- 21 Ocak 2021
- 4.416
- 6.398
- 108
- Konu Sahibi gokkusaginadusenbukalemun
-
Az önce engelledim. İki gündür kafamda döndürüp döndürüp bir şey yazamadım. Zaten 14 yıl önce 6 ay ev arkadaşlığı yaptığım, sonradan hiç görüşmediğim biri. Ortak arkadaşlardan haber almıştır muhtemelen. İnsan önce merhaba nasılsın falan der. Şaka falan yapıyor sandım ama emoji bile koymamış. Hiç gerek yok gerçekten. Çok haklısınız.Vallahi bu noktada niyetinin ne olduğu hiç önemli değil.
Şalteri indirme vaktiniz gelmiş geçiyor.
Yukarıdaki arkadaşların önerilerine katılıyorum, “neden görüşmediğimi şimdi anladım” diyin ve engelleyin.
Zaten 14 yıldır ortada yokmuş kendisi, ilk görüşmesinde attığı mesaj bu. Sinirlensin kudursun hatta hiç önemli değil.
Daha yakın kişiler için “bu konunun konuşulmasını istemiyorum, bu bizim mahremimiz” diyin. Diyelim ki yakın akrabanız yine de ısrar etti (ki edecektir, insanlar deneme için sınırınızı bir yoklar, dik duruşu görmeleri gerekir), o zaman misafirlikten erken kalkın.
Ağız dalaşına girmenize, tartışmanıza hiç gerek yok, davranışlarınızla çok net tepki verebilirsiniz.
Aynen dediğiniz gibi yaptım. Hiç cevap vermeden her yerden engelledim. Belki farkedince oturup bir düşünür, “ben ne yaptım, ne dedim” diye.Ya anlamıyorum rahmi olan her canlı doğurmak zorunda mı! Kendisi marketten mi almış 3 taneyi tövbe tövbe
Tedavi sürecinde olduğunuzu bilse de bilmese de böyle bir msjda iyi niyet arayamam. Muhatab bile olmayın engeli basın geçin.
Terbiyesiz!
Böyle bir insan asla oturup düşünmez. Hatta ortak çevreniz varsa ona buna da sorar durur. O yüzden ketum olmak en doğrusu.Aynen dediğiniz gibi yaptım. Hiç cevap vermeden her yerden engelledim. Belki farkedince oturup bir düşünür, “ben ne yaptım, ne dedim” diye.
Ahhh keşke ben de öyle insanların ağzının payını verebilsem.Böyle bir insan asla oturup düşünmez. Hatta ortak çevreniz varsa ona buna da sorar durur. O yüzden ketum olmak en doğrusu.
Edepsiz, nasıl sinirlendim
Sizi çok çok iyi anlıyorum şu an bende bu süreçlerden geçiyorum ve en yakınlarımız bile bilmiyor. Değil böyle sormak normal bir şekilde sorduklarında bile paylıyorum artık, hakediyorlar çünkü. Sizde taviz vermeyin vurun gitsin sağdan soldan
Zamanla pişiyor sanırım insan bende cevap vermezken bu hale geldim sorumlusuda onlarAhhh keşke ben de öyle insanların ağzının payını verebilsem.ama gerçekten sabrımın son damlaları. Sonra “bu kız da çok değişti” olacak ama bir şey sormadan önce bir 5 sn bile düşünmeyen insanlar için günlerce ne cevap versem diye düşünmek de aptalca.
Aynen öyle yapacağım. Engelleyince içim bir rahatladı anlatamam. İki gündür kafamda kurup kurup duruyordum.Zamanla pişiyor sanırım insan bende cevap vermezken bu hale geldim sorumlusuda onlar
Zihninizde çıkarın düşünmeyin önünüze geldi mi yapıştırın sadece
Artık o düşünsün ve kursun üstüne birde oynasın kendi oyununuAynen öyle yapacağım. Engelleyince içim bir rahatladı anlatamam. İki gündür kafamda kurup kurup duruyordum.
