Tüp bebek hemşiresiyim

Merhaba öncelikle ince düşünceniz için Allah razı olsun
Benim eşim klinefelter sendromuna sahip 1 yıldır tedavi görüyor artık tese olacak sanırım iyice yaklaştık. Doktor umutlu konuşuyor ama açıkçası benim pek umudum yok gibi gerçekçi bişeyler duymak istiyorum. Siz çalışırken bu tür bi vakayla karşılaştınız mı acaba, başarılı olabilir mi merak ediyorum

Merhaba

Doktorunuz umutlu konuşuyorsa ona güvenin çünkü testlere bakıp bunu söylüyorlar. Klinefelter olup tese'de sperm alınıyor ve çıkıyor da zaten. Umarım siz de sonuç alırsınız

Merhaba

Doktorunuz umutlu konuşuyorsa ona güvenin çünkü testlere bakıp bunu söylüyorlar. Klinefelter olup tese'de sperm alınıyor ve çıkıyor da zaten. Umarım siz de sonuç alırsınız
Sperm bulunamamasından korkuyorum açıkçası çünkü maddi manevi çok yıprandık tekrar denemek istemiyorum tesede sperm bulunamazsa

Bir de eşimle aynı gün beni opu ya alacaklar bu süreçte kullanılan ilaçların ortalama maliyetini biliyor musunuz acaba
(kusura bakmayın çok soru sorduysam)

Merhaba
Test için erken şimdiden kendinizi strese sokmayın hiç mutlaka gününde ve kan tahlili yapılmalı ❤
Çok teşekkürler desteğiniz için bizi bizden iyi kimse anlayamaz herhalde bende tüm belirtiler var okuyorum hep fromlardan ama kullanilan ilaçlardan sanıyorum ki... perşembe test günüm hayırlısı Rabbimden

Çok teşekkürler desteğiniz için bizi bizden iyi kimse anlayamaz herhalde bende tüm belirtiler var okuyorum hep fromlardan ama kullanilan ilaçlardan sanıyorum ki... perşembe test günüm hayırlısı Rabbimden
Hayırlısı olsun inşallah ❤❤

İnşallah bulunur çok az bile çıksa yeterli neyse ki.

Yumurta büyütme iğnelerinin fiyatı dozuna göre değişiyor. Bir kutusu en düşük doz 450 tl gibiydi sanırım. Bu ilaçlar ortalama 10 gün kullanılıyor her gün bir kere olmak üzere. Hastanın ilaca yanıtına göre kullanım süresi artabilir azalabilir.

Peki bu gonal f en yüksek doz 200 ml mi kullaniliyor?
Doktor neye göre karar veriyor doza yumurtaların çokluğuna göre mi yoksa büyüme hızı mi?

Peki bu gonal f en yüksek doz 200 ml mi kullaniliyor?
Doktor neye göre karar veriyor doza yumurtaların çokluğuna göre mi yoksa büyüme hızı mi?

En yüksek 200 ünite değil. Bizim hekimlerimiz en yüksek 300/350 ünite kullanıyordu. Yetmezse yanına başka destek iğne veriyolardı.

Hastanın yaşına, yumurta sayısına, tahlillerine bakarak dozu belirliyorlar. Sonra zaten 3 - 4 gün arayla (hastaya göre değişebilir) kontroller oluyor. Yanıta göre doz arttırılıp azaltılabiliyor. Tamamen uzman hekim değerlendirmesine göre yani. Çok hassas bi denge

Merhaba ben şunu merak ediyorum hep rahim dinlendirme için en az 2 adet diyorlar. Ama benim gittiğim merkez opudan sonraki adette arayın dedi o zaman hormonlara mı bakıcaklar eğer iyiyse transfer mi yapılacak?yani illa iki adet geçmesi şart değil dimi

Merhaba. 2 âdet şöyle; Opu dan kısa süre sonra ilk adet gelir. O adet değil diğerinde yapmayı daha çok isterler. 2.adette yani. Çünkü lk adette ilaç kullanımı yeni bırakıldığı için hormonlar uygun olmayabiliyor veya işlemden sonra boşalan yumurta kesecikleri tekrar suyla dolabiliyor. Özellikle çok yumurtası olan hastalarda ilk adette yapılmıyor. Az yumurta alındıysa, kontrolde hiçbir sorun görülmediyse ilk adette de yapılabilir. Doktor karar veriyor

Merhaba. 2 âdet şöyle; Opu dan kısa süre sonra ilk adet gelir. O adet değil diğerinde yapmayı daha çok isterler. 2.adette yani. Çünkü lk adette ilaç kullanımı yeni bırakıldığı için hormonlar uygun olmayabiliyor veya işlemden sonra boşalan yumurta kesecikleri tekrar suyla dolabiliyor. Özellikle çok yumurtası olan hastalarda ilk adette yapılmıyor. Ama az yumurta alındıysa, kontrolde hiçbir sorun görülmediyse ilk adette de yapılabilir. Doktor karar veriyor

Ama sizin tercihiniz ikinci adette bunu belirtip o zaman yaptırabilirsiniz

Doğru 1 kutusu 450 tl

Hemşire hanım benim son 2 denemede 5-6-7 hücreli 3. Gün embriyosu oluştu 4 tane. Dondurduk hepsini, ilk denemede 5-6 hücreli 2 tane oluşmuştu, doktor çok umutlu olmadığı için bir kere daha denedik ama bunda da 6-7 hücreli iki tane oluştu. Yaşım 40, Daha önce 3. Gün embriyosu çok transfer edildi ama tutmadı.Bir kere iki tane 3. Gün embriyosu ve ardışık transferle bir tane de 6. Gün embriyosu transfer edildi ama boş gebelik oldu ve kürtajla sonlandı. Bu donduralanların da hücre sayısı yüzünden tutunma şansı çok yok değil mi? Öneriniz yeniden tedaviyi denemem mi olur?

Şöyle; şu an dondurulmuş 2 tane 6-7 hücreli mi var?

Maalesef benim sonucum negatif dondurulmusumda yok. Adet döneminde görüşelim dedi doktorum. Bastan başlayacağız sunu merak ediyorum bu durumda 2 adet dönemimi bekleniyor

2 tane 6-7 hücreli 3. Gün embriyosu, 2 tane de 5-6 hücreli 3. Gün embriyosu, yani toplamda 4 dondurulmuş var ama bana daha önce transfer edilen 3. Gün embriyoları hiç tutunmadı.
Bence en azından 6-7 hücreli 2 taneyi bi deneyin. 1 ayınıza mâl olur en fazla. Diyelim tutmadı hemen yine tedaviye girişirsiniz

Maalesef benim sonucum negatif dondurulmusumda yok. Adet döneminde görüşelim dedi doktorum. Bastan başlayacağız sunu merak ediyorum bu durumda 2 adet dönemimi bekleniyor
Üzüldüm. İnşallah hayırlısı böyledir.

Adet döneminizde her şey normalse hemen başlanabilir ama bizim hastalara söylediğimiz ( ekstra bi durum yoksa) 1 ay dinlenip öyle tekrar başlamak oluyordu. Çünkü en önemlisi psikoloji bu süreçte. En fazla da onun için bekletiyorduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…