TÜP BEBEK 2021 KASIM ANNELERİ

ben tüp bebeği şişli memorialda yaptırdım ordaki tüp bebek bölümü gebelik takibi yapmıyor. bu yüzden başka doktor bulup ona devam ediyorum. hatta perinatologla gebelik takibi yapıyorum.
Herkese cevapları için teşekkür ediyorum. Perinatologla devam ediyorum dediğiniz için sormak istiyorum. Tam olarak farkı ne oluyor? Ya da hangi konularda daha fazla bilgi veriyor?

Herkese cevapları için teşekkür ediyorum. Perinatologla devam ediyorum dediğiniz için sormak istiyorum. Tam olarak farkı ne oluyor? Ya da hangi konularda daha fazla bilgi veriyor?
Benim aralıklı olarak kanamam olduğu için perinatolog tercih ettik. Yüksek riskli gebeliklerin takibini ve nadiren de olsa doğumu da yaptıran hocalar var. Bizim doktorumuz doğum da yaptırıyor o yüzden çok iyi oldu bizim için. Her kontrolde milimetrik hesaplarla bebeğin her yerini kontrol ediyor. Her kontrolümüz en az yarım saat sürüyor ve odasında ayrıca muayenenin genel değerlendirmesini yapıyor.

Maşallah gerçekten, Allah sağlıklı bir şekilde devam ettirsin inş sürecinizi

Ben tüp bebek doktoruma devam ediyorum memnunum.

Bu arada kontrolü için şehir dışına gidenler var mı aramızda? Ben bu sefer izin alırken çok zorlandım. Kısıtlamalar böyle devam ederse nasıl gidip geleceğim diye düşünmeye başladım açıkçası. Kendi yaşadığımız şehirde doktor mu bulsak diye düşünmeye başladık eşimle. Doktor bulmak başlı başına problem. Bir de eşim aklıma birşey düşürdü. Acaba belli aydan sonra doktorlar kabul etmiyor olabilir mi falan dedi. Yani siz zaten neredeyse 3 aylık hamilesiniz deyip, kabul etmeme gibi durum olur mu

Pernatolog riskli gebelik doktoru diye geçer aslında onlar da kadın doğum. Ona muayene oldugunuzda farkı göreveksiniz normal kadın doğum doktoruna göre daha fazla dikkatli ve detaylı bakıyor. Muayenem normal doktora göre 2-3 kat daha uzun sürüyor. Ben hem tüp bebek hem bu gebeliğimin öncesinde düşük hikayem olduğu için onu seçtim. Onalr da gebelik takibi ve doğum yaptırıyor. İkili test detaylı ultrason için de başka doktor aramanıza gerek kalmıyor kendisi yapıyor. Mesela ben bu doktorumdan önce ilk bebeği görmeye baska doktora gittm sonra bu doktora başladım iyiki başlamışım dedim böyle bir fark olamaz. Benim nabzımdan tansiyonuma kadar detaylı ilgileniyor. Öyle bebek iyi diyip muayeneyi bitrmiyor her detayına bakıyor benim de içim böyle daha rahat ediyor:) yardımcı olmuşumdur umarım:)

HaRikka ben de bulsam giderdm :)

Detaylı anlatımınız için teşekkürler. Sanırım herkesin hayalindeki doktor aslında böyle bir doktor. Umarım böyle bir doktor bulabiliriz ya da en azından bizim sorularımıza cevap vererek bizleri bir nebze olsun rahatlatırlar.

