim tüplerim sadece tıkalı değil. Hidrosalpinks de var. O yüzden açılması mümkün değil. 3-4 doktor ile görüştüm. Hepsi aynı şeyi söyledi. O yüzden tüp bebek tedavisine başladım. İki gün önce embriyolarım donduruldu. Ağustos’ta laparoskopi ile tüplerim alınacak. Kasım gibi de embriyo transferi olacak. Umarım eli boş dönmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…