- 21 Ocak 2021
- 4.416
- 6.398
- 108
- Konu Sahibi gokkusaginadusenbukalemun
Aynen öyle yaptım. Valla bir rahatladım anlatamamLütfen direk bas engeli cevap bile verme terbiyesize tövbe haşa anlaşmamı yapmış yaa sinir oldum şuan gerizekaliya

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle yaptım. Valla bir rahatladım anlatamamLütfen direk bas engeli cevap bile verme terbiyesize tövbe haşa anlaşmamı yapmış yaa sinir oldum şuan gerizekaliya
Bende şuan tedaviye başladım aynen kimseye demedik bizde ve esim is yerinde izin de alamadı hep yalnızım acıyorum netflx kimseyi aramam ailem dışında da kimsenin telefonunu açmıyorum hiic yoramam kafamı gecen bir arkadaşım var komşum hemde o aramış ee noldu ee nasıl olacak ne dedim kapat şunu beni sinir etme salak sacma ne bilim nolacak Allah bilir dedim kapattım hiiic de üzülmedim bunu dediğim için ohhh olsun millete yüz verdikçe tepeye çıkıyorAynen öyle yaptım. Valla bir rahatladım anlatamam![]()
Yerden göğe kadar haklısınız. İnsanlar empati yapmayı bilmiyor. Bilmeyene de ne cevap vereceğim diye düşünmeyeceğim artıkBende şuan tedaviye başladım aynen kimseye demedik bizde ve esim is yerinde izin de alamadı hep yalnızım acıyorum netflx kimseyi aramam ailem dışında da kimsenin telefonunu açmıyorum hiic yoramam kafamı gecen bir arkadaşım var komşum hemde o aramış ee noldu ee nasıl olacak ne dedim kapat şunu beni sinir etme salak sacma ne bilim nolacak Allah bilir dedim kapattım hiiic de üzülmedim bunu dediğim için ohhh olsun millete yüz verdikçe tepeye çıkıyor
Bundan sonra ben de öyle yapacağım. Bir kez üslupla cevap veriyorsunuz, ikinciye yine soruyor. Her gördüğünde yine soruyor. Ayıp yaÇok sakinsiniz cidden. Bende neredeyse 4 yıldır bu sürecin içindeyim. Kaç kişi böyle saçma salak hareketlerde bulundular. Hepsinin ağzının payını verdim. Ben üzüleceğime onlar oturup düşünsün.
Aynen ya sürekli salak salak sorular vay noldu vay kac dollendi vay niye o kadar az vay ne zaman transfer vay tuttu mu vay tutmadı mı vay su bu ya bi def olsunlar valla bazen duygu patlaması yaşıyorum gecen eşime bile git yataktan ben sendeyken suan iyi hissetmiyorum dedim derim de yani çocuğum için savaşçı ve herkeze rest çeken bir anne olmam lazımYerden göğe kadar haklısınız. İnsanlar empati yapmayı bilmiyor. Bilmeyene de ne cevap vereceğim diye düşünmeyeceğim artık![]()
Bir de tüp bebek yolundaki insanlara acıyan gözlerle bakan bir tayfa var ki sormayın. O yüzden biz ailemiz dahil kimseye söylemedik. Bir de teselli cümlelerini, üstte yazdığınız soruları hiç kaldıramam. Bıktım gerçekten.Aynen ya sürekli salak salak sorular vay noldu vay kac dollendi vay niye o kadar az vay ne zaman transfer vay tuttu mu vay tutmadı mı vay su bu ya bi def olsunlar valla bazen duygu patlaması yaşıyorum gecen eşime bile git yataktan ben sendeyken suan iyi hissetmiyorum dedim derim de yani çocuğum için savaşçı ve herkeze rest çeken bir anne olmam lazım
Aynı yollardan geçen biri olarak çok üzüldüm karşınızdaki insan görünümlü pisliklerin yuzsuzlugune... Cevap ne yazdınız gerçekten uzak durun söyle karekter yoksunlarindan .. ben bir arkadaşıma söyledim dost sanıp onda da pişman olmustumMerhaba değerli kk üyeleri (konu biraz uzun olabilir ama içimi döküp fikirlerinizi almak istedim.)![]()
Benim kendimce yaşadığım ve artık gerçekten ağzımı bozmamak için kendimi zor tuttuğum bir konu var. “ Çevrendeki herkesin hadsizce, her gördüklerinde bebek haber yok mu?” Sorusu.
