Tüp bebek süreci ve çevre baskısı

Arkadaşınız inanılmaz kalitesiz. 14 yıldır görüşmüyormuşsunuz bundan sonrasına da gerek yok. Cevap vermeyin. Kimseye hiçbir konuda açıklama yapmak zorunda değiliz. Daha yeni evlisiniz. Çocuğunuz da olur merak etmeyin.
Çağımızın bir takım gerçekleri var. İş bulmak zor evlenmek çocuk yapmak zor. Boşanan çok. Hepimizin bir üzüntüsü var. Birçok insanda bu dertler mevcutken bu kadar deşmek kötü niyet göstergesi. Bir arkadaşımı eşi aldattı ve terketti.bir başka arkadaş bak benim kocam var senin yok elinde tutamadın dedi ya. Ağzım açık kaldı. Böyle insanlardan uzak durmak lazım.

Valla bir rahatlama geldi ki sormayın

Allahım gerçekten inanamıyorum. İnsanların kalpleri taş kesilmiş resmen. Hiç mi vicdan yok. Gece uyurken o yastığa başlarını rahat bir şekilde koyuyorlar mı acaba? Ben bu mesajı bile iki gündür düşünüyorum. Ne cevap vereyim diye. Yazık çok yazık

Evet Ağustos’ta ameliyat olacağım. Sonra transfer olacak.

Allah kahretsin onun les zihniyetini. Bazi insanlar dayagı hakediyor

Allah kahretsin onun les zihniyetini. Bazi insanlar dayagı hakediyor
Ama ben sozumle bile cevabini veremedim. Çoğumuz bu durumdayiz. Psikolojik şiddet goruyoruz. Belki de çocuk için ugrasanlatin çoğu anneliye hiç hazir değil sirf insanlarin sozlerinden biktigi için her ay sonunda gozyasi dokuyor. Insani kaderi, anne olamamak değil etrafindaki insanlar yoruyor. Allah bu yolda hepimize sabir versim. Tez vakitte kucaklarimizi saglikli hayirli evlatlarla doldursun InsaAllah

Birde şu tipler var. Eger çocugunuz yoksa sizi aileden saymıyorlar. Biz şuan iki kişiyiz ve biz aile degilmişiz. Çocuk olunca tam oluyormuşuz.1kedim var. O da benim evladım bana göre. Ama insanlara göre ben hayvanlarla kafayı yedım Gerçekten bu tiplerle mesafeyi koruyun. Cevap bile vermeyin.

Ay nasıl sinirlendim mesajı atan kişiyi boğmak istiyorum. Abimler 6 senedir uğraşıyor yengem mahvoldu psikolojoğa gidiyor insan içine çıkmak istemiyorlar insanlardan dua bile istemiyorlar artık benimde bu konuda hiç anlayışım yok. 3. Yü büyütüyormuş mümkünse büyütmesin anne figürü hiç iyi değil. Patavatsız karı ya.

Ben de artık yıldım. Bir yıldır millet sürekli soruyor. Yetmiyor aynı kişiler her gördüklerinde soruyor. İnsanlat gerçekten çok düşüncesiz. Allah akıl fikir versin

Bir de böyle gören densizler var. Yahu SİZE NE diyesim var artık.

Amin

Bitöez bu insanların hadsizlikleri.. bende 2.yi yapmadım diye doktora git baskısı yapıyor eş ailesi...hatta k.p. kedime laf söylüyor çocuk doğurmayıp kedi bakıyor bilmem ne....halbuki kızım 16 yaşında ...oğlum yok ya sorun bu
Aslında tek onlar değil herkes kedi bakacağına çocuk dopursana telkininde bulunuyor saçma sapan.. bende kestim herkesle iletişimi soranlara
Ben böyle uygun görüyorum deyip kapatıyorum

Tup bebek yaptim. Bebek 3 aylik olana kadar sadece en yakin 3 arkadasimin haberi vardi. Ailemize soylemedik bile. Ara ara aileden imalar oldu ama gecistirdik. Ben mesafeli bir insanim. Annemi bile susturdum bu konuda. Dis kapinin mandallarini kibar olmayacak sekilde susturdum. Yani haddini bilmeyene haddini bildirmek gerek. Mesaji atan arkadasiniz gibi bir arkadasim olmadi. Oyle bir mesaj atan arkadasim olsaydi, iliskimi bitirirdim.

Stres yapmayin, kendinize odaklanin. Insallah en kisa surede olumlu sonic alirsiniz.

Çok teşekkür ederim engelledim zaten.

Evlendikten sonra 3yil çocuk dusunmedik , sonrasında benim kan değerlerim çok kötüydü onları düzelttik sonra da bir süre çocuğumuz olmadı, yaklaşık düşündükten 1 yıl sonra hamile kaldım tiroid sorunlarım vs vardı , her neyse 5 yıl sonra 30 yaşında falan anne oldum tabi bu süreçte herkes bebek soruyor öyle gıcık bir durum ki sanki doğurmak zorundasın hemen , hiç bir planın,sağlık sorunun olamaz muhakkak doğuracaksin neyse doğurduk 5 yıl sonra bu kez de teyzem direk tüp bebek mi diye sordu , şok oldum ya ne fark edecek ,olsa neolacak yani ne yapmaya çalışıyor bu insanlar , tup bebek değil hiç çocuğum olmasa evlatlık olsa sana ne, gerçekten bizler yüz veriyoruz bu insanlara ,sakın kimseye söylemeyin cunkucol hadsizler ,size birşey diyenolursa da çekinmeden ağzının payını verin

O insanları olabildiğince hayatınızdan atacaksınız. Şu arkadaşınıza benim burdan dalasım geldi. Terbiyesiz ve seviyesiz başka açıklaması yok. Yerinizde olsam cevap bile yazmam. Yada o sinirle köpek gibi doğuracağıma 3 tane , köpek beslemeyi yeğliyorum yazardım . He tabi bir de insanın hayatından çıkaramadığı mecburi ilişkileri var akrabalık gibi ,onlara da istemediğinizi söyleyin. Ne zaman çocuk yapacağımıza biz karar vereceğiz başkaları değil henüz istemiyoruz deyin. Sizin istediğinizi bilen herkes o yarayı kaşır .Yaralarınızı gizleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…