Merhaba Herkese, aralık ayında evlendim. Malesef 41 yaşımda olmam ve eşimin sperm azlığı nedeniyle 1 hafta önce tüp bebek yoluna düştük. 1 haftadır iğne kullanıyorum, yumurta geliştirme için. Bugün Dr 9 yumurta var ama
asimetrik büyüyorlar, önden bir opu yapıp, ilk üç tane büyüğü alıp, sonra bir hafta sonra 2. Opu yapıp kalan yumurtaları alacak. Tabi yumurta kalitesi yaş dolayısıyla nasıl çıkar bir soru işareti? Salı günü ilk Opu’m var. Yurtdışından geliyorum, burda otel odalarında bu süreç daha da zorlaşıyor. Bu sürece ilk başladığımda böyle uzayacağını hiç düşünmedim. Genetik testler vs masraflar zaten uçtu gitti. Kendimi bir kuyuya düşmüş gibi hissediyorum. Dr şuanda sadece adet sonrası transfer olursun dedi, embriyo sayısı ve 5. Güne gelip gelmeyeceklerini görmeden konuşmak istemiyor. Ama ben otellerde kalıyorum, bu nedenle transfer sürecini merak ediyorum. 2. Opu’dan 3-4 gün sonra adet olcağım. Sonra transfer süreci için neler yapılıyor? Transfer sürecinde de İstanbul’da böyle uzun süre olmalı mıyım? Yoksa çok sık muayene kontrol yoksa evime gidip yine gelirim? Transfer için ilaçlar nasıl? Bir de transfer sonrası 2. Gün 3 saatlik uçak yolculuğu yapsam, sonra 1 hafta sonra hcg testi için tekrar gelsen, bu tutunma sürecini kötü etkiler mi? Kafamda çok soru var, bana yardımcı olur musun tüp bebek hemşiresi?