Artık sabrımın sonu gelmiş gibi hissediyorum. Ben normalde çok sakin, her zaman orta yol bulmaya çalışan, kimsenin kalbini kırmamak için çaba sarfeden biriyim. Ama bu soru artık sabrımı zorluyor.
Ben 30 yaşında, 2 yıldır evliyim. İlk yıl çocuk istemedim. Evliliğim oturup, kafamdaki soruları cevaplayıp, bu sorumluluğu alacağıma inandığımda çalışmalara başladık. 11 ay boyunca hiç gebelik oluşmadı. En sonunda hastaneye gittiğimde doktora burdan öğrendiğim hsg filmini sordum. O da “isterseniz özelde çektirin” dedi ve sonuç iki tüpüm de kapalı ve hidrosalpinksli. Yani tüp bebekten başka çare yokmuş.
Eşimle konuşup tüp bebeğe başlamaya karar verdik. Ama bu süreçte olduğumuzu, ailelerimiz ve yakın arkadaşlarımız dahil kimseye söylememe kararı aldık. Kimsenin tavsiyesini ya da tesellisini duymak istemiyoruz. Sanki kansermişiz gibi acımasını da.
Gel gör ki insanların soruları bitmiyor. Biz de çözüm olarak, bu pandemi sürecinde çocuk fikrini ertelediğimizi söylemeye başladık. Başka çözüm yolu bulamadık. Ama yine de çok nadir görüştüğümüz ya da yıllardır görüşmediğimiz arkadaşlar bile konuşacak konu kalmamış, muhabbet açacak mevzu yokmuş gibi dönüp dolaşıp bu konuyu soruyorlar.
İki gün önce 14 yıldır görüşmediğim bir arkadaşımın bana attığı mesajı bırakıyorum. Lütfen bu süreçte siz insanların ağzını nasıl kapattınız? Bu psikolojik şiddetin önüne nasıl geçtiniz? Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim![]()
Cevap yazmadım. Direkt her yerden engelledim.Aynı yollardan geçen biri olarak çok üzüldüm karşınızdaki insan görünümlü pisliklerin yuzsuzlugune... Cevap ne yazdınız gerçekten uzak durun söyle karekter yoksunlarindan
En doğrusu kimseye söylememek bende öyle yaptım şuan test gününü bekliyorum inşallah Rabbım nasip ederBir de tüp bebek yolundaki insanlara acıyan gözlerle bakan bir tayfa var ki sormayın. O yüzden biz ailemiz dahil kimseye söylemedik. Bir de teselli cümlelerini, üstte yazdığınız soruları hiç kaldıramam. Bıktım gerçekten.
Hiç muatap olup canımı sıkmam, direkt engellerim. Böyle insanlarla bence hiç görüşmenize gerek yok, hadsiz.Merhaba değerli kk üyeleri (konu biraz uzun olabilir ama içimi döküp fikirlerinizi almak istedim.)![]()
Benim kendimce yaşadığım ve artık gerçekten ağzımı bozmamak için kendimi zor tuttuğum bir konu var. “ Çevrendeki herkesin hadsizce, her gördüklerinde bebek haber yok mu?” Sorusu.
Artık sabrımın sonu gelmiş gibi hissediyorum. Ben normalde çok sakin, her zaman orta yol bulmaya çalışan, kimsenin kalbini kırmamak için çaba sarfeden biriyim. Ama bu soru artık sabrımı zorluyor.