O size yazarken hiç sizi düşünmemiş amaAslında ağzının payını vermek istiyorum ama yeni doğum yapmış sanırım. Kalbini de kırmak istemiyorum. İnsanların bu kadar düşüncesiz olmasını da cidden aklım almıyor
Hatasını anlasın yeter banaArtık o düşünsün ve kursun üstüne birde oynasın kendi oyununu
Valla diyecek bir söz bulamadığım için her yerden engelledim. Kendi belki düşünüp, yaptığı densizliği anlar.O size yazarken hiç sizi düşünmemiş ama
Yeni doğum yaptıysa otursun çocuğunu baksın ona buna saracağına
Yok artık yaaa ne kadar hadsiz insanlar canım yaaa….çok ayıp etmiş arkadaşın, tüp bebekle çocuk sahibi olabilirsiniz hiç kafaya takma daha yaşın çok genç. Çoğu evlilikler artık 30 yaşında başlıyor zaten, geçmişin evlilik yaşı 20 ise şimdi bu 30’a ilerledi, üniversite, iş bulma , askerlik vs derken. Asla geç kaldım gibi düşünme. Tedaviye başladığınızı kimseye söylemeyerek çok akıllıca davranmışsınız, covid güzel bir ağız kapatma yolu olmuşMerhaba değerli kk üyeleri (konu biraz uzun olabilir ama içimi döküp fikirlerinizi almak istedim.)
Benim kendimce yaşadığım ve artık gerçekten ağzımı bozmamak için kendimi zor tuttuğum bir konu var. “ Çevrendeki herkesin hadsizce, her gördüklerinde bebek haber yok mu?” Sorusu.
Artık sabrımın sonu gelmiş gibi hissediyorum. Ben normalde çok sakin, her zaman orta yol bulmaya çalışan, kimsenin kalbini kırmamak için çaba sarfeden biriyim. Ama bu soru artık sabrımı zorluyor.
Ben 30 yaşında, 2 yıldır evliyim. İlk yıl çocuk istemedim. Evliliğim oturup, kafamdaki soruları cevaplayıp, bu sorumluluğu alacağıma inandığımda çalışmalara başladık. 11 ay boyunca hiç gebelik oluşmadı. En sonunda hastaneye gittiğimde doktora burdan öğrendiğim hsg filmini sordum. O da “isterseniz özelde çektirin” dedi ve sonuç iki tüpüm de kapalı ve hidrosalpinksli. Yani tüp bebekten başka çare yokmuş.
Eşimle konuşup tüp bebeğe başlamaya karar verdik. Ama bu süreçte olduğumuzu, ailelerimiz ve yakın arkadaşlarımız dahil kimseye söylememe kararı aldık. Kimsenin tavsiyesini ya da tesellisini duymak istemiyoruz. Sanki kansermişiz gibi acımasını da.
Gel gör ki insanların soruları bitmiyor. Biz de çözüm olarak, bu pandemi sürecinde çocuk fikrini ertelediğimizi söylemeye başladık. Başka çözüm yolu bulamadık. Ama yine de çok nadir görüştüğümüz ya da yıllardır görüşmediğimiz arkadaşlar bile konuşacak konu kalmamış, muhabbet açacak mevzu yokmuş gibi dönüp dolaşıp bu konuyu soruyorlar.
İki gün önce 14 yıldır görüşmediğim bir arkadaşımın bana attığı mesajı bırakıyorum. Lütfen bu süreçte siz insanların ağzını nasıl kapattınız? Bu psikolojik şiddetin önüne nasıl geçtiniz? Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim
14 yıl görüşmediğim insan bunu yazacak, ben ağzından girip burnundan çıkmıştım, ne terbiyesiz, seviyesiz biriymiş. Kendisi kuluçka makinası gibi sürekli doğurdu diye çok mu büyük birşey başarmış?Merhaba değerli kk üyeleri (konu biraz uzun olabilir ama içimi döküp fikirlerinizi almak istedim.)
Benim kendimce yaşadığım ve artık gerçekten ağzımı bozmamak için kendimi zor tuttuğum bir konu var. “ Çevrendeki herkesin hadsizce, her gördüklerinde bebek haber yok mu?” Sorusu.
Artık sabrımın sonu gelmiş gibi hissediyorum. Ben normalde çok sakin, her zaman orta yol bulmaya çalışan, kimsenin kalbini kırmamak için çaba sarfeden biriyim. Ama bu soru artık sabrımı zorluyor.