Kesinlikle aynı fikirdeyim , benim de tüp bebek doktorum takip yapmıyor Eşine devretmişti , eşi periontolog, 29 nisana randevu almıştım ama evime uzak diye görmek acısndan 27 nisanda da Kozyatağı Acıbadem de Jale hanıma randevu aldım ve oraya gittim önce , aynen dediğim gibi iki muayene arasında dağlar kadar fark vardı . Jale hersey yolunda, bebek de , kese de , plesanta da dedi hatta kullandığım progesteron fitili bırakabilirsin dedi . 10-15 dak sürdü kontrol. Sonra Hande hanıma gittim , 1 saatten fazla sürdü kontrol bu haftalarda detaylı bakıp riskleri görüp önlemimizi almamız lazım dedi . ( 11+5 ) deydim bu arada aslında 12+3 gibi gelsen daha iyi dedi ama yasaklardan dolayı şehir dışında olacağım için 3-4 gün erken gitmiş oldum . Tüp bebek ve yaş 40 olunca bazı riskler olabiliyormuş , mesela gebelik zehirlenme riskim yüksek çıktı , gece yatarken 1 tane 150 mg ecoprin başlattı ( normalde 100mg corasprin alıyordum onu bıraktırdı ) , rahim ağzımı biraz kısa ölçtü ilerleyen zamanlarda değişebilir ama tedbir olsun diye gece yatarken 2 tane progesteron fitile devam et dedi . Bir de plesantanın durumunu biraz farklı gördü nadirde olsa olabiliyormuş bu durumda ilerde değişebiliyormus yine ama böyle devam ederse 35. hafta gibi bebeği almamız gerekir dedi , kendiliğinden su gelme durumu olursa bebek için riskli olabilirmiş , yine bu durum tüp bebek , ileri yaş ve erkek bebekde daha Çok görünüyormuş merak etme kontrollerini her seferinde detaylı yapıp tedbirlerimizi alacağız dedi , biraz uzun yazdım ama iki doktor arasındaki fark çok net ortada , 2 gün arayla birinden çıktığımda ohhh hersey yolunda modundaydım , şimdi biraz tedirginlik var üzerimde ama içim daha rahat

Bu arada Acıbadem Kozyatağı evime daha yakın diye oraya gitmeyi düşünüyordum ama bu son kontrolden sonra Hande hanımı bırakmayacağım , Fulya da yeri evime biraz daha uzak ama olsun

Aradaki farkı gerçekten ayrıntılı bir şekilde ortaya koyan bir cevap. Çok teşekkür ederim. En kısa sürede iyi bir periontolog bulmaya çalışacağım.

canınızı sıkmayın lütfen stres en baş düşmanımız biliyorsunuz. iyi bir doktor ve sık takiple sorun yaşamazsınız inşallah. tüp bebek zaten başlı başına normal gebeliklere göre ilk ayları riskli ama çok şükür sıkıntılı ayları atlatmışsınız bundan sonrası keyfine bakın sıkmayın kendinizi hepimizin riski var gebelik başlı başına risklerle dolu zaten. plesantası sizin gibi aynı durumda olan arkadaşım dün doğum yaptı gayet sağlıklı ve zamanında :) benim yaşadığım örneği anlatıyım ben dediğim gibi ilk normal kadın doğum doktoruna gittim ya bu doktorla da alakalıdır aslında detaylı bakan bulmak lazım uzmanlığı ne olursa olsun:) bebeği gördük bana dediki kanama alanı var gibi. var gibi nedir dimi varsa ona göre önlem almalıyız zaten transferden beri progsteron fitil kullanıyorum varsa arttırmak ve ya ne biliyim elbet vardır başka önlemler. zaten doğru dürüst bişey acıklamadı yencekler listesi verdi falan gönderdi. sonra benim içime kurt düştü tabi varsa ona göre önlem almalıyım. bu perinatoloğu buldum araştırdım gittik eşimle detaylı herşeye baktı ultrasonu da daha kaliteliydi tabi bebeği daha net gördü kanama alanı falan görmedi içim rahat bir şekilde çıktım. bana ne yapacağımı ne yiyeceğimi mesela yürüyüşe başlattı beni tüp bebekle ilgili bilgiler verdi. iyiki perinatologa gitmişim diyorum şimdi ama tabi dediğim gibi doktorla da alakalı. ne olursa olsun ilgili ve uzman bir doktor bulmak lazım.

Kızlar perinatolog mesajlarınızı okuduktan sonra 1 kereye mahsus olmak adına perinataloğa gitmek istiyorum istanbul avrupa yakası önerebileceğiniz bir perinatolog var mıdır eşim çok kızacak biliyorum çünkü her şeyin yolunda olduğu söyleniyor ama bir kerede olsa görünmekte fayda var sanırım..

Çok teşekkür ederim pozitif mesajınız için hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Hande yağmur , çok detaycı bir doktor

Teşekkür ederim peki ayıptır sorması ama kaç tl muayenesi?
800 TL , çok tatlı ve gerçekten çok detaycı bir doktor , bütün hikayeniz ile ilgileniyor , 1 saatten fazla ölçüyor biçiyor , normalde ilk taramayı 12+3 , 12+5 gibi yapmayı tercih ediyor , siz kaçıncı haftadaydınız ?

Sizin perinatolog doktorunuz kim acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…