Ben 30 yaşında, 2 yıldır evliyim. İlk yıl çocuk istemedim. Evliliğim oturup, kafamdaki soruları cevaplayıp, bu sorumluluğu alacağıma inandığımda çalışmalara başladık. 11 ay boyunca hiç gebelik oluşmadı. En sonunda hastaneye gittiğimde doktora burdan öğrendiğim hsg filmini sordum. O da “isterseniz özelde çektirin” dedi ve sonuç iki tüpüm de kapalı ve hidrosalpinksli. Yani tüp bebekten başka çare yokmuş.
Eşimle konuşup tüp bebeğe başlamaya karar verdik. Ama bu süreçte olduğumuzu, ailelerimiz ve yakın arkadaşlarımız dahil kimseye söylememe kararı aldık. Kimsenin tavsiyesini ya da tesellisini duymak istemiyoruz. Sanki kansermişiz gibi acımasını da.
Gel gör ki insanların soruları bitmiyor. Biz de çözüm olarak, bu pandemi sürecinde çocuk fikrini ertelediğimizi söylemeye başladık. Başka çözüm yolu bulamadık. Ama yine de çok nadir görüştüğümüz ya da yıllardır görüşmediğimiz arkadaşlar bile konuşacak konu kalmamış, muhabbet açacak mevzu yokmuş gibi dönüp dolaşıp bu konuyu soruyorlar.
İki gün önce 14 yıldır görüşmediğim bir arkadaşımın bana attığı mesajı bırakıyorum. Lütfen bu süreçte siz insanların ağzını nasıl kapattınız? Bu psikolojik şiddetin önüne nasıl geçtiniz? Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim![]()
Allahım sanki ilk geceden hamile kalmak büyük bir başarıymış gibi.Buna benzer bir mesajda bana geldi. Sadece telefon numaramın olduğu ortaokuldan bir arkadaşım durduk yere msj atmış. Gece sana çok üzülüyorum.kafana takmandan strese girmemden korktuğum için soramıyorum. Ben: neyi kafama takmamdan anlamadım.
O: bebek yok demi halen daha
Ben: yok ta kafama da takmıyorum. Aklıma bile gelmiyor. Allah ne zaman nasip eder olur
O: tabi canım nasip işi. Ben ilk gece hamile kalmıştım. Allah bana öyle nasip etti
Dedi
Ilk geceden hamile kalanlara ben aciyorum açıkçasıAllahım sanki ilk geceden hamile kalmak büyük bir başarıymış gibi.
Bence çok kötü bir şey.
Valla ne diyeceğimi bilemedim. Bu insanlar gerçekten kötü kalpli. Başka açıklaması yok bunun.Buna benzer bir mesajda bana geldi. Sadece telefon numaramın olduğu ortaokuldan bir arkadaşım durduk yere msj atmış. Gece sana çok üzülüyorum.kafana takmandan strese girmemden korktuğum için soramıyorum. Ben: neyi kafama takmamdan anlamadım.
O: bebek yok demi halen daha
Ben: yok ta kafama da takmıyorum. Aklıma bile gelmiyor. Allah ne zaman nasip eder olur
O: tabi canım nasip işi. Ben ilk gece hamile kalmıştım. Allah bana öyle nasip etti
Dedi
Keşke herkes böyle olsaYahu eltim 11 yillik evli ve cocuklari yok, bir kere bile yaninda ne ben de kayinvalidem ee bebek ne zmn muhabbeti yapmadik. Istemiyorlar mi, olmuyor mu onu bile bilmiyorduk. Hadi beni gectim kayinvalidem bile hic konusmamis bu konulari. Insanlar ne rahat konusuyorlar ya...
Direkt engelledimYine bir şükür konusu.
Böyle kendini bir gram bile yetiştirememiş cahil insanlar gördükçe Rabbime şükrediyorum böyle densiz bir insan olmadığım için.
Bence çok sert bir cevabı hakketmiş.