Ben 30 yaşında, 2 yıldır evliyim. İlk yıl çocuk istemedim. Evliliğim oturup, kafamdaki soruları cevaplayıp, bu sorumluluğu alacağıma inandığımda çalışmalara başladık. 11 ay boyunca hiç gebelik oluşmadı. En sonunda hastaneye gittiğimde doktora burdan öğrendiğim hsg filmini sordum. O da “isterseniz özelde çektirin” dedi ve sonuç iki tüpüm de kapalı ve hidrosalpinksli. Yani tüp bebekten başka çare yokmuş.
Eşimle konuşup tüp bebeğe başlamaya karar verdik. Ama bu süreçte olduğumuzu, ailelerimiz ve yakın arkadaşlarımız dahil kimseye söylememe kararı aldık. Kimsenin tavsiyesini ya da tesellisini duymak istemiyoruz. Sanki kansermişiz gibi acımasını da.
Gel gör ki insanların soruları bitmiyor. Biz de çözüm olarak, bu pandemi sürecinde çocuk fikrini ertelediğimizi söylemeye başladık. Başka çözüm yolu bulamadık. Ama yine de çok nadir görüştüğümüz ya da yıllardır görüşmediğimiz arkadaşlar bile konuşacak konu kalmamış, muhabbet açacak mevzu yokmuş gibi dönüp dolaşıp bu konuyu soruyorlar.
İki gün önce 14 yıldır görüşmediğim bir arkadaşımın bana attığı mesajı bırakıyorum. Lütfen bu süreçte siz insanların ağzını nasıl kapattınız? Bu psikolojik şiddetin önüne nasıl geçtiniz? Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim
Çok teşekkür ederim. İnşallah bu yolda emek veren kimsenin çabası boşa çıkmaz. İsteyen herkes anneliği tadar.Yok artık yaaa ne kadar hadsiz insanlar canım yaaa….çok ayıp etmiş arkadaşın, tüp bebekle çocuk sahibi olabilirsiniz hiç kafaya takma daha yaşın çok genç. Çoğu evlilikler artık 30 yaşında başlıyor zaten, geçmişin evlilik yaşı 20 ise şimdi bu 30’a ilerledi, üniversite, iş bulma , askerlik vs derken. Asla geç kaldım gibi düşünme. Tedaviye başladığınızı kimseye söylemeyerek çok akıllıca davranmışsınız, covid güzel bir ağız kapatma yolu olmuşHem çocuk istemeyedebilirdiniz, her evli çift çocuk yapmak zorunda mı sanki, insanlar çok cahil gerçekten, empati sıfır. Biliyorum zor ama hiç kafaya takma. Milletin sorusu bitmez, ilk çocuk olur sonra da kardeş yok mu derler. Derler de derler bitmez… Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah tedavi başarılı olur, kavuşursunuz minik kuşunuza
Bu da bir seçenek14 yıl görüşmediğim insan bunu yazacak, ben ağzından girip burnundan çıkmıştım, ne terbiyesiz, seviyesiz biriymiş. Kendisi kuluçka makinası gibi sürekli doğurdu diye çok mu büyük birşey başarmış?
Daha önceki bir kaç konuya da aynı yorumu yapmıştım; insanlar sinirinizi çok bozuyorsa onlara kısır olduğunuzu ve tedavinin de mümkün olmadığını söyleyin. Utanıp konuyu değiştiriyorlar genelde. Ha uzatırlarsa da kocanızla çok iyi anlaştığınızı, seks hayatınızın da mükemmel olduğunu, tadını çıkardığınızı söyleyin. Komşu teyze bile olsa böyle açık açık söyleyin; seks kelimesini duyan teyzeler utançlarından bir daha konuyu açmıyor
İnşallah çok teşekkür ederim. Çevrede çok böyle tipler. Evlerden Irak olsunlar.5 yıllık evli akrabasına kız yapmayimi bilmiyon öğreteyim mi diyen duydum güya şaka yapıyo daha bir yıllık evliyim kısır olursun rahimin kurur küser doğur diyenler milletin içinde ne zaman çocuk abimde torun sevsin diyen koskoca öğretmen amca insanlardaki hadsizkik bitmez iyi yapmışsın engellemekle ilk seferde tutar inşallah
Lütfen direk bas engeli cevap bile verme terbiyesize tövbe haşa anlaşmamı yapmış yaa sinir oldum şuan gerizekaliyaMerhaba değerli kk üyeleri (konu biraz uzun olabilir ama içimi döküp fikirlerinizi almak istedim.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?